Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты? О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.
В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.? О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.
В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот? О: Совместимы. Вот результаты тестов.
В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр? О: 3Gb - 11Gb
Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию
man1242: ↑
30.04.2025 22:08
Там главная проблема что карта иза переходника немогу закрыть стекло боковое гнуть очоков надо думать как погнуть чтоб не страшно было, кстати у палита кастыль даже самому плохому человеку не пожелаешь.
Striker: ↑
30.04.2025 20:41alumem
Не клоун, скільки коштує 5070 ti в хорошому виконанні? Мінімум 46-47к. 9070 XT з максимальними частотами з чудовим охладом, де випарна камера на ГП і пам'яті, коштує набагато дешевше, взяв за 38к. А після того, як Куртка нассяв всім в очі, мені не дуже хочеться купувати Nvidia.
Хто мені тут розповідав про всраті Вантузи, Ігл, Шадоу 5070 ti? Так вони починаються від 44к у офіціалів. А Palit... це навіть важко коментувати)
Головне, мінуси не забувайте ставити, кловани-поціновувачі Palit.
Тебе чекає 92 гр на памяті на цьому Аурусі,він вийшов невдалим ,але з плюсів може ти зникнеш з цієї теми,клоун
30.04.2025 20:41alumem
Не клоун, скільки коштує 5070 ti в хорошому виконанні? Мінімум 46-47к. 9070 XT з максимальними частотами з чудовим охладом, де випарна камера на ГП і пам'яті, коштує набагато дешевше, взяв за 38к. А після того, як Куртка нассяв всім в очі, мені не дуже хочеться купувати Nvidia.
Хто мені тут розповідав про всраті Вантузи, Ігл, Шадоу 5070 ti? Так вони починаються від 44к у офіціалів. А Palit... це навіть важко коментувати)
Головне, мінуси не забувайте ставити, кловани-поціновувачі Palit.
Тебе чекає 92 гр на памяті на цьому Аурусі,він вийшов невдалим ,але з плюсів може ти зникнеш з цієї теми,клоун
Ну хоч не з "сірого" магазину, так що поміняють на іншу або вернуть гроші
Дуже дякую, плюс вам в карму. Вже використав ваш код.
Замовив в Click RX 9070 XT Aorus Elite Gigabyte, останню запаковану з Києва. Єдине що не подобається, що гарантійки, сказали, в посилці не буде, а через годину, як заберу з пошти, прийде електронний чек з вказаним строком гарантії.
Тепер треба читати тему про блоки живлення, тут вже народ розвеселився за останні дні, треба продовжувати в іншому місці.
Вітаю з покупкою
Було б цікаво потім дізнатися про ваші враження від цієї відюхи, особливо, температури. В мене версія по скромніше буде
oh_boy
Дякую. Обов'язково зроблю тести і доповім. У когось даний екземпляр із 100 градусами на пам'яті, у когось все чудово і не більше 80, може від корпусу сильно залежить або можливий брак відеокарти. В мене корпус Deepcool matrexx 55 mesh, повністю продуваємий, не думаю, що з цим будуть проблеми.
30.04.2025 20:14
Дуже дякую, плюс вам в карму. Вже використав ваш код.
Замовив в Click RX 9070 XT Aorus Elite Gigabyte, останню запаковану з Києва. Єдине що не подобається, що гарантійки, сказали, в посилці не буде, а через годину, як заберу з пошти, прийде електронний чек з вказаним строком гарантії.
Тепер треба читати тему про блоки живлення, тут вже народ розвеселився за останні дні, треба продовжувати в іншому місці.
Вітаю з покупкою
Було б цікаво потім дізнатися про ваші враження від цієї відюхи, особливо, температури. В мене версія по скромніше буде
Ось моє спілкування з володарем такої версії пару тижнів тому:
-"Бачив з оглядів що пам'ять у Еліта в стоці до 92 градусів (як і у всіх), цікаво скільки при андервольті -15? в мене сильно падає температура хотспоту, а от пам'ять лише на 6 градусів."
-"те саме практично. 90 градусів при 290вт, чіп 57, хот спот 78. вентилятори 1411.
Від випарної камери очікував більшого"
p.s. ви свою продали,бачив на олх за 30к,чи то не ви?
Yurius
Це все пук в калюжу. Без порівняння з температурами Sapphire RX 9070 XT 16GB NITRO+, XFX Mercury RX 9070XT OC, PowerColor Red Devil RX 9070 XT не показово. Я вчора дивився той же Red Devil десь в теренах ютуба, то там приблизно так же, якщо не помиляюсь.
Тримай, щоб довго не шукав. Аналогічні температури і на інших топових виконаннях. По твоїй відсталій логіці і Сапфір, і Ред Девіл також вийшли невдалими, так, балабол?
-"Бачив з оглядів що пам'ять у Еліта в стоці до 92 градусів (як і у всіх), цікаво скільки при андервольті -15? в мене сильно падає температура хотспоту, а от пам'ять лише на 6 градусів."
