Ноутбук с внешней видеокартой (eGPU), сравнение производительности с десктопом

Все вопросы о ноутбуках
Ответить
Автор
Member
Откуда: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

Я б краще зібрав валіза-бук, як в сусідній темі, ніж колхозити купу плат, б\ж і дротів з сумнівною практичністю. Там і монітор великий і потужна начинка, охолодження, і нормальна ДТ в-карта без усяких втрат ліній, псп. і т.д, і все разом в одному пристрої, і переносити можна при необхідності, місця займає мінімум.
phobosse
Member

Zenia: 16.10.2024 15:08egpu десь під ліжком чи столом поки я лежу на ліжку з ноутом або за столом
десь там eGPU поставити не вийде ) бо кабелі короткі. вони зазвичай не більше метра, частіше за все 25-50см. так що варіант лише один - за столом. на моєму фото зверху ноута кабель бачиш ? ото максимальна довжина

другий момент. треба ретельно підбирати ноут. я особисто мав як позитивний, так і негативний досвід з eGPU. то ж від себе раджу дивитись на Lenovo Thinkbook, IdeaPad, та не раджу Lenovo ThinkPad, HP Elitebook, Probook.

Отправлено спустя 52 секунды:
Zenia: 16.10.2024 15:08немає місця під монітор
навіть під 21 дюйм ? є ще менші монітори, портативні. там хоч 13.3
Melki
Member

Zenia: 16.10.2024 13:32основна проблема це монітор який кудись треба ставити
так и шо ты голову морочишь?
ничего ты не выгадаешь - места нет
продавай всё что не используешь и вкладывайся в ноутбук или Asus Z-Flow - там тебе и карта внешняя по желанию, и ноутбук игровой и планшет в подарок - весь секс в одном устройстве
fantomrulezz
Member

Щоб грати на ліжку - купіть краще Steam Deck
7mindfields
Member

GreenMile: 16.10.2024 10:39
Zenia: 14.10.2024 20:20я вчуся в універі , живу в гуртожитку де немає місця для фул тавера мишки клави , як і окремого стола під це все , тому шукав собі ноутбук , продавати свій стаціонар на rtx 3060 ti не хотів бо ноутбуки всеодно вийшов би гріше , і тут заншов ось такий колозний вихід , як думаєте є сенс взяти собі який ноутбук з і7 12700h докупити райзер , зняти з сестемника блок живлення з відюхою , всеодно ним не користуюсь коли не в дома ,і скликати це все в одну машинку , падіння фпс це звісно сумно , але продуктивність всеодно буде краще , ніж на вбудованій графіці ноута , а ось лаги та імпут лаги це вже серойзніше , тому хотів дізнатися вашої думки що до цього
МініПК ваш вихід, на mini-ITX платі + кастрована клава по розміру ноутбучної, якщо прям ну зовсім місця нема. По розміру вийде навіть компактніше ніж ноут+ зовнішнє відео з БЖ.
Йому треба компактно і бюджетно, тобто це точно про не міні ітх + egpu, ноут с дискретним відео це кращий варіант в його випадку
phobosse: 16.10.2024 15:22 від себе раджу дивитись на Lenovo Thinkbook, IdeaPad, та не раджу Lenovo ThinkPad, HP Elitebook, Probook.
І що не так з корпоративним сегментом в контексті підключення egpu?
phobosse
Member

7mindfields: 16.10.2024 18:36І що не так з корпоративним сегментом в контексті підключення egpu?
Додаткові функції безпеки заважають. Thinkpad, наприклад, коли щось підсовуєш замість ssd в m.2 слот, видає помилку диска, типу: що ти мені за фігню підсунув і просто відрубає слот. Elitebook у мене взагалі сам собі запоров біос при спробі підключити eGPU. Мало того, що eGPU не запрацював, він переставив виводити зображення з iGPU при завантаженні системи. Ніякі зкидання, оновлення та даунгрейди біос не допогли - тільки шити дамп. Так що я не рекомендую корпоративні ноути. Звичайно, що це тільки мій досвід і можливо все ж таки є корпоративні ноути, які підходять для цього - це вже на ризик експериментатора )
7mindfields
Member

phobosse: 16.10.2024 18:58
7mindfields: 16.10.2024 18:36І що не так з корпоративним сегментом в контексті підключення egpu?
Додаткові функції безпеки заважають. Thinkpad, наприклад, коли щось підсовуєш замість ssd в m.2 слот, видає помилку диска, типу: що ти мені за фігню підсунув і просто відрубає слот. Elitebook у мене взагалі сам собі запоров біос при спробі підключити eGPU. Мало того, що eGPU не запрацював, він переставив виводити зображення з iGPU при завантаженні системи. Ніякі зкидання, оновлення та даунгрейди біос не допогли - тільки шити дамп. Так що я не рекомендую корпоративні ноути. Звичайно, що це тільки мій досвід і можливо все ж таки є корпоративні ноути, які підходять для цього - це вже на ризик експериментатора )
Цікавий досвід, дякую
isusik63
Member

Проще всего подключитать тандерболт 3/4 или юсб4 .
th3p4g3 85w с аллика за 100$ , бп и видеокарту .
Но тоже тандер бол 4 встроен в процесор с 11 поколения и на многих ноутах нужно отключать ssd или wifi чтоб освободить линию и карта заработала . на амд процах r 6xxx , r 8xxx сериях с юсб4 проще , яблочники на радионах eGPU сидят.

