Выбор наушников

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ostin
Member

Повідомлення

Radio Bay: 21.10.2024 17:36 Як відрізнити був апскейл чи ні:
1. Порівняння 16/44 та хайрезу на слух, у разі сумнівів дивись п.2
2. Спертрограмма
Я коли в бібліотеці музичній рився, то спочатку слухав перші папки, потім одразу кидав кілька файлів на спектр і відразу бачив, які там 24-96 з чіткою "лінією відрізу" в 20к) Важко оцінити у відсотках, але думаю 4 з 5 хайрезів нічим не відрізняються від 16-44 по висоті спектру, ну в кращому випадку дотягують до вигляду 24-48.
Для себе виробив свою градацію форматів:
1. нормальне якісне аудіо - 16\44
2. хайрез - від 24\96
3. DXD\SACD\DSD
Якщо з першим і третім пунктами все ясно (я маю на увазі офіційні релізи в цих форматах), то в розділі 2 купа апскейла і левова частка 24\96 - це 24\48 на максималках з повністю пустим спектром верхнього рівня. Тут можна йти двома шляхами - слухати і приймати рішення на користь хайрезу (бо є імовірність, що вища частота дискретизації все ж позитивно впливає на декодування цифрового сигналу), або ж відразу замінювати таке на сіді.
Я йду другим шляхом. Більше того, звернув увагу, що відкинувши бітність від 24\44 до 16\44 - я теж не відчуваю різниці без якогось вислуховування. Тому для себе визначив 24\44-48 як "псевдохайрез". І якщо немає можливості замінити його на компакт - просто конвертую в 16\44. Абсолютна більшість музики в цьому форматі з низьким значенням динамічного діапазону і нічим не відрізняється від релізів на CD за мастерингом.
Тепер бібліотека має доволі чіткі правила: офіційні записи DXD\SACD\DSD на вершині (якщо воно того варте на мій слух), далі справжні 24\96, далі вся інша музика в 16\44. :rotate:
lewerlin
Member

Повідомлення

Ostin: 16.04.2025 16:5224\44-48 як "псевдохайрез".
48, якщо воно реальне, а не апсемпл з 44(багато саундтреків з ігор зараз в 48), має сенс без використання біт-перфект режимів, бо кратно дефолтним частотам в сучасних ОС.
SERGBILL
Member

Повідомлення

lewerlin: 01.04.2025 12:10 З допомогою дрельки і прямих рук, будь-які вуха стануть відкритими. :gigi:
ніт. залежить від динаміка. є динаміки, зібрані в "капсуль" там великої різниці нема, в який корпус вставляти.
lewerlin
Member

Повідомлення

SERGBILL: 16.04.2025 23:23ніт. залежить від динаміка. є динаміки, зібрані в "капсуль" там великої різниці нема, в який корпус вставляти.
Та дивіться ж ви на дату посту! :gigi:
Radio Bay
Member

Повідомлення

Ostin: 16.04.2025 16:52Тому для себе визначив 24\44-48 як "псевдохайрез"
В мене є 24-41 трохи, зікавіше, більш прозоро та повітряно, більш відкритий звук, але не женусь. От закачав відціфровки Jamiroquai 32-192, розважаюсь але, сцуко, місця багато займають.

Класний канал на ЮТ

До речі Black Pumas класна команда

Ще звідтіля Crossroads | Song Around The World | Playing For Change x Visit Mississippi #blues #robertjohnson
SERGBILL
Member

Повідомлення

lewerlin: 16.04.2025 23:36 Та дивіться ж ви на дату посту! :gigi:
2 тижні - ніщо у порівнянні з нескінченністю :laugh:
lewerlin
Member

Повідомлення

SERGBILL: 17.04.2025 00:342 тижні - ніщо у порівнянні з нескінченністю :laugh:
Radio Bay теж не звернув увагу. То був пост на Перше Квітня... Нащо ви на нього відповідаєте? :lol:
Vincent66
Member

Повідомлення

Доброго вечора, підкажіть хочу купити навушники для пс 5, думав брати Sony PlayStation Pulse 3D але щось почитав відгуки і не сильно хвалять якість та и звук не сильно якщо окрім ігор ще і музику слухати. Знайшов також JBL Quantum 360P Console Wireless по відгуках не погано але не зрозуміло як вони в порівнянні з Puls 3d.

