Общая тема по OLX

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

В данной теме всё о мошенничестве и мошенниках на OLX

Местные "герои": Внимание! Ненадежные люди!

Для того, чтобы ознакомиться или оставить отзыв о сделках на Барахолке нашего форума, просьба обратить внимание на следующую тему:
Путеводитель по разделу отзывов. Где оставить отзыв, как искать, FAQ

Правила конференции распространяются в полной мере на данную тему (п.2.3, п.2.4, п.3.6, п.3.9, п.3.10)

Сообщения без конкретики - удаляются

OlxSupport:Здравствуйте.

Оставьте, пожалуйста, контакты мошенников по этой ссылке - _http://blog.olx.ua/4019/ne-dadim-moshennikam-shansa/ чтобы проинформировать и обезопасить других пользователей. Также обязательно напишите нам о подозрении на мошенника через Службу поддержки _http://olx.ua/uk/contact/. Если Вы стали жертвой мошенника, то советуем поступить так:
Свяжитесь с администрацией сайта с помощью раздела «Обратная связь». Предоставляйте, пожалуйста, полное подтверждение мошеннических действий пользователя (а именно - сканкопию или фото чека, накладной, счета с координатами, телефоном и другими данными мошенника), подробности вашей сделки, переписку с продавцом.

Мы также рекомендуем вам обратиться в местное отделение милиции с заявлением о факте мошенничества. После вашего обращения на основании официального запроса мы сможем предоставить представителям правоохранительных органов данные для дальнейшего расследования.

Обязательно прочитайте нашу статью, которая может Вам помочь вернуть деньги. _http://blog.olx.ua/9185/o-moshennichestve-kak-vernut-ukradennyie-dengi-s-bankovskoy-kartyi/

Официальная поддержка Olx
viewtopic.php?p=1558297#p1558297

Центр поддержки клиентов: 0800204444

Полезная статья: Как уберечься от мошенников в интернете

Сайт Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України: порядок действий

Альтернатива ОЛХ: всё о других торговых площадках
Ektalion
Member

Повідомлення

daesz: 30.04.2025 19:42
Я припустив, що його видно всім, бо на оголошеннях в профілі є ось така іконка
Зображення
І на ній час від часу набігають перегляди телефонного номеру (але я скидаю перегляди раз в місяць і за останній місяць не було жодного перегляду телефону на жодному з оголошень).
Прибрали, щоб шахраї не спамили своїм вайбером чи тг.
tablestikus
Member

Повідомлення

daesz: 01.05.2025 16:10
tablestikus: 01.05.2025 10:29 Це різні абсолютно податки. Та і платити за дохід мали всі завжди, але всі забивали і всім було пофіг. Тепер трохи для бариг закручують гайки, і всі чомусь в істериці.
Це той самий податок, і це не для бариг а для всіх. Купив ВК в магазині - заплатив податок, перепродав її на ОЛХ - ще раз заплатив податок, а якщо другий власник її через декілька років ще рез перепродасть - то один і той же товар буде оподаткований тричі.
Так купити в магазині і потім продати - це різні податки. Он при перепродажі квартир-машин теж треба кожен раз платити податок, але чомусь не негодуєте.

Ну і після купівлі в магазині оподатковується не товар, а власне дохід громадянина від операції.

Відправлено через 38 секунд:
Ektalion: 01.05.2025 16:19
Зображення
І на ній час від часу набігають перегляди телефонного номеру (але я скидаю перегляди раз в місяць і за останній місяць не було жодного перегляду телефону на жодному з оголошень).
Я через це вже давно перестав світити свій номер в олх в об'явах.
daesz
Member

Повідомлення

tablestikus: 01.05.2025 16:56 Так купити в магазині і потім продати - це різні податки. Он при перепродажі квартир-машин теж треба кожен раз платити податок, але чомусь не негодуєте.
Це не одне й те саме :facepalm:
Ektalion: 01.05.2025 16:19 Прибрали, щоб шахраї не спамили своїм вайбером чи тг.
Це зручне пояснення для банків, ради та ОЛХ, які хочуть слідкувати за вашими прибутками. Вони, перепрошую на слові, "болт" клали на вас і на шахраїв які вам спамлять.
vovse
Junior

Повідомлення

Vlad Tepec-Dracula: 30.04.2025 21:10 Владимир_К
Ні, я знову перевірив, в додатку теж не відображається номер телефону
Відображається тільки у продавців з позначкою «бізнес», у приватних продавців відсутнє віконце з телефоном, є тільки повідомлення
Теоретично, можливо у вас стара версія додатка і там видно номера у всіх акаунтах
Номер не відображається в окремих категоріях, наприклад в нерухомості номера є, на велосипедах є. А ось в дитячих велосипедах (розділ дитячий світ) немає, в електроніці немає. (є тільки в бізнес оголошень)