-"те саме практично. 90 градусів при 290вт, чіп 57, хот спот 78. вентилятори 1411.
Хотів продати, бо не торкався зелені ще з 10хх
Більше всього цікавили можливості ШІ на домашньому комп'ютері, тож і хотів взяти 5070ti/5080. А потім якось охолонув до цієї ідеї
Оскільки на ріпера буду довго шукати покупця
Yurius: ↑
01.05.2025 09:00
Питання, товарищ хоче поставити птм7950 на свою Нітро+ 7800хт , де/як знайти розмір чіпа Navi32 ? бачу тільки в мм2,а ось просто ширина, довжина нема.
Кращий варіант - це купити лист 40х40 і вирізати вже на місці під розміри чіпа, я так і робив на 6900хт
Хотів продати, бо не торкався зелені ще з 10хх
Більше всього цікавили можливості ШІ на домашньому комп'ютері, тож і хотів взяти 5070ti/5080. А потім якось охолонув до цієї ідеї
Оскільки на ріпера буду довго шукати покупця
Питання, товарищ хоче поставити птм7950 на свою Нітро+ 7800хт , де/як знайти розмір чіпа Navi32 ? бачу тільки в мм2,а ось просто ширина, довжина нема.
Кращий варіант - це купити лист 40х40 і вирізати вже на місці під розміри чіпа, я так і робив на 6900хт
Знаю за 40 на 40,але там є варіант ще 51 на 30,тому і спитав.
Я бы не ставил, смысл гарантией жертвовать в угоду пары градусов на хотспоте + если по поверлимитам не гонать то смысла ноль. В плане буста андервольт значительно больше даст прироста на рдна3 чем задерать мощность карты.
Відправлено через 7 хвилин 21 секунду:
01.05.2025 08:21Yurius
Це все пук в калюжу. Без порівняння з температурами Sapphire RX 9070 XT 16GB NITRO+, XFX Mercury RX 9070XT OC, PowerColor Red Devil RX 9070 XT не показово. Я вчора дивився той же Red Devil десь в теренах ютуба, то там приблизно так же, якщо не помиляюсь.
Тримай, щоб довго не шукав. Аналогічні температури і на інших топових виконаннях. По твоїй відсталій логіці і Сапфір, і Ред Девіл також вийшли невдалими, так, балабол?
спойлер
От температуры в комнате можешь получить разницу по памяти и хотспоту, я уже молчу про обдув и кейс, тут надо лабараторные условия для сравнения а то разница в 5градусов между использованием погоды не играет.
Я бы не ставил, смысл гарантией жертвовать в угоду пары градусов на хотспоте + если по поверлимитам не гонать то смысла ноль. В плане буста андервольт значительно больше даст прироста на рдна3 чем задерать мощность карты.
спойлер
От температуры в комнате можешь получить разницу по памяти и хотспоту, я уже молчу про обдув и кейс, тут надо лабараторные условия для сравнения а то разница в 5градусов между использованием погоды не играет.
Гарантія в нього від Стайлуса була рік,тому неактуально.
Гарантія в нього від Стайлуса була рік,тому неактуально.
Хотя от сапфира оф гарантия 3года по Украине. Вот из своего опыта скажу, только туда раз полезешь менять и пойдет процесс, сам лично 1660 потом как автомат разбирал и термопасты с прокладками тестировал интересней чем в игры играть было.
Хотя от сапфира оф гарантия 3года по Украине. Вот из своего опыта скажу, только туда раз полезешь менять и пойдет процесс, сам лично 1660 потом как автомат разбирал и термопасты с прокладками тестировал интересней чем в игры играть было.
Є таке ,я колись свою 6800хт так перезбирав раз на місяць,реально цікавіше ніж грати було
спойлер
На своє питания Ви відповіді навряд чи отримаєте
Бо колись щось незручне починається - опоненти завжди тікають
Может кто-то сталкивался с проблемой на нвидиа что при включении отображения 10бит сразу цветовая палитра улетает в режим sRGB На амд проблем не было, тут уже и 60гц +10бит гонял и разрешение создавала и цветовой профиль виндовс уже презначал.
Нашел злодея, может кому пригодится.
спойлер
Востаннє редагувалось 01.05.2025 10:22 користувачем man1242, всього редагувалось 2 разів.
спойлер
Дебіл,питання в тому що з андервольтом з 330 до 290 темпа пам'яті майже не впала,на відміну від конкурентів,тому невдала ,щей за такий прайс як у нас.
спойлер
На своє питания Ви відповіді навряд чи отримаєте
Бо колись щось незручне починається - опоненти завжди тікають
01.05.2025 10:18
Дебіл,питання в тому що з андервольтом з 330 до 290 темпа пам'яті майже не впала,на відміну від конкурентів,тому невдала ,щей за такий прайс як у нас.
Дебіл ти, і хамло кончене. Мені від тих пару градусів ні холодно, ні жарко. Що 80, що 86 один хрін. Я дивлюся, тут норма називати дебілами? Чудовий форум.