Новини
Останні статті і огляди
Пк проходить всі тести але працює не стабільно. Сині екрани підвисання.
-
Witcherock
Member
Ryzen 7 7800x3d На гарантії
Gigabyte B650E Aorus Elite X AX ICE На гарантії
Chieftec 750 a80
2x16gb ddr5 G skill Ripjaws m5 neo rgb 6400 На гарантії
Radeon Rx 6800 Aorus master oc
500gb ssd kingston m2
240gb sata ssd
240gb m2 ssd
Охлад на ЦП Ek Aio 120mm d-rgb (воднянка)
Корпус h510 NZXT
3 вертушки от id cooling argb snow-white
Все в стоці крім оперативки яка працює в expo
Короче ситуація наступна, пк дивно себе поводить, поперше моргають якісь вікна коли включаю пк (схоже щось в автозапуску)
Були перезавантаження системи коли грав в Huntshowdown (просто перезапуск з помилками які судячи з того що шукав вказують на відсутність доступи памяті до відеокарти або проблеми з оперативкою краші були коли я був в меню гри без навантаження) і tlou 2 (крашився робочий стіл разом з грою міг тільки запускати диспетчер завдань все інше було просто сіре)
Пк проходить всі стресс тести, (осст, аїда, комбустер, фурмарк) тести від 15 до 40 хв ніяких помилок не було в ОССТ включав всі можливі тести які були (за напругою спостерігав наче все в межах норми)
Почалось це під час того як я перейшов на g8 oled 34' а пізніше змінив платформу на ам5. Вчора грав в arenu breakout infinite години 3.5-4 з стрімом в діскорді, жодних проблем.
Які ще я бачив аномалії, ну двічі куллера світились після повного вимкнення пк. (розширення біос то під мій монітор то розтягнуте і судячи з вигляду 1024х768 то нормальне) Зависання браузера і діскорда після чого мишка стирала попередню вкладку наче резинкам для олівця і оголювала мені вкладку яку я хотів відкрити. (як на древніх пк)
Блок живлення б\у і доволі таки певно старий тільки в мене він вже 2.5-3 роки я грішу скоріш за все на нього, бо я робив все переставнолював вінду, зносив драйвер відеокарти черед ДДУ, все що міг, тестив як я казав оперативу і програмами і стандартною утилітою віндовс, відеопамять проц і т д.
Chieftec 750 a80
500gb ssd kingston m2
240gb sata ssd
240gb m2 ssd
Охлад на ЦП Ek Aio 120mm d-rgb (воднянка)
Корпус h510 NZXT
3 вертушки от id cooling argb snow-white
Все в стоці крім оперативки яка працює в expo
Короче ситуація наступна, пк дивно себе поводить, поперше моргають якісь вікна коли включаю пк (схоже щось в автозапуску)
Були перезавантаження системи коли грав в Huntshowdown (просто перезапуск з помилками які судячи з того що шукав вказують на відсутність доступи памяті до відеокарти або проблеми з оперативкою краші були коли я був в меню гри без навантаження) і tlou 2 (крашився робочий стіл разом з грою міг тільки запускати диспетчер завдань все інше було просто сіре)
Пк проходить всі стресс тести, (осст, аїда, комбустер, фурмарк) тести від 15 до 40 хв ніяких помилок не було в ОССТ включав всі можливі тести які були (за напругою спостерігав наче все в межах норми)
Почалось це під час того як я перейшов на g8 oled 34' а пізніше змінив платформу на ам5. Вчора грав в arenu breakout infinite години 3.5-4 з стрімом в діскорді, жодних проблем.
Які ще я бачив аномалії, ну двічі куллера світились після повного вимкнення пк. (розширення біос то під мій монітор то розтягнуте і судячи з вигляду 1024х768 то нормальне) Зависання браузера і діскорда після чого мишка стирала попередню вкладку наче резинкам для олівця і оголювала мені вкладку яку я хотів відкрити. (як на древніх пк)
Блок живлення б\у і доволі таки певно старий тільки в мене він вже 2.5-3 роки я грішу скоріш за все на нього, бо я робив все переставнолював вінду, зносив драйвер відеокарти черед ДДУ, все що міг, тестив як я казав оперативу і програмами і стандартною утилітою віндовс, відеопамять проц і т д.
-
Васильович
Member
Witcherock: ↑ 30.04.2025 19:02Chieftec 750 a80
Hotline:Witcherock: ↑ 30.04.2025 19:02Блок живлення б\у і доволі таки певно старий
Трохи старий, так. З нього і варто почати.Товар додано: червень 2012 р.
