Анлок 25w режиму на HP 455 G8

Все вопросы о ноутбуках
Автор
Повідомлення
Admiral
Member

Повідомлення

ВСІМ ПРИВІТ!
Дуже давно не писав нічого на рідному мені форумі.. :beer: :shuffle:
Цікавий момент у мене прийшов). Колись був власником одного з ноутбуків HP, на якому був проц і5, який після використання програми від Інтела, міг працювати в постоянному режимі в 25w замість 15w.
Після років корситування і проходження старих добрих ігр, прийшов час його передати батькам, а собі придбати щось по-новіше :D І надибав HP ProBook 455 G8.
В ігри уже давно так не іграю як колись, але для іноді поганяти, хочеться завжди кращого FPS) Но тут появився момент, апарат відмовляється взагалі працювати в режимі 25w на постійно :insane:
Переривши купу інформації, прийшов до висновку, що HP залочили майже намертво програмно можливість анлоку, що є погано :-/ Але, є такі варіанти:

1. Перешити BIOS через програматор у нормальному СЦ, зразу відпало, так як у моїх краях їм не довіряю);
2. Потрібно лазити в кодах у Вінді і шукати його та змінити значення обмеження PowerLimit;
3. Змінити значення в прошивці біоса перед його обновленням, тобто найти в коді його та замінити на потрібне :beer: :super:

Коли пробую щось поганяти, то тільки з охолодженням - підставкою, а також була замінена термопаста з фазовим переходом від Honeywell :rotate:

За допомогу з цим питанням, обіцяю не тільки дякую ;) :beer:
Всім миру!
Grava
Member

Повідомлення

Admiral
Невже Universal x86 Tuning Utility не працює?
Admiral
Member

Повідомлення

Grava
Так взагалі не працює, як було орієнтовно 2 хвилини так і залишилося, а далі спад стабільний до 15 w :-/
docentlx
Member

Повідомлення

Привіт, а в мене таж проблема тільки навпаки,- хочу придушити, даунвольтнути проц. А дзуськи. Власник НР енві на 13700Н. + ртх4060. Гарячий і відповідно шумить зараза. Читав що можливість до таких налаштувань мають лише апарати з "Х" в назві проца від інтел....а інакше дорога тільки в колхоз кастомних біосів на свій страх та ризик. Оттаке покращення, щоб знав раніше - брав би на райзені ноут
Ortyomko
Member

Повідомлення

Admiral: 26.04.2025 22:34 Grava
Так взагалі не працює, як було орієнтовно 2 хвилини так і залишилося, а далі спад стабільний до 15 w :-/
так може справа в охолодженні що не справляється? перевірте темпи
Grava
Member

Повідомлення

Ortyomko: 27.04.2025 22:20так може справа в охолодженні що не справляється? перевірте темпи
Є фаст павер ліміт і слов павер, тривалість та буст (макс вт ліміт) яких можна налаштувати за допомогою наприклад Universal x86 Tuning Utility, якщо виробник не заблокував все що можливо.
ddO
Member

Повідомлення

docentlx: 27.04.2025 22:02 Привіт, а в мене таж проблема тільки навпаки,- хочу придушити, даунвольтнути проц. А дзуськи. Власник НР енві на 13700Н. + ртх4060. Гарячий і відповідно шумить зараза. Читав що можливість до таких налаштувань мають лише апарати з "Х" в назві проца від інтел....а інакше дорога тільки в колхоз кастомних біосів на свій страх та ризик. Оттаке покращення, щоб знав раніше - брав би на райзені ноут
Так стоп, а що паверліміти в XTU / TrottleStop на 13 поколінні недоступні? ... core voltage offset голубі заблокували ще на ~10 поколінні, там хіба що чітерський біос MSI може розблокувати, а ось повзунки PL1 та PL2 наче мали бути доступні.
А в самому ноутбуці немає профілів типу "холодний"/ "тихий"/ "продуктивний" .. і т. д.?
Admiral
Member

