Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Volodya811
Member

Повідомлення

Уже пішла активізація продажів карт Нвідіа:
"Гра Doom: The Dark Ages з вибраними відеокартами серії GeForce RTX 50 у подарунок!"
П.С. Цікаво, а наскільки ще просядуть ціни до кінця травня?
П.С2. Поки ціни на 5060 Ті 16 ГБ дуже завищені у нас на ринку.
citizen17
Member

Повідомлення

Volodya811
а яка карта не дуже завищена?
Striker
Junior

Повідомлення

Через обмеження свого БЖ (2 лінії 8pin, 700W, зайві 4.5к на новий БЖ витрачати не хочеться), зараз розглядаю 3 варіанти.
1. 9070 Gaming OC Gigabyte, Red Devil PowerColor (дорожче за гігу і менше гарантії).
2. 9070 XT недорого у сірих, ASRock SL або XFX MERCURY не ОС, з 2х8pin.
3. На 2 порядки дорожче 5070 ti - ventus, shadow, windforce, eagle, inspire. Це ті, у яких комплектний перехідник на 2 лінії, а не на 3. Palit не розглядаю, бо це Palit, і гарантія не айс. 5070 ti дорожче на 40% за 9070 і на 20 з лишнім % за 9070 XT (у офіціала). Але:
- по енергоефективності на 20% краще за ХТ і десь поруч з 9070 звичайною;
- RT краще на 20% у 5070 ti за XT;
- православний DLSS і FG, який може знадобитися для мого 180 Гц монітора, якщо буде стабільно 60-70 кадрів і затримка буде ок. Ще FG можливо допиляють в майбутньому.
Alex646
Member

Повідомлення

Краще б бж купили.
Striker
Junior

Повідомлення

Alex646
Не бачу великого сенсу міняти.
oh_boy
Member

Повідомлення

Він ніколи не купить відеокарту, неверендінг япінг :rotate:
Striker
Junior

Повідомлення

oh_boy
Тебе забув запитати коли мені і що купляти. Якщо немає чого відповісти по темі - проходь мимо. Я ніколи бездумно не витрачаю гроші, а їх у мене більше ніж достатньо. Можу хоч зараз купити 5090, топовий проц, і т.д.,але воно мені не треба.
oh_boy
Member

Повідомлення

Ви чого такий напружений? Хвилююсь за Вас і за Ваш... БЖ :gigi:

Придбайте 9070ХТ, з паверлімітом в -25% має витримати. Якби у Вас були гроші, то Ваша демагогія б не розтягнулась на десятки повідомлень :-P
citizen17
Member

Повідомлення

Striker: 30.04.2025 12:19 Можу хоч зараз купити 5090, топовий проц, і т.д.,але воно мені не треба.
тобі потрібно тільки засмічувати тему своїми безглуздими коментарями
bes
Member

Повідомлення

Striker: 30.04.2025 12:19 Можу хоч зараз купити 5090, топовий проц, і т.д.,але воно мені не треба.
как всегда классика, новорег может купить себе все что угодно но рассматривает 9070 :laugh: :lol:
Striker
Junior

Повідомлення

citizen17
Безглуздими в чому?

Відправлено через 2 хвилини 16 секунд:
oh_boy
9070 XT з живленням 3х8pin не дуже підходить для мого БЖ, з 2х8pin моїх 700W з андервольтом до 270W з головою вистачить.

Відправлено через 3 хвилини 46 секунд:
bes
А навіщо мені витрачати на те, що взагалі зайве? Для комфортної гри пару-тройку разів на тиждень вичтачить і 9070 чи 5070 ti. Тобі скріни моїх ОВДП на 700к+ грн скинути чи пачки валюти з банківської комірки? Чи ти так?
bes
Member

Повідомлення

Striker: 30.04.2025 13:10 Тобі скріни моїх ОВДП на 700к+ грн скинути чи пачки валюти з банківської комірки?
давай скидывай
Striker
Junior

Повідомлення

bes
Скажеш, що фотожоп. :lol:

Відправлено через 32 хвилини 21 секунду:
З'явилася у продажу GIGABYTE GeForce RTX 5070 Ti WINDFORCE OC за 36.5к грн, ціна з наложкою НП. У Comptrading така ж за 43.9к без доставки. І там, і там 3 роки гарантія. Тільки щось відгуки і цих GameZone не дуже.
https://gamezone.com.ua/product/0000007 ... 0000007868
Entar
Member

Повідомлення

Striker
А ви глибоко вивчали питання що вашого БЖ на відеокарту з 300W буде мало? Бо в мене БЖ взагалі на 600 Вт, чіфтек протон, і я думаю в майбутньому про купівлю rtx 5070 ti. Звісно в планах в перспективі і БЖ поміняти, але це я планую пізніше ніж заміну відеокарти.
Наче ж 2 лінії по 8 пін об'єднані в перехідник повинні без проблем забезпечити 300 Вт, хіба ні?

