Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Є старе правило стосовно аудіотехніки: розповідай про свій досвід. Теоретичні балачки "впливає/не впливає" виносяться в окремі гілки, тобто порадити USB дріт до цапа, коли питають у гільці по цапах можна, а вплив не обговорюється. Це менімізує кількість срачів.

Що до законів физики та розуміння всесвіту людиною на актуальному рівні розвитку , є такий мем, або чийсь вислів. На картинці сидят на гільці мавпа та людина. "Я довго намагався зрозуміти де ж проміжне ланка, якої не вистачає у теорії Дарвіна поки не зрозумів, що проміжна ланка це ми". Для тих хто не в курсі, теория Дарвіна піддається критиці за відсутністю проміжної ланки між мавпою та людиною :)

Навіть знайшов оригінал:
спойлер
Зображення
«Я долго раздумывал, где промежуточное звено между обезьяной и человеком, пока наконец не понял: мы и есть это переходное звено». Конрад Лоренц (1903-1989).

Ко́нрад Захариас Ло́ренц[4] (нем. Konrad Zacharias Lorenz; 7 ноября 1903, Вена — 27 февраля 1989, там же) — австрийский зоолог и зоопсихолог[5], один из основоположников этологии — науки о поведении животных, лауреат Нобелевской премии по физиологии или медицине[4] (1973, совместно с Карлом фон Фришем и Николасом Тинбергеном).
Rucha
Member

Повідомлення

Radio Bay: 03.05.2025 00:20Для тих хто не в курсі, теория Дарвіна піддається критиці за відсутністю проміжної ланки між мавпою та людиною :)
Ну так, аудіофіли намагаються обійти закони фізики і майже завжди в них це дивним чином виходить. :rotate:
MSiAventador
Member

Повідомлення

Radio Bay: 01.05.2025 16:29 Наприклад, є японська компанія Accuphase, відома своїми підсилювачами. У мережі можна знайти навіть схеми, але ви ніде не знайдете схеми печатних плат та застосовану елементну базу.
Гадаєте чому у них кінський прайс, бо вони одни з не багатьох хто підбирає розсипуху на слух, як наш DacMaster.
В іншому, вся Алішка зараз тріщить від клонів Accuphase.
Accuphase Circuit MA-2000
Accuphase E-405
Accuphase E-406
Accuphase E-800
Accuphase E-600
Accuphase C245
Accuphase A-35
Accuphase C2860
Accuphase А60
Accuphase C281
Accuphase C3850
Accuphase SA1
Scoffer
Member

Повідомлення

feson: 28.04.2025 23:38Причому це однакові 5В з одного блоку живлення. Процессор бере 12В відеокарта також 12В. 5в повинна бути сама чиста лінія в ПК.
USB не бере живлення з 5-вольтової лінії БЖ, і не транслює його на девайси. В USB-хості або обв'язці стоїть DC-DC з 12В. Це зроблено задля захисту від КЗ: практично всі DC-DC можна коротити і нічо їм не трапиться просто з принципу роботи, а захист від КЗ - обов'язкова вимога стандарту.
Radio Bay
Member

Повідомлення

MSiAventador: 03.05.2025 10:47Гадаєте чому у них кінський прайс, бо вони одни з не багатьох хто підбирає розсипуху на слух, як наш DacMaster.
Та усі доводять на слух. Що до кожного апарату комплектуха підбирається на слух сумніваюсь. Кожен вислуховують порівняно з референсом, може бути та відбір комплектуючих з мінімумом відхилень. Транси штучного виготовлення. Кондюки по живленню там люти. Сам Акуфейси не слухав. Россипуху на слух, сумніваюсь, що хтось кожний резюк так підбирає, а мікрухи як ще підбирати, як не на слух? От зібрали новий девайс, звісно його вислухавують, порівнюють з іншими своїми та конкурентами на ринку. Ніхто не хоче випустити девайс на який посыплются відгуки, що попередній був ліпший, або дешевший у лінійці грає ліпше.
vitamir
Member

Повідомлення

Radio Bay: 01.05.2025 16:29 Так, головний ворог конструктора - інженер-технолог завдання якого підготувати рішення до технологічного циклу у існуючих реаліях загального виробництва компанії та оптимізувати, здешевити вироби. Тому конденсатори Rubicon заміняються на Китай, зменшуються номінали та так далі. Що до фахівців, там дуже багато секретів, які не викладаються у загальне інформаційне коло.
Мабуть не так. Головний ворог конструктора жадібний маркетолог.
Розповім вам одну реальну історію з паралельного світу. Років десять тому, один мій добрий знайомий поїхав до Китаю, придбати з десяток контейнерів побутових кондиціонерів у одного з провідних виробників. Його привели до дизайнбюро і пропонують варіанти. Очі розбіглись. Він вибрав, але попросив, аби їх вартість зменшити хочби на пару баксів. Китайці скривились, потім таки погодились. Щасливий мереджер повернувся додому, а слідом прийшла вся партія кондиціонерів без кабелю живлення. Виявили це вже тут, як пішли рекламації з усих куточків України. Довеслось бідоласі закупити ті злощасні кабелі в Україні і докомплектовувати.
feson
Member

