Новини
Останні статті і огляди
Миттєве застарівання: опубліковано тести 8‑гігабайтної версії GeForce RTX 5060 Ti
-
Звезда S0-2
Member
Ещё и три вентилятора...
-
GreenMile
Member
Та не жере він стільки врами, хіба що то якийсь виток був на релізі, я не знаю, де вони оте наміряли, але то дичина, он навіть в сабжевому ролику, який ми обговорюємо, є Хогвартс і там видно, що не жере він стільки з РТ і там сцена з Хогсміда - самого навантаженого регіона.byaka: ↑ 22.04.2025 18:56А я тут дочого, всi запитання до techpowerup.Скажу лише що на рiзник локацiях може бути рiзне споживання, також не виключаю що гру могли оптимiзувати в патчахGreenMile: ↑ 22.04.2025 18:52 Камрад, ще раз, я власний скрін виклав вище з Хогвартца, це ультра, + РТ в 2к, на 4080 натів. Про які 14Гб ви мені втраєте, можна взнати?
-
Enjthesilence
Member
що за маячня?) нащо купувати 9070хт щоб не використовувати трасування там вже також є потрібні ядра. нормальні люди, підганяють налаштування під адекватний фреймтайм, а не грають у 20 фпс в нативному 4к з пастрейсингом, чи ти в часи першого крайзіс чи дум3 ставив все на максимум і грав у 15 кадрів?byaka: ↑ 22.04.2025 18:38А нащо тодi купувати карту вiд nvidia якщо не використовувати трасування.Enjthesilence: ↑ 22.04.2025 18:31
до чого тут це? ми про 12 гб казали у 2к з реальними налаштуваннями, а не макс ретрейскинг на 5060ті. ти граєш у 30 фпс в ігри?
-
byaka
Member
А причому тут rx9070xt,коли ми говоримо про умовну rtx5070Enjthesilence: ↑ 22.04.2025 19:03що за маячня?) нащо купувати 9070хт щоб не використовувати трасування?
-
Enjthesilence
Member
так ти накинув купу ігор в яких вигадав проблеми з 12гб у 2к. а виявляється проблеми були або в твоїй голові, або в табличках текпаверап (до яких дуже багато питань в плані тестування і оновлення бд, ніяких скрін-відео тестів і тд) або проблеми вже пофіксили.byaka: ↑ 22.04.2025 18:56А я тут дочого, всi запитання до techpowerup.Скажу лише що на рiзник локацiях може бути рiзне споживання, також не виключаю що гру могли оптимiзувати в патчахGreenMile: ↑ 22.04.2025 18:52 Камрад, ще раз, я власний скрін виклав вище з Хогвартца, це ультра, + РТ в 2к, на 4080 натів. Про які 14Гб ви мені втраєте, можна взнати?
Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:
в 9070хт завезли продуктивності для рт, потрібними ядрами як у нвідії, в менші кількості звичайно, але ж за твоєю логікою тепер і на 9070хт треба все на фулл + ретрейсинг, вірно? 5060ті - це не карта для 2к з максимальними налаштуваннями ретрейсингу, але я розумію тобі важко це зрозуміти, ти з тих хто "все в право" і погнав міситись в 20-30фпсbyaka: ↑ 22.04.2025 19:09А причому тут rx9070xt,коли ми говоримо про умовну rtx5070Enjthesilence: ↑ 22.04.2025 19:03
що за маячня?) нащо купувати 9070хт щоб не використовувати трасування?
Востаннє редагувалось 22.04.2025 19:33 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 2 разів.
