Раджу уважно дивитись огляди чи то на мп, чи то на вк перед тим, як обирати. Ось по відеокартам Gigabyte вирішив що краще коли стандартні термопрокладки. Тож собі таку не взяв би.Afit: ↑ 23.04.2025 17:32А яким же вендорам радиш довіряти?
Останні статті і огляди
Новини
Термогель на Gigabyte GeForce RTX 5080 може витікати при вертикальному встановленні відеокарти
-
Nikolay Yeryomenko
Member
-
kyon
Member
Жижабайт. Имидж заработанный годами.
Я когда в 21 году покупал жижу 3080 под майнинг первым делом поменял прокладки. А до этого у меня была 1080 аорус которая реально потекла и засралась, и еще у меня валяется потекшая и засратая 1070 аорус, все никак руки не дойдут ее промыть и продать.
Я когда в 21 году покупал жижу 3080 под майнинг первым делом поменял прокладки. А до этого у меня была 1080 аорус которая реально потекла и засралась, и еще у меня валяется потекшая и засратая 1070 аорус, все никак руки не дойдут ее промыть и продать.
-
Alligator
Member
майнил с января по потепление 2021, как стали температуры vRAM под 112 градусов перестал, недавно разбирал, чтоб поправить пин питания, на удивление термопрокладки и термопаста живые. Температуры и до майнинга были запредельные, поддержка уверяла "это нормально", естественно я ей не поверил но карта и дальше жива в роле затычки в рабочем ПК.kyon: ↑ 23.04.2025 18:42 Жижабайт. Имидж заработанный годами.
-
Gelonyrum
Member
Можна цілу рекламну компанію з цього робити: "Від графіки в нашій новій грі потече не лише ваша відеокарта" 

-
Евгений King
Member
Nikolay Yeryomenko: ↑ 23.04.2025 18:41Раджу уважно дивитись огляди чи то на мп, чи то на вк перед тим, як обирати. Ось по відеокартам Gigabyte вирішив що краще коли стандартні термопрокладки. Тож собі таку не взяв би.Afit: ↑ 23.04.2025 17:32А яким же вендорам радиш довіряти?

Враховуючи що за десятки років ніхто з вендорів не навчився ті стандартні прокладки нормально наносити і обирати, це перша причина, чому девайс може швидко загнутись сьогодні. Кожен раз як розбираю черговий ноут для обслуговування, бачу перли - десь надто тонкі прокладки, десь надто товсті, СО перекошена, прокладка не покриває повністю якийсь елемент і т.д. Та навіть коли почали зараз переходити на рідкі - все те саме, або мало, або покрили не все. Великі компанії економлять завжди на сірниках...
Гіга просто якісь надто рідкі прокладки взяли, Laird та Honeywell трохи підсихають впродовж тижня експлуатації і нікуди не тікають, просто фізично не можуть, нащо Гнулобайт винайшли скалку для своєї дупи - не знаю. Хоча Гіга завжди славилась дивними рішеннями

-
Echo_Night
Junior
Любые карты вертикально ставить - снижать эффективность охлаждения если в корпусе снизу кулера на вдув стоят и сверху на выдув.
-
vsx
Member
слишком толсто, сpaки порвутся у некоторых

-
Afit
Member
Ти сам собі суперечіш) То ти кажеш, що ніколи не варто брати від перерахованих вендорів продукцію, "бо вони як школярі", а тепер заявляєш, що виходити треба з тестів конкретних моделейNikolay Yeryomenko: ↑ 23.04.2025 18:41Раджу уважно дивитись огляди чи то на мп, чи то на вк перед тим, як обирати. Ось по відеокартам Gigabyte вирішив що краще коли стандартні термопрокладки. Тож собі таку не взяв би.Afit: ↑ 23.04.2025 17:32А яким же вендорам радиш довіряти?