Повідомлення

Scoffer: 03.05.2025 10:59
feson: 28.04.2025 23:38Причому це однакові 5В з одного блоку живлення. Процессор бере 12В відеокарта також 12В. 5в повинна бути сама чиста лінія в ПК.
USB не бере живлення з 5-вольтової лінії БЖ, і не транслює його на девайси. В USB-хості або обв'язці стоїть DC-DC з 12В. Це зроблено задля захисту від КЗ: практично всі DC-DC можна коротити і нічо їм не трапиться просто з принципу роботи, а захист від КЗ - обов'язкова вимога стандарту.
Це Ваше припущення - чи Ви знаєте що 5В юсб отримує через DC-DC з 12В.
Тому що захист від КЗ - розташовано у БП ПК там мультиконтроллер за всім стежить та ніякого додаткового контролю непотрібно.

Це дуже свіжа думка - я дуже зацікавлений у такому твердженні і завтра з ранку полізу тестером у мат. плату перевіряти звідки йде 5В на юсб.

Якщо й справді з 12В - тоді розгадка ребуса є. Платка NEC отримує 5В з блоку живлення через провід живлення напряму.
Це я точно наміряв тестером.

Значить Radio Bay - тайна поліпшення звуку через юсб контроллери розкрита - там чисті 5В напряму йдуть....... :super:

Отправлено спустя 12 минут 21 секунду:
MSiAventador: 03.05.2025 10:47 Гадаєте чому у них кінський прайс, бо вони одни з не багатьох хто підбирає розсипуху на слух, як наш DacMaster.
Accuphase C3850
Щодо клона Accuphase C3850 можу сказати наступне.
Розсипуху ніхто на нього не подбирав - ні китайці ні я.
Але - схемотехніка самої схеми підсилювача така афігенська що вона перемелює не тільки різну розсипуху а наприклад у мене працює лівий канал на BD550 560 а правий на
2SC1020 2SC2655. Та це ніяк не впливає на виміри та звучання. Верніше впливає але настільки мізерно....що не вимірюється....
Наразі в двох останніх каскадах стоять BD435 436. Які теж не підібрані. Приблизно я дивився коли паяв там 220-260 коєфіцієнт гуляв.....

Наразі це - найкращій підсилювач для навушників. Звук як у Лехмана. Не гріються BD435 436. Зовсім.
Якийсь АВ клас комбо.....чи А клас...але каскади вихідні не гріються - вони відкриваються тільки коли йде музика....

Як це робить - магія Accuphase..... :insane:

Отправлено спустя 4 минуты 14 секунд:
Тобто на сьогодні - берете за 398грн на алі клон Accuphase C3850.
Берете 4 штуки BD139 та 4 штуки BD140 по 5 грн за штуку. Один тор трансформатор та 1 потенціометр на вхід підсилювача.
Виходить бюджетний підсилювач для навушників зі звуком як підсилювачі за 500 дол......... :beer:

Отправлено спустя 1 минуту 38 секунд:
Ну правда я ще 2 конденсатори добавив на вхід живлення по 10 000мкф на - та +.

Отправлено спустя 1 минуту 24 секунды:
Ще треба добавити фільтр ЕМ перешкод на вхід трансформатора.
Scoffer
Member

Повідомлення

feson
Ті порти, що позначені як s4/s5 (Standby Power) можуть живитись з лінії +5vsb (не плутати зі звичайними +5), але все одно прогонять все через dc-dc з 5 на 5 :D

Відправлено через 12 хвилин 1 секунду:
feson: 04.05.2025 00:47Тому що захист від КЗ - розташовано у БП ПК там мультиконтроллер за всім стежить та ніякого додаткового контролю непотрібно.
Стандарт USB вимагає захист _порта_ від КЗ без вимикання пристрою в цілому. Як саме він буде реалізований вимоги немає, але оскільки dc-dc це тупо дешево і все одно втикати в ноути, то вибір очевидний. Насправді в сучасному компі дуже мало що живиться від 5 вольт з БЖ.
Radio Bay
Member

Повідомлення

vitamir: 04.05.2025 00:23Мабуть не так. Головний ворог конструктора жадібний маркетоло
Звісно він також, але фразу що до инжерера-технолога мені подарував знайомий, який закінчив ХІРЕ, можеш вигадувати що завгодно, але цей .... усе порубить.