Ну і андервольтінг стандартний мабуть знизить максимальне споживання до 240+- Вт...
Volodya811
Member

Повідомлення

Striker: 30.04.2025 13:44 bes
Вас на понт хочуть взяти. Бідні люди завжди думають, що ті, хто має гроші обов'язково буде їх викидати на різні топові речі. Наприклад, відеокарти. Але, це не так. Коли у людини є гроші, то вона починає їх рахувати. А коли у людини грошей немає, то й рахувати сенсу особливого немає.
Reverse_rain
Member

Повідомлення

Striker: 30.04.2025 10:49 Через обмеження свого БЖ (2 лінії 8pin, 700W, зайві 4.5к на новий БЖ витрачати не хочеться), зараз розглядаю 3 варіанти.
1. 9070 Gaming OC Gigabyte, Red Devil PowerColor (дорожче за гігу і менше гарантії).
2. 9070 XT недорого у сірих, ASRock SL або XFX MERCURY не ОС, з 2х8pin.
3. На 2 порядки дорожче 5070 ti - ventus, shadow, windforce, eagle, inspire. Це ті, у яких комплектний перехідник на 2 лінії, а не на 3. Palit не розглядаю, бо це Palit, і гарантія не айс. 5070 ti дорожче на 40% за 9070 і на 20 з лишнім % за 9070 XT (у офіціала). Але:
- по енергоефективності на 20% краще за ХТ і десь поруч з 9070 звичайною;
- RT краще на 20% у 5070 ti за XT;
- православний DLSS і FG, який може знадобитися для мого 180 Гц монітора, якщо буде стабільно 60-70 кадрів і затримка буде ок. Ще FG можливо допиляють в майбутньому.
Якщо сугубо для ігор то мабуть АМД, якщо для ігор та роботи (ШІ, Блендер, монтаж і т.д) то краще Nvidia, поки що вони краще працюють у цьому напрямку.
7mindfields
Member

Повідомлення

Striker: 30.04.2025 12:19 Я ніколи бездумно не витрачаю гроші, а їх у мене більше ніж достатньо. Можу хоч зараз купити 5090, топовий проц, і т.д.,але воно мені не треба.
Тоді треба все ж розжитися підставкою для відео замість дюбелю :lol:
> читати відгуки і розглядати покупку в нонейм магазині
> обмежувати себе в виборі якісної карти або підключати відео через 8пін дейзі чейн через економію в $100 на бж
> 5090
Повірив

Що за бж доречі?
bes
Member

Повідомлення

Volodya811: 30.04.2025 13:58
Striker: 30.04.2025 13:44 bes
Вас на понт хочуть взяти. Бідні люди завжди думають, що ті, хто має гроші обов'язково буде їх викидати на різні топові речі. Наприклад, відеокарти. Але, це не так. Коли у людини є гроші, то вона починає їх рахувати. А коли у людини грошей немає, то й рахувати сенсу особливого немає.
Володя мы не сомневаемся что у вас с ним есть деньги - мы просто хотим что бы их показали, посмотреть что это такое

Отправлено спустя 16 минут 8 секунд:
7mindfields: 30.04.2025 14:01
Striker: 30.04.2025 12:19 Я ніколи бездумно не витрачаю гроші, а їх у мене більше ніж достатньо. Можу хоч зараз купити 5090, топовий проц, і т.д.,але воно мені не треба.
Тоді треба все ж розжитися підставкою для відео замість дюбелю :lol:
> читати відгуки і розглядати покупку в нонейм магазині
> обмежувати себе в виборі якісної карти або підключати відео через 8пін дейзі чейн через економію в $100 на бж
> 5090
Повірив

Що за бж доречі?
ох эти будни украинских миллионеров
Striker
Junior

Повідомлення

Entar: 30.04.2025 13:56 А ви глибоко вивчали питання що вашого БЖ на відеокарту з 300W буде мало? Бо в мене БЖ взагалі на 600 Вт, чіфтек протон, і я думаю в майбутньому про купівлю rtx 5070 ti. Звісно в планах в перспективі і БЖ поміняти, але це я планую пізніше ніж заміну відеокарти.
Наче ж 2 лінії по 8 пін об'єднані в перехідник повинні без проблем забезпечити 300 Вт, хіба ні?

Ну і андервольтінг стандартний мабуть знизить максимальне споживання до 240+- Вт...
З андервольтом до 230-250 700W вистачить точно, а от 600W - це вже малувато. В відеокартах ще є пікові скачки, повинен бути хоч якийсь запас. В вашому випадку навпаки треба почати з покупки БЖ, я би брав (для себе) на 850W або модульний з новим роз'ємом для ВК, або звичайний, але з мінімум 3 окремими 8pin для ВК.
Так, 2 лінії дадуть 300W + 75W PCI, але якщо одна буде роздвоєна, то на ній може бути підвищене навантаження, якщо втикати 3 конектора відеокарти. Може бути перекос навантаження. Тому виробники і рекомендують підключати окремими лініями.

Відправлено через 2 хвилини 56 секунд:
Reverse_rain
Дякую за відповідь. Ну, в Nvidia, крім робочих задач, є перевага і в технологіях, за це і доплата.

Відправлено через 3 хвилини 42 секунди:
7mindfields: 30.04.2025 14:01 > 5090
Повірив
Ну, мені ж від того гірше не стало)
7mindfields: 30.04.2025 14:01 Що за бж доречі?
Звичайний Vinga 700W (VPS-700B), купував під 3060.

Відправлено через 3 хвилини 29 секунд:
bes: 30.04.2025 14:41 ох эти будни украинских миллионеров
Сьогодні виплатять купон і % по ОВДП ~70к грн, може щось і куплю скоро.

Відправлено через 5 хвилин 33 секунди:
bes: 30.04.2025 14:41 Володя мы не сомневаемся что у вас с ним есть деньги - мы просто хотим что бы их показали, посмотреть что это такое
На, фото 22 січня цього року, можете навіть пощупати, якщо вийде. :D
спойлер
Зображення
bes
Member

Повідомлення

Striker: 30.04.2025 14:58
На, фото 22 січня цього року, можете навіть пощупати, якщо вийде. :D
ты же говорил что 700
Відповісти