Ektalion: 01.05.2025 16:19
Зображення
Ага не скамили :D В роки коли був пік цих розводів не прибирали, а тут різко вирішили.
За пару неділь до цього чисто случайно вирішили провести опитування чи вдалось домовитись про угоду після переписки.
Це все савпаденія, а не планомірна підготовка до заборони відправляти мимо олх доставки. (для бізнеса схоже таку можливість залишать)

Залишилось це прописати в правилах і в переписці убрати плашку "Відкрити приховану інформацію про покупця?" коли пишуть номер чи адресу. Цікаво що вони з самовивозами придумають...
Ektalion
Member

Повідомлення

Вже видно телефони, ви рано паніку розвели :laugh:
tablestikus
Member

Повідомлення

daesz: 01.05.2025 17:21
tablestikus: 01.05.2025 16:56 Так купити в магазині і потім продати - це різні податки. Он при перепродажі квартир-машин теж треба кожен раз платити податок, але чомусь не негодуєте.
Якісь подвійні стандарти у тебе. Тут подвійне, тут вже не подвійне :laugh:
daesz
Member

Повідомлення

tablestikus: 01.05.2025 21:30
daesz: 01.05.2025 17:21
Квартира з часом вартості не втрачає, а умовна ВК старіє.
Важко повірити що такі елементарні речі потрібно розжовувати людям.
tablestikus
Member

Повідомлення

daesz: 01.05.2025 21:32
Хм, а до чого тут вартість вже до податків? Ну і ті хто продавав квартири в 2008-2010 роках дивляться на тебе зі здивуванням. :laugh:

Поки що ти нічого не розжовуєш, хоча міг би вже дізнатися що таке податок з доходу, а що таке ПДВ, а потім може спробував би сумбурно знову пояснити де тут одне і те саме.
OverPow
Member

Повідомлення

А якщо втрачає? Тоді що? Які починають діяти елементарні речі? :(
daesz
Member

Повідомлення

OverPow: 01.05.2025 21:43
А якщо втрачає? Тоді що? Які починають діяти елементарні речі? :(
Втрачає - це коли вартість квартири з 2012 року до 2021 піднялась в двічі (порівнюю те скільки заплатив в 12 у порівнянні із тим, що заплатити сусіди зверху в 21)? А після 22 майже в тричі (ціна квартири з приблизно тією ж кількістю квадратів проданої минулого року на сусідньому стояку)?
terex12
Member

Повідомлення

p0_x_1: 30.04.2025 15:56
terex12: 21.04.2025 11:47 Софронова Софья Денисовна
спойлер
Зображення

Зображення
Зображення

продает муляжи процессоров ryzen под видом оригинала
, при том массово! осторожно!
пишет с аккаунта desapthern на олх, якобы с Киева, хотя данные отправителя Винница, 23 отделение н.п.
телефон ее : 0635802196
карта 414960хххххххх5470
попал на 14000 грн !
любезно отправляет наложенным платежом, разумеется никто вам на почте не разрешит проверить процессор, да в накладной написано "только визуальный осмотр" - а визуально выглядит он убедительно
Вам на пошті дають оглянути товар перед отриманням. Вас маркування на кришці не зупинило від покупки? Просто порівняйте його та фото реального ryzen. На фальшивому нанесено темніший шар фону та на ньому роблять гравірування, коли на оригіналі навпаки. Ну і про відповідність ціни, що мало би бути першим і головним тригером я мовчу, це не Вас обманули, а Ви самі дали себе обманути. На таких лох і тримається
а вы часом не тот самый мошенник? а то шибко вы его защищаете, ну надо же, дожились, жертва виновата в том, что ее обманули, вам уважаемый прямо в органы нужно идти работать, там такую чушь любят нести.
подделка выполнена очень качественно, если человек ранее не имел опыта работы с платформой am5, то он не отличит ориг от подделки, все кому показывал подделку, думали что это ориг. что касаемо низкой цены, ну порой продаются вещи по очень низкой цене, потому что нужно срочно деньги, таких ситуаций было очень много, и порой покупал товары чуть не даром, так что низкая цена - не показатель мошенничества.
да и нулевой рейтинг тоже не не дает гарантии что это мошенник, не однократно покупал товары у продавцов с нулевым рейтингом.
я тут samsung s24 брал на олх, у продавца высокий рейтинг, около 50 отзывов, казалось бы, что может пойти не так, но... продали мне версию на 128 гб, хотя в обьявлении не было ни слова не написано о том что продается версия на 128, было написано ДО 512гб? ну и я думал что я покупаю версию именно на 512, а там уже и процессор идет более мощный и скорость памяти выше, а продавец потом аргументировал словом ДО, как в договоре провайдера пишут, ДО 100мбит/с, и деюре у тебя может быть 15 мбит/с, они защищены, так что вот вам и высокий рейтинг, или опять я лох и дал себя обмануть?
7mindfields
Member

