Функція Intel 200S Boost покликана поліпшити швидкодію процесорів Core Ultra 200K

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити Функція Intel 200S Boost покликана поліпшити швидкодію процесорів Core Ultra 200K

Інтел стало не вигідно що їх проци так довго живуть? :lol:
alexeygalas
Member

Ох, нехай спочатку інші потестують )) А мені і на FW 2.22 не погано
Kashtan
Member

Intel® Application Optimization - вже не вистачає ? Потрібно щось новіше емейзінг додати?
Vermeer
Member

Только бы гореть не начали, а так в целом хорошо что допиливают продукт
alexeygalas
Member

Kashtan: 22.04.2025 17:58Intel® Application Optimization - вже не вистачає ?
То для певного переліку ігорів для перекидання потоків. А це такий собі розгін вузлів SoC на трошечки вищих за стокові напругах

Сток десь 1.28 здається.
У мене трошки андервольтнутий
Screenshot 2025-04-22 at 18.12.16.png
Последний раз редактировалось alexeygalas 22.04.2025 18:17, всего редактировалось 2 раза.
yurius_r
Member

Якась дивна історія. Тіпа авторозгін на К камінцях із Z чіпсетами. Ніби це без них ніхто не робив. От якби на не K процах та на Z платах так прискорили, було б круто. Виглядає так з боку Intel, немов їх покупці зовсім тупі і не можуть пару кліків в біос самостійно зробити
Nikolay Yeryomenko
Member

Отак все у Intel і робиться: трохи піднімем напругу, трохи розженем - задовбали своїми розгонами. Краще б архітерктури робили ліпші.
alexeygalas
Member

Nikolay Yeryomenko
Ну в них вказано VCCSA <= 1.2. Тому відносно стокових 1.28 це навіть андервольт з підняттям частоти. Мабуть відтестували і прийшли до того, що воно може швидше робити на добре відбінених K чіпах. Я то в себе не заглядав до частоти в BIOS, але можливо що ця опція змінює максималку в буст режимі, тоді як поміняти її самому може бути не можливо, а лиш виставити статичну. Я зі всіма SoC вузлами не копався, бо їх там дуже багато в BIOS. Але може бути так.

Відправлено через 3 хвилини 15 секунд:
yurius_r: 22.04.2025 18:07От якби на не K процах та на Z платах так прискорили, було б круто.
Думаю ви можете взяти Z плату і спробувати на 265 або 265T. Але я більш ніж впевнений, що не зможуть вони на таких параметрах працювати через гірший бінінг
Skiff93
Member

Горбатого могила виправить.
Уже Інтел обіцяла біоси, які 30% продуктивності накинуть.
Dobivatel
Member

Відмовились від технології Hyper-Threading і випустили наступне покоління процесорів, що поступаються їх попередникам, ще і перевели їх на нову платформу, це сценарій для наступної частини фільму "Тупий, ще тупіше".
diplo
Member

Ну нормальный ход. Выпустили, тесты прошли - процы меньше жрут, всё ок. Сейчас выпустят небольшой разгончик - все довольны, процы шустрее стали. Уже жор никого не волнует.
Impulse101
Member

yurius_r: 22.04.2025 18:07 Якась дивна історія. Тіпа авторозгін на К камінцях із Z чіпсетами. Ніби це без них ніхто не робив. От якби на не K процах та на Z платах так прискорили, було б круто. Виглядає так з боку Intel, немов їх покупці зовсім тупі і не можуть пару кліків в біос самостійно зробити
Що таке біос знає, дай боже, відсотків 10 користувачів. Не треба думати що всі хто купує 'K' камні - оверклокери. По сабжу, допілюють і добре, головне щоб нічого не горіло і не деградувало від такого покращення
erkins007
Member

Толку с этого правда в играх ноль.
Изображение
alexeygalas
Member

Dobivatel: 22.04.2025 19:54Відмовились від технології Hyper-Threading і випустили наступне покоління процесорів, що поступаються їх попередникам, ще і перевели їх на нову платформу, це сценарій для наступної частини фільму "Тупий, ще тупіше".
Де вони поступаються попереднім?
https://www.techpowerup.com/review/inte ... 5k/10.html
yurius_r
Member

alexeygalas
Так тоді немає сенсу, бо хто брав К проци, налаштували руками, а хто ні - використовувати спеціальне нове налаштування не буде
Impulse101
Так ви подивіться як воно зроблене - окремою не включеною за замовчуванням опцією
erkins007
Member

alexeygalas: 22.04.2025 21:58
Dobivatel: 22.04.2025 19:54Відмовились від технології Hyper-Threading і випустили наступне покоління процесорів, що поступаються їх попередникам, ще і перевели їх на нову платформу, це сценарій для наступної частини фільму "Тупий, ще тупіше".
Де вони поступаються попереднім?
https://www.techpowerup.com/review/inte ... 5k/10.html
В том что интересует большинство пользователей ПК - в играх.
alexeygalas
Member

yurius_r
Не буду на перед загадувати, бо може вони і в мікрокоді ще щось підігнали. Але особисто за себе скажу - шитись не буду )) зараз 113 версія мікрокоду - працює стабільно все. Працює - не чіпай ) тим паче робоча машина дружини.

Відправлено через 12 хвилин 40 секунд:
erkins007
На цьому форумі. А в світі це 50/50 ))
erkins007
Member

alexeygalas: 22.04.2025 22:17На цьому форумі. А в світі це 50/50 ))
Я не знаю в каком мире у вас в ПК сегменте создателей контента столько же сколько и геймеров. Статистика,в том что числе и продаж прямо говорит о том что в ПК сегменте в первую очередь важна игровая производительность. Иное в ноутах и процах для рабочих станций.
alexeygalas
Member

erkins007: 22.04.2025 22:32Я не знаю в каком мире у вас в ПК сегменте создателей контента столько же сколько и геймеров.
Чимала к-ть геймерів грає тільки на консолях. От вони і вирівнюють цю статистику. Навіть якщо не 50/50 але хоча б 40/60 має бути
erkins007
Member

И близко нет. Посмотрите на отношение продаж процов для рабочих станций к игровым.
Ответить