Sony підвищила ціну PS5 Digital Edition. В Європі консоль тепер на €100 дорожча, ніж на момент релізу

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
tornadox
Member

Повідомлення

IronWithin: 14.04.2025 19:39Це ви чому так вирішили? наприклад в мене в свій час був топовий пк, монітори по тисячі долларів, кейпади, з десяток топових мишей і клавіатур, і все це годилося лише для сессіонок\стратегій\ммо, переставляти пк\перепідключати до тв банально - геморой, на пк немає деяких функцій по типу "звернув гру, вимкнув консоль потім вмикаеш і за секунду продовжуеш з того ж місця", і екзи в екзи соні як не крути а хочеться грати з моменту виходу, а не через роки, на телевізорі банально грати приємніше.
1. Колись, можливо, і так, але зараз це неактуально. SteamLink, Moonlight, Sunshine - стрім на ТВ чи будь-який екран з ПК займає хвилину. Навіть SteamDeck це вміє з коробки, без шаманства. Все залежить від бажання трохи розібратись, а не від платформи.
2."Заснути-прокинутись і продовжити" на ПК це є, просто не так зручно реалізовано у звичайних десктопах. На портативках типу Steam Deck це вже давно працює майже як на консолях.
3. Це питання смаку. Більшість "екзів" від Sony вже виходять на ПК - трохи пізніше, але часто в кращій якості, з підтримкою ультрашироких моніторів, DLSS/FSR, модів тощо. А на момент виходу на ПК ці ігри дешевші, бо є конкуренція між магазинами.
4. Перевірив власну бібліотеку (майже 2к, окрім ретро бібліотеки пс3 і старішого) - екзів від Sony там майже немає, і якось не сумую. Ігр на ПК більше, вибір ширший, і часто цікавіший, якщо не зациклюватись лише на гучних ААА.
IronWithin: 14.04.2025 19:39В мене друг казав те ж саме, придбав дисків - нуль, зате діджитал версій з півтора десятки
Ну то друг лінивий :) Є немало людей, які цілеспрямовано купують фізичні копії, бо вони дешевші (особливо б/в) і їх можна продати або обміняти. В нас не завжди актуально, але за кордоном - ще й як.
IronWithin: 14.04.2025 19:39Дайте посилання будь ласка, чому я маю вам вірити на слово
Просто вбий у гугл "true cost of ownership PS5" і накидає купу прикладів. Консоль може бути дешевою, якщо брати одну гру в рік і грати у F2P. Але якщо береш SSD, другий геймпад, зарядку, навушники, підписку - $1000+, і це без врахування вартості телевізора.
А кожна гра - це ще $70-110. У порівнянні з ПК, де можна взяти ключ за $30-40, або чекати розпродажів - різниця помітна.
IronWithin: 14.04.2025 19:39Підписка так, залізо - майже, соні продає консолі в невеликий плюс, це майки продають\продавали в мінус
Sony має більше затрат - вони самі розробляють власну ОС з нуля, окрему інфраструктуру (PSN), свій SDK. Microsoft має вже готову Windows-екосистему, тому частина розробки у них розпорошена. Це все - додаткові витрати, які врешті платять користувачі. Тому я не розумію звідки ти це вигадав.
Для тих, хто купує по 1 грі в місяць - можливо. Але якщо ти граєш більше - економія на ПК відчутна. І головне я не живу від релізу до релізу. Можу грати в те, що справді цікаво, незалежно від дати чи платформи.

Зворотна сумісність, окрема біда. У Sony з цим погано. Xbox має куди кращу підтримку старих ігор, деякі з покращеннями. І плюс, Game Pass дозволяє грати на будь-чому, навіть з ПК.
nanaHDOC
Member

