Останні статті і огляди
Новини
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
-
poulk
Advanced Member
Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с вентиляторами, и выбором вентиляторов.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Также не забываем что размещения ссылок на товары в магазинах является рекламой, и удаляется незамедлительно.
Используйте ссылки исключительно на сайты производителей. Если у вас возникают с этим сложности, вы можете использовать каталог товаров hotline.ua
Похожие темы:
Схема расположения вентиляторов в корпусе: FAQ, обсуждение
Системы воздушного охлаждения (кулера) + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Также не забываем что размещения ссылок на товары в магазинах является рекламой, и удаляется незамедлительно.
Используйте ссылки исключительно на сайты производителей. Если у вас возникают с этим сложности, вы можете использовать каталог товаров hotline.ua
Похожие темы:
Схема расположения вентиляторов в корпусе: FAQ, обсуждение
Системы воздушного охлаждения (кулера) + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 20.09.2016 08:51 користувачем alex_sul, всього редагувалось 7 разів.
-
Mixx
Member
Потрібні максимально тихі вертушки з якісною аргб підсвіткою, що порадите? 
Цікавлять моделі, де на розумних обертах нема шуму від моторчиків.

Цікавлять моделі, де на розумних обертах нема шуму від моторчиків.
-
daesz
Member
https://www.cybenetics.com/evaluations/fans/175/
Нові пропелери з водянок арктика
Якщо сортувати весь сайбернетікс по статичному тиску - то це один з двох 120мм не серверних пропелерів з оцінкою "даймонд".
Нові пропелери з водянок арктика

Якщо сортувати весь сайбернетікс по статичному тиску - то це один з двох 120мм не серверних пропелерів з оцінкою "даймонд".
- спойлер
-
Kosdnepr
Member
А що з slim 120-к буде найтихішим? На папері NF-A12x15 виглядає значно привабливіше за Kaze Flex Slim, але як воно насправді? Бо Noctua іноді грішить гудінням двигуна. Чи порадьте ще щось. Бачив декілька варіантів від Thermalright, але наскільки я знаю, термалрайт не вміє в тишу. Чи вже вміє?
-
daesz
Member
В сфф комюніті вважають SilverStone Air Slimmer 120 найкращим пропелером, із загально-доступних - корсар та термалрайт наступні 2 після нього (у термалрайта вийшов новий слім пропелер, доречі; по тех.спеках +- теж саме).Kosdnepr: ↑ 21.04.2025 14:41 А що з slim 120-к буде найтихішим? На папері NF-A12x15 виглядає значно привабливіше за Kaze Flex Slim, але як воно насправді? Бо Noctua іноді грішить гудінням двигуна. Чи порадьте ще щось. Бачив декілька варіантів від Thermalright, але наскільки я знаю, термалрайт не вміє в тишу. Чи вже вміє?
-
Mixx
Member
Трохи єресі, шукаю адекватні за ціна/якість реверсивні аргб вертушки в корпус BQ light base 900 DX.
Потрібно 6шт 120-140мм вертушок з перевернутою крильчаткою, дивлюся в бік Phanteks M25G2-140 D-RGB Reverse, є можливість привезти +- 400грн за вентилятор.
Чи можна знайти щось краще за подібну ціну? Якщо маєте досвід вибору подібних крутиляторів, поділіться
Потрібно 6шт 120-140мм вертушок з перевернутою крильчаткою, дивлюся в бік Phanteks M25G2-140 D-RGB Reverse, є можливість привезти +- 400грн за вентилятор.
Чи можна знайти щось краще за подібну ціну? Якщо маєте досвід вибору подібних крутиляторів, поділіться

