Последние статьи и обзоры
Новости
Популярність несподіваного хіта Clair Obscur: Expedition 33 продовжує зростати
-
GSerjio
Junior
Пропоную обговорити Популярність несподіваного хіта Clair Obscur: Expedition 33 продовжує зростати
Бо це прекрасна гра! Пройшов сюжетку, награв 26 годин але зовсім не награвся. Продовжу досліджувати світ, ще багато високорівневого контенту залишилося.
Дуже надіюся на DLC або продовження.
Бо це прекрасна гра! Пройшов сюжетку, награв 26 годин але зовсім не награвся. Продовжу досліджувати світ, ще багато високорівневого контенту залишилося.
Дуже надіюся на DLC або продовження.
-
nick_ii
Junior
Для мене це гра року. JRPG не грав. Такі статичні бої не люблю. Але тут якось зірки зійшлися. Спробував безкоштовно, але зрозумів що за таке треба платити і купив.
-
Ijachok
Member
Як і раніше, радий за розробників, та поки не ризикую пробувати цю гру. Дуже люблю покрокові стратегії. Щось схоже на JRPG давно хочеться спробувати, але ще не грав. Може Expedition 33 і буде першою, в яку сильно залипну.
А поки продовжую розриватись між послідовниками Battle Brothers: Wartales і Urtuk: The Desolation
А поки продовжую розриватись між послідовниками Battle Brothers: Wartales і Urtuk: The Desolation

- спойлер
Последний раз редактировалось Ijachok 05.05.2025 12:57, всего редактировалось 1 раз.
-
stakanctl
Member
Там хорошая состоятельная концовка. Попытка продолжить сделает только хуже. Поэтому, как говорит сама игра:
- спойлер
- лучше просто отпустить, запомнить и не изобретать ничего нового
С этим нет проблем. Можешь сохраниться на условных кострах, которые разбросаны по локациям через каждые 15-20 минут. Ждать пока закончится очередной бесконечный диалог и сцены после него не нужно. Еще игра дает сохраниться в любой момент через смену оружия в инвентаре, но это такое, что могут убрать в патчах.Ijachok: ↑ 05.05.2025 12:32 Ну і ще зупиняє те, що в Expedition 33 великий фокус на сюжет і я не впевнений, чи вийде нормально зануритись. Як там з тривалістю ігрових сесій? Є можливість ненадовго сісти ввечері?
-
Enjthesilence
Member
топовий саундтрек, але максимально скучний, примітивний геймплей, у другій половині гри хотілось просто скіпати ці репітативні бої, щоб лише просунутися сюжетом (він непоганий)
не знаю, що тут на ""готі", ксд2 чи спліт фікшн як ігри сильніші претенденти на готі в цьому році.
за розробників радий що пішли з юбіків і показали, що для нормальної гри непотрібна команда з 200 людей і величезного бюджету, ах ну і звичайно композитор, тут я згоден, що це дуже сильна сторона гри.
не знаю, що тут на ""готі", ксд2 чи спліт фікшн як ігри сильніші претенденти на готі в цьому році.
за розробників радий що пішли з юбіків і показали, що для нормальної гри непотрібна команда з 200 людей і величезного бюджету, ах ну і звичайно композитор, тут я згоден, що це дуже сильна сторона гри.
-
Tetronga
Member
Хорошій грі - хороші продажі. Розробники молодці 

-
fantomrulezz
Member
Шикарна гра, реально відкриття року
Навіть дивно, що нова студія з першої спроби створила такий шедевр.
Пишуть, шо багато розробників вийшли з убісофт - схоже, що як раз вийшли всі справді талановиті, яких задовбало клепати роками конвеєрний шлак.
Чудовий артдизайн, чаруючі музика і звук в цілому, цікавий інтригуючий сюжет
Я ще і половини гри не пройшов, а вона двічі давила з мене сльозу як кінцівка другого термінатора.
Всі жіночі персонажі красиві і при цьому реалістичні!
Жодних трансгендерних одоробл аля вейлгард/андромеда, ніяких силіконових кукол з охватом стегон до талії x2 як у деяких азіатів.
Бойовка непроста і інколи підриває пукан сильніше за соулси.
Ще й доступна в геймпасі за три копійки!
Дуже рекомендую всім спробувати. На рівні з KCD2 - кандидат на гру року.

