1. Колись, можливо, і так, але зараз це неактуально. SteamLink, Moonlight, Sunshine - стрім на ТВ чи будь-який екран з ПК займає хвилину. Навіть SteamDeck це вміє з коробки, без шаманства. Все залежить від бажання трохи розібратись, а не від платформи.IronWithin: ↑ 14.04.2025 19:39Це ви чому так вирішили? наприклад в мене в свій час був топовий пк, монітори по тисячі долларів, кейпади, з десяток топових мишей і клавіатур, і все це годилося лише для сессіонок\стратегій\ммо, переставляти пк\перепідключати до тв банально - геморой, на пк немає деяких функцій по типу "звернув гру, вимкнув консоль потім вмикаеш і за секунду продовжуеш з того ж місця", і екзи в екзи соні як не крути а хочеться грати з моменту виходу, а не через роки, на телевізорі банально грати приємніше.
2."Заснути-прокинутись і продовжити" на ПК це є, просто не так зручно реалізовано у звичайних десктопах. На портативках типу Steam Deck це вже давно працює майже як на консолях.
3. Це питання смаку. Більшість "екзів" від Sony вже виходять на ПК - трохи пізніше, але часто в кращій якості, з підтримкою ультрашироких моніторів, DLSS/FSR, модів тощо. А на момент виходу на ПК ці ігри дешевші, бо є конкуренція між магазинами.
4. Перевірив власну бібліотеку (майже 2к, окрім ретро бібліотеки пс3 і старішого) - екзів від Sony там майже немає, і якось не сумую. Ігр на ПК більше, вибір ширший, і часто цікавіший, якщо не зациклюватись лише на гучних ААА.
Ну то друг лінивийIronWithin: ↑ 14.04.2025 19:39В мене друг казав те ж саме, придбав дисків - нуль, зате діджитал версій з півтора десятки

Просто вбий у гугл "true cost of ownership PS5" і накидає купу прикладів. Консоль може бути дешевою, якщо брати одну гру в рік і грати у F2P. Але якщо береш SSD, другий геймпад, зарядку, навушники, підписку - $1000+, і це без врахування вартості телевізора.IronWithin: ↑ 14.04.2025 19:39Дайте посилання будь ласка, чому я маю вам вірити на слово
А кожна гра - це ще $70-110. У порівнянні з ПК, де можна взяти ключ за $30-40, або чекати розпродажів - різниця помітна.
Sony має більше затрат - вони самі розробляють власну ОС з нуля, окрему інфраструктуру (PSN), свій SDK. Microsoft має вже готову Windows-екосистему, тому частина розробки у них розпорошена. Це все - додаткові витрати, які врешті платять користувачі. Тому я не розумію звідки ти це вигадав.IronWithin: ↑ 14.04.2025 19:39Підписка так, залізо - майже, соні продає консолі в невеликий плюс, це майки продають\продавали в мінус
Для тих, хто купує по 1 грі в місяць - можливо. Але якщо ти граєш більше - економія на ПК відчутна. І головне я не живу від релізу до релізу. Можу грати в те, що справді цікаво, незалежно від дати чи платформи.
Зворотна сумісність, окрема біда. У Sony з цим погано. Xbox має куди кращу підтримку старих ігор, деякі з покращеннями. І плюс, Game Pass дозволяє грати на будь-чому, навіть з ПК.