Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор темы: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Member

Если у кого есть мертвые\ненужные слотовые процы (в любом виде\любых типов) готов купить занедорого. Надо для декоративного проекта. На аук не буду выставлять :)
spoglyadach
Member

Киньте хтось в мене гайдом або відосом де показано як людськими методами знімати защьолки на слотах оперативної пам'яті, колись давно міняв але взагалі не пам'ятаю як то всьо робив і головне чим :insane:
ApostolCV
Member

Многоуважаемые коллеги, есть вопрос.
Поднял плату с интегрированным звуком от Crystal.
Но, как оказалось набортный кодек мертв. Что можете сказать о данном звуке? Есть ли смысл искать замену или любой другой ISA будет лучше?
Tfd
Member

ApostolCV
Crystal видає непоганий синтез кому він потрібний для DOS і є доволі сумісним. Але там вистачає модифікацій у цих чипів, та й певно щось залежить і від конкретної його реалізації.
Vlad Tepec-Dracula
Member

Guillemot MAXI Gamer3D (3Dfx Voodoo Graphics 4Mb, PCI)
https://violity.com/ua/119700758-videokarta-3dfx
geka3250
Member

ApostolCV
а какой чип? В устройствах видится, нагрев есть?
Vlad Tepec-Dracula
Member

Creative 3D Blaster CT6810 (RIVA TNT2 Ultra)
Ціна космос...
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/prodam- ... derIndex=0
ApostolCV
Member

geka3250, чип CX4235-XQ3.
В устройствах не обнаруживается. По температуре обжигает палец... Короче труп.)
spoglyadach
Member

Vlad Tepec-Dracula: 23.04.2025 00:21 Creative 3D Blaster CT6810 (RIVA TNT2 Ultra)
Ціна космос...
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/prodam- ... derIndex=0
Та чого, класна карта за 1000 гримнів, це для тих в кого алергія на АЦУЦ який можна придбати за 250-500 гримнів з нормальною пам'яттю

Відправлено через 2 хвилини 34 секунди:
ApostolCV: 22.04.2025 19:31 Многоуважаемые коллеги, есть вопрос.
Поднял плату с интегрированным звуком от Crystal.
Но, как оказалось набортный кодек мертв. Что можете сказать о данном звуке? Есть ли смысл искать замену или любой другой ISA будет лучше?
Та звичайний середній з дешевих представників, яка проблема придбати окрему ISA-PCI картку на тому ж Crystal де буде хоч якась пристойна розводка доріжок між собою

P.S: кодек який повільно підсмажується мабуть краще зняти :up:
ApostolCV
Member

spoglyadach, ваша правда , слоти ISA є . Нормальний креатив буде краще.
spoglyadach
Member

:laugh: а що це за прикол що всі 3дфікси йдуть з відірваними металевими планками? Це якийсь фєтіш металістів і вони з них роблять собі якийсь оберіг чи там міститься обідньонний паладій з титановим напиленням?
Vlad Tepec-Dracula
Member

Та на Віоліті 99% карт та материнок без планок та без радіаторів
Генії на металоприйомці скручують усе що схоже на метал, знали б вони скілки коштує одна така відеокарта

Отправлено спустя 2 минуты 49 секунд:
Серверне страхолюдіє на два процесора S370
Tyan S2518 (чіпсет ServerWorks ServerSet III LE/Champion 3.0 Entry)
https://violity.com/ua/119705281-plata- ... tyan-s2518
Последний раз редактировалось Vlad Tepec-Dracula 23.04.2025 14:29, всего редактировалось 1 раз.
geka3250
Member

Обидно.
Ещё вижу за 200грн на скайлотсе карту с таким чипом, если важно восстановить плату до полностью рабочего состояния.
Иначе какой креатив или ямаха в ISA слот.
Vlad Tepec-Dracula
Member

geka3250
Це Asonic-Pro/4235 VT MA Crystal CX4235-XQ3 ISA та що з рідною коробкою?
Последний раз редактировалось Vlad Tepec-Dracula 23.04.2025 14:34, всего редактировалось 1 раз.
geka3250
Member

так, вона
spoglyadach
Member

Vlad Tepec-Dracula: 23.04.2025 14:27 Та на Віоліті 99% карт та материнок без планок та без радіаторів
Генії на металоприйомці скручують усе що схоже на метал, знали б вони скілки коштує одна така відеокарта
Ну це мені трохи знайомо якраз згадав як в одного чорта купив відяшку Radeon 7000 та звуковушку Genius зроблену під креатив лайв 5.1. На фото все нормальне ціле з планками, приходить мені посилка а там все знято. Я йому пишу що за фігня, як це так вийшло що на фото воно одне, а прийшов цей мотлох. А я в нього ще гривень на 500-600 хотів взяти пару відях та проців. Так чєл хотів заробити 10 гривень, а заробив негативний відгук на лоху і втратив клієнта на більш дорогий товар, красавчік :up:

Відправлено через 13 хвилин 27 секунд:
B-) для реєстрації на віоліті вже треба вимагати довідку від лікаря і не подумайте що від педіатра чи гомєопата, як не зайду по посиланнях вище то мені робиться погано. Якась суцільна хламіна за якийсь лютий прайс, половина виглядає так що наче на смітнику пролежало місяць. Особливий вид крінжа це ціни, пішли накупили на барахолці по 20 гривень і впарюють за 400 тіпам які розраховують продати це за 4000 тупим джонам. Нє ну весело, остання плата серверна взагалі смішна, я б це сміття може б за 300 купив суто що б парні проци в свою двухсокетну плату дьорнуть. Але просити за цей треш 3000 :rotate:
Vlad Tepec-Dracula
Member

Дійсно, там продають суцільний хлам з металоприйомок, часто навіть не очищений від слоїв бруду та іржі
Цікаво то наші люди наздавали чи то хламіддя завезене з інших краін
spoglyadach
Member

Наскільки я знаю на металоприйомки наші нічого не завозять, але що я знаю це є дядьки в нас які купують залізки на тоннаж і вже тут сортують відбираючи щось дійсно цінне (серверне залізо, проци, оперативку s1155-2011-3) на чому можна заробити. Нажаль вони нічого не шарять у старих залізках, тому часто дропають це все на прийомки. Не скажу що там по вуду та платах з ISA але корєш мого корєша, пару місяців тому дропнув на прийомку ящик AGP-відях. Судячи з фото де зверху лежали 8800GTX то там щось цікаве точно було. Так мені теж було від цього боляче, але я ще фотку бачив то мені навіть ще більш боляче ніж вам :-/
Так ось після цього ці додіки ще зберігають то всьо в якому гаражі де тече дах, а потім продають поціновувачам не знаю навіть чого, особисто моя планка значно вище ніж у тому колупатись руками
Последний раз редактировалось spoglyadach 23.04.2025 15:26, всего редактировалось 1 раз.
Vlad Tepec-Dracula
Member

А ось так поживають Німецькі ретро поціновувачі
На всякий випадок, перед переглядом випийте лікі для серця

https://www.hardwareluxx.de/community/t ... 6/page-983

https://www.hardwareluxx.de/community/t ... 42/page-34
Ответить