Може хтось слухав і ті і ті? Або може є щось краже в цій ціні(100$)?

Також дивився в сторону:
GamePro Asgard Bragi 7.1 RGB Tri-Mod
Bloody MR710
tablestikus
Member

Повідомлення

Vincent66
Жодне згадане не для музики.
feniks_tm
Member

Повідомлення

Vincent66: 18.04.2025 22:53 Доброго вечора, підкажіть хочу купити навушники для пс 5, думав брати Sony PlayStation Pulse 3D але щось почитав відгуки і не сильно хвалять якість та и звук не сильно якщо окрім ігор ще і музику слухати. Знайшов також JBL Quantum 360P Console Wireless по відгуках не погано але не зрозуміло як вони в порівнянні з Puls 3d.

Може хтось слухав і ті і ті? Або може є щось краже в цій ціні(100$)?

Також дивився в сторону:
Bloody MR710
Принципово Bluetooth? 100$ для хорошого безпроводу якось не туди і не сюди. Хіба що костиль у вигляді Fiio JT1 + Bluetooth донгл типу Fiio BTR11. Або ж TWS-ки, але точно не це «геймерське» чудо-юдо.
Геймпад має «розкачати» ті ж JT1 і так, тому особливої необхідності у безпроводі і не бачу, або я чогось не знаю у вашому юзкейсі.
lewerlin
Member

Повідомлення

feniks_tm: 19.04.2025 12:45Принципово Bluetooth?
І JBL, і Sony мають 2.4 радіоканал.
Vincent66: 18.04.2025 22:53Доброго вечора, підкажіть хочу купити навушники для пс 5, думав брати Sony PlayStation Pulse 3D але щось почитав відгуки і не сильно хвалять якість та и звук не сильно якщо окрім ігор ще і музику слухати. Знайшов також JBL Quantum 360P Console Wireless по відгуках не погано але не зрозуміло як вони в порівнянні з Puls 3d.
Радіоканал є у обох, тому БТ боттлнеком не стане(просто не користуватись ним). Якщо не для ПС5, то в цілому у Соньок принципових переваг немає(хіба кабель), клас звуку -/+, а з точки зору вподобання, лише самому слухати.

Отправлено спустя 1 минуту 7 секунд:
tablestikus: 19.04.2025 10:59Жодне згадане не для музики.
В цьому бюджеті не існує бездроту "для музики", в звичному тут розумінні.

Отправлено спустя 1 минуту 5 секунд:
Vincent66: 18.04.2025 22:53Також дивився в сторону:
Bloody MR710
Це точно гірше JBL
feniks_tm
Member

Повідомлення

lewerlin: 19.04.2025 13:08 І JBL, і Sony мають 2.4 радіоканал.
То я щось одразу зациклився на донглі)) Малось на увазі безпровід загалом.

Vincent66
Почитав за особливості PS5, так воно взагалі нативно може працювати тільки з "схваленими" вухами по Bluetooth. Можна ж звісно ж спрямувати аудіо на TV, і уже до його підключити що бажаєте, якщо він це підтримує. Тому якось так собі історія... Якщо кабель між вухами і геймпадом не є проблемою, то я б все ж пішов по шляху хороших провідних вух, там уже вибір поадекватніше буде.
Vincent66
Member

Повідомлення

feniks_tm: 19.04.2025 13:27
lewerlin: 19.04.2025 13:08 І JBL, і Sony мають 2.4 радіоканал.
То я щось одразу зациклився на донглі)) Малось на увазі безпровід загалом.

