Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты? О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.
В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.? О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.
В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот? О: Совместимы. Вот результаты тестов.
В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр? О: 3Gb - 11Gb
Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию
Volodya811: ↑
01.05.2025 11:45 Я вже починаю думати, що можливо краще купити собі замість нової відеокарти топовий об'єктив на фотоапарат. Він хоч служити буде десятки років, і актуальність не втратиться. Спогадів залишить багато.
як власник сапога фікса полтоса 1.4 та ельки 24-70, не треба. воно там вже вмерло 3 рази у мене, останній раз більше 10 років брав у руки.
О, Боже...
Мені не подобається механіка, ця клава дуже тиха, майже безшумна, малий хід клавіш, просто нереально зручна для мене. Ні на яку іншу її не проміняю. Вже 3 роки кайфую з нею.
Striker: ↑
02.05.2025 17:41
Приїхала моя краса.
Гарантія 4 роки, якщо зареєструвати на сайті. І яка різниця, 90 градусів на пам'яті чи 82, з такою гарантією.
В неділю приїде ще новий БЖ be quiet! Straight Power 12 850 Вт, от тоді і потестю вже.
у рх7900хтх ауруса дельта хоспота была 40 градусов но там и потребление было за 420ват и обороты 1200+ вместо 1800 как у всех
Приїхала моя краса.
Гарантія 4 роки, якщо зареєструвати на сайті. І яка різниця, 90 градусів на пам'яті чи 82, з такою гарантією.
В неділю приїде ще новий БЖ be quiet! Straight Power 12 850 Вт, от тоді і потестю вже.
у рх7900хтх ауруса дельта хоспота была 40 градусов но там и потребление было за 420ват и обороты 1200+ вместо 1800 как у всех
Ну ось ти якось вижив з цією дельтою, а тут підняли хайп наче це неможливо
Приїхала моя краса.
Мої вітання! Супер! Я також, коли буду брати карту, то буду дивитися на Ауруси через випарні камери і нормальні вентилятори.
Volodya811: ↑
01.05.2025 11:45Я вже починаю думати, що можливо краще купити собі замість нової відеокарти топовий об'єктив на фотоапарат. Він хоч служити буде десятки років, і актуальність не втратиться. Спогадів залишить багато.
як власник сапога фікса полтоса 1.4 та ельки 24-70, не треба. воно там вже вмерло 3 рази у мене, останній раз більше 10 років брав у руки.
Це залежить від активності життя і бажання таскати з собою фототехніку. А також від оточення.
П.С. Я, на жаль, останні роки не дуже активний, але фоткати ще є кого і що.
Alex646: ↑
01.05.2025 10:39
А чого це такі запредельні температури пам'яті на 9070хт? Там же ддр6. На зелених навіть гддр6х не гріється так жостко.
завжди темпи такі були, на 5700хт асус такаж фігня була, на всій 30й лінійці 3060ті 3070 була гаряча, просто там ніхто не бачив її, бо моніторинг не показував темпу.
Всім привіт,попала в руки новенька відеокарта MSI GeForce RTX3050 6Gb VENTUS 2X E OC,судя по серійнику вироблена в жовтні 2024 року,так от замітив що в ній стоять чіпи пам'яті h56g32cs4dx005 234a (судя по коду випущені 2022 року 34 тиждень) . Відеокарта працює під навантаженням GPU - 61 градус Gpuhotspot -70,і температура пам'яті 72 градуси. Мене влашьовує її продуктивність, аби тіки працювала. Раніш чув про кіпіш з цими чіпами пам'яті і про їх відвал,як зараз ситуація з цим? Чи дійсно це мало місце браку якоїсь партії чи все через майнінг було і погане охолодження чіпів пам'яті в якихось моделях відеокарт?