Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
daesz
Member

Незнав, що партнери нвідії вміють у "втоплений" конектор дод.живлення :eek:
VladimirV
Member

Ну це ж вже значно нижче американського релізного МСРП.
Гугл видає по курсу це 1172,05$, релізна МСРП 1500$.
Це прекрасно. А дно це цінове чи ні, сказати важко. Напевно дуже близько до нього.
Чи 1000$ МСРП була американська? Мабуть я щось не те нагуглив :-/ Ну все одно можна вважати по МСРП...
oversteve
Member

з великою імовірністю це сіряк (або взагалі нема в наявності), але якщо б була оф., то це вже дійсно був би низ, фактично на рівні рекомендованої ціни для Європи

Відправлено через 1 хвилину 42 секунди:
VladimirV: 25.04.2025 21:15 Чи 1000$ МСРП була американська? Мабуть я щось не те нагуглив :-/ Ну все одно можна вважати по МСРП...
МСРП 1к була у ФЕ і дуже обмеженої кількості карт різних вендорів в Штатах
Vlaad13
Member

сьогодні взнав що Амуде все ще не справили Антілаг свій :lol:
також взнав як включається ФСР 4 :lol:
люди які все ще топлять за радіон - ви хоч взнайте що там да як :laugh:
byaka
Member

Vlaad13: 26.04.2025 14:01 сьогодні взнав що Амуде все ще не справили Антілаг свій :lol:
також взнав як включається ФСР 4 :lol:
люди які все ще топлять за радіон - ви хоч взнайте що там да як :laugh:
Теж менi новина,пiдтримка в амд завжди була лайном Це не нвiдя яка вам випусакє хотфiкси вже через декiлька днiв.
mult
Member

Те що карти дешевшають це добре.
А от разом з цим бачу зявляється багато досліджень 5000 серії.
І здається зелені не просто так прибрали хот спот.
Кажуть це може сказатись саме на довговічності карти, гарантійку свою то воно відробить.
Треба моніторити цю тему.
Бо я теж хочу замінити свою 4070ті на більш потужніше для 4к.
Але тепер вже не знаю, краще поки поспостерігаю.
Якщо проблема виявиться дійсно серйозною, то це може вдарити по б.у ринку 5000 карт, які потім фіг продаси.
І в красних для 4к альтернатив немає.
Vlaad13
Member

mult: 26.04.2025 15:21 Те що карти дешевшають це добре.
А от разом з цим бачу зявляється багато досліджень 5000 серії.
І здається зелені не просто так прибрали хот спот.
Кажуть це може сказатись саме на довговічності карти, гарантійку свою то воно відробить.
Треба моніторити цю тему.
Бо я теж хочу замінити свою 4070ті на більш потужніше для 4к.
Але тепер вже не знаю, краще поки поспостерігаю.
Якщо проблема виявиться дійсно серйозною, то це може вдарити по б.у ринку 5000 карт, які потім фіг продаси.
І в красних для 4к альтернатив немає.
4к це 4090 або 5090
Якщо інша відяха то краще не треба
Striker
Junior

Доброго дня. Продав 2 тижні тому свою улюблену відеокарту asus tuf 3060 12gb :weep: за 11400 грн з 11 місяцями гарантії. Купував за 16400 грн по хорошій знижці. Останній рік майже не грав, можливо зараз почну. :rolleyes: Тепер "мучаюся" останні 2 тижні з вибором наступної відеокарти. 5070 відкинув через 12 Гб пам'яті, у rx 9070 і 9070 xt проблема з RT і таймаутом драйвера. Залишається тільки 5070 ti, пару днів назад ледь не взяв в Click за 39к Palit, але в останній момент розум сказав нафіг з 2 роками гарантії. Дивлюсь поки на Asus prime за 44к. Ще є варіант взяти таки XT ASRock за 33к в ноунейм магазині, але з 3 роками гарантії. Поки питань не маю, але може хтось щось напише з цього приводу. :) Ще є 5070 ti MSI Shadow OEM за 43к, але вона буде погірше за Asus.
mult
Member

Vlaad13
Я розраховував на 5080 :) думаю теж нормально для 4к без ультра графіки яка по суті і не потрібна.
Плюс завжди роблю налаштування в ручну, що дає кращу графіку і більше фпс, чим всякі авто оптимізатори від нвідія.
ilcattivo
Junior

Striker: 26.04.2025 16:12 Доброго дня. Продав 2 тижні тому свою улюблену відеокарту asus tuf 3060 12gb :weep: за 11400 грн з 11 місяцями гарантії. Купував за 16400 грн по хорошій знижці. Останній рік майже не грав, можливо зараз почну. :rolleyes: Тепер "мучаюся" останні 2 тижні з вибором наступної відеокарти. 5070 відкинув через 12 Гб пам'яті, у rx 9070 і 9070 xt проблема з RT і таймаутом драйвера. Залишається тільки 5070 ti, пару днів назад ледь не взяв в Click за 39к Palit, але в останній момент розум сказав нафіг з 2 роками гарантії. Дивлюсь поки на Asus prime за 44к. Ще є варіант взяти таки XT ASRock за 33к в ноунейм магазині, але з 3 роками гарантії. Поки питань не маю, але може хтось щось напише з цього приводу. :) Ще є 5070 ti MSI Shadow OEM за 43к, але вона буде погірше за Asus.
Хуанг геніально розвів на апсейл до 5070 Ti :shuffle: . Я б краще брав 5070 без Ті, бо станом на зараз вона коштує більш-менш нормальних грошей. Ті вартує на половину більше. Якщо монітор не 4К, то можна перечекати до наступного покоління на 12 Гб
спойлер
щоб знову отримати 6070 з 12 Гб :lol:
Vlaad13
Member