Повідомлення

docentlx
Вірю, це якийсь прикол з HP. Раніше в мене був і5-4к покоління, який без проблем можна було розлочити або придушити в продуктивності. Ну і я купив знову цю фірму, через якість збірки та безвідказну роботу) Но коли я зрозумів що ну вже ну майже нереально його заставити робити в постоянку в 25w то трохи мене дезмотивувало щось далі на ньому робити. Але я ще пробую різні варіанти і шукаю людей хто може щось та зна :super:

Отправлено спустя 1 минуту :
Grava
Все вірно. Я вот змінюю ці параметри. Програма пише все окей браток давай нагружай та полетіли) А там :spy:

Отправлено спустя 3 минуты 23 секунды:
ddO
Ні немає. Є тільки економ режим, і два режими від HP. Но в настройках біоса я також повиключав різні контролі на живлення. Но безуспішно. :lamer:
Також пробував крім підставки охолодження заставити вентилятор крутитися як літак реактивний, коли він обновляє біос, так зуськи, ні одна програма не регулює його. Це тупо неубивна робоча конячка у них :laugh:
docentlx
Member

Повідомлення

Мій 13700н при навантаженні прогріваєеться до 86гр. І буститься максимум до 4.8 ро одному двох ядрах. При цьому звук турбін сильно чути. ноут піднятий(на підставці). Андервольтнути надію вже втратив. Думаю замінити термопасту на якусь саму кращу. Може дюрок ще на свердлити знизу (ги-ги-ги). Корпус увесь металевий. І усьо.
ddO
Member

Повідомлення

docentlx: 02.05.2025 20:43 Мій 13700н при навантаженні прогріваєеться до 86гр. І буститься максимум до 4.8 ро одному двох ядрах. При цьому звук турбін сильно чути. ноут піднятий(на підставці). Андервольтнути надію вже втратив. Думаю замінити термопасту на якусь саму кращу. Може дюрок ще на свердлити знизу (ги-ги-ги). Корпус увесь металевий. І усьо.
Ще раз - якщо у ноутбука немає заводських пресетів типу "холодний"/ "тихий"/ продуктивний" і т.д. - то можна спробувати просто виставити інші PL2/PL1 в XTU/ TrottleStop (типу замість заводських 125Вт/55Вт - поставити щось типу 55Вт/ 35Вт. Ну там поекспериментувати щоб получити холодний і тихий бук.)
..........
! Так, і ще - на деяких ноутбуках допомагає міняти power plan віндовса - там "збалансований" / "максимальна продуктивність" і т.д.
...ну а сверлити дюрки - погана ідея...
anatolikostis
Member

Повідомлення

throttlestop видит FIVR и TPL или управление неактивно?
Grava: 26.04.2025 11:42 Admiral
Невже Universal x86 Tuning Utility не працює?
на залоченном биос не должна - так у всех сделано, кроме MSI с advanced bios settings и вендоров, которые расширенное меню имеют для ос
anatolikostis
Member

Повідомлення

docentlx
Admiral
если у вас есть ненужная флешка и много времени, то можете из-под uefi отлочить два параметра
Overclocking Lock:
CFG Lock:
обоим это поможет в оси управлять параметрами работы CPU через всем известный thst от techpowerup
Admiral
Member

Повідомлення

anatolikostis
Звичайно флешка є, але як це зробити? Підкажіть будь ласка :gigi:
Та якщо в мене AMD 5800u проц, то чи так само все запрацює але тільки через інші утіліти? :shuffle: :beer:
isusik63
Member

Повідомлення

Admiral: 04.05.2025 17:15 anatolikostis
Звичайно флешка є, але як це зробити? Підкажіть будь ласка :gigi:
Та якщо в мене AMD 5800u проц, то чи так само все запрацює але тільки через інші утіліти? :shuffle: :beer:
А смысл ? 5800u не плохой проц как для ноута , видеокарта какая? Надеюсь не встройка :gigi:
Admiral
Member