А дистрибутив оригінальний чи якась збірка від "васянів"?Witcherock: ↑ 30.04.2025 19:02переставнолював вінду
-
Witcherock
Member
Збирав, сам, до того зібрав машин з 5 не зовсім профан , всі конектори все вставлені куди треба і міцно сидять цей момент я перевіряв. Все купляв на розетці з гарантією від неї ж. Вінда офіційний образВасильович: ↑ 30.04.2025 19:12Witcherock: ↑ 30.04.2025 19:02Chieftec 750 a80Hotline:Witcherock: ↑ 30.04.2025 19:02Блок живлення б\у і доволі таки певно старийТрохи старий, так. З нього і варто почати.Товар додано: червень 2012 р.
А дистрибутив оригінальний чи якась збірка від "васянів"?Witcherock: ↑ 30.04.2025 19:02переставнолював вінду
-
isusik63
Member
"А дистрибутив оригінальний чи якась збірка від "васянів"?"Witcherock: ↑ 30.04.2025 19:18Збирав, сам, до того зібрав машин з 5 не зовсім профан , всі конектори все вставлені куди треба і міцно сидять цей момент я перевіряв. Все купляв на розетці з гарантією від неї ж. Вінда офіційний образВасильович: ↑ 30.04.2025 19:12
Hotline:
Трохи старий, так. З нього і варто почати.
А дистрибутив оригінальний чи якась збірка від "васянів"?
Я так понимаю вопрос про виндовс .
-
Pathfinder
Member
- Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера
Спробуйте пам'ять скинути до jdec. Або перед цим прогнати мемтестом з пресетом усмуса чи Y-cruncher.просто перезапуск з помилками які судячи з того що шукав вказують на відсутність доступи памяті до відеокарти або проблеми з оперативкою
Можливо і бж, при переходах 2д-3д десь не вистачає додати напруги на вк.
-
isusik63
Member
Через аиду глянуть напрежение БП по линиям +3.3 В, +5 В и +12 В
( AIDA64. В меню «Компьютер» присутствует раздел «Датчики». В нем имеется пункт «Напряжения». Он позволяет в режиме реального времени наблюдать за напряжением, доходящим до контактов материнской платы.)
( AIDA64. В меню «Компьютер» присутствует раздел «Датчики». В нем имеется пункт «Напряжения». Он позволяет в режиме реального времени наблюдать за напряжением, доходящим до контактов материнской платы.)
-
0kie
Member
Witcherock
Качаешь отсюда TM5, запускаешь, игнорируя предупреждение антивируса. Выбираешь профиль anta777 и гоняешь часика полтора. Ошибок не должно быть.
Затем прогоняешь тест системы в OCCT, выбираешь в тестах "Power" и им гоняешь полчасика - смотри на напряжения, частоты и температуры в верхней части окна программы - обычно этого достаточно. Там же можешь более детально посмотреть все параметры работы системы во время теста, поставив галочки на нужных значениях, включая 5V.
Винда 11-я? Если да, то в её "Защитнике" зайди в "Безопасность устройства" и выключи "Защиту стека" в "Изоляции ядра". Остальное там не трогай. Можешь просто в BIOS выключить виртуализацию и эти всякие "защиты на основе виртуализации" в Винде сами потухнут. Сам BIOS последний?
Качаешь отсюда TM5, запускаешь, игнорируя предупреждение антивируса. Выбираешь профиль anta777 и гоняешь часика полтора. Ошибок не должно быть.
Затем прогоняешь тест системы в OCCT, выбираешь в тестах "Power" и им гоняешь полчасика - смотри на напряжения, частоты и температуры в верхней части окна программы - обычно этого достаточно. Там же можешь более детально посмотреть все параметры работы системы во время теста, поставив галочки на нужных значениях, включая 5V.
Винда 11-я? Если да, то в её "Защитнике" зайди в "Безопасность устройства" и выключи "Защиту стека" в "Изоляции ядра". Остальное там не трогай. Можешь просто в BIOS выключить виртуализацию и эти всякие "защиты на основе виртуализации" в Винде сами потухнут. Сам BIOS последний?
-
Witcherock
Member
Дивився коли включав тест аїди, правда без відеокарти та і взагалі кілька разів моніторив, наче було в межах норми. Я вже навіть перекинув бп монітора в іншу розетку, буде кумедно якщо справа в переносці. А то ця байда в вигляді монітора має блок на 180 ватт. Спробую ще раз помоніторити.isusik63: ↑ 30.04.2025 19:24"А дистрибутив оригінальний чи якась збірка від "васянів"?"Witcherock: ↑ 30.04.2025 19:18
Збирав, сам, до того зібрав машин з 5 не зовсім профан , всі конектори все вставлені куди треба і міцно сидять цей момент я перевіряв. Все купляв на розетці з гарантією від неї ж. Вінда офіційний образ
Я так понимаю вопрос про виндовс .
