Странная работа встроенной видео на R9 7950x

Обсуждение всего, что связано с CPU
Автор
Повідомлення
MessiaH
Member

Повідомлення

В общем юзаю камень R9-7950x на мамке асрок х670е таичи с ноября 2023 года где-то, сегодня решил впервые проверить работу встроенной видяхи. Посносил дрова, поставил дрова АМД чистой установкой последнюю версию под вин11. В итоге на рабочем столе всё нормально, при просмотре фильмов, работе с офисными приложениями всё нормально, но в браузерах рандомные зависания и типа ошибка драйвера. Из-за чего такая фигня может быть? Я раньше со встройкой дел не имел, может надо где-то выбрать количество выделяемой ей памяти? Разрешение на рабочем столе нативное 4к с масштабом 200%.
Ещё странность заметил сегодня, впервые попробовал просто. Мать может раздавать интернет на телефон. На телефоне стоит запустить спидтест скорости интернета и комп при проверке скорости загрузки через 10-15 секунд теста уходит в бсод. Это чё за шляпа?
7mindfields
Member

Повідомлення

MessiaH: 26.04.2025 20:25 В общем юзаю камень R9-7950x на мамке асрок х670е таичи с ноября 2023 года где-то, сегодня решил впервые проверить работу встроенной видяхи. Посносил дрова, поставил дрова АМД чистой установкой последнюю версию под вин11. В итоге на рабочем столе всё нормально, при просмотре фильмов, работе с офисными приложениями всё нормально, но в браузерах рандомные зависания и типа ошибка драйвера. Из-за чего такая фигня может быть? Я раньше со встройкой дел не имел, может надо где-то выбрать количество выделяемой ей памяти? Разрешение на рабочем столе нативное 4к с масштабом 200%.
Ещё странность заметил сегодня, впервые попробовал просто. Мать может раздавать интернет на телефон. На телефоне стоит запустить спидтест скорости интернета и комп при проверке скорости загрузки через 10-15 секунд теста уходит в бсод. Это чё за шляпа?
Камінь вже старий, ентрі левел тепер, сам розумієш
daesz
Member

Повідомлення

MessiaH: 26.04.2025 20:25 Я раньше со встройкой дел не имел, может надо где-то выбрать количество выделяемой ей памяти? Разрешение на рабочем столе нативное 4к с масштабом 200%.
Сидів тиждень на встройці, коли міняв карту в грудні - нічого не міняв і не виставляв у біосі (ну окрім того що ввімкнув вивід зображення інтеграшкою), з іншої сторони у мене 2к без масштабування. Проблем наче не було, навіть гача ігри нормально (в 25-30 фпс :D ) можна було пограти, хоча вони й не дуже вимогливі зазвичай. Зараз вивожу інтеграшкою зображення на 2 монітор (1080р), наче без проблем було останні 2 місяці.
MessiaH: 26.04.2025 20:25 Ещё странность заметил сегодня, впервые попробовал просто. Мать может раздавать интернет на телефон. На телефоне стоит запустить спидтест скорости интернета и комп при проверке скорости загрузки через 10-15 секунд теста уходит в бсод. Это чё за шляпа?
Постійно роздаю інет з компа на телефон/є-бук, ніколи не пробував спід тести, але зараз от спробував 3 рази підряд - без будь-яких проблем проходить.

А яка у вас вінда?
Я б дял початку підчистив драйвер ЛАНу і поставив з нуля з сайту азроку, в мене пілся останнього оновлення вінди також були проблеми із мережевою/вайфаєм
viewtopic.php?f=5&t=4663&p=3959679#p3959679
MessiaH
Member

Повідомлення

daesz: 26.04.2025 20:34А яка у вас вінда?
Вин 11 24h2, обновления последние
daesz: 26.04.2025 20:34Сидів тиждень на встройці, коли міняв карту в грудні - нічого не міняв і не виставляв у біосі (ну окрім того що ввімкнув вивід зображення інтеграшкою), з іншої сторони у мене 2к без масштабування.
Проблема в браузерах возникает, что в эдже, что в опере, мозиле одинаково. Зависание, черный экран на пару секунд и окошко типа превышено ожидание драйвера. Подключение через кабель hdmi. не знаю, может брак проца, может программная проблема, только куда копать?? Через ddu чистил драйвера предыдущие, форматить Винду и ставить заново не хочу
daesz
Member

Повідомлення

MessiaH: 26.04.2025 23:02
daesz: 26.04.2025 20:34А яка у вас вінда?
Вин 11 24h2, обновления последние
Теж саме :dontknow:
MessiaH: 26.04.2025 23:02 Проблема в браузерах возникает, что в эдже, что в опере, мозиле одинаково. Зависание, черный экран на пару секунд и окошко типа превышено ожидание драйвера. Подключение через кабель hdmi. не знаю, может брак проца, может программная проблема, только куда копать?? Через ddu чистил драйвера предыдущие, форматить Винду и ставить заново не хочу
В мене brave, також HDMI.
Volodya811
Member

Повідомлення

MessiaH: 26.04.2025 20:25 В общем юзаю камень R9-7950x на мамке асрок х670е таичи с ноября 2023 года где-то, сегодня решил впервые проверить работу встроенной видяхи. Посносил дрова, поставил дрова АМД чистой установкой последнюю версию под вин11. В итоге на рабочем столе всё нормально, при просмотре фильмов, работе с офисными приложениями всё нормально, но в браузерах рандомные зависания и типа ошибка драйвера. Из-за чего такая фигня может быть? Я раньше со встройкой дел не имел, может надо где-то выбрать количество выделяемой ей памяти? Разрешение на рабочем столе нативное 4к с масштабом 200%.
В хромі експерементуйте з налаштуваннями OpenGL
chrome://flags/#use-angle
Можете якийсь тест онлайн знайти для тестування швидкості OpenGL (перевірте і OpenСL).
MessiaH
Member

