Где лучше покупать комплектующие?

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
waryag
Member

Повідомлення

lexter77: 28.04.2025 07:00Интересует в первую очередь продажа оригинальных (официальных) товаров, отсутствие желание впарить б/у, отремонтированное/восстановленное железо под видом нового и нормальное гарантийное обслуживание без судов и прочих танцев с бубном.
В основном это вопрос везения и человеческого фактора в поддержке. Прям совсем плохо в больших магазинах бывает редко.

У меня был негативный опыт з затягиванием гарантийки и кормлением завтраками от розетки и беспроблемный возврат в брейн/итбокс.
lexter77
Member

Повідомлення

GreenMile: 29.04.2025 10:19 Особисто мені попалась повернута кимось материнка, бо попередній покупець - ідіот, вставив М2 ссд в слот, який ріже лінії РСІе відяхи (перед купівлею почитати у нього розуму не вистачило), виявилось це вже тоді коли я почав збірку вдома після 14 днів і познімав радіатори для ССД - на термопрокладках виявились сліди встановлення ССД і сміття. При прийомці ви цього не помітите ніколи.
Також намагались всунути БЖ з пошкодженим шлейфом АТХ, який якийсь криворукий ідіот розірвав так, що оголив дріт і повернув. При чому, БЖ був без пакетів взагалі просто в коробці, кабелі не скручені не в пакеті, а просто в комплектній торбі насипом, короче, вигляд у нього був далеко не "без слідів експлуатації".
Вот поэтому я и хочу, чтобы товар был запечатан в заводской упаковке, если будет вскрыта — сразу возврат, даже не заглядывая внутрь.
GreenMile
Member

Повідомлення

lexter77: 29.04.2025 12:29
GreenMile: 29.04.2025 10:19 Особисто мені попалась повернута кимось материнка, бо попередній покупець - ідіот, вставив М2 ссд в слот, який ріже лінії РСІе відяхи (перед купівлею почитати у нього розуму не вистачило), виявилось це вже тоді коли я почав збірку вдома після 14 днів і познімав радіатори для ССД - на термопрокладках виявились сліди встановлення ССД і сміття. При прийомці ви цього не помітите ніколи.
Також намагались всунути БЖ з пошкодженим шлейфом АТХ, який якийсь криворукий ідіот розірвав так, що оголив дріт і повернув. При чому, БЖ був без пакетів взагалі просто в коробці, кабелі не скручені не в пакеті, а просто в комплектній торбі насипом, короче, вигляд у нього був далеко не "без слідів експлуатації".
Вот поэтому я и хочу, чтобы товар был запечатан в заводской упаковке, если будет вскрыта — сразу возврат, даже не заглядывая внутрь.
Проблема в тому, що купа товару не пакується виробником в захисні плівки і не захищене зверху пломбами :)
Материнки асус - не пакуються, відкривай і дивись, відеокарти МСІ - не пакуються, відкривай і дивись, водянки від арктіка - не пакуються :) Запакованим були проци, пам'ять, ССД, БЖ, корпус.
lexter77
Member

Повідомлення

GreenMile: 29.04.2025 15:14 Проблема в тому, що купа товару не пакується виробником в захисні плівки і не захищене зверху пломбами :)
Материнки асус - не пакуються, відкривай і дивись, відеокарти МСІ - не пакуються, відкривай і дивись, водянки від арктіка - не пакуються :) Запакованим були проци, пам'ять, ССД, БЖ, корпус.
Так вроде на материнки, видяхи и прочие коробки клеится производителем наклейка специальная на открывашку, т.е. чтобы открыть ее надо разрезать, нет?
shnok
Member

Повідомлення

Ні, залежить від виробника
AndP
Member

Повідомлення

lexter77: 29.04.2025 12:29 Вот поэтому я и хочу, чтобы товар был запечатан в заводской упаковке, если будет вскрыта — сразу возврат, даже не заглядывая внутрь.
так ты ПК никогда не соберешь :lol:
GreenMile
Member

Повідомлення

lexter77: 29.04.2025 15:19
GreenMile: 29.04.2025 15:14 Проблема в тому, що купа товару не пакується виробником в захисні плівки і не захищене зверху пломбами :)
Так вроде на материнки, видяхи и прочие коробки клеится производителем наклейка специальная на открывашку, т.е. чтобы открыть ее надо разрезать, нет?
Я вам щойно сказав, що материнки від асуса і відяхи від МСІ не мають жодних пломб, нічого різати і зривати не треба, а ви мені за рибу гроші :dontknow:
Коробка з 4080 просто як сундук відкривається і та-дам всередині відяха в пакеті, який просто шматочком антистатичного скотчу заклеєний, якій відклеюється без проблем і ліпиться назад. Ніяких зовнішніх плівок нема. При цьому БЖ від МСІ поставляється затягнутим в плівку :lol:
Материнки від асуса (рог стрікс) просто в пакеті, взагалі не заклеєному ніяк, на коробках також жодних наліпок чи скотчу.
denizen
Member

Повідомлення

Все так, завжди дивлюсь, щоб було все заклеене. Є наклейки, які неможна зняти не розірвав. В минулому році купляв відеокарту ASUS, так і було.
lexter77: 29.04.2025 15:19
З приводу де брати. Я завжди намагаюсь брати у rozetka. Впринципі, де б не брав, якщо буде необхідність в ремонті, то це буде проблема.
З особистого досвіду, з розеткою, в основоном немає проблем, зазвичай все гарної якості, ніяких підробок не траплялось.
gavrilioni
Junior

Повідомлення

Здравствуйте! Тоже интересна эта тема, а что на счет comtrading?
sdbndfgn
Member

Повідомлення

lexter77: 28.04.2025 09:18 А у кого был опыт работы с Brain?

Я у них брал видяху около 5 лет назад, сразу же отправил по гарантии (артефакты и зависания в нагрузке), они потестили, сказали все норм, и действительно, проблема оказалась в БП, не тянул (старенький был на тот момент), с новым БП работает по сей день.
Аналогічна ситуація. Проблема з БЖ давала артефакти. Тому Брейн вважаю норм (точніше їх сервіс). Також: Розетка, Телемарт, AKS - брав різне залізо і все було ніби ок.
Відповісти