Миттєве застарівання: опубліковано тести 8‑гігабайтної версії GeForce RTX 5060 Ti

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Звезда S0-2
Member

Повідомлення

Ещё и три вентилятора...
GreenMile
Member

Повідомлення

byaka: 22.04.2025 18:56
GreenMile: 22.04.2025 18:52 Камрад, ще раз, я власний скрін виклав вище з Хогвартца, це ультра, + РТ в 2к, на 4080 натів. Про які 14Гб ви мені втраєте, можна взнати?
А я тут дочого, всi запитання до techpowerup.Скажу лише що на рiзник локацiях може бути рiзне споживання, також не виключаю що гру могли оптимiзувати в патчах
Та не жере він стільки врами, хіба що то якийсь виток був на релізі, я не знаю, де вони оте наміряли, але то дичина, он навіть в сабжевому ролику, який ми обговорюємо, є Хогвартс і там видно, що не жере він стільки з РТ і там сцена з Хогсміда - самого навантаженого регіона.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

byaka: 22.04.2025 18:38
Enjthesilence: 22.04.2025 18:31

до чого тут це? ми про 12 гб казали у 2к з реальними налаштуваннями, а не макс ретрейскинг на 5060ті. ти граєш у 30 фпс в ігри?
А нащо тодi купувати карту вiд nvidia якщо не використовувати трасування.
що за маячня?) нащо купувати 9070хт щоб не використовувати трасування там вже також є потрібні ядра. нормальні люди, підганяють налаштування під адекватний фреймтайм, а не грають у 20 фпс в нативному 4к з пастрейсингом, чи ти в часи першого крайзіс чи дум3 ставив все на максимум і грав у 15 кадрів?
byaka
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 22.04.2025 19:03
byaka: 22.04.2025 18:38
А нащо тодi купувати карту вiд nvidia якщо не використовувати трасування.
що за маячня?) нащо купувати 9070хт щоб не використовувати трасування?
А причому тут rx9070xt,коли ми говоримо про умовну rtx5070
Enjthesilence
Member

Повідомлення

GreenMile: 22.04.2025 18:52 Камрад, ще раз, я власний скрін виклав вище з Хогвартца, це ультра, + РТ в 2к, на 4080 натів. Про які 14Гб ви мені втраєте, можна взнати?
А я тут дочого, всi запитання до techpowerup.Скажу лише що на рiзник локацiях може бути рiзне споживання, також не виключаю що гру могли оптимiзувати в патчах
так ти накинув купу ігор в яких вигадав проблеми з 12гб у 2к. а виявляється проблеми були або в твоїй голові, або в табличках текпаверап (до яких дуже багато питань в плані тестування і оновлення бд, ніяких скрін-відео тестів і тд) або проблеми вже пофіксили.

Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:
byaka: 22.04.2025 19:09
Enjthesilence: 22.04.2025 19:03

що за маячня?) нащо купувати 9070хт щоб не використовувати трасування?
в 9070хт завезли продуктивності для рт, потрібними ядрами як у нвідії, в менші кількості звичайно, але ж за твоєю логікою тепер і на 9070хт треба все на фулл + ретрейсинг, вірно? 5060ті - це не карта для 2к з максимальними налаштуваннями ретрейсингу, але я розумію тобі важко це зрозуміти, ти з тих хто "все в право" і погнав міситись в 20-30фпс
Востаннє редагувалось 22.04.2025 19:33 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 2 разів.
Hotspur
Member

Повідомлення

GreenMile: 22.04.2025 17:401060 не була середньою картою, середніми були 1070/1070ті
ти з дуба упав ? які 1070Ті середні ?
GreenMile
Member