Навіть дивно, що нова студія з першої спроби створила такий шедевр.
Пишуть, шо багато розробників вийшли з убісофт - схоже, що як раз вийшли всі справді талановиті, яких задовбало клепати роками конвеєрний шлак.
Чудовий артдизайн, чаруючі музика і звук в цілому, цікавий інтригуючий сюжет

Я ще і половини гри не пройшов, а вона двічі давила з мене сльозу як кінцівка другого термінатора.
Всі жіночі персонажі красиві і при цьому реалістичні!
Жодних трансгендерних одоробл аля вейлгард/андромеда, ніяких силіконових кукол з охватом стегон до талії x2 як у деяких азіатів.
Бойовка непроста і інколи підриває пукан сильніше за соулси.
Ще й доступна в геймпасі за три копійки!
Дуже рекомендую всім спробувати. На рівні з KCD2 - кандидат на гру року.
-
Alex646
Member
Гра чудова, арт дизайн, але саме до графіки є питання. Всратий фільтр на мило з різкістю, не вимикаємий апскейлер, волосся у персонажів просто п..ц, катсцени в 30 фпс на движкі гри. Дещо моддери вже поправили, але це не годиться.
-
Kashtan
Member
Радий за гру, за авторів, і що кинули корпоратів-йолопів.
-
Wahoo
Member
Арт - шикарен. (Ар-деко смешанный с белль эпок франции). Очень красиво и со вкусом.
Музыка хороша.
Сюжет. Пока- хорош, дошел не далеко.
Персонажи - первая претензия. Как обычно, в современных западных играх мужские персонажи ведут себя как девочки, а женщины прям стержень, этих мужиков пинают. (Я про поведение ГГ вначале, где он сопли жует и импульсивностью своей прямо бесит).
Но! Женские персонажи симпатичны, а не это вот всё. И уже это - доститжение (дожились!)
JRPG боёвка - НЕТ!. 6 подряд ударов от которых надо уворачиваться/парировать? С прокачкой персов выстравивается определенная синергия и все бои, буквально, становятся одинаковыми. Очень репетативная. И если поначалу даже интересно, то на втором часу игры чаще бесит, чем интересна.
В целом игра приятная.
Хорошо, что появляются люди способные делать вещи, заменяющие собой полностью деградирующие ААА студии.
Музыка хороша.
Персонажи - первая претензия. Как обычно, в современных западных играх мужские персонажи ведут себя как девочки, а женщины прям стержень, этих мужиков пинают. (Я про поведение ГГ вначале, где он сопли жует и импульсивностью своей прямо бесит).
Но! Женские персонажи симпатичны, а не это вот всё. И уже это - доститжение (дожились!)
JRPG боёвка - НЕТ!. 6 подряд ударов от которых надо уворачиваться/парировать? С прокачкой персов выстравивается определенная синергия и все бои, буквально, становятся одинаковыми. Очень репетативная. И если поначалу даже интересно, то на втором часу игры чаще бесит, чем интересна.
В целом игра приятная.
Хорошо, что появляются люди способные делать вещи, заменяющие собой полностью деградирующие ААА студии.
-
Rhizone
Member
Теж не грав раніше в JRPG. З самого початку, ще до старту експедиції, не сподобалось занадто багато драматизму і я вже думав, що нє, таке треба скіпати, але коли експедиція почалась, то ойойой як затянуло
Вийшо 40 годин і це при тому, що ще залишилось досить багато челенджів і секреток на карті

Вийшо 40 годин і це при тому, що ще залишилось досить багато челенджів і секреток на карті

-
beeer
Junior
Грає дружина, я лише зрідка набігаю 5 хвилин подивитись 
Гра виглядає і звучить шикарно. "Всраті фільтри" повимикав у налаштуваннях графіки і стало ще краще. За одно вийшло за рахунок вимкнених фільтрів підняти налаштування текстур, віддзеркалень і інших корисних речей не сильно втративши у ФПС.
Дружина задоволена грою нереально. Складність певна є, але не надмірна.
Єдине на що розробники поклали прилад - це керування з клави і миші. А точніше керування камерою наче навмисно зіпсоване: доводиться опускати DPI на миші, щоб камера не "літала" наче навіжена, але тоді курсор (там де він з'являється) стає як равлик. Взяв у друга геймпад на пробу, через пару годин гри дружина попросила замовити геймпад і собі.

