Gold_Star: ↑
17.04.2025 16:50
Висновок: хвалений "японець" нічим не відрізняється від дешевого кітаю. Особливо коли японці перестали виготовляти власні матриці.
делают они матрицы, не нада ляля. Sharp, panasonic так точно. но моники с ними не из дешевых.
Цікаво було би глянути, особливо на фоні того, що флагманські ТВ від Panasonic юзають панелі від LG
Gold_Star: ↑
17.04.2025 16:50Висновок: хвалений "японець" нічим не відрізняється від дешевого кітаю. Особливо коли японці перестали виготовляти власні матриці. Ех, а колись усюди стояли кінескопні трубки від Тошиби та Шарпу...
Колись і LG була ГолдСтаром.
І нікуди при цьому не ділися. Ось, навіть у цій темі чекають Tandem OLED на моніторах...
.....але не за 5000грн, як і японця. Ну і нащо робити панелі, перед цим вваливши цифри з дев'ятьма нулями у ТНБ, якщо можно взяти їх у лідерів ринку та прикрутити свій софт?
не зря минусили, имба монитор, через 3 месяца заполосил)
купив монітор
порадив анімешник
заполосив
Ты думаешь с другим брендом такого быть не может? Со всеми бывает, для этого и существует гарантия, я вон тоже как-то брал двум корешам два одинаковых монитора, у одного через пол года накрылся и ему сразу поменяли на новый и работает до сих пор, у второго уже 3 года без проблем, это дело случая и брак бывает везде, обычно он и проявляется в первый год, если нет то будет работать долго.
Міні-інфаркт кожного власника OLED. Зʼявилось залишкове зображення і за іронією, відбилось... нагадування про Pixel Cleaning. Після процедури Pixel Cleaning дефект зник, але повторився ще раз. Монітор Asus ROG Strix OLED XG27AQDMG, у використанні 3 місяці. Думаю, чи могла на це вплинути низька температура? На минулому тижні в кімнаті було +16 Після потеплішання "баг" більше відтворити не зміг. Chat GPT пише, що температура могла вплинути і рекомендує використовувати при мінімум +18°. Інтернет пише температуру експлуатації 0-40°.
Я не експерт, але не думаю, що температура могла так вплинути.
Може ти залишив на деякий час монітор і воно висіло із цим повідомленням?
Які режими автовимкнення стоять, скрінсейвери ітп?
Я не експерт, але не думаю, що температура могла так вплинути.
Може ти залишив на деякий час монітор і воно висіло із цим повідомленням?
Які режими автовимкнення стоять, скрінсейвери ітп?
ПК був в режимі Sleep кілька годин перед багом, але таке відчуття, що відбилось те, що було зображено до переходу в режим сну. Сама плашка з нагадуванням про Pixel Cleaning зʼявляється секунд на 30, так що вона ніяк не могла висіти кілька годин.
Налаштування монітора:
Screen Saver -> Screen Dimming Control: On
Screen Saver -> Outer Dimming Control: On
Screen Move: Strong
Logo Detection: On
Power Setting: Standard Mode
ilcattivo: ↑
19.04.2025 21:45
ПК був в режимі Sleep кілька годин перед багом, але таке відчуття, що відбилось те, що було зображено до переходу в режим сну. Сама плашка з нагадуванням про Pixel Cleaning зʼявляється секунд на 30, так що вона ніяк не могла висіти кілька годин.
Якщо нотифікація з'являється часто (постійно одне й те ж місце), можливо увімкнений HDR у вінді, або висока яскравість виставлена на моніторі - це може спричинити цей дефект.
ПК був в режимі Sleep - це переведення вінди в цей режим, чи просто вимкнення монітора від бездіяльності? Я маю на увазі, що може він сам прокидався за ці години. Все може бути )
Подскажите модели мониторов с поддержкой режима автояркости, в зависимости от освещения помещения. Я только некоторые модели бенкью знаю. На сайтах магазинов нету этого фильтра в режиме поиска мониторов, какого то рожна!