Повідомлення

_Andrik_: 22.04.2025 18:59
GreenMile: 22.04.2025 18:50 Це ні про що не говорить, бо це оціночні судження, які ніяк не стандартизуються. Зараз он так взагалі перформанс класс (4060/5060), хай-енд (4070/5070) і ентузіаст клас (4080/5080 і 4090/5090). Мідла немає :gigi:
Почекайте, зараз Месія розкаже класифікацію, про все що нижче 5090 то лоу ;)
:lol:
byaka
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 22.04.2025 19:09
так ти накинув купу ігор в яких вигадав проблеми з 12гб у 2к. а виявляється проблеми були або в твоїй голові, або в табличках текпаверап (до яких дуже багато питань в плані тестування і оновлення бд, ніяких скрін-відео тестів і тд) або проблеми вже пофіксили.
Добре, наступного разу коли вийде подiбна неоптимiзована гра яка буде споживати бiльше 12gb розкажете якi менi налаштування втановлювати ;)
Enjthesilence
Member

Повідомлення

byaka: 22.04.2025 19:14
Enjthesilence: 22.04.2025 19:09

Добре, наступного разу коли вийде подiбна неоптимiзована гра яка буде споживати бiльше 12gb розкажите якi менi налаштування втановлювати ;)
так ти жодної не назвав такої гри, щоб була "наступна". в індіані проблема фікситься перезапуском гри, а з реальними налаштуваннями графіки не в 30 фпс геймінг проблеми і не було.
я погоджусь, що обирати 8гб версію, коли є така ж карта з 16гб нерозумно, але казати що вже 12 гб врам не вистачає, це маячня
byaka
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 22.04.2025 19:10

byaka: 22.04.2025 19:09
в 9070хт завезли продуктивност для рт, потрібними ядрами як у нвідії, в менші кількості звичайно, але ж за твоєю логікою тепер і на 9070хт треба все на фулл + ретрейсинг, вірно? 5060ті - це не карта для 2к з максимальними налаштуваннями ретрейсингу, але я розумію тобі важко це зрозуміти, ти з тих хто "все в право" і погнав міситись в 20-30фпс
Це не так працює,робота с променями це фiшка nvidia за це купуют їх карти.Я ще не бачив людей якi купують амд карти щоб грати з променями.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

byaka: 22.04.2025 19:20
Enjthesilence: 22.04.2025 19:10

в 9070хт завезли продуктивност для рт, потрібними ядрами як у нвідії, в менші кількості звичайно, але ж за твоєю логікою тепер і на 9070хт треба все на фулл + ретрейсинг, вірно? 5060ті - це не карта для 2к з максимальними налаштуваннями ретрейсингу, але я розумію тобі важко це зрозуміти, ти з тих хто "все в право" і погнав міситись в 20-30фпс
Це не так працює,робота с променями це фiшка nvidia за це купуют їх карти.Я ще не бачив людей якi купують амд карти щоб грати з променями.
селпоїнт 9000 радеонів - це продуктивність в рт і апксейлер (фср4), добрий вечір. і "ретрейсинг" - це не фішка нвідії, це дуже стара технологія, просто нвідія зробила прискорювачі, які можуть працювати з нею в реалтаймі, завдяки рт-ядрам, те ж саме з велики запізненням тепер вже намагається і радеон, та знову ж таки, рт налаштування - це екстримальні налаштування в більшості випадків, які вмикають, коли в растері є запас продуктивності. про який пастрейсинг йде мова в темі про 5060, я не розумію, хоча ні, розумію, щоб тицяти маніпулятивними табличками, які до реального використання карти не мають відношення.
byaka
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 22.04.2025 19:22
byaka: 22.04.2025 19:20
селпоїнт 9000 радеонів - це продуктивність в рт і апксейлер, добрий вечір. і "ретрейсинг" - це не фішка нвідії, це дуже стара технологія, просто нвідія зробила прискорювачі, які можуть працювати з нею в реалтаймі, завдяки рт-ядрам, те ж саме з велики запізненням тепер вже намагається і радеон.
Всi знають що на nvidia променi працюють краще,навiщо менi покращення променiв на картах амд якщо воно не дотягує до продуктивности на картах nvidia
Востаннє редагувалось 22.04.2025 19:42 користувачем byaka, всього редагувалось 2 разів.
notnbl4
Member