Гра виглядає і звучить шикарно. "Всраті фільтри" повимикав у налаштуваннях графіки і стало ще краще. За одно вийшло за рахунок вимкнених фільтрів підняти налаштування текстур, віддзеркалень і інших корисних речей не сильно втративши у ФПС.
Дружина задоволена грою нереально. Складність певна є, але не надмірна.
Єдине на що розробники поклали прилад - це керування з клави і миші. А точніше керування камерою наче навмисно зіпсоване: доводиться опускати DPI на миші, щоб камера не "літала" наче навіжена, але тоді курсор (там де він з'являється) стає як равлик. Взяв у друга геймпад на пробу, через пару годин гри дружина попросила замовити геймпад і собі.
-
Rhizone
Member
beeer
При завантажені гри, до речі, вказано, що найкраще грати на контролері. Але я гру на к+м пройшов і все норм. Єдине що, так це краще мишку взагалі не чіпати, коли стартують бої, бо тоді треба буде робити подвійний інпут з клавіатури для реєстрації натискання
При завантажені гри, до речі, вказано, що найкраще грати на контролері. Але я гру на к+м пройшов і все норм. Єдине що, так це краще мишку взагалі не чіпати, коли стартують бої, бо тоді треба буде робити подвійний інпут з клавіатури для реєстрації натискання

-
Abracadabra
Member
Музика прям сок, проходжу гру з постійно ввімкненими Edifier s730 і x100 одночасно, ну прям соковито звучить, не гудить не дратує не стомлюєшся від натиску какафонії, а от саме ловиш нотки і буває стаєш просто в афк щоб повнітю прослухати всю композицію, особливо подобається в "особняку
сюжет добрий є і посиденьки біля багаття і драма і просто місії по приколу як на пляжі з жестрялями
як писали вище ще не пробував Jrpg, ну циферки рахувати цікаво наподобі карточних рогаликів, але відбити атаку чи ухилитися треба бути постійно в тонусі бо фіг пойми коли що тиснути, я повільна черепашка
для таких таймінгів, благо є моди які потроюють час на ці дії
загалом спробував, залетіло прям краще сталкера
- спойлер
- "
сюжет добрий є і посиденьки біля багаття і драма і просто місії по приколу як на пляжі з жестрялями
як писали вище ще не пробував Jrpg, ну циферки рахувати цікаво наподобі карточних рогаликів, але відбити атаку чи ухилитися треба бути постійно в тонусі бо фіг пойми коли що тиснути, я повільна черепашка

загалом спробував, залетіло прям краще сталкера

-
STARL1GHT
Member
Проект точно вартує уваги і до придбання. Сюжет, аудіо, візуал — все на достойному рівні. Навіть подання боїв в покроковому стилі сподобалось, хоча не любитель подібного.
Витрачених ~50 годин — взагалі не шкода. Проходив на харді та перевіряючи кожен куточок карти.
Витрачених ~50 годин — взагалі не шкода. Проходив на харді та перевіряючи кожен куточок карти.

-
ArmagedoonZergs
Member
Не хочу спойлерити але "мило" це частина сюжету і додано спеціально.Alex646: ↑ 05.05.2025 13:00 Гра чудова, арт дизайн, але саме до графіки є питання. Всратий фільтр на мило з різкістю, не вимикаємий апскейлер, волосся у персонажів просто п..ц, катсцени в 30 фпс на движкі гри. Дещо моддери вже поправили, але це не годиться.
-
Draqoon
Member
Нарешті зробили мило фічеюArmagedoonZergs: ↑ 05.05.2025 15:20Не хочу спойлерити але "мило" це частина сюжету і додано спеціально.Alex646: ↑ 05.05.2025 13:00 Гра чудова, арт дизайн, але саме до графіки є питання. Всратий фільтр на мило з різкістю, не вимикаємий апскейлер, волосся у персонажів просто п..ц, катсцени в 30 фпс на движкі гри. Дещо моддери вже поправили, але це не годиться.

-
FirstTDM
Junior
Дизайн игры - шикарный... Музыка - великолепна!
Играбельность и боёвка - ну...такое... не очень... хорошо хоть есть "Авто QTE" и режим "Сюжет"
Итого: проходить интересно и приятно, игра как глоток свежего воздуха, молодцы французы!
Играбельность и боёвка - ну...такое... не очень... хорошо хоть есть "Авто QTE" и режим "Сюжет"
Итого: проходить интересно и приятно, игра как глоток свежего воздуха, молодцы французы!
-
divinity
Member
угу, саме бойовка максимально всрата. Ті хто топлять за покроковий геймплей, нажати кнопку для блоку/парирування тут в деяких місцях складніше за умовний dark souls. Тобто ні тим, ні тим. Як кіно так, сюжет, персонажі, музика. Але геймплейно дуже на любителя, мені абсолютно не зайшлаWahoo: ↑ 05.05.2025 13:13 Арт - шикарен. (Ар-деко смешанный с белль эпок франции). Очень красиво и со вкусом.
Музыка хороша.
В целом игра приятная.
-
fantomrulezz
Member
Можна поставити мод на збільшення вікна ухиляння/парируванняdivinity: ↑ 05.05.2025 16:18нажати кнопку для блоку/парирування тут в деяких місцях складніше за умовний dark souls.
Ну або поставити низьку складність