Повідомлення

IronWithin: 14.04.2025 17:17
kairo: 14.04.2025 17:04
Гра повноцінно працює на ПК вже досить давно. Її навіть Digital Foundry тестували:
Я вже казав що гріш ціна вашим доводам? ось вам відгуки тих хто протестував її далі пари годин, відгуки які я підтверджую, та відгуки людей з вашого відео -
Стоит отметить, что опыт Bloodborne в shadPS4 ещё далёк от оптимального: частота кадров в высшей степени нестабильна, графические артефакты периодически мешают прохождению, звук местами просто не работает, а игра склонна к вылетам.
Работа содержит вспышки и мерцания света, что может вызвать эпилептические припадки.
Емулятор открывает доступ к большей части Bloodborne.
В разрешении 1152p львиную долю времени игра выдаёт 60 кадров/с, но в сложных сценах показатель регулярно проседает.
В заключение Морган назвал shadPS4 невероятным достижением команды, но отметил пространство для совершенствования технологии и улучшения игры, в том числе за счёт модов вроде амбициозного Bloodborne PC Remaster Project от fromsoftserve.
Досить щось доводити, не бажаєте перевіряти щось - не лізьте в дискуссії!
Гра була повністю пройдена мною другий раз разом з длс на пк (перший раз ще на пс4) з модом на 60 фпс та фіксом світла. Працює добре. Критичних багів та просідань фпс я не помітив. Так, бували іноді вільоти та зникав звук після цього, але наскільки я знаю це вже пофіксили (грав декілька місяців тому). Грається майже як нативний порт на пк.
Геральт: 14.04.2025 14:02 То вічний холівар: пк VS приставка.

Глянув в свою "статку". На 6900 (куплена в свій час за ~1040$) було пройдено повністю 58 забавок. І ще Бог зна скільки пробував. Народний магазин десь так 80%. А є ще питання якості картинки/швидкодії/модів/зручності керування.

зі. мав п'яту плойку, продав через кілька міс. користування. З плюсів - споживання і простота користування.
Це взагалі класика. Купив за 1к долярів карту, а 80% відсотків ігор скачав з торенту. :rolleyes:
IronWithin
Member

Повідомлення

tornadox: 14.04.2025 20:27
IronWithin: 14.04.2025 19:39Це ви чому так вирішили? наприклад в мене в свій час був топовий пк, монітори по тисячі долларів, кейпади, з десяток топових мишей і клавіатур, і все це годилося лише для сессіонок\стратегій\ммо, переставляти пк\перепідключати до тв банально - геморой, на пк немає деяких функцій по типу "звернув гру, вимкнув консоль потім вмикаеш і за секунду продовжуеш з того ж місця", і екзи в екзи соні як не крути а хочеться грати з моменту виходу, а не через роки, на телевізорі банально грати приємніше.
1. Колись, можливо, і так, але зараз це неактуально. SteamLink, Moonlight, Sunshine - стрім на ТВ чи будь-який екран з ПК займає хвилину. Навіть SteamDeck це вміє з коробки, без шаманства. Все залежить від бажання трохи розібратись, а не від платформи.
2."Заснути-прокинутись і продовжити" на ПК це є, просто не так зручно реалізовано у звичайних десктопах. На портативках типу Steam Deck це вже давно працює майже як на консолях.
3. Це питання смаку. Більшість "екзів" від Sony вже виходять на ПК - трохи пізніше, але часто в кращій якості, з підтримкою ультрашироких моніторів, DLSS/FSR, модів тощо. А на момент виходу на ПК ці ігри дешевші, бо є конкуренція між магазинами.
4. Перевірив власну бібліотеку (майже 2к, окрім ретро бібліотеки пс3 і старішого) - екзів від Sony там майже немає, і якось не сумую. Ігр на ПК більше, вибір ширший, і часто цікавіший, якщо не зациклюватись лише на гучних ААА.
IronWithin: 14.04.2025 19:39В мене друг казав те ж саме, придбав дисків - нуль, зате діджитал версій з півтора десятки
Ну то друг лінивий :) Є немало людей, які цілеспрямовано купують фізичні копії, бо вони дешевші (особливо б/в) і їх можна продати або обміняти. В нас не завжди актуально, але за кордоном - ще й як.
IronWithin: 14.04.2025 19:39Дайте посилання будь ласка, чому я маю вам вірити на слово
Просто вбий у гугл "true cost of ownership PS5" і накидає купу прикладів. Консоль може бути дешевою, якщо брати одну гру в рік і грати у F2P. Але якщо береш SSD, другий геймпад, зарядку, навушники, підписку - $1000+, і це без врахування вартості телевізора.
А кожна гра - це ще $70-110. У порівнянні з ПК, де можна взяти ключ за $30-40, або чекати розпродажів - різниця помітна.
IronWithin: 14.04.2025 19:39Підписка так, залізо - майже, соні продає консолі в невеликий плюс, це майки продають\продавали в мінус
Sony має більше затрат - вони самі розробляють власну ОС з нуля, окрему інфраструктуру (PSN), свій SDK. Microsoft має вже готову Windows-екосистему, тому частина розробки у них розпорошена. Це все - додаткові витрати, які врешті платять користувачі. Тому я не розумію звідки ти це вигадав.
Для тих, хто купує по 1 грі в місяць - можливо. Але якщо ти граєш більше - економія на ПК відчутна. І головне я не живу від релізу до релізу. Можу грати в те, що справді цікаво, незалежно від дати чи платформи.