Відправлено через 1 хвилину 14 секунд:
vitamir: 04.05.2025 00:23Щасливий мереджер повернувся додому, а слідом прийшла вся партія кондиціонерів без кабелю живлення.
😀😀😀
tribute
Junior

Повідомлення

feson: 04.05.2025 00:47
Можна посилання, про що саме йдеться? Дякую.
Radio Bay
Member

Повідомлення

feson: 04.05.2025 00:47Але - схемотехніка самої схеми підсилювача така афігенська що вона перемелює не тільки різну розсипуху а наприклад у мене працює лівий канал на BD550 560 а правий на
2SC1020 2SC2655. Та це ніяк не впливає на виміри та звучання. Верніше впливає але настільки мізерно....що не вимірюється....
Наразі в двох останніх каскадах стоять BD435 436. Які теж не підібрані. Приблизно я дивився коли паяв там 220-260 коєфіцієнт гуляв.....
Цікавий досвід, тобто щось вони таки знають :)
feson
Member

Повідомлення

tribute: 04.05.2025 11:34
feson: 04.05.2025 00:47
Можна посилання, про що саме йдеться? Дякую.
https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... 3133539841

Отправлено спустя 7 минут 38 секунд:
Так щось таки знають - дуже цікава схема. Спочатку після ОУ - чистий АВ а потім гібрид якійсь.....але працює......

Отправлено спустя 3 минуты 43 секунды:
Міняти Q5 6 nf Q9 10 на 139 140 чи любий транзюк подібний. Тільки дивитися емітер коллектор база правильно вставити бо з 550 560 там відрізняється розташування на платі....схрестимо ноги транзюка.....так би мовити..... :gigi:

Отправлено спустя 5 минут 9 секунд:
По схемі я міркую що все ж таки до АВ ближче ніж до А класу. Але грає значно краще - від чистого класу А неможливо розрізнити......
Вкладення
3850-ali.jpg
Scoffer
Member

Повідомлення

feson: 04.05.2025 14:12По схемі я міркую що все ж таки до АВ ближче ніж до А класу.
А як це ти на око оцінив А там чи АВ?) Порахував струми спокою для всіх каскадів?
feson
Member

Повідомлення

Стоіть Лехман який - вогонь транзюки 60-70С не меньше....та Accuphase C3850 де транзюки холодні ну може трохи теплі без радіаторів....
Звук грає однаково.....що за магія..... :eek:

Отправлено спустя 1 минуту 28 секунд:
Scoffer: 04.05.2025 14:16
feson: 04.05.2025 14:12По схемі я міркую що все ж таки до АВ ближче ніж до А класу.
А як це ти на око оцінив А там чи АВ?) Порахував струми спокою для всіх каскадів?
Звичайно на око - по номіналах...приблизно....але можеш забити у програму та порахувати якщо хочеш....... :super:

Отправлено спустя 8 минут 41 секунду:
Чарівники з Accuphase не відкривають повністю транзистор BD139 BD140 та досягають при цьому звуку якби вони були відкриті як А класс.....при цьому вони самі заявляють що цей підсилювач працює в А класі..... :super:

Отправлено спустя 6 минут 11 секунд:
Та все одно я їм вдячний за супер звук та холодний підсилювач для навушників...... :beer:

Отправлено спустя 1 минуту 34 секунды:
Ну а дякуючи китайцям - за копійки....це все чудо.... :super:
Вкладення
ny_C-3850_skjema_mg.jpg
Scoffer
Member

Повідомлення

feson
Не знаю що ти там зі своїми чарівниками нарахував, а це самий звичайний AB зі струмом спокою порядку одного міліампера
спойлер
Зображення
ніяким А і близько не пахне, навіть поряд не проходило, воно взагалі майже В, цей міліампер ні про що, смішно

Відправлено через 28 хвилин 55 секунд:
О, народ на diyaudio міліампер вживу і наміряв, і теж почав щось підозрювати :laugh:

Відправлено через 14 хвилин 38 секунд:
Ну і грати В-клас як А звісно що не може. Не кажучи вже про те що передпідсилювач в класі "майже-В" попахує якоюсь бредятиною. Це взагалі з якою метою створено? Зекономити сотню-іншу міліват від розетки? Скоріше повірю що китайці трішки перебрали з байцзю коли клон клонували і поплутали номінали резисторів вихідного каскаду.
Евгений King
Member