Повідомлення

почему у 8 Гиг карты при 100% нагрузке у обеих намного меньше потребление?
byaka
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 22.04.2025 19:15
byaka: 22.04.2025 19:14
Добре, наступного разу коли вийде подiбна неоптимiзована гра яка буде споживати бiльше 12gb розкажите якi менi налаштування втановлювати ;)
так ти жодної не назвав такої гри, щоб була "наступна". в індіані проблема фікситься перезапуском гри, а з реальними налаштуваннями графіки не в 30 фпс геймінг проблеми і не було.
я погоджусь, що обирати 8гб версію, коли є така ж карта з 16гб нерозумно, але казати що вже 12 гб врам не вистачає, це маячня
Я назвав iгри в яких при максимальних налашуваннях може не вистачати 12gb з всiми витікаючими:зменьшення фпс,мiкрофризи,вильоти
01Mirage09
Member

Повідомлення

Timedemo: 22.04.2025 17:16
01Mirage09: 22.04.2025 14:54 p.s ну і ціна як вишенька на торті на кіберкотлену карту на якій не потрібно запускати вимогливі сучасні ігри
Ви правда сприймаєте цю ціну об"єктивно? коли по 42к коштують 5070ті
Це був сарказм на слова коментатора постом трохи вище мого
Tiufin
Member

Повідомлення

В новині наведені скріни із текстурами у space marine 2. А як це взагалі можливо, щоб на одних і тих самих налаштуваннях графіки картинка відрізнялася (та ще й настільки)? Я чомусь завжди думав, що в такій ситуації буде лише фпс відрізнятися.
anatolikostis
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 22.04.2025 19:15 я погоджусь, що обирати 8гб версію, коли є така ж карта з 16гб нерозумно, але казати що вже 12 гб врам не вистачає, це маячня
просто прийми як факт, що нормальна rtx 5070 для 2К - це rtx5070ti 16gb, а rtx5070 12gb - молодший брат для ознайомлення із можливлстями 2К :rotate:
Fen1xz
Member

Повідомлення

Не такая плохая карта как цены на неё. Назвали бы её просто 5060 и дали ценник в $300 реальных, а не рекламных, то очередь из киберкотлет для доты, кс и прочего бы стояла как за яйцами перед пасхой. А за те деньги которые за неё просят - спасибо кушайте сами.
russell-ander
Member

Повідомлення

notnbl4: 22.04.2025 19:31 почему у 8 Гиг карты при 100% нагрузке у обеих намного меньше потребление?
Тому що ГПУ недовантажений, тому що пам'яті мало, тому і падає фпс, а сама система завантажує карту на 100%. Це як поставити в 5090 шину 128 біт, нагрузка буде 100% але ГПУ буде недовантажений
l-m
Member

Повідомлення

Tiufin: 22.04.2025 20:51 В новині наведені скріни із текстурами у space marine 2. А як це взагалі можливо, щоб на одних і тих самих налаштуваннях графіки картинка відрізнялася (та ще й настільки)? Я чомусь завжди думав, що в такій ситуації буде лише фпс відрізнятися.
Що робити у випадку нестачі відеопам'яті давно визначає кожен розробник сам (з часів DX12 та Вулкану).
Та, окрім використання системної пам'яті (падіння фпс), можлива підміна текстур на менш якісні, не підвантаження версій текстур з більшою роздільною здатністю при наближенні, вивантаження тих що "за спиною" тощо. Та комбінація цих методів. А також банальні вильти гри, якщо розробник полінувався щось робити або нестача відеопам'яті надто критична.
Першою грою, на моїй пам'яті, яка обрізала якість текстур при нестачі пам'яті, був ще у Фаркрай 6 з ХД-паком у 2021.
Через це, до речі, в подібних іграх немає сенсу тестувати відеокарти з малим обсягом пам'яті — вони можуть бути навіть швидшими, але внаслідок спрощеної картинки, бо не відображаються (чи надто пізно підвантажуються) нормальні текстури.
Відповісти