Останні статті і огляди
Новини
Огляд та тестування індустріального U.2 PCIe 5.0 NVMe-накопичувача Kingston DC3000ME місткістю 7,68 ТБ для серверів й дата-центрів
-
MessiaH
Member
Предлагаю обсудить Огляд та тестування індустріального U.2 PCIe 5.0 NVMe-накопичувача Kingston DC3000ME місткістю 7,68 ТБ для серверів й дата-центрів
Отэто печка, а я что-то не понял что там за разъем подключения у него?
Отэто печка, а я что-то не понял что там за разъем подключения у него?
-
walkman3000
Member
bruhMessiaH: ↑ 25.04.2025 14:07а я что-то не понял что там за разъем подключения у него?
Огляд та тестування індустріального U.2 PCIe 5.0 NVMe-накопичувача Kingston DC3000ME місткістю 7,68 ТБ для серверів й дата-центрів
-
Scoffer
Member
А хто цей дивний контингент, котрий купляє кінгстони/асуси/асроки/інше подібне в серваки? 

-
inquisition
Member
Как раз U.2 надо было выделитьwalkman3000: ↑ 25.04.2025 14:31bruhMessiaH: ↑ 25.04.2025 14:07а я что-то не понял что там за разъем подключения у него?

-
yariksom
Member
SEDC3000ME/15T3 - 96 999грн
SEDC3000ME/7T6 - 53 499 грн
обидва на
digitaldreams
SEDC3000ME/7T6 - 53 499 грн
обидва на
digitaldreams
-
Kruler
Member
что-то слишком дешево для 4 серверных терабайт 

-
walkman3000
Member
згоден, роз'єм з шиною поплутав. навіть генії інколи помиляютьсяinquisition: ↑ 25.04.2025 14:53Как раз U.2 надо было выделитьwalkman3000: ↑ 25.04.2025 14:31
bruh
Огляд та тестування індустріального U.2 PCIe 5.0 NVMe-накопичувача Kingston DC3000ME місткістю 7,68 ТБ для серверів й дата-центрів. PCIe - это коннектор доски к слоту на материнке.
-
Scoffer
Member
Яка ціна, такий і сервіс. Заміна на некст бізнес дей перетвориться на некст бізнес мансKruler: ↑ 25.04.2025 15:00что-то слишком дешево для 4 серверных терабайт

-
Alexsandr
Member
Чтение медленнее записи? Надо повторить с забитым почти до отказа диском и на большой размер.
-
Melofon
Member
Тесты аиды на стабильность записи это вообще ниочем, оно мало приближенно к реальности как уже давно известно всем кто смотрит обзоры ссд от нормальных блогеров. Там может показать что у тебя вообще нет просадкок по записи а на самом деле при заполнении SLC-кэша она будет падать с определенного момента если записывать в среде виндовс с диска на диск, уже не раз такое видели, тем более это же диск на TLC и там должен быть SLC-кэш, но вот правда в Энтерпрайз сегменте он может быть и сильно больше чем в мэйнстрим сегменте, а для этого нужно намного больше резервных ячеек что ведёт к удорожанию, диск то хороший спору нет, но такое обычный юзер вряд-ли будет брать, разве что если он устроил домашний сервер или серьезную рабочую станцию, но всё равно интересно и на такое глянуть обзорчик.
-
LiquidStorm
Member
От тільки в серверних накопичувачів нема такого, тут флуктуація швидкості лише при перегріві.Melofon: ↑ 25.04.2025 16:53 заполнении SLC-кэша
-
tornadox
Member
От дивлюся на той великий конденсатор, термоінтерфейс, порт для відновлення/прошвики і розумію яке лайно продається під виглядом консюмерських ССД яке по суті здатний виробляти любий підвал з любого б/у сміття чи відбраковки брендів. Порівняно з HDD це просто сміх.
Зазвичай це сервіс провайдери. В них там досить поширено рахувати гроші на відміну від корпів.Scoffer: ↑ 25.04.2025 14:46А хто цей дивний контингент, котрий купляє кінгстони/асуси/асроки/інше подібне в серваки?
-
Scoffer
Member
tornadox
От тільки сервіс провайдери звернуться напряму до ОЕМ виробників, а ніяк не до прошарку, котрий наклейки клеїть.
От тільки сервіс провайдери звернуться напряму до ОЕМ виробників, а ніяк не до прошарку, котрий наклейки клеїть.
-
Ray2000gt
Advanced Member
Читання йде з комірок, запис у DRAM кеш. Логічно якби.Alexsandr: ↑ 25.04.2025 15:47 Чтение медленнее записи? Надо повторить с забитым почти до отказа диском и на большой размер.
-
Kotya
Member
Не знаю нащо, але захотілось таке в системник.

-
tornadox
Member
Ого, які категоричні заяви! Типу, якщо не топовий ентерпрайз від Dell/HP, то вже й не сервер, а самозбір для дивних людей?Scoffer: ↑ 26.04.2025 02:30 От тільки сервіс провайдери звернуться напряму до ОЕМ виробників, а ніяк не до прошарку, котрий наклейки клеїть.

Схоже, твій світ обмежився дата-центрами рівня Google. А хто ж тоді, по-твоєму, юзає ці кінгстони/асуси в менших хостингах, у МСБ, в нішевих інтеграторів чи навіть у просумерів для своїх домашніх лаб чи кастомних NAS/серверів?
Вони рахують бабло. Їм не завжди потрібен "Next Business Hour Replace" за оверпрайс. Їм треба робочий, надійний (для свого сегменту!) і доступний диск. І так, у Kingston є цілі серверні лінійки, це не просто "зеленка" з наклейкою, вони там щось таки інженерять, не тільки перепродають.
Твоя теорія про "тільки ОЕМи напряму" – це казка для тих, хто ринку не бачив далі свого монітора. В реальному світі є купа сценаріїв, де ці диски логічний вибір. Може, варто визирнути за межі своїх стереотипів?