Striker: 26.04.2025 16:12 Доброго дня. Продав 2 тижні тому свою улюблену відеокарту asus tuf 3060 12gb :weep: за 11400 грн з 11 місяцями гарантії. Купував за 16400 грн по хорошій знижці. Останній рік майже не грав, можливо зараз почну. :rolleyes: Тепер "мучаюся" останні 2 тижні з вибором наступної відеокарти. 5070 відкинув через 12 Гб пам'яті, у rx 9070 і 9070 xt проблема з RT і таймаутом драйвера. Залишається тільки 5070 ti, пару днів назад ледь не взяв в Click за 39к Palit, але в останній момент розум сказав нафіг з 2 роками гарантії. Дивлюсь поки на Asus prime за 44к. Ще є варіант взяти таки XT ASRock за 33к в ноунейм магазині, але з 3 роками гарантії. Поки питань не маю, але може хтось щось напише з цього приводу. :) Ще є 5070 ti MSI Shadow OEM за 43к, але вона буде погірше за Asus.
ви самі все розписали і підказати вам особливо нема чого :dontknow:
oversteve
Member

на рахунок ноунейм магазину - 3 роки гарантії в такому магазині цілком можуть перетворитися в 0 років гарантії :D так що тут на свій страх і ризик
на рахунок шедоу та прайм - обидві донний варіант, і я би не сказав, що асус чимось краще, ще є іннох3 за 43к, можливо навіть і дешевше буде, враховуючи, що в розетці часто якісь знижки при оплаті картою бувають
на рахунок 5070 і 12 гб - все дуже відносно, якщо релігія не забороняє скрутити пару повзунків вліво, то як на мене цілком ок
Alex646
Member

Як там з нвідієвськими дровами зараз? На 4000 серію ставити вже можна?
oversteve
Member

ilcattivo: 26.04.2025 16:25 Якщо монітор не 4К, то можна перечекати до наступного покоління на 12 Гб
спойлер
з длсс цілком норм і на 4к моніторі :dontknow:
alumem
Member

Striker
3060 за 11к это вы еще дорого продали.
вы реально готовы ради 1 года гарантии 5-6к переплатить?
обычно если 2 года работает от и дальше будет.
Yurius
Member

alumem: 26.04.2025 17:02 Striker
3060 за 11к это вы еще дорого продали.
вы реально готовы ради 1 года гарантии 5-6к переплатить?
обычно если 2 года работает от и дальше будет.
Саме цікаве, що 2 роки від офіціалів ,та й ще по топ ціні ,це таке , а ось 3 роки від "дяді Миколи" ще й по ціні лише на 2 тис нижче офіціалів це норма :lol:

Відправлено через 1 хвилину 26 секунд:
що тут писати ,бери Паліт за 39 у Кліка,якщо маєш гроші .
FirstTDM
Junior

Поки питань не маю, але може хтось щось напише з цього приводу. :) Ще є 5070 ti MSI Shadow OEM за 43к, але вона буде погірше за Asus.
Брать ASUS PRIME-RTX5070TI-O16G и не страдать проблемой выбора и мифической экономией на качестве и гарантии :)

Или добавить денег и решительно закрыть вопрос - взять ASUS PRIME-RTX5080-O16G :beer:
daesz
Member

Alex646: 26.04.2025 16:33 Як там з нвідієвськими дровами зараз? На 4000 серію ставити вже можна?
Тут такий контингент, що навіть якщо лайно - то всерівно ніхто не скаже і будуть махати головами що добре.
Сиджу на січневих тільки якщо якийсь софт чи гра тупо не будуть запускатись без оновлення дрів (було таке декілкьа раз, при тому і на амуде, і на ненавідії, що банально не хотіло грузити без певної версії драйвера ~_~)/
Mixx
Member

Народ а ну підкажіть, чи є достойні варіанти 9070хт з 2х8пін, тобто повний павер ліміт, адекватні температури, тихі в роботі, без сильно співаючих котушок?

Для чого 2х8пін? Мій акутальний бж (msi a850g) має тільки 2 окремих кабеля 8пін, без додаткової коси, городити колхоз не хочу, бо пк постійно перед очима, ось зараз думаю-гадаю, або брати нітро+ з 16ти піновим схованим, або шукати щось цікавіше але з 2х8пін, але чи є воно таке в природі?
Striker
Junior

ilcattivo: 26.04.2025 16:25 Хуанг геніально розвів на апсейл до 5070 Ti :shuffle: . Я б краще брав 5070 без Ті, бо станом на зараз вона коштує більш-менш нормальних грошей. Ті вартує на половину більше. Якщо монітор не 4К, то можна перечекати до наступного покоління на 12 Гб
спойлер
Кожні 2 роки купувати нову картку, навіщо? Якщо взяти 5070 ti, то це покупка на 4-5 років мінімум. З гарантією на 3 роки, звичайно. Краще вже один раз взяти і надовго. В мене монік 2к, нещодавно оновився. До цього 3060 вистачало в 1к, в 2к вже дуже туго стало.
Ответить