Но eGPU нужна реально малому проценту юзеров и то не под игры , остальные хотять просто сделать из г.вна - пулю ...
Если есть место пот ПК то надо собирать ПК , нету места тогда "игровой" ноут ...
AFU_power
Member

Вайтліст все ще є тільки для модемів, для всього іншого вже немає, працював перехідник на порт окулінк в т480 аж бігом

Відправлено через 12 хвилин 47 секунд:
isusik63: 04.05.2025 23:55Проще всего подключитать тандерболт 3/4 или юсб4 .
Теж не простіше, надійніше окулінк. На тб3/4 деякі вендори не передбачали єгпу, тому бувають отвали прям під час гри, але це тільки на бізнесових ноутах (тестив на сінкпаді і делл латітуд), юсб4 і амд це взагалі кошмар, там воно як хоче, то підключається, то відмовляється, як йому захочеться, щей якщо зовнішня карта амд, то починається конфлікт дров зі встройкою. На рахунок яблочників теж не все так просто, гладко єгпушка працює тільки під макос, під віндою починається щось незрозуміле. Перше - це прошивка мака вимикає встройку у відмінних ос від макос, це обходиться ефі файлом, який змушує думати мак, що він завантажився в макос. Друге - епл не писала в acpi великий меморі алокейшин під вінду, тому якщо у тебе єгпу радеон тобі потрібно чимось пожертвувати, це наприклад встройкою, або блютузом, бо єгпу не підіймається із-за того, що не вистачає пам'яті пула pci-e пристроїв (код 43 в диспетчері) особливо карті амд, бо вона плодить їх багато.

Тому я б не радив лізти в єгпу на маках далі макос, що зводить весь задум на ньому нанівець. А також не радив би лізти на ноутах, які не були з самого початку під це заточені (як Razer blade), бо інакше починаються танці з буюном. Єдиний ноут, який абсолютно без проблем та танців працював - це Razer Blade Stealth 13 2020, я там навіть пройшов сталкер 2 на єгпушці. Портативка Ayaneo Geek на 6800U - працювало або ні і я не зрозумів системи, MacBook Pro 13 2019 глючив у вінді, Dell Latitude 5400 перегрівався чіп тандерболт, доводилось вимикати турбобуст, але толку з проца без турбо в іграх ноль, Thinkpad t480 рандомні отвали єгпу з системи до ребута, мала швидкість тандерболт (20гбіт)
isusik63
Member

AFU_power: 05.05.2025 10:59
Вайтліст все ще є тільки для модемів, для всього іншого вже немає, працював перехідник на порт окулінк в т480 аж бігом
Видел вашу ещё первую тему о продаже eGPU бокса , был уверен что доставкой забрали ,
И заказал th3p4g3 85w ,
Ноут Acer TMP416-41 на Ryzen 6650u c USB4
Чтоб попробовать и не тратить деньги на видеокарту (по задумке 3060) по знакомым нашол GT 430 :lol: :gigi:
:D
спойлер
Screenshot_20250505-112557.png
Screenshot_20250505-112400.png
Screenshot_20250505-112248.png
AFU_power
Member

isusik63: 05.05.2025 11:28Видел вашу ещё первую тему о продаже eGPU бокса , был уверен что доставкой забрали
Зараз забрали другою доставкою, бо першою забирала непорядна людина. Да, на цьому я в більшості все перевіряв, але в мене ще був Lenovo Graphics Dock (gtx1050) і зараз є GPD G1 (rx7600m xt). Да той єгпу робив чудово тільки під мак з того що було в наявності тоді
isusik63
Member

Так как нахожусь не в основном жилье , не было возможности проверить с внешним монитором , но при запуске старой игры звук загрузки игры и на ноуте черный экран , но альт тапом можно смотреть задачи и игра запущена (я так понимаю винда думает что есть внешний монитор ?) (но настройки драйвера нвидии не доступны -пишет не подключен монитор)
При этом встройка АМД была отключена , Ютуб 4к , фулмарк карту грузят и на мониторе ноута ,
прочитал что надо для дискретки дрова скачать как для мобильной видяхи но ГТ 430 :gigi: - два родственника ГТ425М и ГТ435М , но при установки пишет что драйвера не совместимы с этой (11) виндовс :gigi:
AFU_power
Member

isusik63: 05.05.2025 11:45 Так как нахожусь не в основном жилье , не было возможности проверить с внешним монитором , но при запуске старой игры звук загрузки игры и на ноуте черный экран , но альт тапом можно смотреть задачи и игра запущена (я так понимаю винда думает что есть внешний монитор ?) (но настройки драйвера нвидии не доступны -пишет не подключен монитор)
При этом встройка АМД была отключена , Ютуб 4к , фулмарк карту грузят и на мониторе ноута ,
прочитал что надо для дискретки дрова скачать как для мобильной видяхи но ГТ 430 :gigi: - два родственника ГТ425М и ГТ435М , но при установки пишет что драйвера не совместимы с этой (11) виндовс :gigi:
Потрібно HDMI заглушку, або більш новішу карту де дрова на десктоп підтримують оптімус та хотплаг, це починаючи від кеплера.