-
Hotspur
Member
ти з дуба упав ? які 1070Ті середні ?GreenMile: ↑ 22.04.2025 17:401060 не була середньою картою, середніми були 1070/1070ті
-
GreenMile
Member
_Andrik_: ↑ 22.04.2025 18:59Почекайте, зараз Месія розкаже класифікацію, про все що нижче 5090 то лоуGreenMile: ↑ 22.04.2025 18:50 Це ні про що не говорить, бо це оціночні судження, які ніяк не стандартизуються. Зараз он так взагалі перформанс класс (4060/5060), хай-енд (4070/5070) і ентузіаст клас (4080/5080 і 4090/5090). Мідла немає![]()
![]()
-
byaka
Member
Добре, наступного разу коли вийде подiбна неоптимiзована гра яка буде споживати бiльше 12gb розкажете якi менi налаштування втановлюватиEnjthesilence: ↑ 22.04.2025 19:09так ти накинув купу ігор в яких вигадав проблеми з 12гб у 2к. а виявляється проблеми були або в твоїй голові, або в табличках текпаверап (до яких дуже багато питань в плані тестування і оновлення бд, ніяких скрін-відео тестів і тд) або проблеми вже пофіксили.byaka: ↑ 22.04.2025 18:56
А я тут дочого, всi запитання до techpowerup.Скажу лише що на рiзник локацiях може бути рiзне споживання, також не виключаю що гру могли оптимiзувати в патчах
-
Enjthesilence
Member
так ти жодної не назвав такої гри, щоб була "наступна". в індіані проблема фікситься перезапуском гри, а з реальними налаштуваннями графіки не в 30 фпс геймінг проблеми і не було.byaka: ↑ 22.04.2025 19:14Добре, наступного разу коли вийде подiбна неоптимiзована гра яка буде споживати бiльше 12gb розкажите якi менi налаштування втановлюватиEnjthesilence: ↑ 22.04.2025 19:09
так ти накинув купу ігор в яких вигадав проблеми з 12гб у 2к. а виявляється проблеми були або в твоїй голові, або в табличках текпаверап (до яких дуже багато питань в плані тестування і оновлення бд, ніяких скрін-відео тестів і тд) або проблеми вже пофіксили.![]()
я погоджусь, що обирати 8гб версію, коли є така ж карта з 16гб нерозумно, але казати що вже 12 гб врам не вистачає, це маячня
-
byaka
Member
Це не так працює,робота с променями це фiшка nvidia за це купуют їх карти.Я ще не бачив людей якi купують амд карти щоб грати з променями.Enjthesilence: ↑ 22.04.2025 19:10так ти накинув купу ігор в яких вигадав проблеми з 12гб у 2к. а виявляється проблеми були або в твоїй голові, або в табличках текпаверап (до яких дуже багато питань в плані тестування і оновлення бд, ніяких скрін-відео тестів і тд) або проблеми вже пофіксили.byaka: ↑ 22.04.2025 18:56
А я тут дочого, всi запитання до techpowerup.Скажу лише що на рiзник локацiях може бути рiзне споживання, також не виключаю що гру могли оптимiзувати в патчах
Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:в 9070хт завезли продуктивност для рт, потрібними ядрами як у нвідії, в менші кількості звичайно, але ж за твоєю логікою тепер і на 9070хт треба все на фулл + ретрейсинг, вірно? 5060ті - це не карта для 2к з максимальними налаштуваннями ретрейсингу, але я розумію тобі важко це зрозуміти, ти з тих хто "все в право" і погнав міситись в 20-30фпс
-
Enjthesilence
Member
селпоїнт 9000 радеонів - це продуктивність в рт і апксейлер (фср4), добрий вечір. і "ретрейсинг" - це не фішка нвідії, це дуже стара технологія, просто нвідія зробила прискорювачі, які можуть працювати з нею в реалтаймі, завдяки рт-ядрам, те ж саме з велики запізненням тепер вже намагається і радеон, та знову ж таки, рт налаштування - це екстримальні налаштування в більшості випадків, які вмикають, коли в растері є запас продуктивності. про який пастрейсинг йде мова в темі про 5060, я не розумію, хоча ні, розумію, щоб тицяти маніпулятивними табличками, які до реального використання карти не мають відношення.byaka: ↑ 22.04.2025 19:20Це не так працює,робота с променями це фiшка nvidia за це купуют їх карти.Я ще не бачив людей якi купують амд карти щоб грати з променями.Enjthesilence: ↑ 22.04.2025 19:10
так ти накинув купу ігор в яких вигадав проблеми з 12гб у 2к. а виявляється проблеми були або в твоїй голові, або в табличках текпаверап (до яких дуже багато питань в плані тестування і оновлення бд, ніяких скрін-відео тестів і тд) або проблеми вже пофіксили.
Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:
в 9070хт завезли продуктивност для рт, потрібними ядрами як у нвідії, в менші кількості звичайно, але ж за твоєю логікою тепер і на 9070хт треба все на фулл + ретрейсинг, вірно? 5060ті - це не карта для 2к з максимальними налаштуваннями ретрейсингу, але я розумію тобі важко це зрозуміти, ти з тих хто "все в право" і погнав міситись в 20-30фпс
-
byaka
Member
Всi знають що на nvidia променi працюють краще,навiщо менi покращення променiв на картах амд якщо воно не дотягує до продуктивности на картах nvidiaEnjthesilence: ↑ 22.04.2025 19:22селпоїнт 9000 радеонів - це продуктивність в рт і апксейлер, добрий вечір. і "ретрейсинг" - це не фішка нвідії, це дуже стара технологія, просто нвідія зробила прискорювачі, які можуть працювати з нею в реалтаймі, завдяки рт-ядрам, те ж саме з велики запізненням тепер вже намагається і радеон.byaka: ↑ 22.04.2025 19:20
Це не так працює,робота с променями це фiшка nvidia за це купуют їх карти.Я ще не бачив людей якi купують амд карти щоб грати з променями.