Повідомлення

terex12: 02.05.2025 01:53 что касаемо низкой цены, ну порой продаются вещи по очень низкой цене, потому что нужно срочно деньги, таких ситуаций было очень много, и порой покупал товары чуть не даром, так что низкая цена - не показатель мошенничества.
да и нулевой рейтинг тоже не не дает гарантии что это мошенник, не однократно покупал товары у продавцов с нулевым рейтингом.
7950x3d за півціни на олх раптово виявився макетом процесора :lol:
Востаннє редагувалось 02.05.2025 02:34 користувачем 7mindfields, всього редагувалось 1 раз.
Мерзавчик
Member

Повідомлення

спойлер
terex12: 02.05.2025 01:53
p0_x_1: 30.04.2025 15:56

Вам на пошті дають оглянути товар перед отриманням. Вас маркування на кришці не зупинило від покупки? Просто порівняйте його та фото реального ryzen. На фальшивому нанесено темніший шар фону та на ньому роблять гравірування, коли на оригіналі навпаки. Ну і про відповідність ціни, що мало би бути першим і головним тригером я мовчу, це не Вас обманули, а Ви самі дали себе обманути. На таких лох і тримається
а вы часом не тот самый мошенник? а то шибко вы его защищаете, ну надо же, дожились, жертва виновата в том, что ее обманули, вам уважаемый прямо в органы нужно идти работать, там такую чушь любят нести.
подделка выполнена очень качественно, если человек ранее не имел опыта работы с платформой am5, то он не отличит ориг от подделки, все кому показывал подделку, думали что это ориг. что касаемо низкой цены, ну порой продаются вещи по очень низкой цене, потому что нужно срочно деньги, таких ситуаций было очень много, и порой покупал товары чуть не даром, так что низкая цена - не показатель мошенничества.
я тут samsung s24 брал на олх, у продавца высокий рейтинг, около 50 отзывов, казалось бы, что может пойти не так, но... продали мне версию на 128 гб, хотя в обьявлении не было ни слова не написано о том что продается версия на 128, было написано ДО 512гб? ну и я думал что я покупаю версию именно на 512, а там уже и процессор идет более мощный и скорость памяти выше, а продавец потом аргументировал словом ДО, как в договоре провайдера пишут, ДО 100мбит/с, и деюре у тебя может быть 15 мбит/с, они защищены, так что вот вам и высокий рейтинг, или опять я лох и дал себя обмануть?
ну, по хорошому, напевне все ж таки трішки так, лох, вибачте...
І тут скоріше не ви дали себе обманути - а ви самі готові були обманутись - якщо там було написано "ДО 512" - то напевно ж, будучи нормальним покупцем, вас би таке формулювання мало насторожити.Але ви, вочевидь, вирішили зіграти в "залізну" лотерею)
terex12
Member

Повідомлення

7mindfields: 02.05.2025 02:24
terex12: 02.05.2025 01:53 что касаемо низкой цены, ну порой продаются вещи по очень низкой цене, потому что нужно срочно деньги, таких ситуаций было очень много, и порой покупал товары чуть не даром, так что низкая цена - не показатель мошенничества.
7950x3d за півціни на олх раптово виявився макетом процесора :lol:
и в чем проблема?
https://hard.rozetka.com.ua/ua/464341819/p464341819/
вот на розетке за 19к продается, а учитывая что на розетке всегда идет накрутка в овер дофига, то 14к не такая уж и подозрительно маленькая цена

Отправлено спустя 2 минуты 59 секунд:
Мерзавчик: 02.05.2025 02:30
спойлер
terex12: 02.05.2025 01:53
І тут скоріше не ви дали себе обманути - а ви самі готові були обманутись - якщо там було написано "ДО 512" - то напевно ж, будучи нормальним покупцем, вас би таке формулювання мало насторожити.Але ви, вочевидь, вирішили зіграти в "залізну" лотерею)
ну тогда желаю вам подключить интернет гигабитный с условием ДО 1000мбит/с? а по факту иметь 5мбит/с, и когда будете звонить с жалобой "за что я вам плачу 400 гришиков, вам ответят - да вы батюшка таки лох "
7mindfields
Member

Повідомлення

terex12: 02.05.2025 02:41 и в чем проблема?
В тому що новий такий коштує 30к
Мерзавчик
Member