Vincent66
Почитав за особливості PS5, так воно взагалі нативно може працювати тільки з "схваленими" вухами по Bluetooth. Можна ж звісно ж спрямувати аудіо на TV, і уже до його підключити що бажаєте, якщо він це підтримує. Тому якось так собі історія... Якщо кабель між вухами і геймпадом не є проблемою, то я б все ж пішов по шляху хороших провідних вух, там уже вибір поадекватніше буде.
Ну наскільки я зрозумів то до пс5 пульси підключаються теж по донглу. Так як тіж самі jbl, а хвалений 3д звук працює на всіх навушниках. І як я почитав про. Jbl 360 на офф сайті що вони нативно підтримують всі фішки для пс5.
feniks_tm
Member

Повідомлення

Vincent66: 19.04.2025 13:57 теж по донглу
По радіоканалу там звісно ж обмежень не буде, бо хостом є саме донгл. Це було уточнення до мого "костиля" у вигляді провідних вух + Bluetooth донгла, що такий сетап скоріше за все не працюватиме саме з плойкою, якщо сам Bluetooth донгл не сертифікований під PS5, інфи по чому я так і не зміг наразі знайти. Тому тут наразі вибір між сумнівним по якості звучання, але безпроводом, або миритись з проводом до геймпаду, відповідно швидше його розряджаючи.
Vincent66
Member

Повідомлення

feniks_tm: 19.04.2025 14:06
Vincent66: 19.04.2025 13:57 теж по донглу
По радіоканалу там звісно ж обмежень не буде, бо хостом є саме донгл. Це було уточнення до мого "костиля" у вигляді провідних вух + Bluetooth донгла, що такий сетап скоріше за все не працюватиме саме з плойкою, якщо сам Bluetooth донгл не сертифікований під PS5, інфи по чому я так і не зміг наразі знайти. Тому тут наразі вибір між сумнівним по якості звучання, але безпроводом, або миритись з проводом до геймпаду, відповідно швидше його розряджаючи.
Ну я зараз підключаю до геймпада kz zsn pro x
Звук чудовий(самі навушники не погані за свою ціну)але все ж хочеться по безпроводу и стало питання щось взяти яке по ціні не більше ніж пульси, а бажано дешевше)
lewerlin
Member

Повідомлення

Vincent66: 19.04.2025 13:57а хвалений 3д звук працює на всіх навушниках
Я уточню, "3Д" - це "база" стерео, як такого. Все решта - свистілки, які на якісних девайсах тільки все псують.
Vincent66
Member

Повідомлення

lewerlin: 19.04.2025 15:28
Vincent66: 19.04.2025 13:57а хвалений 3д звук працює на всіх навушниках
Я уточню, "3Д" - це "база" стерео, як такого. Все решта - свистілки, які на якісних девайсах тільки все псують.
Ну не знаю як для игор а для музики я згоден в мене був телефон с цапоп(lg) то там такі фішки все псували так як і долби атмос, мені не подобається(субьективно).

Ну як я зрозумів з тих навушників що я писав то великої різниці не буде в плані ігор. А судячи з коментарів про якість пульсів то і не має сенсу переплачувати

Отправлено спустя 2 часа 8 минут 15 секунд:
Цікаво може має сенс взяти той же райзер Barracuda X 2022? він в таку саму ціну як і пульси?
Megaclite
Member

Повідомлення

А хто знає де можна хороший провід купити для заміни на AD500X (але не по ціні самих навушників)
krivonos-kolya
Member

Повідомлення

Megaclite
провод для наушников kz, 200 грн с али. прекрасный вариант
lewerlin
Member

Повідомлення

Vincent66: 19.04.2025 18:04Ну не знаю як для игор
Для ігор те саме. Додається "об'єм" і ламається позиціонування. На чистому стерео, я особисто можу плутатись, чи звук в грі, чи в мене в кімнаті, навіть на доволі дешевих сетапах(до 100$).
Відповісти