Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Закрито
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
GreenMile
Member

Повідомлення

Volodya811: 18.04.2025 11:19
GreenMile: 18.04.2025 11:14 Припиніть тут уже це шапіто з собою в ролі Ванги. Бо ви купу всього наговорили, тома так, шось да справдилось. По 30к ви взагалі 5080 обіцяли, а тепер це 5060ті :shuffle:
Screenshot 2025-04-18 111206.png
Шапіто у Вас в голові. Ви собі щось придумали і носитися з цим "як дурень з тобою". Я написав, що знижуються ціни на 5080. Вони реально знижуються. Можете графіки глянути на Хотлайні. І написав, коли (якщо) ціни впадуть до 30-35 тис. грн., то мені це буде цікаво. І ніде не вказував, що вони ТОЧНО впадуть і не прогнозував такого. За 40 тис. грн. я міг купити нову 4080 у вересні 2023 року, але тоді не хотів брати карту без випарної камери ще й з 16 Гб пам'яті. Зараз брати 5070Ті або 5080 з 16 Гб пам'яті за 40-50 тис. грн. не вважаю доцільним.
От тільки немає в тому пості "якщо", там написано саме "коли", тобто продали це як факт що так станеться з часом. Мені, як і іншим учасникам цієї теми, не цікаво зовсім, що і коли ви могли купити, я про те що припиніть цей флуд і цирк. Те що з часом все дешевшає - це навіть дитині очевидно.
Volodya811
Member

Повідомлення

GreenMile: 18.04.2025 11:24 Те що з часом все дешевшає - це навіть дитині очевидно.
Діти не знають, що монополісти регулють ціни, і в першу чергу, обсягом пропозиції на ринку. Хуанг знивив обсяги поставок чипів 4000-ї серії (або припинив виробництво певних моделей) і що? Стали через три роки дешевшими ціни на попереднє покоління?
GreenMile
Member

Повідомлення

Volodya811: 18.04.2025 11:27
GreenMile: 18.04.2025 11:24 Те що з часом все дешевшає - це навіть дитині очевидно.
Діти не знають, що монополісти регулють ціни, і в першу чергу, обсягом пропозиції на ринку. Хуанг знивив обсяги поставок чипів 4000-ї серії (або припинив виробництво певних моделей) і що? Стали через три роки дешевшими ціна на попереднє покоління?
Звісно стали, я 4080 купив за 48к, а 3080 продавались по 60-90к :gigi:
Melofon
Member

Повідомлення

GreenMile

Даже 4080супер были и по 46к трехвентильные, естественно будут дешеветь и это только первые цены, по факту 5060ти 16ГБ должна быть на ~50$ дешевле 5070 которые сейчас у нас по 30к самые недорогие, так что 5060ти 16ГБ явно будут и дешевле трицатки.
GRISHMAN88
Member

Повідомлення

GreenMile: 18.04.2025 09:43
7mindfields: 17.04.2025 22:31

Від творців людське око не бачить більше 24 кадрів :lol:
Аби шось ляпнути, вирвавши з контексту фрази, так? :facepalm:

Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
GRISHMAN88: 17.04.2025 22:20

Когда у меня был монитор 70 герц то и на 30 фпс играл. Сейчас 144 герцовый мон и даже в синглах есть существенная разница в картинке когда фпс проседает.
ИМХО.
Тут мова не про те що 144 ФПС краще за 30, а про "дику затримку від генератора, що підвищує ФПС як раз, яка просто жах як не дає грати в шутери".

Відправлено через 34 хвилини 35 секунд:
byaka: 17.04.2025 23:53 Я проводив свої тести у киберпанцi.
Ну... я тут можу тільки одне сказати, якщо у вас в КП2077 такі відчуття, то в РДР2 не грайте ні в якому разі, бо там кисіль прямо від розробників :)
Да про задержки ты прав. По этому играю в нативе с меньшим фпс. Задержки просто бесят.
Entar
Member

Повідомлення

Melofon: 18.04.2025 12:17 Даже 4080супер были и по 46к трехвентильные, естественно будут дешеветь и это только первые цены, по факту 5060ти 16ГБ должна быть на ~50$ дешевле 5070 которые сейчас у нас по 30к самые недорогие, так что 5060ти 16ГБ явно будут и дешевле трицатки.
Я вот думаю, существует ли такой сценарий, что в этом году будет некое "дно" цен на условную 5070 ти, а потом они пойдут вверх по макроэкономическим причинам и дальше дешевле будет нескоро?
Или есть вероятность что повторится история с "суперами" 4000 версии?