Feanor24
Ось на ek.ua:
У розділі "Монітори" -> "Особливості екрану" -> "Датчик освітленості", поставите галочку і вам від фільтрує підходящі варіанти. https://ek.ua/ua/list/157/pr-7057/
Цей фільтр не стовідсотково підбере вам потрібний варіант, бо на цьому сайті, бувають помилки, і тому обов'язково, після вибору монітора перейдіть на сайт виробника даного монітора і перевірте, чи на ньому також вказано підтримку даної функції
спойлер
Змінюйте яскравість автоматично залежно від умов освітлення
Деякі ПК можуть дозволити Windows автоматично регулювати яскравість екрана відповідно до поточних умов освітлення. Щоб дізнатися, чи підтримує це ваш ПК, виберіть Налаштування > Система > Дисплей . Виберіть Яскравість , знайдіть прапорець Змінювати яскравість автоматично при зміні освітлення , а потім установіть його, щоб використовувати цю функцію. Це автоматичне налаштування допомагає переконатися, що ваш екран читається, де б ви не були. Навіть якщо ви ним користуєтеся, ви все одно можете пересунути повзунок «Яскравість» , щоб точно налаштувати рівень яскравості для вбудованого дисплея.
Примітка. На дисплеях HDR Windows оптимізує поведінку автоматичного налаштування яскравості, щоб краще відповідати тому, як людське око сприймає зміни яскравості. У результаті регулювання яскравості може займати більше часу на дисплеях HDR, коли змінюються умови освітлення.
ilcattivo
По низькій температурі в кімнаті я думаю навряд чи.
У нас теж холодно цілими місяцями, коли вимикають опалення восени і навесні.
Ми в махрових халатах ходим і вязаних носках, бо як в погребі.
В мене скоро вже рік олед.
Ніяких залишкових ефектів.
Але в мене яскравість монітора по рівню ближче до середини, на максимум мені дуже яскраво.
hdr вимкнений, вмикаю не часто суто для конкретної гри, а не по замовчуванню для всього.
hdr часто користуємось в телевізорі олед, але там теж нема проблем.
В іграх часто є всякі менюшки типу полоска життя і тп які висять постійно в грі.
Але проблем з залишковим зображенням поки немає.
Припускаю що можливо коли hdr використовується на постійній основі, то це може привести до зменшення ресурсу, бо пікселі світять на максимум і постійно.
mult: ↑
20.04.2025 12:01ilcattivo
По низькій температурі в кімнаті я думаю навряд чи.
У нас теж холодно цілими місяцями, коли вимикають опалення восени і навесні.
Ми в махрових халатах ходим і вязаних носках, бо як в погребі.
В мене скоро вже рік олед.
Ніяких залишкових ефектів.
Але в мене яскравість монітора по рівню ближче до середини, на максимум мені дуже яскраво.
hdr вимкнений, вмикаю не часто суто для конкретної гри, а не по замовчуванню для всього.
hdr часто користуємось в телевізорі олед, але там теж нема проблем.
В іграх часто є всякі менюшки типу полоска життя і тп які висять постійно в грі.
Але проблем з залишковим зображенням поки немає.
Припускаю що можливо коли hdr використовується на постійній основі, то це може привести до зменшення ресурсу, бо пікселі світять на максимум і постійно.
mult SleepNeep
Дякую, холодна температура тут дійсно ні до чого. Сьогодні вдалось знову відтворити дефект. Вчора змахнув нагадування про Pixel Cleaning, ПК був в режимі Sleep всю ніч. Сьогодні на матриці відбилось зображення, неначе монітор і не вимикався. Після очистки пікселів проблема зникла. Схоже, проблема виникає якщо не робити регулярно Pixel Cleaning
ilcattivo
Можна спробувати також скіпнути очищення пікселів і не вводити пк в сон а вимкнути його.
Що буде цікаво.
Я розумію що під час сну екран вимкнено і не повинно бути різниці.
Просто скіпання очищення пікселів вроді не повинно впливати на залишкові зображення.
Я їх регулярно теж не роблю.
Ну і пк я завжди вимикаю, не бачу сенсу тримати його у вісні, але це в любому випадку не повинно впливати