Зворотна сумісність, окрема біда. У Sony з цим погано. Xbox має куди кращу підтримку старих ігор, деякі з покращеннями. І плюс, Game Pass дозволяє грати на будь-чому, навіть з ПК.
1. Мужик, чи хлопче, я бачу ти ніколи не намагався під'єднати пк по повітрю до телевізора, тому скажу що може для стімдека це якось і працює, все інше як наприклад на телевізорах ОЛЕД LG, в тебе цього не вийде, тому не треба тут цих "теорій" будь ласка, геморой близький до неможливості!
2. Це незручність, якщо ти витрачаєш багато грошей на ігровий пк, я гарантую ти не захочеш займатися цією єбаторією, а якщо в тебе ще й діти є, то навіть не будеш намагатися.
3.Технології це плюс, "трохи" пізніше це роки, в кращому випадку 1, це багато, трохи дешевші вони не через конкуренцію в магазинах, а коли вони виходять на пк, то з високою вірогідністю є в пс плюс, якщо 2 роки екслюзивності вартують для вас 10 баксів, - добре, але сумніваюсь що з вами багато хто погодиться. Є й зворотні приклади як TLOU Remake, котра вийшла в "не дуже" гарному стані і вона така не одна.
4. Ну ось це так, суб'єктивна штука, але соні живе за рахунок якраз ексклюзивів, тому це ви вибиваєтесь із статистики, а не вона інакша.
5. Друг лінивий то так, але сам факт - говорити можна що завгодно, допоки ти цим не почнеш займатись, приклад дуже навіть наглядний, можливо колись ви йому послідуєте навіть)
6. Вбив, не знайшов нічого окрім вартості повного комплекту, але ж я і сам з цих людей, і навушники, і зарядка, і 2 гейпади, і телевізор, - периферія і пк мені обійшлися в тисячі 3500(один тільки з моніторів основний 1100(врахував сюди ціну тільки одного)), а телевізор і соні в суммі за 1950 +-, кому вірити? або кидайте посилання, або вибачте ніякої віри не буде)
6. Кожна гра 110? таких цін немає, ви банально вигадуєте, на старті продажів та ж діабла, монстер хантер, резіденти - коштували взагалі однаково, а середня різниця в ціні 10-15 долларів, будь ласка не треба цього, бо це називається - брехня!
7. І останнє, і сподіваюсь на цьому ВСЕ, в мене і час закінчився, і бажання сперечатись
https://www.pcmag.com/news/sony-says-49 ... -at-a-loss
https://www.theverge.com/2021/8/4/22609 ... oss-profit
https://www.cnbc.com/2022/10/26/microso ... onomy.html

Ще раз попрохаю, будь ласка, не додумуйте нічого, коли є факти, або люди які з усим цим стикалися\стикаються, бай :yes:

Відправлено через 16 хвилин 8 секунд:
nanaHDOC
Так, бували іноді вільоти та зникав звук після цього, але наскільки я знаю це вже пофіксили (грав декілька місяців тому). Грається майже як нативний порт на пк.
Я рівно за це і писав, що коли буде працювати як на консолі тоді це й буде "фактично", а поки це на "фактично" не тягне, років 6 порт роблять, а досі не як на консолі... не кажучи вже за те що онлайну ви не отримаєте взагалі ніколи.