другий покупець з олх забрав таки єгпу
isusik63
Member

AFU_power: 05.05.2025 16:05
isusik63: 05.05.2025 11:45 Так как нахожусь не в основном жилье , не было возможности проверить с внешним монитором , но при запуске старой игры звук загрузки игры и на ноуте черный экран , но альт тапом можно смотреть задачи и игра запущена (я так понимаю винда думает что есть внешний монитор ?) (но настройки драйвера нвидии не доступны -пишет не подключен монитор)
Потрібно HDMI заглушку, або більш новішу карту де дрова на десктоп підтримують оптімус та хотплаг, це починаючи від кеплера.

другий покупець з олх забрав таки єгпу
Спасибо, буду подыскивать 3060 12гб (так как если производительность упирается в видео память наченаютса фризы) ,
Думаю для любительского монтажа и поиграть во что-то зимними вечерами на фулХД мониторе хватет с головой .
Цена у вас была отличная, на олх когда мониторил искал бокс эгпу , боксы эгпу х2 от вашей цены были .
AFU_power
Member

isusik63: 05.05.2025 16:18Цена у вас была отличная, на олх когда мониторил искал бокс эгпу , боксы эгпу х2 от вашей цены были .
Мій був втомлений, вже явне б/у, та і я зацікавлений був продати, а не переписуватись з десятками клієнтів і продавати по півроку.
isusik63: 05.05.2025 16:18Спасибо, буду подыскивать 3060 12гб (так как если производительность упирается в видео память наченаютса фризы) ,
Треба ще перевірити чи все-таки не порізаний тандер, бо вендори заявляють, що тандер є, але часто це всього лиш 20гбіт порт, вистачить тільки для кадів і монтажа, про ігри можна забути
isusik63
Member

AFU_power: 05.05.2025 16:23
isusik63: 05.05.2025 16:18Цена у вас была отличная, на олх когда мониторил искал бокс эгпу , боксы эгпу х2 от вашей цены были .
Мій був втомлений, вже явне б/у, та і я зацікавлений був продати, а не переписуватись з десятками клієнтів і продавати по півроку.
isusik63: 05.05.2025 16:18Спасибо, буду подыскивать 3060 12гб (так как если производительность упирается в видео память наченаютса фризы) ,
Треба ще перевірити чи все-таки не порізаний тандер, бо вендори заявляють, що тандер є, але часто це всього лиш 20гбіт порт, вистачить тільки для кадів і монтажа, про ігри можна забути
Подскажите пожалуйста как проще и 100% в этом убедитца?
У меня usb4 , в настройках виндовс пишется 40гбиг.
AFU_power
Member

isusik63: 05.05.2025 16:34Подскажите пожалуйста как проще и 100% в этом убедитца?
А це юсб4, скоріше все норм буде, якщо так пише, тоді твій вибір тільки карта нвідія, як ти вже і обрав, бо потім не оберешся конфлікту дров, що у встройки амд свої дрова, а у дискретки свої
isusik63
Member

AFU_power: 05.05.2025 16:40
isusik63: 05.05.2025 16:34Подскажите пожалуйста как проще и 100% в этом убедитца?
А це юсб4, скоріше все норм буде, якщо так пише, тоді твій вибір тільки карта нвідія, як ти вже і обрав, бо потім не оберешся конфлікту дров, що у встройки амд свої дрова, а у дискретки свої
В винда пишет так
спойлер
Screenshot_20250505-172106.png
Я правильно понимаю что винда скорость определила ?
Вообще TMP416-41 85w работает также в режиме USB-хаба, родной провод и передаёт данные видиокарты и заряжает (питает) ноут и я подключил еще два переносных хдд 3тб и 4тб в два свободные разъема ,все работает .
AFU_power
Member

isusik63: 05.05.2025 17:57
AFU_power: 05.05.2025 16:40
В винда пишет так
спойлер
Вообще TMP416-41 85w работает также в режиме USB-хаба, родной провод и передаёт данные видиокарты и заряжает (питает) ноут и я подключил еще два переносных хдд 3тб и 4тб в два свободные разъема ,все работает .
взагалі буде 100% точно прочитати юзер або сервіс мануал до ноутбука :gigi:
isusik63
Member

AFU_power: 05.05.2025 18:35
isusik63: 05.05.2025 17:57
В винда пишет так
спойлер
взагалі буде 100% точно прочитати юзер або сервіс мануал до ноутбука :gigi:
В мануале написана юсб4 1.0 40Гбит , но там написано что проц в турбо работает на 4.5ггц по одному ядру , хотя по тесту в одноядерном что в многоядерном
2.9ггц , (в биосе нет включения , и в винде тупо нет режима питания "максимальная производительность" , только сбалансированая .
Тем самым я асеру не верю :gigi:. , везьде на..б :lol:
Ответить