-
Vasyanya1
Member
Шумне барахло.Phanteks M25G2
-
Yurius
Member
За такі гроші мабуть нічого кращого і нема. В мене були Jonsbo SL120,дуже тихі (до 1000об),потік заявлений 60cfm, але по факту слабенькі (без замірів,на глаз),своїх 250грн коштують точно.Mixx: ↑ 01.05.2025 00:44 Трохи єресі, шукаю адекватні за ціна/якість реверсивні аргб вертушки в корпус BQ light base 900 DX.
Чи можна знайти щось краще за подібну ціну? Якщо маєте досвід вибору подібних крутиляторів, поділіться![]()
-
Mixx
Member
Ну мені, як я розумію, якоїсь супер потужності і не потрібно, нагнітатимуть повітря в корпус 6 вентиляторів, видуватимуть всього 4, співвідношення правильне.Yurius: ↑ 01.05.2025 10:27В мене були Jonsbo SL120,дуже тихі (до 1000об)
Підкажіть будь-ласка, чи було чутно гул від моторчиків вертушок на адекватних обертах (до 800 умовно)?
Спробую пошукати більше інфи про них.
Vasyanya1
Дякую, може зустрічали десь, якого характеру шум від них? І може тоді знаєте, що буде краще?
-
Vasyanya1
Member
Серія М25 - це ультрабюджет. У мережі багато скарг на шум навіть на середніх обертах. Якщо брати Фантекс, то тільки T30, але комплект таких вентилей буде у ціну непоганого корпусу.Дякую, може зустрічали десь, якого характеру шум від них? І може тоді знаєте, що буде краще?
Я би відмовився від ідеї реверсивних вентилів і взяв би щось середньо-бюджетне. Наприклад, Thermalright TL-C12C-X28-S (є також версія без підсвітки, які я продаю наразі).
-
Mixx
Member
Vasyanya1
А якщо такі? Є на алі +-за пів ціни тих фантексів, що згадував вище.
TL-C12RB-S V2 ARGB
Відгуки в них наче як без питань, такі самі, тільки з нормальною крильчаткою стоять у мене на башті зараз, справді дуже тихі, я все ж таки не готовий жертвувати зовнішнім виглядом, так би просто замовив 7 штук арктіків р12/14...
А якщо такі? Є на алі +-за пів ціни тих фантексів, що згадував вище.
TL-C12RB-S V2 ARGB
Відгуки в них наче як без питань, такі самі, тільки з нормальною крильчаткою стоять у мене на башті зараз, справді дуже тихі, я все ж таки не готовий жертвувати зовнішнім виглядом, так би просто замовив 7 штук арктіків р12/14...
-
Vasyanya1
Member
Теж непогані, але ці товщиною 25 мм, а ті, що я скидав - 28 мм. Тиск буде вищий у більш товстих.TL-C12RB-S V2 ARGB
-
Mixx
Member
Vasyanya1
Мені здається нема сенсу упарюватись в ефективність вертушок у випадку 50-60 літрового акваріуму з 10 вертушками всередині, головне, щоб повітря поступало трохи більше ніж видувається, щоб корпус не перетворився у пилосос, ну і щоб все це було безшумним все одно доведеться зажимати оберти вертушок в діапазон до 600-800, а широкий 28 або 30мм вертушок з перевернутою крильчаткою за адекватні гроші я не бачив, а ті що є - комплект буде коштувати дорожче за і так не дешевий корпус, я не настільки бідний щоб викидувати стільки грошей на подібні речі
Судячи з усього охолодження на цп буде теж від термалрайту, Aqua Elite 360 V3 в плані ціна/температури/шум просто якась імба.
Мені здається нема сенсу упарюватись в ефективність вертушок у випадку 50-60 літрового акваріуму з 10 вертушками всередині, головне, щоб повітря поступало трохи більше ніж видувається, щоб корпус не перетворився у пилосос, ну і щоб все це було безшумним все одно доведеться зажимати оберти вертушок в діапазон до 600-800, а широкий 28 або 30мм вертушок з перевернутою крильчаткою за адекватні гроші я не бачив, а ті що є - комплект буде коштувати дорожче за і так не дешевий корпус, я не настільки бідний щоб викидувати стільки грошей на подібні речі