Повідомлення

спойлер
ну тогда желаю вам подключить интернет гигабитный с условием ДО 1000мбит/с? а по факту иметь 5мбит/с, и когда будете звонить с жалобой "за что я вам плачу 400 гришиков, вам ответят - да вы батюшка таки лох "
[/quote]
ну якщо ви вже так вчепилися у свою аналогію "до" з інтернетом - то у випадку провайдерів це скоріше застереження від переліміту - тобто що інет у вас буде до 100, 500, 1000мбіт, але НЕ більше. І, знову ж таки, продовжуючи аналогію - ви з тих, вочевидь, хто, побачивши на сайті надпис до 1000мбіт підключить 100 і потім казатиме, що його намахали :gigi:
Як я вже сказав - не вас обманули - ви обманулись. У своїх прагненнях халяви, вочевидь. Не заливайте, що, купуючи с24 - не найдешевший смарт такто - вам не спало на думку уточнити обсяг памяті.
terex12
Member

Повідомлення

Мерзавчик: 02.05.2025 02:49
спойлер
ну якщо ви вже так вчепилися у свою аналогію "до" з інтернетом - то у випадку провайдерів це скоріше застереження від переліміту - тобто що інет у вас буде до 100, 500, 1000мбіт, але НЕ більше. І, знову ж таки, продовжуючи аналогію - ви з тих, вочевидь, хто, побачивши на сайті надпис до 1000мбіт підключить 100 і потім казатиме, що його намахали :gigi:
[/quote]

в юриспруденции это перестраховка от судебных исков, одним словом они себя страхуют, что это значение динамичное, и всегда может иметь разные значения. в случае с продажей телефона, слово до используется к примеру если есть расширение картой памяти, поэтому пишут до (максимальное значение поддерживаемое аппаратом при расширении) поэтому уважаемый слово ДО, в продаже телефона меня не смутило. а вот на месте продавца нужно было уточнить какую версия я хочу преобрести, если он действительно продавал 3 варианта.
чес слово, иногда мне кажется, что на таких формах сидят половина мошенников, половина горе барыг, которые всегда делают виноватыми именно жертв мошенничества, кого угодно, но только не мошенника, абсурд крепчает, браво

Отправлено спустя 25 секунд:
7mindfields: 02.05.2025 02:47
terex12: 02.05.2025 02:41 и в чем проблема?
В тому що новий такий коштує 30к
ссылку я для кого оставлял ?
7mindfields
Member

Повідомлення

terex12: 02.05.2025 02:57 ссылку я для кого оставлял ?
Для себе вочевидь, раз не бачиш різниці між 7950x за 19к і 7950x3d за 30
terex12
Member

Повідомлення

7mindfields: 02.05.2025 03:09
terex12: 02.05.2025 02:57 ссылку я для кого оставлял ?
дядь, сбавь обороты, вот тебе с приставкой 3d
https://hard.rozetka.com.ua/ua/492439209/p492439209/
долго еще мошенника будем защищать?

п.с. я когда что-то продаю на олх, всегда указываю мельчайшие дефекты, иногда даже порой говорю то, чего покупатель и не узнал бы, порой свое личное впечатление об использовании товара, порой люди меня благодарят что я их предупредил об моментах и опыте использовании товара, который я продаю, и передумывают покупать, так как у меня нет цели навешать людям лапши и продать го..но, тот кому оно нужно, купит без вопросов, иногда даже вопреки моим предупреждениям всеодно покупают, зато я сплю спокойно, и знаю никого не на...л, у меня нет цели зарабатывать на продажах барахла, я работаю в сфере it и не плохо на этом зарабатываю, что позволяет мне оставаться человечным и не обманывать людей с целью обогатится.
как-то мне даже один покупатель сказал "вы как человек очень хороший, но как продавец - очень плохой" я выбираю быть хорошим человеком, но плохим продавцом, если же кто-то выбирает быть хорошим продавцом, путем умалчивания дефектов, или же создавая описание, которое потенциально может ввести в заблуждение покупателя - ну что же, выбор ваш, но только потом не обижайтесь, когда вас кроют х..ями на форумах за это
7mindfields
Member

Повідомлення

terex12: 02.05.2025 03:16
7mindfields: 02.05.2025 03:09
дядь, сбавь обороты, вот тебе с приставкой 3d
https://hard.rozetka.com.ua/ua/492439209/p492439209/
Лінк змінився і тепер ми будемо порівнювати з уціненим товаром, продавцем якого є не розетка, і якого навіть немає (і не зрозуміло коли був) в наявності по цій ціні? :lol:
terex12: 02.05.2025 03:16 п.с. я когда что-то продаю на олх, всегда указываю мельчайшие дефекты, иногда даже порой говорю то, чего покупатель и не узнал бы
Теж завжди детально вказую стан як візуальний, так і технічний, до чого тут це? 7950x3d ніяк не може коштувати 14к зараз, якщо тобі це не зрозуміло, то мої співчуття
Відповісти