Повідомлення

daesz
Brave это что такое?
daesz
Member

Повідомлення

MessiaH: 27.04.2025 00:36 daesz
Brave это что такое?
https://brave.com/
Браузер на основі хроміума.
Mixx
Member

Повідомлення

Похоже на переразгон памяти, ну или видеоядро битое...
MessiaH
Member

Повідомлення

Mixx
При работе дискретной видяхи всё ровно, бсодов нет, мемтест из-под загрузочной флешки все 4 теста без ошибок, а встроенная видяшка она юзает в качестве видеопамяти оперативку?
Евгений King
Member

Повідомлення

MessiaH: 27.04.2025 06:28 Mixx
При работе дискретной видяхи всё ровно, бсодов нет, мемтест из-под загрузочной флешки все 4 теста без ошибок, а встроенная видяшка она юзает в качестве видеопамяти оперативку?
Андервольт чи розгон чого небудь є?
MessiaH
Member

Повідомлення

Евгений King
Андервольта нет, оперативка разогнана, но при работе и стресс - тестах проблем нет, мемтест все тесты без ошибок проходит. Может реально проц попался с сюрпризом, но именно в браузерах возникает ошибка типа превышено время ожидания драйвера
daesz
Member

Повідомлення

MessiaH
пробували зменшити розширення до 2к, наприклад, і потестити чи будуть проблеми в браузері?

Інтеграшка юзає якусь певну кількість зарезервованої оперативки. В біосі має бути можливість збільшення цієї кількості, але якщо вам не в ігри грати, то й дефотлного значення має вистачати.

Я б спробував потести із меншим розширенням екрану та окремо потестити на ОЗП без ОС (суто на ехро/хмр чи взагалі стоці).
AFU_power
Member

Повідомлення

Ну по встройці, може дійсно не тягне, бо всього 2cu а тут сразу 4к і масштабування
MessiaH
Member

Повідомлення

daesz: 27.04.2025 09:06Інтеграшка юзає якусь певну кількість зарезервованої оперативки. В біосі має бути можливість збільшення цієї кількості, але якщо вам не в ігри грати, то й дефотлного значення має вистачати.
А сколько по дефолту она кушает?
AFU_power: 27.04.2025 09:24Ну по встройці, може дійсно не тягне, бо всього 2cu а тут сразу 4к і масштабування
Так это даже просто рабочий стол, я вообще не знаю что там за встроенная видяшка
AndP
Member

Повідомлення

MessiaH: 27.04.2025 10:42 я вообще не знаю что там за встроенная видяшка
https://en.wikipedia.org/wiki/RDNA_2
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

MessiaH: 26.04.2025 20:25 Из-за чего такая фигня может быть?
А Му Де
Вони як не вміли в графіку, особливо вбудовану, так і не вміють.

Отправлено спустя 2 минуты 16 секунд:
MessiaH: 27.04.2025 08:54 Андервольта нет, оперативка разогнана, но при работе и стресс - тестах проблем нет,
Перше - спробувати пам'ять в дефолт.

Отправлено спустя 2 минуты 38 секунд:
MessiaH: 27.04.2025 10:42 я вообще не знаю что там за встроенная видяшка
"Взагалі не знати", можна юзеру мака.
АМД - вибір ентузіаста. Ти може і не хотів, але доведеться розібратися і з відяшкою, і скоріш за все з таймінгами пам'яті, в тому числі з другорядними. Почитати форуми.
Mixx
Member

Повідомлення

Ray2000gt: 27.04.2025 13:12А Му Де
Вони як не вміли в графіку, особливо вбудовану, так і не вміють.
Шо за діч? У всіх все працює нормально, та сама архітектура, що і 6000 лінійка радеонів, дрова давно вилизані, особисто на р7 7700 та 7600 юзав встройку на він 10 - нічого подібного не було, зараз сиджу на червоній карті - жодного багу не зустрів за 3 місяці.

MessiaH
У вас може бути тільки 4 варіанта:
1. Перерозгін пам'яті, виставляєте дефолтні 4800 з сток таймінгами і перевіряєте.
2. Якщо не допоможе перше, залишаєте пам'ять в стоку і як вже підмітили, можливо мамка мало пам'яті резервує, спробуйте вручну в розділі адвансед виставити 8-16гб.
3. Якщо перші два пункти не допомогли вже з сток налаштуваннями і збільшеним об'ємом - спробуйте накатити чисту 10ку на якийсь інший накопичувач, залиште тільки його в системі і тестуйте ті самі сценарії.
4. Якщо нічого з вище перечисленого не допомагає - проц в сервіс по гарантії, ви програли в кремнієву лотерею.

Особисто я ставлю або на перерозгін озп, або на всрату 11ку, з нею до сих пір море проблем.
AFU_power
Member

Повідомлення

MessiaH: 27.04.2025 10:42 Так это даже просто рабочий стол, я вообще не знаю что там за встроенная видяшка
Рдна2 з двома блоками, це навіть слабше чим старі вега6 чи вега8 з молодших зен+ чи зен3
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

AFU_power: 27.04.2025 13:32
MessiaH: 27.04.2025 10:42 Так это даже просто рабочий стол, я вообще не знаю что там за встроенная видяшка
Рдна2 з двома блоками, це навіть слабше чим старі вега6 чи вега8 з молодших зен+ чи зен3
Ви плутаєте 3D з 2D. Ці блоки не мають ніякого відношення до 2D.
Відповісти