Судячи з усього охолодження на цп буде теж від термалрайту, Aqua Elite 360 V3 в плані ціна/температури/шум просто якась імба.
-
Solpadeine
Member
Шановне панство, підкажіть будь ласка, для Ryzen 5600, якщо його не гнати, вистачить кулера be quiet! BK030 Pure Rock Slim 2?
Збираю у відносно компактному корпусі, велика башта буде неестетично виглядати
Збираю у відносно компактному корпусі, велика башта буде неестетично виглядати

-
oversteve
Member
ось це буде найкращий варіант за свої гроші із малих башт, які можна знайти у насSolpadeine: ↑ 05.05.2025 17:46 Шановне панство, підкажіть будь ласка, для Ryzen 5600, якщо його не гнати, вистачить кулера be quiet! BK030 Pure Rock Slim 2?
Збираю у відносно компактному корпусі, велика башта буде неестетично виглядати![]()
https://defis.ua/ventyliator-id-cooling ... KQEALw_wcB
ще як варіант thermalright pa120 mini з алі
-
Rhizone
Member
Solpadeine
В мене на 5600Х стояв Cooler Master Hyper 212 Black і його вистачало навіть під розгін. У Вашого на одну трубку менше, але й розгону не передбачається.
В мене на 5600Х стояв Cooler Master Hyper 212 Black і його вистачало навіть під розгін. У Вашого на одну трубку менше, але й розгону не передбачається.
-
Avenger80
Member
У меня стоит GammaXX 300 и его хватает.Solpadeine: ↑ 05.05.2025 17:46Шановне панство, підкажіть будь ласка, для Ryzen 5600, якщо його не гнати, вистачить кулера be quiet! BK030 Pure Rock Slim 2?

-
Mixx
Member
Solpadeine
Кулера вистачить з головою, і так, в стоку його краще не юзати, через ліміт тдп в мультипотоці дропає частоти, найефективніше і без гоморою тупо анлокнути ліміт тдп в пбо (адвансед-амд оверклок-пресіжн буст оверрайд), там же докинути 200мгц частоти і в розділі курва виставити всі ядра -30, налаштування займе хвилин 5 від сили, ще хвилин 15 на тестування, оццт/аіда вистачить, за останні роки 3-4 не зустрічав жодного 5600, що не поїхав би з таким конфігом, в результаті отримаєте залізобетонні 4650мгц під навантаженням, замість дропів до 3.9-4.1 в стоку.
Кулера вистачить з головою, і так, в стоку його краще не юзати, через ліміт тдп в мультипотоці дропає частоти, найефективніше і без гоморою тупо анлокнути ліміт тдп в пбо (адвансед-амд оверклок-пресіжн буст оверрайд), там же докинути 200мгц частоти і в розділі курва виставити всі ядра -30, налаштування займе хвилин 5 від сили, ще хвилин 15 на тестування, оццт/аіда вистачить, за останні роки 3-4 не зустрічав жодного 5600, що не поїхав би з таким конфігом, в результаті отримаєте залізобетонні 4650мгц під навантаженням, замість дропів до 3.9-4.1 в стоку.
-
daesz
Member
Новий король тридцяток?
https://www.techpowerup.com/336474/seas ... fan-series
https://www.techpowerup.com/336474/seas ... fan-series
-
alumem
Member
daesz
вангуй какая цена будет
вангуй какая цена будет
-
daesz
Member
30$ за штуку, не менше..
Їхні попередні коштують 25$, на старті були 30 чи навіть 35 за штуку

https://pcpartpicker.com/product/wHBzK8 ... -magflow-1
edt. Стопе, то я попутав їхні попередні пропелери із супер флауером, у якої були дуже "потужні" 120тки. Мб й не нові королі 30ток тоді