Повідомлення

isusik63
Вона сама ;) :laugh:
7mindfields
Member

Повідомлення

docentlx: 02.05.2025 20:43 Мій 13700н при навантаженні прогріваєеться до 86гр. І буститься максимум до 4.8 ро одному двох ядрах. При цьому звук турбін сильно чути. ноут піднятий(на підставці). Андервольтнути надію вже втратив. Думаю замінити термопасту на якусь саму кращу. Може дюрок ще на свердлити знизу (ги-ги-ги). Корпус увесь металевий. І усьо.
андервольту немає, але все ще можна через редагування реєстру додати опцію вибору максимальної частоти процесора в налаштуваннях енергоспоживання (щоб повністю не вимикати турбобуст), користувався свого часу на 10850h
спойлер
Add or Remove 'Maximum processor frequency' In Registry

Open the Registry editor and type HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\PowerSettings\54533251-82be-4824-96c1-47b60b740d00\75b0ae3f-bce0-45a7-8c89-c9611c25e100 in the search bar.

Double-click Attributes and change the Value data:

1 - Remove
2 - Add

isusik63
Member

Повідомлення

Admiral: 05.05.2025 12:02 isusik63
Вона сама ;) :laugh:
У вас игры будут упиратца в встройку а не в проц , у меня ACER с Ryzen 6650u по тестам производительность почти идентична вашему процу и встройкое .
Но в моем случае есть возможность подключать eGPU через USB4.
Admiral
Member

Повідомлення

7mindfields
У мене так зараз, чи варто тут щось змінювати?
Зображення

Може ви знаєте також де можна найти пункти які відповідають за понижене (збільшене) споживання? :super:

isusik63
Та це класна можливість, але я чисто хотів би поганяти більш впевнено щось старіше і простіше без зовнішнього ;) :beer:

Отправлено спустя 26 минут 42 секунды:
UPD
Трохи поспілкувався з ChatGPT та вот що він також докинув:
Зображення
Попробую якійсь тести провести та відпишуся :beer:

Отправлено спустя 9 минут 48 секунд:
UPD2
Без змін у 3дмарці, 120 секунд, температури бомба, а він все одно скидає споживання :-/
Що ще можна попробувати? :shuffle: :spy:
isusik63
Member

Повідомлення

Admiral: 06.05.2025 22:15 7mindfields
Зображення

Може ви знаєте також де можна найти пункти які відповідають за понижене (збільшене) споживання? :super:

isusik63
Та це класна можливість, але я чисто хотів би поганяти більш впевнено щось старіше і простіше без зовнішнього ;) :beer:

UPD
Зображення
Вы не поняли , у вас игра упрётьса в видеокарту ,
То есть видео 100 а проц 60 процентов загруженности будет .
У меня в Асере после обновления на последний Биос , пофиксили буст коре , изменение режима питания в w10-11 не катит , подкидывал Линукс , там тоже самое 6/12 х2.9ghz :-/
.
Подкиньте live Ubuntu , тестоните .
Если разницы с W11 не будет то печалька , зашито в Биос . :-/

Отправлено спустя 2 часа 8 минут 45 секунд:
Запустил FarCry Primal CPU 25% , GPU 100% .
Admiral
Member

Повідомлення

isusik63: 07.05.2025 00:40
Admiral: 06.05.2025 22:15 7mindfields
Зображення

isusik63

UPD
Зображення
Вы не поняли , у вас игра упрётьса в видеокарту ,
То есть видео 100 а проц 60 процентов загруженности будет .
У меня в Асере после обновления на последний Биос , пофиксили буст коре , изменение режима питания в w10-11 не катит , подкидывал Линукс , там тоже самое 6/12 х2.9ghz :-/
.
Подкиньте live Ubuntu , тестоните .
Если разницы с W11 не будет то печалька , зашито в Биос . :-/

Отправлено спустя 2 часа 8 минут 45 секунд:
Запустил FarCry Primal CPU 25% , GPU 100% .
Ну якщо би дати йому можливість працювати в 25 ватах то і відео буде буститися на більші :) частоти :) Було би круто просто зашити БІОС правильний :D Але не знаю хто би міг допомогти модифікувати оригінальний :shuffle:
Відповісти