Відправлено через 21 секунду:
Завтра спробую і покидаю скріни або відпишусь0kie: ↑ 30.04.2025 20:10 Witcherock
Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
Спробую прогнати з експо і в 4800, може рузен вимахуєтьсяPathfinder: ↑ 30.04.2025 19:27Спробуйте пам'ять скинути до jdec. Або перед цим прогнати мемтестом з пресетом усмуса чи Y-cruncher.просто перезапуск з помилками які судячи з того що шукав вказують на відсутність доступи памяті до відеокарти або проблеми з оперативкою
Можливо і бж, при переходах 2д-3д десь не вистачає додати напруги на вк.
Відправлено через 14 хвилин 21 секунду:
От щойно запустив arena breakout infinite, сижу в меню скрутив гру сиджу працюю в браузері, браузер підлагує. *** немає слів.
-
prosto_persik
Junior
ну это прикол дров на карточку может быть, на реддите том же полно постов по этому поводу, что при свернутой игре софт юзающий движок хрома начинал выделываться, и решалось это отключением multi-plane overlay через реестрбраузер підлагує
-
Witcherock
Member
Чудово, почав фрізити біоса, і мишка і клава, перекидував на встройку, нічого не дало.
-
Pathfinder
Member
Witcherock: ↑ 30.04.2025 23:50 Чудово, почав фрізити біоса, і мишка і клава, перекидував на встройку, нічого не дало.
Спробуйте поганяти лише на проц+1ССД з системою. ВК і додаткові ссд витягніть. І гляньте напругу на проц в біосі.Ryzen 7 7800x3d На гарантії
Chieftec 750 a80
500gb ssd kingston m2
240gb sata ssd
240gb m2 ssd
Ребути це схоже на вк чи пам'ять, а фрізи в винді може і ССД того. Але вже в біосі
-
Witcherock
Member
Розкажіть чайнику як розшифровується "ВК")Загалом біоси сьогодні зникли, з цікавого зі сплячого режиму не вийшов один раз світився код оперативки на материнці і сьогодні, я його вимкнув а зображення пропало і пк дальше працював, реально нагадує якісь трабли з блоком, також під час ввімкнення і вимкнення монітора а не системи якісь вікна на долю секунди проскакують, грішу на таку собі проводку дома.Pathfinder: ↑ 01.05.2025 14:35Witcherock: ↑ 30.04.2025 23:50 Чудово, почав фрізити біоса, і мишка і клава, перекидував на встройку, нічого не дало.Спробуйте поганяти лише на проц+1ССД з системою. ВК і додаткові ссд витягніть. І гляньте напругу на проц в біосі.Ryzen 7 7800x3d На гарантії
Chieftec 750 a80
500gb ssd kingston m2
240gb sata ssd
240gb m2 ssd
Ребути це схоже на вк чи пам'ять, а фрізи в винді може і ССД того. Але вже в біосі![]()
Відправлено через 49 секунд:
Ганяв 1.5 години, ефекту нуль, що 4800 що експо 6400, все проходить. Зараз ще повиключаю, те що ви рекомендували.0kie: ↑ 30.04.2025 20:10 Witcherock
Відправлено через 1 хвилину 59 секунд:
Блок не просідає, все наче окей, принаймі hwinfo не показує що він просідає нижче 11.9 чи 3.050 або 5 вольта. Кажу, то материнка не виключає підсвітку куллерів,ну це ще таке не критично, а сьогодні як я описував нажав завершення роботи і монітор зображення вже не отримував але куллера і підсвітка активно шуміли. Це або материнка або, бп. Мабуть.
Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
Я буду мати за кілька днів БП і відеокарту на заміну, певно для початку зміню БП, якщо нічого не дасть, докину ще карту, але судячи з того що біос фрізив і коли я перекидував все на встройку , проблема явно не в карті. Фрізи то пройшли але така історія в мене колись була з z490 яка по суті була бракована.