Отправлено спустя 9 минут 15 секунд:
Перший й третій варіант - це пропозиції від сірих магазинів. Дякую, не треба. А другий тільки на червоні відеокарти. Та й назвати Sapphire прямо таки виробников без грішка теж не можна. Пам'ятається за часів RX400 там наприклад термопасту клали нікудишню. Ні про які три роки на цій пасті не йшлося. Вже через рік вона висихала як вапняк й ти обирав - або бути з гарантією й терпіти гул від вентиляторів і перегрітий чіп, або плювати на гарантію й рятувати чіп й усувати дискомфорт
-
MessiaH
Member
Nikolay Yeryomenko: ↑ 23.04.2025 16:49мені хтось писав чому я не довіряю інженерам Gigabyte, ASUS, MSI, Asrock. Бо вони роблять все як школярі. І ті мабуть умніші будуть.
У меня была 6900хт асрок таичи и с ней 0 проблем, но через 3 мес. пришлось перемазать термопасту, в остальном всё нормально. Была kfa2 4090, больше 2 лет отработала, только пасту перемазал и всё нормально, лежит в коробке как резервная. Бывает просто брак попался, качество термо интерфейса попалось не очень. А вообще заметил что все горячие карты рано или поздно требуют перемазки пасты на чипеevenmore: ↑ 23.04.2025 17:54Хейтить стабильный Асус странно, когда существует инно3д с их ультра экономией для бюджетных линеек. Или биостар, или колорфул, или асрок.
-
AssayMAS
Member
как маленький - что бы сэкономить аж 0,01$ на охлаждение каждого чипа - а их на фото он как много, там аж на 1$... но не фартануло - азиаты еще сильнее на производстве сэкономили и лузл=провал увидели все.Евгений King: ↑ 23.04.2025 20:00нащо Гнулобайт винайшли скалку для своєї дупи
Как там - просто термопаста 1$, хорошая 2-3$ за пару грамм. А вот про термопрокладки такого сказать нельзя так как у всех качество плавает от партии к партии. Да она блин новая от хранения портится... а на некоторых вааще написано хранить от +5 по цельсию... хоть раз контейнер при логистике кто-то заморозит и всё - контейнер мусора. Зато куча голограмм = оригинал.
Відправлено через 3 хвилини 6 секунд:
ВНЕЗАПНОЙ перемазки - и надо крепенько погуглить на пару часов что бы понять какой толщины прокладки и какие надо ставить... и опять друг поменял на 2 картах прокладки и пасту 3060ти 3070 - 40$ правда половина расходников осталась.MessiaH: ↑ 23.04.2025 20:58все горячие карты рано или поздно требуют перемазки пасты на чипе
-
kairo
Member
Якщо мова про 3080/3090, то в них дійсно пам'ять шкварить 112 градусів під майнінгом. При чому, в іграх таких температур немає навіть близько. Це особливість GDDR6X. Наче люди роками майнили і нічого, але прокладки на таких картах точно треба міняти за рік два.Alligator: ↑ 23.04.2025 18:53 майнил с января по потепление 2021, как стали температуры vRAM под 112 градусов перестал, недавно разбирал, чтоб поправить пин питания, на удивление термопрокладки и термопаста живые. Температуры и до майнинга были запредельные, поддержка уверяла "это нормально", естественно я ей не поверил но карта и дальше жива в роле затычки в рабочем ПК.
-
mafioz
Junior
Памятаю у мене всі гіги майнінгові потекли! Перші ауроси потекли, причому дуже швидко. Потім і гамінги. (і у перших серед усіх - вентилятори здохли у гігабайтів теж) )))
-
Ektalion
Member
Раджу уважніше вивчати магазини. КТС не сірий магазин, для прикладу.Afit: ↑ 23.04.2025 20:34 Перший й третій варіант - це пропозиції від сірих магазинів. Дякую, не треба. А другий тільки на червоні відеокарти. Та й назвати Sapphire прямо таки виробников без грішка теж не можна. Пам'ятається за часів RX400 там наприклад термопасту клали нікудишню. Ні про які три роки на цій пасті не йшлося. Вже через рік вона висихала як вапняк й ти обирав - або бути з гарантією й терпіти гул від вентиляторів і перегрітий чіп, або плювати на гарантію й рятувати чіп й усувати дискомфорт
-
waryag
Member
5080 для гри у ВОВ. Вірю!
-
AntonyKandaurov
Member
по дві години в вовку катав, чесно-чесноwaryag: ↑ 23.04.2025 21:36 5080 для гри у ВОВ. Вірю!