-
Scoffer
Member
tornadox
Ні. Існують цілком типові випадки: топовий ентерпрайз hp/dell з відповідним сервісом, не топовий ентерпрайз supermicro/lenovo з сервісом попростіше, але таки сервісом, існують хост провайдери, котрі самі собі серваки клепають або замовляють у оем, і самі ж за працездатність відповідають, ну і для гурманів існує самозбір на десктопних компонентах, дешево і сердито. А от куди вписуються кінгстони для датацентрів, котрі з однієї сторони вже коштують не як десктопи, а з іншої про ентерпрайзний сервіс ще не чули особисто я не знаю. Бабки за що платити? Вони привезуть мені заміну хоча б за тиждень в рамках гарантійної угоди?
Ні. Існують цілком типові випадки: топовий ентерпрайз hp/dell з відповідним сервісом, не топовий ентерпрайз supermicro/lenovo з сервісом попростіше, але таки сервісом, існують хост провайдери, котрі самі собі серваки клепають або замовляють у оем, і самі ж за працездатність відповідають, ну і для гурманів існує самозбір на десктопних компонентах, дешево і сердито. А от куди вписуються кінгстони для датацентрів, котрі з однієї сторони вже коштують не як десктопи, а з іншої про ентерпрайзний сервіс ще не чули особисто я не знаю. Бабки за що платити? Вони привезуть мені заміну хоча б за тиждень в рамках гарантійної угоди?
-
VolandInferno
Member
Другий раз погоджуюсь з тобою, тому як безпосередньо працюю з цим.Scoffer: ↑ 26.04.2025 02:30От тільки сервіс провайдери звернуться напряму до ОЕМ виробників, а ніяк не до прошарку, котрий наклейки клеїть.
І ще скажу. В Ентерпрайзі, таком прям нормальному ентерпрайзі(до прикладу NFVI мобільного оператора) NVMe використовуються тільки для сторедж хост контролерів з OS та/або всілякими оркестраторами NFVO VM де переваги SSD переважують їх недоліки і рівень допустимих ризиків трошки нижчий у разі імпакту. Вся критична дата працює/зберігається на SAS SCSI HDD. Це навіть прописується в HLD(High Level Design) від Вендора. І підхід до бекапування зовсім різний. І вся CG дата(CDR операторів) зберігається тільки на HDD.
Тому оця вся NVME шелупонь в реальному ентерпрайзі стоїть/юзається на умовно не критичних вузлах.
-
Alligator
Member
Так ось в самосборах на SuperMicro й юзають кінгстони, у мене Kingston DC500R 1.92 TB в raid 10 стоять, чудово себе поучувають.Scoffer: ↑ 26.04.2025 16:45 tornadox
Чому? nVME під ОС чудово йде, SAS під розділ для зберігання даних.VolandInferno: ↑ 26.04.2025 17:00Другий раз погоджуюсь з тобою, тому як безпосередньо працюю з цим.Scoffer: ↑ 26.04.2025 02:30От тільки сервіс провайдери звернуться напряму до ОЕМ виробників, а ніяк не до прошарку, котрий наклейки клеїть.
І ще скажу. В Ентерпрайзі, таком прям нормальному ентерпрайзі(до прикладу NFVI мобільного оператора) NVMe використовуються тільки для сторедж хост контролерів з OS та/або всілякими оркестраторами NFVO VM де переваги SSD переважують їх недоліки і рівень допустимих ризиків трошки нижчий у разі імпакту. Вся критична дата працює/зберігається на SAS SCSI HDD. Це навіть прописується в HLD(High Level Design) від Вендора. І підхід до бекапування зовсім різний. І вся CG дата(CDR операторів) зберігається тільки на HDD.
Тому оця вся NVME шелупонь в реальному ентерпрайзі стоїть/юзається на умовно не критичних вузлах.
Тільки там тих шилдиків Dell наліпили стільки, що здивувався на відсутності напису на гвинтиках... типовий Dell PowerEdge R450
- спойлер
-
VolandInferno
Member
Так я ж те саме написав...Alligator: ↑ 26.04.2025 17:31Чому? nVME під ОС чудово йде, SAS під розділ для зберігання даних.
VolandInferno: ↑ 26.04.2025 17:00NVMe використовуються тільки для сторедж хост контролерів з OS та/або всілякими оркестраторами NFVO VM де переваги SSD переважують їх недоліки і рівень допустимих ризиків трошки нижчий у разі імпакту

Відправлено через 11 хвилин 9 секунд:
І от оце от слово - Чому? Воно взагалі недоречне в Ентерпрайзі. Його дуже не люблять. Це не в розрізі незгоди з вами, чи в рамках дебатів, а вцілому)Alligator: ↑ 26.04.2025 17:31Чому?
Є вже перевірені часом, відпрацьовані темплейти ЦОД-ів, де все розписано і підготовлено. Якщо ви думаєте, що там йде розробка під кожного замовника - ви помиляєтесь. Знову ж таки на прикладі мобільного оператора. Вони всі на 99% однакові. НЕ подібні, а саме однакові з погляду Low Level архітектури. Всі юзають xGW-U/C, S-CSCF, P-CSCF, SBC/AAA для VoLTE/4g, які побудовані однаково хоть в Кірібаті, хоч у нас:). все у всіх однакове. І апаратні рішення на 99 архітектурно однакові. Номенклатурно можуть відрізнятись.