-
Pathfinder
Member
Відеокарта. Скинути все в заводські налаштування, прибрати ВК і додаткові ССД (Вк навантаження на БП, ССД - розподіл ліній ПСІ-експерес), як варіант спробувати лише процесор з однією планкою пам'яті в роз'ємі а2. Це мінімальна конфігурація, треба з'ясувати якщо і вона не робоча, тоді пробувати міняти для тесту процесор/пам'ять/материнку.Witcherock: ↑ 01.05.2025 14:45
Розкажіть чайнику як розшифровується "ВК")Загалом біоси сьогодні зникли, з цікавого зі сплячого режиму не вийшов один раз світився код оперативки на материнці і сьогодні, я його вимкнув а зображення пропало і пк дальше працював, реально нагадує якісь трабли з блоком, також під час ввімкнення і вимкнення монітора а не системи якісь вікна на долю секунди проскакують, грішу на таку собі проводку дома.
Я буду мати за кілька днів БП і відеокарту на заміну, певно для початку зміню БП, якщо нічого не дасть, докину ще карту, але судячи з того що біос фрізив і коли я перекидував все на встройку , проблема явно не в карті. Фрізи то пройшли але така історія в мене колись була з z490 яка по суті була бракована.
-
Shpoker
Member
Witcherock
если в c:\windows\minidump что-то есть - пакуй в архив всё и вываливай на файлообменник, посмотрим
если в c:\windows\minidump что-то есть - пакуй в архив всё и вываливай на файлообменник, посмотрим
-
oh_boy
Member
del
-
waryag
Member
Він і зараз продаєтьсяВасильович: ↑ 30.04.2025 19:12Hotline:
Товар додано: червень 2012 р.
Трохи старий, так. З нього і варто почати.
https://telemart.ua/ua/products/chieftec-750w-ctg-750c/
Але під продуктивну систему навіть такий новий виглядає сумнівно.
-
0kie
Member
Память рабочая - отпадает как подозреваемая.Witcherock: ↑ 01.05.2025 14:45Ганяв 1.5 години, ефекту нуль, що 4800 що експо 6400, все проходить.
Это больше для игр актуально, но выключить не помешает.Witcherock: ↑ 01.05.2025 14:45Зараз ще повиключаю, те що ви рекомендували.
Он может фризить из-за памяти, но ты её проверил - отпадает вариант. Остаётся Гигабайт материнка - не покупай никогда от этого бренда. В самый неподходящий момент может взбрыкнуть Dual BIOS, начать пытаться восстанавливаться и превратить плату в кирпич. Отказался от Гиги в любых вариантах: карты, материнки и всё прочее с этим именем.Witcherock: ↑ 01.05.2025 14:45 біос фрізив
-
Witcherock
Member
Оце я закупився, і карта аорус і материнка, буду міняти блок, хоч це звичайно 50\50, як ні здаватиму плату в сервіс.0kie: ↑ 01.05.2025 20:19Память рабочая - отпадает как подозреваемая.Witcherock: ↑ 01.05.2025 14:45Ганяв 1.5 години, ефекту нуль, що 4800 що експо 6400, все проходить.Это больше для игр актуально, но выключить не помешает.Witcherock: ↑ 01.05.2025 14:45Зараз ще повиключаю, те що ви рекомендували.Он может фризить из-за памяти, но ты её проверил - отпадает вариант. Остаётся Гигабайт материнка - не покупай никогда от этого бренда. В самый неподходящий момент может взбрыкнуть Dual BIOS, начать пытаться восстанавливаться и превратить плату в кирпич. Отказался от Гиги в любых вариантах: карты, материнки и всё прочее с этим именем.Witcherock: ↑ 01.05.2025 14:45 біос фрізив
-
waryag
Member
Можна приблизно оцінити просадки напруги в hwinfo.Witcherock: ↑ 01.05.2025 22:50 Оце я закупився, і карта аорус і материнка, буду міняти блок, хоч це звичайно 50\50, як ні здаватиму плату в сервіс.
ще можна зробити андервольт карти.
Доречі, файл підкачки не вимикав?
-
Witcherock
Member
Вона в мене в андервольті і працювала, але під час тестів і на даний час працює в стоці, андервольт і зниження частоти нічого не давали. Файл підкачки включав і виключав, ефекту нуль. Стоїть по дефолту вибраний системою.waryag: ↑ 01.05.2025 23:19Можна приблизно оцінити просадки напруги в hwinfo.Witcherock: ↑ 01.05.2025 22:50 Оце я закупився, і карта аорус і материнка, буду міняти блок, хоч це звичайно 50\50, як ні здаватиму плату в сервіс.
ще можна зробити андервольт карти.
Доречі, файл підкачки не вимикав?
Відправлено через 13 хвилин 37 секунд:
пуста, на разі після ще одного перестановлення віндовса вильотів не було, але я ще не грав в ті проєкти які давали збої, не було змоги, зараз цим і займаюсьShpoker: ↑ 01.05.2025 15:41 Witcherock