"Геральт" просто классика цього форуму, вихвалятися що "я крадій" це якщо не "погане" виховання, то якісь розлади :beer:
waryag
Member

Повідомлення

tornadox: 14.04.2025 18:43
в соні був свій кращий аналог піссер який мабуть би і на пс4 завівся.
Він не краще (немає тензорів) і його немає навіть на пс5
Востаннє редагувалось 14.04.2025 22:04 користувачем waryag, всього редагувалось 1 раз.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Все як у доброму старому 2015 році - консолесрач :gigi:
tornadox
Member

Повідомлення

waryag
забув тег сарказм
waryag
Member

Повідомлення

tornadox
:beer:
Геральт
Member

Повідомлення

nanaHDOC
IronWithin
Якщо крім карти ще й всі ігри купувати, то простіше взати якийсь коробокс+GamePass. Але плойка все одно в прольоті :-/
tornadox
Member

Повідомлення

IronWithin: 14.04.2025 21:23Мужик, чи хлопче, я бачу ти ніколи не намагався під'єднати пк по повітрю до телевізора
Ти так розпинаєшся про складнощі підключення ПК до телевізора, ніби ми тут в вайбер батьків первістків в групі дитсатка, а не на форумі оверклокерів.
Який ще "геморой близький до неможливості" з підключенням ПК по повітрю? Steam Link, Moonlight, навіть банальний Miracast – це все працює як швейцарський годинник, якщо руки не з кривого порту ростуть. А якщо вайфай у тебе в мурашнику шкварчить, то LAN-кабель ще ніхто не відміняв, це тобі не HDMI смикати туди-сюди. Про єбаторію не зрозумів від слова взагалі. Щось теж з вайбер групи.
А то виглядає так, ніби ти застряг у минулому столітті, де консоль була єдиним варіантом для ігор на телевізорі. Часи змінюються, і ПК давно вже обійшов консолі за гнучкістю, можливостями та потенційною економією в довгостроковій перспективі. Bye. :spy:
Alligator
Member

Повідомлення

IronWithin: 14.04.2025 13:51
Conqistador: 14.04.2025 13:40 LetterBee
приставка это тот же системный блок, только с урезанной ОС и устаревшим железом в тесной коробке
ви забули вказати що тут таки будуть ексклюзивні ігри яких найближчі роки не буде на пк, тобто профільний софт, але вказали за "урізану ос", це лицемірство якесь?)
Від того пройду я гру сьогодні чи через пару років щось має змінись? :-/
God of War, CP2077, Horizon Zero Dawn, Death Stranding з дня релізу встановлені та деякі навіть не вмикав, вже великі знижки та нові частини вийшли :lol:
Dremjke
Member

Повідомлення

IronWithin: 14.04.2025 21:231. Мужик, чи хлопче, я бачу ти ніколи не намагався під'єднати пк по повітрю до телевізора, тому скажу що може для стімдека це якось і працює, все інше як наприклад на телевізорах ОЛЕД LG, в тебе цього не вийде, тому не треба тут цих "теорій" будь ласка, геморой близький до неможливості!
Не верзи дурниць. Все нормально підключається, в тому числі через HDMI-кабель до ноунейм-телевізора китайского 4К і працює відмінно.
tornadox: 14.04.2025 23:15Ти так розпинаєшся про складнощі підключення ПК до телевізора, ніби ми тут в вайбер батьків первістків в групі дитсатка, а не на форумі оверклокерів.
У консольщиків, зокрема сонібоїв, одна і та сама проблема на всіх - вони щиро вважають, що елементарні дії на ПК потребують неабияких фізичних зусиль та неймовірних інтелектуальних здібностей.
Alligator
Member

Повідомлення

Dremjke: 15.04.2025 01:08У консольщиків, зокрема сонібоїв, одна і та сама проблема на всіх - вони щиро вважають, що елементарні дії на ПК потребують неабияких фізичних зусиль та неймовірних інтелектуальних здібностей.
І це у час, коли до TV Самсунга підключається безпровідна клава миш та є встроена можливість підключатись до віддалених ПК/серверів по RDP протоколу навіть з нестандартним портом. Т.е. тепер на сервер с телевізору заходити та працювати можно :gigi:

