Інтел стало не вигідно що їх проци так довго живуть?
Новости
Последние статьи и обзоры
Функція Intel 200S Boost покликана поліпшити швидкодію процесорів Core Ultra 200K
-
MAKKACIN
Member
Пропоную обговорити Функція Intel 200S Boost покликана поліпшити швидкодію процесорів Core Ultra 200K
-
alexeygalas
Member
Ох, нехай спочатку інші потестують )) А мені і на FW 2.22 не погано
-
Kashtan
Member
Intel® Application Optimization - вже не вистачає ? Потрібно щось новіше емейзінг додати?
-
Vermeer
Member
Только бы гореть не начали, а так в целом хорошо что допиливают продукт
-
alexeygalas
Member
То для певного переліку ігорів для перекидання потоків. А це такий собі розгін вузлів SoC на трошечки вищих за стокові напругахKashtan: ↑ 22.04.2025 17:58Intel® Application Optimization - вже не вистачає ?
Сток десь 1.28 здається.
У мене трошки андервольтнутий
Последний раз редактировалось alexeygalas 22.04.2025 18:17, всего редактировалось 2 раза.
-
yurius_r
Member
Якась дивна історія. Тіпа авторозгін на К камінцях із Z чіпсетами. Ніби це без них ніхто не робив. От якби на не K процах та на Z платах так прискорили, було б круто. Виглядає так з боку Intel, немов їх покупці зовсім тупі і не можуть пару кліків в біос самостійно зробити
-
Nikolay Yeryomenko
Member
Отак все у Intel і робиться: трохи піднімем напругу, трохи розженем - задовбали своїми розгонами. Краще б архітерктури робили ліпші.
-
alexeygalas
Member
Nikolay Yeryomenko
Ну в них вказано VCCSA <= 1.2. Тому відносно стокових 1.28 це навіть андервольт з підняттям частоти. Мабуть відтестували і прийшли до того, що воно може швидше робити на добре відбінених K чіпах. Я то в себе не заглядав до частоти в BIOS, але можливо що ця опція змінює максималку в буст режимі, тоді як поміняти її самому може бути не можливо, а лиш виставити статичну. Я зі всіма SoC вузлами не копався, бо їх там дуже багато в BIOS. Але може бути так.
Відправлено через 3 хвилини 15 секунд:
Ну в них вказано VCCSA <= 1.2. Тому відносно стокових 1.28 це навіть андервольт з підняттям частоти. Мабуть відтестували і прийшли до того, що воно може швидше робити на добре відбінених K чіпах. Я то в себе не заглядав до частоти в BIOS, але можливо що ця опція змінює максималку в буст режимі, тоді як поміняти її самому може бути не можливо, а лиш виставити статичну. Я зі всіма SoC вузлами не копався, бо їх там дуже багато в BIOS. Але може бути так.
Відправлено через 3 хвилини 15 секунд:
Думаю ви можете взяти Z плату і спробувати на 265 або 265T. Але я більш ніж впевнений, що не зможуть вони на таких параметрах працювати через гірший бінінгyurius_r: ↑ 22.04.2025 18:07От якби на не K процах та на Z платах так прискорили, було б круто.
-
Skiff93
Member
Горбатого могила виправить.
Уже Інтел обіцяла біоси, які 30% продуктивності накинуть.
Уже Інтел обіцяла біоси, які 30% продуктивності накинуть.
-
Dobivatel
Member
Відмовились від технології Hyper-Threading і випустили наступне покоління процесорів, що поступаються їх попередникам, ще і перевели їх на нову платформу, це сценарій для наступної частини фільму "Тупий, ще тупіше".
-
diplo
Member
Ну нормальный ход. Выпустили, тесты прошли - процы меньше жрут, всё ок. Сейчас выпустят небольшой разгончик - все довольны, процы шустрее стали. Уже жор никого не волнует.
-
Impulse101
Member
Що таке біос знає, дай боже, відсотків 10 користувачів. Не треба думати що всі хто купує 'K' камні - оверклокери. По сабжу, допілюють і добре, головне щоб нічого не горіло і не деградувало від такого покращенняyurius_r: ↑ 22.04.2025 18:07 Якась дивна історія. Тіпа авторозгін на К камінцях із Z чіпсетами. Ніби це без них ніхто не робив. От якби на не K процах та на Z платах так прискорили, було б круто. Виглядає так з боку Intel, немов їх покупці зовсім тупі і не можуть пару кліків в біос самостійно зробити
-
erkins007
Member
Толку с этого правда в играх ноль.

-
alexeygalas
Member
Де вони поступаються попереднім?Dobivatel: ↑ 22.04.2025 19:54Відмовились від технології Hyper-Threading і випустили наступне покоління процесорів, що поступаються їх попередникам, ще і перевели їх на нову платформу, це сценарій для наступної частини фільму "Тупий, ще тупіше".
https://www.techpowerup.com/review/inte ... 5k/10.html
-
yurius_r
Member
alexeygalas
Так тоді немає сенсу, бо хто брав К проци, налаштували руками, а хто ні - використовувати спеціальне нове налаштування не буде
Impulse101
Так ви подивіться як воно зроблене - окремою не включеною за замовчуванням опцією
Так тоді немає сенсу, бо хто брав К проци, налаштували руками, а хто ні - використовувати спеціальне нове налаштування не буде
Impulse101
Так ви подивіться як воно зроблене - окремою не включеною за замовчуванням опцією
-
erkins007
Member
В том что интересует большинство пользователей ПК - в играх.alexeygalas: ↑ 22.04.2025 21:58Де вони поступаються попереднім?Dobivatel: ↑ 22.04.2025 19:54Відмовились від технології Hyper-Threading і випустили наступне покоління процесорів, що поступаються їх попередникам, ще і перевели їх на нову платформу, це сценарій для наступної частини фільму "Тупий, ще тупіше".
https://www.techpowerup.com/review/inte ... 5k/10.html
-
alexeygalas
Member
yurius_r
Не буду на перед загадувати, бо може вони і в мікрокоді ще щось підігнали. Але особисто за себе скажу - шитись не буду )) зараз 113 версія мікрокоду - працює стабільно все. Працює - не чіпай ) тим паче робоча машина дружини.
Відправлено через 12 хвилин 40 секунд:
erkins007
На цьому форумі. А в світі це 50/50 ))
Не буду на перед загадувати, бо може вони і в мікрокоді ще щось підігнали. Але особисто за себе скажу - шитись не буду )) зараз 113 версія мікрокоду - працює стабільно все. Працює - не чіпай ) тим паче робоча машина дружини.
Відправлено через 12 хвилин 40 секунд:
erkins007
На цьому форумі. А в світі це 50/50 ))
-
erkins007
Member
Я не знаю в каком мире у вас в ПК сегменте создателей контента столько же сколько и геймеров. Статистика,в том что числе и продаж прямо говорит о том что в ПК сегменте в первую очередь важна игровая производительность. Иное в ноутах и процах для рабочих станций.alexeygalas: ↑ 22.04.2025 22:17На цьому форумі. А в світі це 50/50 ))
-
alexeygalas
Member
Чимала к-ть геймерів грає тільки на консолях. От вони і вирівнюють цю статистику. Навіть якщо не 50/50 але хоча б 40/60 має бутиerkins007: ↑ 22.04.2025 22:32Я не знаю в каком мире у вас в ПК сегменте создателей контента столько же сколько и геймеров.
-
erkins007
Member
И близко нет. Посмотрите на отношение продаж процов для рабочих станций к игровым.alexeygalas: ↑ 22.04.2025 22:37має бути