Востаннє редагувалось 22.04.2025 19:42 користувачем byaka, всього редагувалось 2 разів.
-
notnbl4
Member
почему у 8 Гиг карты при 100% нагрузке у обеих намного меньше потребление?
-
byaka
Member
Я назвав iгри в яких при максимальних налашуваннях може не вистачати 12gb з всiми витікаючими:зменьшення фпс,мiкрофризи,вильотиEnjthesilence: ↑ 22.04.2025 19:15так ти жодної не назвав такої гри, щоб була "наступна". в індіані проблема фікситься перезапуском гри, а з реальними налаштуваннями графіки не в 30 фпс геймінг проблеми і не було.byaka: ↑ 22.04.2025 19:14
Добре, наступного разу коли вийде подiбна неоптимiзована гра яка буде споживати бiльше 12gb розкажите якi менi налаштування втановлювати![]()
я погоджусь, що обирати 8гб версію, коли є така ж карта з 16гб нерозумно, але казати що вже 12 гб врам не вистачає, це маячня
-
01Mirage09
Member
Це був сарказм на слова коментатора постом трохи вище могоTimedemo: ↑ 22.04.2025 17:16Ви правда сприймаєте цю ціну об"єктивно? коли по 42к коштують 5070ті01Mirage09: ↑ 22.04.2025 14:54 p.s ну і ціна як вишенька на торті на кіберкотлену карту на якій не потрібно запускати вимогливі сучасні ігри
-
Tiufin
Member
В новині наведені скріни із текстурами у space marine 2. А як це взагалі можливо, щоб на одних і тих самих налаштуваннях графіки картинка відрізнялася (та ще й настільки)? Я чомусь завжди думав, що в такій ситуації буде лише фпс відрізнятися.
-
anatolikostis
Member
просто прийми як факт, що нормальна rtx 5070 для 2К - це rtx5070ti 16gb, а rtx5070 12gb - молодший брат для ознайомлення із можливлстями 2КEnjthesilence: ↑ 22.04.2025 19:15 я погоджусь, що обирати 8гб версію, коли є така ж карта з 16гб нерозумно, але казати що вже 12 гб врам не вистачає, це маячня
-
Fen1xz
Member
Не такая плохая карта как цены на неё. Назвали бы её просто 5060 и дали ценник в $300 реальных, а не рекламных, то очередь из киберкотлет для доты, кс и прочего бы стояла как за яйцами перед пасхой. А за те деньги которые за неё просят - спасибо кушайте сами.
-
russell-ander
Member
Тому що ГПУ недовантажений, тому що пам'яті мало, тому і падає фпс, а сама система завантажує карту на 100%. Це як поставити в 5090 шину 128 біт, нагрузка буде 100% але ГПУ буде недовантаженийnotnbl4: ↑ 22.04.2025 19:31 почему у 8 Гиг карты при 100% нагрузке у обеих намного меньше потребление?
-
l-m
Member
Що робити у випадку нестачі відеопам'яті давно визначає кожен розробник сам (з часів DX12 та Вулкану).Tiufin: ↑ 22.04.2025 20:51 В новині наведені скріни із текстурами у space marine 2. А як це взагалі можливо, щоб на одних і тих самих налаштуваннях графіки картинка відрізнялася (та ще й настільки)? Я чомусь завжди думав, що в такій ситуації буде лише фпс відрізнятися.
Та, окрім використання системної пам'яті (падіння фпс), можлива підміна текстур на менш якісні, не підвантаження версій текстур з більшою роздільною здатністю при наближенні, вивантаження тих що "за спиною" тощо. Та комбінація цих методів. А також банальні вильти гри, якщо розробник полінувався щось робити або нестача відеопам'яті надто критична.
Першою грою, на моїй пам'яті, яка обрізала якість текстур при нестачі пам'яті, був ще у Фаркрай 6 з ХД-паком у 2021.
Через це, до речі, в подібних іграх немає сенсу тестувати відеокарти з малим обсягом пам'яті — вони можуть бути навіть швидшими, але внаслідок спрощеної картинки, бо не відображаються (чи надто пізно підвантажуються) нормальні текстури.