Вже не кажучи, що можно запустити стім на ПК з нормальною відеокартою та через стім трансляцію грати з ноуту на будь якій ОС без перегрівів з шикарним FPS :gigi:

А щодо ПК чи консоль так на смак усі фломастери різні, діло смаку, підписки, акції та роздачі всюди є, не кажучи, що можливо у людини сусід заядлий геймер та можно диски брати (ага, у 2025, ну мало що буває).
Ozumat
Junior

Повідомлення

tornadox: 14.04.2025 23:15
IronWithin: 14.04.2025 21:23Мужик, чи хлопче, я бачу ти ніколи не намагався під'єднати пк по повітрю до телевізора
Ти так розпинаєшся про складнощі підключення ПК до телевізора, ніби ми тут в вайбер батьків первістків в групі дитсатка, а не на форумі оверклокерів.
Який ще "геморой близький до неможливості" з підключенням ПК по повітрю? Steam Link, Moonlight, навіть банальний Miracast – це все працює як швейцарський годинник, якщо руки не з кривого порту ростуть. А якщо вайфай у тебе в мурашнику шкварчить, то LAN-кабель ще ніхто не відміняв, це тобі не HDMI смикати туди-сюди. Про єбаторію не зрозумів від слова взагалі. Щось теж з вайбер групи.
А то виглядає так, ніби ти застряг у минулому столітті, де консоль була єдиним варіантом для ігор на телевізорі. Часи змінюються, і ПК давно вже обійшов консолі за гнучкістю, можливостями та потенційною економією в довгостроковій перспективі. Bye. :spy:
У нього лише танки на завантаженні для пс5 щоб грати після завода, не турбуйте скуфа-подпіваса, там iq близкий до 0 :laugh:
Ато через вас ще його жінка, або діти почнуть страждати, тому що " дуже важка після зміни увімкнути"
benderok007
Member

Повідомлення

sonhador93: 14.04.2025 16:03
IronWithin: 14.04.2025 15:53

"а пк бояр есть торрент и распродажи стим"
С каких пор воровство стало нормой и им можно хвалится? детей своих вы тоже будете учить воровству...?
я выше навёл пример распродажи стим и сони, стим либо не побеждает, либо предлагает схожие цены просто по другому, перодически выгодней он, перодически нет.
Моды согласен, но такова цена закрытой проприетарной системы, как говорится - ничего личного\
Целится на геймпаде в сингл играх - проблем нет, всякие колды(мультиплеер), бетлфилды, овервотчи - офк лучше пк, но это не то что бы аргумент против стрельбы на геймпаде.
Я поклонник Вахи как игр, так и книг. Как мне играть в Warhammer 40000: Dawn of War на приставке? Играть в Фолыч 3 или Ньювегас? Как мне доту запустить там? Как батлу 2 и 3 там запустить? Как мне в сталкер играть с модами?
Да ты просто не шаришь! Какая дота на консоле? В доте думать нужно головой, а не пятой точкой на диване с гейпадом в руке или как он там правильно называется..
Консоль это устройство для души и кайфа, когда ты приходишь с заводика, садишься на свой пропуканный скуфский диван, берешь тот самый революционный джойстик или гейпад, черт забыл как там правильно его.. Попутно запуская те самые 3 критически(!!!) важные для сонибоя :weep: "эксклюзива", опустошая бутылочку Балтики 9-ки.. И просто получаешь дозы чистейшего кайфа! :super: :beer:

