AMD готує процесори Ryzen 9000G та EPYC 4005 у конструктивному виконанні AM5

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
proos
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить AMD готує процесори Ryzen 9000G та EPYC 4005 у конструктивному виконанні AM5

Если ещё зен6 будет на ам5, то я ещё больше полюблю амд)
Nekros
Member

Повідомлення

proos: 30.04.2025 17:19 Предлагаю обсудить AMD готує процесори Ryzen 9000G та EPYC 4005 у конструктивному виконанні AM5

Если ещё зен6 будет на ам5, то я ещё больше полюблю амд)
Поки нема DDR6, то все що виходить буде на ам5, і зен6 теж
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

Повідомлення

Підїхала заміна 8700g, ціна за топ буде комос :weep:
Shuginubi
Member

Повідомлення

Mykolay3ack: 30.04.2025 19:30 Підїхала заміна 8700g, ціна за топ буде комос :weep:
Сейчас то +- устаканилось на 8700G, будто бы.. но да, первое время цена будет маразм
daesz
Member

Повідомлення

9000g? В 9600х/9700х і тд що немає інтеграшки? :spy:
Impulse101
Member

Повідомлення

daesz: 30.04.2025 19:48 9000g? В 9600х/9700х і тд що немає інтеграшки? :spy:
Є звісно, і навіть досатньо потужна щоб дивитись ютуб, але тут трішки про інші камені :teacher:
Skiff93
Member

Повідомлення

А можна було з Threadripper робити не щось космічне, а просто АМ4/АМ5 Х2 (ну з АМ4 так і була на початку, як там його TR4... ).?
Розумію Zen2 і 16 ядер, гігантський кеш, але 2 канали з не найкращим КП (ну і Zen3 лише ядра качнули), але трішки не те....
А зараз це якась ультраоверпрайс штука, яка нічого з реальністю не має.

P. S. Поправте, бо давно не цікавився.
McClane_Junior
Junior

Повідомлення

У когось з власників 9800x3d і AsRock є якісь проблеми з пк (фрізи, підлаги, або ще щось дивне). На реддіті останнім часом доволі достатньо повідомлень що 9800x3d тихо відлітає на асроках (без будь яких відомих причин) черех дні, тижні (в ін випадках 3-4міс) користування.
unique-neon
Member

Повідомлення

McClane_Junior
Поки без проблем. Якщо вийде з ладу, є гарантія.

На форумі взагалі власників є, скарг не видно.
McClane_Junior
Junior

Повідомлення

unique-neon
https://www.reddit.com/r/ASRock/comment ... ead/?tl=uk

3 дні у чувачка відпрацював всього, f

Ти з андервольтом юзаєш чи просто сток? Материнка x870e Nova чи якась інша?
Mixx
Member

Повідомлення

McClane_Junior
Ця історія застаріла, там один товариш цілі теми з хайповими назвами створював, а по факту просто випустили біос з фіксом і тихо забули.
McClane_Junior
Junior

Повідомлення

Mixx
Я б не сказав, то тут то там потроху з'являються повідомлення що 9800x3d перепливають Стікс. Можливо і прото розгін, плюс частина браку (що норм) + частина кривих рук (що теж допустимо), але думаю всетаки щось там є, і швидше за все ні AMD ні AsRock цього поки не догнали, або воно настільки масштабне що просто замовчують. Або я прото перегрівся. У будь якому випадку якщо у когось будуть якісь непонятки з процом напишіть будь ласка в пп.
daesz
Member

Повідомлення

Impulse101: 30.04.2025 23:46 але тут трішки про інші камені :teacher:
Функціонально теж саме (ну окрім того що NPU завезли), але вже переглянув статтю ще раз та бачу що 16 CU блоків (проти 2 у 7000/9000 серії) :)
Цікаво буде глянути що ця інтеграшка може.

Олсо, що трапилось з Лізою, чому не 10000g? Парна серія (за винятком 2000 та 5000 kinda (бо в ній була і звичайна лінійка, і мобільна) - завжди були мобільні проци (4000, 6000, 8000) :D
Відповісти