Просто мне обнова как-бы вообще не горит, но если на перспективу с пониманием что "дешевле не будет" то взял бы.

Отправлено спустя 3 минуты 31 секунду:
P.S. Вижу уже мси вентус 5070 ти в комптрейдинге 43500. Не уверен в хорошести конкретно этого магазина, но вообще еще месяц назад все тут писали что дешевле 50к не будет.
Я так понимаю есть реальные шансы что цена приблизится к 900 евро рекомендованных в ЕС?
Nouriel
Member

Повідомлення

Hells Angels: 17.04.2025 00:18я не рівняю, статистика стіма та ігри говорять про те що в онлайни і різні інді фігачать на картах 3060/4060 в подальшому 5060, а не беруть 5080 та грають у валорант на фхд моніку з ультра-графікою
а яке це має відношення до фреймгенератора про який ти говрив?
GreenMile
Member

Повідомлення

Entar: 18.04.2025 13:47 P.S. Вижу уже мси вентус 5070 ти в комптрейдинге 43500. Не уверен в хорошести конкретно этого магазина, но вообще еще месяц назад все тут писали что дешевле 50к не будет.
Я так понимаю есть реальные шансы что цена приблизится к 900 евро рекомендованных в ЕС?
Не знаю, хто ті всі, але я б орієнтувався на 4000 покоління в цьому, яке приблизно так само йшло.
Я купляв 4070ті вантуз за 1100 юсд, 16 лютого 23 року на розетці, зараз 43500 - це приблизно 1050 юсд, тобто ціна на вантузи вже аналогічна.
Найдешевша ціна на той вантуз в розетці була 950 юсд, потім він зник з продажу.
По супер версіям не скажу, я вже не слідкував.
Тому десь можна прикинути, що в межах 100 юсд можуть ще бути коливання, особливо якщо будуть супер-версії карт. Але в принципі вони вже наближаються до "реальних", нижче яких сподіватись не варто. Але передбачити всі несподіванки неможливо ж, звісно, бо в цікаві часи живемо :)
Entar
Member

Повідомлення

GreenMile: 18.04.2025 14:02 Найдешевша ціна на той вантуз в розетці була 950 юсд, потім він зник з продажу.
По супер версіям не скажу, я вже не слідкував.
Тому десь можна прикинути, що в межах 100 юсд можуть ще бути коливання, особливо якщо будуть супер-версії карт. Але в принципі вони вже наближаються до "реальних", нижче яких сподіватись не варто. Але передбачити всі несподіванки неможливо ж, звісно, бо в цікаві часи живемо :)
Ну я взагалі думав ближче до нового року оновлюватися. З розрахунку на те, що буде зрозуміло чи будуть супер версії, і якщо ні то брати вже, а якщо так, то вже супери розглядати.
Мені ще не зовсім очевидно, коли буде наступне покоління. Відповідно, я не вирішив що краще. Продавати мою 4070 поки на неї ще буде залишатися рік/трохи менше гарантії, чи вже потримати її подовше а там вставити в другий ПК, в якому зараз стоїть 1660s. Не знаю, подивлюся.
alumem
Member

Повідомлення

Entar
Ех щас бы на вантуз смотреть, когда есть gaming pro по такой же самой цене.
Я конечно не спец, но думаю дешевле 38кне будет :-/
Hells Angels
Member

Повідомлення

Nouriel: 18.04.2025 14:00а яке це має відношення до фреймгенератора про який ти говрив?
ну так он жаліється що генератор кадрів робить кашу в шутанах

статистика стіму по іграх( кс, пабг і подібне) та відеокартах показує що люди спокійно грають в шутани на 3060/4060 без генератора бо вони його не вивозять, а якщо углубитись далі і зайти на просеттінгс то можна подивитись на яких налаштуваннях грають тіпи з команд в кс/валорант/фортнайт, то можна побачити що оці 3060/4060 спокійно вивозять ці ігри
Entar
Member

Повідомлення

alumem: 18.04.2025 14:25 Entar
Ех щас бы на вантуз смотреть, когда есть gaming pro по такой же самой цене.
Я конечно не спец, но думаю дешевле 38кне будет :-/
Ну я просто назвал первую попавшуюся похожую на адекватную, выбором конкретики буду заниматься как придет время.
ИМХО, ниже 40 - норм цена вообще, можно брать.
Nouriel
Member