Повідомлення

Панове знатоки
Взяв чергового ноута і якось одразу вбудований Realtek вимкнув, включив Apple DAC Type-C - 3.5
А оце думаю послухаю що там на вбудованому - "Realtek ALC287 @ AMD K19.6 - Audio Processor"
Наче по звуку ок, але таке відчуття що вивід якийсь, як би то сказати, наче швидкість відтворення плаває. Деталізація то понятно губиться, не в ній питання, а в тому, що знайомі треки звучать зовсім інакше, я такого ше не чув :rotate:
Це через те, що я у вбудованого реалтеку забрав всі його покращення, аппаратне прискорення, всілякі блювотні nahimic та вимкнув компонетнти Realtek в software components? Чи воно не життєздатне в будь-якому вигляді?
:gigi:
Radio Bay
Member

Повідомлення

Евгений King: 05.05.2025 13:13Наче по звуку ок, але таке відчуття що вивід якийсь, як би то сказати, наче швидкість відтворення плаває
Для мене технічне пояснення цього феномену є загадкою, чому таке враження, що одні цапи грають швидше за інші, одні з драйвом, а інші, таке враження, що усі музиканти з жорстокого похмілля. Мабуть то динаміка, а динаміка => живлення, припущення
feson
Member

Повідомлення

Scoffer: 05.05.2025 02:59 Ну і грати В-клас як А звісно що не може. Не кажучи вже про те що передпідсилювач в класі "майже-В" попахує якоюсь бредятиною. Це взагалі з якою метою створено? Зекономити сотню-іншу міліват від розетки? Скоріше повірю що китайці трішки перебрали з байцзю коли клон клонували і поплутали номінали резисторів вихідного каскаду.
Ну от ти ба - не може а грає..... B-)

Нарешті ти зрозумів чому я в такому подиву від чарівників з Accuphase.
Китайці тут не до чого - остання схема - це оригінал від Accuphase.
Вони тупо її скопіювали.

Як !Карл! як ця схема може грати на рівні А класу......не являючись ним.....аж ніяк.... :idea:

Тобто чарівникі з Accuphase таки є......так і є..... :super:

Отправлено спустя 16 минут 52 секунды:
Не кажучи вже про те що передпідсилювач в класі "майже-В" попахує якоюсь бредятиною - так вони цю бредятину за півтора мільона продають....во дають
https://www.accuphase.com/model/c-3850.html..... :D

Отправлено спустя 4 минуты 17 секунд:
Як міркуєш Scoffer - це з якою метою створено...... :laugh:
Scoffer
Member

Повідомлення

feson
Ні, це точно не схема Accuphase. В описі c-3850 по перше мовиться про Fully Balanced Class A Preamplifier, а це явно не Fully Balanced, не Class A, та і щодо Preamplifier теж сумнівно тому що вихідний каскад типово концертно-amplifier'ний, а не пре, якщо не рахувати максимально дивні номінали елементів. А по-друге на бачу нічого схожого з широко розрекламованим в буклетику AAVA. А єдині посилання на схему інет знаходить лише в китайському, так би мовити, клоні. Так що видихай, ти купив якесь китайське гівнеце))) Китайцям плюс в карму, це ж треба так аудіофілів налюбити.

Відправлено через 6 хвилин 58 секунд:
І якщо така елітна контора як Accuphase пише що це преамп класу А, то він у них таки класу А, не В, не АВ, і навіть не D. У багатих людей багаті адвокати. Контору в гівно вмішають якщо у них хоч літера даташиту не співпаде з реальністю, особливо якщо це така важлива літера.

Відправлено через 34 хвилини 53 секунди:
І якщо вже на те пішло, то людь на diyaudio вживу наміряв 0.0019%@100мВ RMS спотворень, але вже 0.32%@500мВ RMS. Поважаючий себе преамп має видавати принаймні 2.83В RMS без суттєвих спотворень тому що це, :censoured: , преамп, і його спотворення множаться в підсилювачі. На такій напрузі цей "преамп" скільки дасть? Відсотків 10? Посперечається з совковою радіолою. Воно і очікувано, що з того класу В взяти. Якось не дуже схоже на елітний виріб від японців. Тут як не крути, а з усіх дірок аж пищить що підробка. А також показово який "музикальний слух" у пересічного аудіофіла :rotate:
Ostin
Member

Повідомлення

diman510: 21.04.2025 14:30SCHNERZINGER OUTLET
Незрозуміло, чому не можна зробити весь цей спектр захисту і фільтрації на стороні приладу, там де кабель приєднується до схемотехніки? Якби це так було важливо - це реалізовували б і взагалі не парилися б якістю живлення. Це було б менше розміром, за розетку. Потребувало б менше матеріалів. Менша була б вартість.
А поки що дійсно виглядає як спробу продати черговий "авдіофільський дріт" за 500 євро.
Відповісти