-
kairo
Member
Теж здивувався. Хіба він в 16К її грав))waryag: ↑ 23.04.2025 21:36 5080 для гри у ВОВ. Вірю!
-
Afit
Member
Шось я набирав по фільтру в каталозі, так от крім сапфіра у всих гарантія як не три місяці, так пів року - рік. Це ніяк не може бути ввезено через представництво. Ці вендори скоріш за все офіційно не працюють у насEktalion: ↑ 23.04.2025 21:30Раджу уважніше вивчати магазини. КТС не сірий магазин, для прикладу.Afit: ↑ 23.04.2025 20:34 Перший й третій варіант - це пропозиції від сірих магазинів. Дякую, не треба. А другий тільки на червоні відеокарти. Та й назвати Sapphire прямо таки виробников без грішка теж не можна. Пам'ятається за часів RX400 там наприклад термопасту клали нікудишню. Ні про які три роки на цій пасті не йшлося. Вже через рік вона висихала як вапняк й ти обирав - або бути з гарантією й терпіти гул від вентиляторів і перегрітий чіп, або плювати на гарантію й рятувати чіп й усувати дискомфорт
-
MessiaH
Member
Прокладки и через 2, и через 3 года у меня были живые, но я не майнил ни разуAssayMAS: ↑ 23.04.2025 21:01ВНЕЗАПНОЙ перемазки - и надо крепенько погуглить на пару часов что бы понять какой толщины прокладки и какие надо ставить... и опять друг поменял на 2 картах прокладки и пасту 3060ти 3070 - 40$ правда половина расходников осталась.
-
anatolikostis
Member
ЕВГА в отличии от других "сотрудников МТИ Бондарчуков" поддерживала мировую гарантиюevenmore: ↑ 23.04.2025 17:54 У евга были серийные прогары, серийный переразгон, серийно дребезжащие на некоторых оборотах вентили, скручивание бананом (причём карт с бекплейтом)
Это не какой-то особенный камень в огород евга, мне всё равно нравится некоторая их продукция. Хотя было и много совсем мусорных вещей. В среднем - что у них, что у остальных - есть удачные и не удачные модели. Хейтить стабильный Асус странно, когда существует инно3д с их ультра экономией для бюджетных линеек. Или биостар, или колорфул, или асрок.

А заплатив за асус рог, таф или дуал, я получил "кач-во вентиляторов гигабайт" по цене ЕВГА, которые не доживают до конца условной гарантии, и фиг ты где сдашь эти карты, кроме страны покупки
поэтому да, асус на RTX3000 - абсолютное днище по кач-ву вентиляторов и сборке СО (могу приложить фото, как они собирали СО на TUF3080 и куда понаставили ТП с толщиной 3мм, куда недоложили прокладку толщиной +1.5мм, чтобы сделать теплосъем на штатную пластину СО, как наляпали ТИ на кристал ROG/TUF 3080/3080Ti).
Чтобы понять это, нужно просто обладать этими картами и обслуживать им СО

Бюджетники инка, биосрал или асрак просто не ставят ценник рог-а, а условный "рог" с вентиляторами "бюджетной серии инно" по цене топ-рынка - это и есть позор.
Востаннє редагувалось 23.04.2025 22:51 користувачем anatolikostis, всього редагувалось 1 раз.
-
diplo
Member
Они делают как им руководство скажет. Стоит задача сделать долговечный продукт, они и делают. Стоит другая задача - делают согласно этой задаче. Не надо считать всех глупыми.Nikolay Yeryomenko: ↑ 23.04.2025 16:49Бо вони роблять все як школярі.