Повідомлення

Hells Angels
а батлфілд, колда і тд? і є сінгплеєрні шутани
Hells Angels
Member

Повідомлення

Nouriel: 18.04.2025 14:49а батлфілд, колда і тд? і є сінгплеєрні шутани
ну що я можу сказати, купуйте потужніші карти, чи двигайте повзунки у ліво :dontknow:
Kosdnepr
Member

Повідомлення

Підкажіть будь ласка, бо гугл видає суперечливі відповіді: ВК з 2х8pin роз'ємами (3060ti) можна підключати до БЖ одним кабелем, чи краще двома окремими?
БЖ Corsair HX750 Platinum.
GreenMile
Member

Повідомлення

Kosdnepr: 18.04.2025 15:28 Підкажіть будь ласка, бо гугл видає суперечливі відповіді: ВК з 2х8pin роз'ємами (3060ti) можна підключати до БЖ одним кабелем, чи краще двома окремими?
У вас модульний БЖ, звісно краще підключити двома окремими - менше втрат буде на роз'ємах. Але можна і одним, карта споживає ~200Вт, до 75Вт може передаватись по PCІ-e слоту, а один 8 пін - 150Вт. У вас хороший БЖ, то ж, в принципі, одна коса має легко витримати і всі 200Вт.
Отже, якщо є можливість, то для самозаспокоєння краще взяти 2 окремих коси від БЖ, якщо з цим проблемно - підключайте одною з двома 8пін, все буде ок.
Melofon
Member

Повідомлення

Kosdnepr: 18.04.2025 15:28 Підкажіть будь ласка, бо гугл видає суперечливі відповіді: ВК з 2х8pin роз'ємами (3060ti) можна підключати до БЖ одним кабелем, чи краще двома окремими?
Так-то желательно всегда двумя отдельными, но! в этом случае можно и одним т.к. карта имеет потребление ниже чем 225ватт которое разрешено по спекам подключение одним кабелем с разветвителем, если больше чем 225 ватт то уже не желательно а обязательно если не хочешь оплавление штекеров.
tribute
Member

Повідомлення

Неквапливо розглядаю RTX 3090 як заміну для теперішньої 1080. Які мінуси та підводні камені?
Самою відеокартою я впринципі задоволений, хотілось би більше памяті в ідеалі 16gb, чи хочаб 12.
Потрібен optiX тому певно Radeon-и нажаль мимо, чи ні?
Vlaad13
Member

Повідомлення

Entar: 18.04.2025 13:47
Melofon: 18.04.2025 12:17 Даже 4080супер были и по 46к трехвентильные, естественно будут дешеветь и это только первые цены, по факту 5060ти 16ГБ должна быть на ~50$ дешевле 5070 которые сейчас у нас по 30к самые недорогие, так что 5060ти 16ГБ явно будут и дешевле трицатки.
Я вот думаю, существует ли такой сценарий, что в этом году будет некое "дно" цен на условную 5070 ти, а потом они пойдут вверх по макроэкономическим причинам и дальше дешевле будет нескоро?
Или есть вероятность что повторится история с "суперами" 4000 версии?

Просто мне обнова как-бы вообще не горит, но если на перспективу с пониманием что "дешевле не будет" то взял бы.

Отправлено спустя 3 минуты 31 секунду:
P.S. Вижу уже мси вентус 5070 ти в комптрейдинге 43500. Не уверен в хорошести конкретно этого магазина, но вообще еще месяц назад все тут писали что дешевле 50к не будет.
У самого 4070 але 5070 не розглядаю бо різницю буде побачити важко та і длсс можно просто підрубити і грати. Якщо щось купляти то не нижче 5070ті :dontknow:

Відправлено через 3 хвилини 58 секунд:
tribute: 18.04.2025 16:42 Неквапливо розглядаю RTX 3090 як заміну для теперішньої 1080. Які мінуси та підводні камені?
Самою відеокартою я впринципі задоволений, хотілось би більше памяті в ідеалі 16gb, чи хочаб 12.
Потрібен optiX тому певно Radeon-и нажаль мимо, чи ні?
Червоні карти відразу мимо. Купляєте бв 3090 на форумі у перевіреного продавця
VladimirV
Member

Повідомлення

Vlaad13: 18.04.2025 18:29 У самого 4070 але 5070 не розглядаю бо різницю буде побачити важко та і длсс можно просто підрубити і грати. Якщо щось купляти то не нижче 5070ті :dontknow:
не знаю як там у всьому світі, але у нас ціновий провал між 5070 та 5070ті ... Досягає майже 12к гривень, на зараз, що близько до 300 доларів, це капець як багато.
Закрадається думка, що все таки Хуанг може випустити в цей діапазон якусь супер версію.
Закрито