Отправлено спустя 7 минут 39 секунд:
Dremjke: 15.04.2025 01:08
IronWithin: 14.04.2025 21:231. Мужик, чи хлопче, я бачу ти ніколи не намагався під'єднати пк по повітрю до телевізора, тому скажу що може для стімдека це якось і працює, все інше як наприклад на телевізорах ОЛЕД LG, в тебе цього не вийде, тому не треба тут цих "теорій" будь ласка, геморой близький до неможливості!
Не верзи дурниць. Все нормально підключається, в тому числі через HDMI-кабель до ноунейм-телевізора китайского 4К і працює відмінно.
tornadox: 14.04.2025 23:15Ти так розпинаєшся про складнощі підключення ПК до телевізора, ніби ми тут в вайбер батьків первістків в групі дитсатка, а не на форумі оверклокерів.
У консольщиків, зокрема сонібоїв, одна і та сама проблема на всіх - вони щиро вважають, що елементарні дії на ПК потребують неабияких фізичних зусиль та неймовірних інтелектуальних здібностей.
Ты что, ты знаешь как сложно запустить игру на кампухтере? Что ты такое пишешь! Мало того, что нужно собрать этот ПК, так ещё нужно установить ОС (уровень сложности околоневыполнимый для сонибоя), скачать Стим и игру :eek: :eek: :eek:. А, забыл, ещё же нужно настроить ПК :mad:
В то время как консоль ты просто купил - подключил к телевизору 1 шнуром, другим в розетку, включил, вставил диск и играешь! Это очень легко и просто.
Думай, пожалуйста, в следующий раз и не пиши глупостей :beer:
proos
Member

Повідомлення

IronWithin: 14.04.2025 13:48
7mindfields: 14.04.2025 13:36
Без ігор хіба що :lol:

Також ігри соні не потрапляють в стім роками, а це для багатьох - критично!
Для кого, якщо не секрет?
walkman3000
Member

Повідомлення

Ozumat: 15.04.2025 02:39лише танки на завантаженні для пс5 щоб грати після завода, не турбуйте скуфа-подпіваса, там iq близкий до 0
benderok007: 15.04.2025 03:50В доте думать нужно головой
:lol:
benderok007: 15.04.2025 03:50 с гейпадом в руке или как он там правильно называется..
Консоль это устройство для души и кайфа, когда ты приходишь с заводика, садишься на свой пропуканный скуфский диван, берешь тот самый революционный джойстик или гейпад, черт забыл как там правильно его.. Попутно запуская те самые 3 критически(!!!) важные для сонибоя "эксклюзива", опустошая бутылочку Балтики 9-ки..
benderok007: 15.04.2025 03:50Ты что, ты знаешь как сложно запустить игру на кампухтере? Что ты такое пишешь! Мало того, что нужно собрать этот ПК, так ещё нужно установить ОС (уровень сложности околоневыполнимый для сонибоя), скачать Стим и игру . А, забыл, ещё же нужно настроить ПК
ыыыыы гейпад ыыыыы подпивас скуфидрон ыыыы балтика танчики камплюхтер ета сложнаааааа
Зображення
Telcontar
Member

Повідомлення

Геральт: 14.04.2025 22:09 nanaHDOC
IronWithin
Якщо крім карти ще й всі ігри купувати, то простіше взати якийсь коробокс+GamePass. Але плойка все одно в прольоті :-/
Точно, на плойці ж немає PS+ :rotate:
Геральт
Member

Повідомлення

Telcontar
Щось не бачу там Сталкера :shuffle:
Alligator
Member

Повідомлення

Геральт: 15.04.2025 10:28 Telcontar
Щось не бачу там Сталкера :shuffle:
Ти так кажешь наче він взагалі є на PS :lol:
Bukakanga
Member

Повідомлення

надо же - классический консолесрач!!!

а добавлю-ка я дровишек... на ПК стоимость покупки игр может быть вообще сведена к нулю. И речь не про пиратки.

Во-первых, раздачи. ЕГС, Стим, остальные магазины - вполне себе подбрасывают годноты на халяву. Нечасто, но случается.
Во-вторых, ф2п онлайн-убивалки-времени всех мастей. Тут стоимость покупки изначально нулевая
В-третьих, сочетание скидок и фарм/барыжинг кейсов в КС2. Сначала продаем нафармленные кейсы, чтобы собрать какой-то капитал, потом закупаемся перспективными пикселями, через какое-то время продаем их по мере необходимости по выросшей цене, на вырученные виртуальные деньги закупаемся вполне "реальными" играм по скидкам. Попробуйте провернуть такой фокус на плойке, я хочу на это посмотреть )

Последний вариант, конечно, специфичен и требует времени. Но для школьника или особо упоротого задрота подойдет.
Відповісти