Останні статті і огляди
Новини
Выбор звуковой карты
-
lewerlin
Member
Дуже сильно буде залежати від компа. Я колись тестив Зетку і тітаніум на робочому тазікуRadio Bay: ↑ 11.04.2025 21:29До речі, цікаво б було послухати про просте порівняння у лоб з Г6, без всяких теорій

У Г6 теж будуть нюанси, куди і чим тикати, але явно не настільки.
-
MSiAventador
Member
У мене було 2 !! Сісоніка (RIP), і перешкода в каналі центр/сабвуфер була з обома. З новим БЖ VINGA VPS-750GV2 перешкода стала ледь чутна але нікуди не зникла.lewerlin: ↑ 11.04.2025 22:00Дуже сильно буде залежати від компа. Я колись тестив Зетку і тітаніум на робочому тазікуRadio Bay: ↑ 11.04.2025 21:29До речі, цікаво б було послухати про просте порівняння у лоб з Г6, без всяких теорій- чіф і дешева мама такого навалили...(асусі в подібних умовах набагато краще себе показують). І має бути зовсім інша справа, нагодуй її умовним сісоніком, та в нормальній материнці.
У Г6 теж будуть нюанси, куди і чим тикати, але явно не настільки.
Справа у розводці VRM материнки та корпусі ПК.
-
tablestikus
Member
Тобто варіантів не буде? Ну ок.DEVES: ↑ 11.04.2025 20:16Прямо сейчас на канале С микрофоном по жизни! интересный стрим...tablestikus: ↑ 11.04.2025 18:42 А що ти сам запропонувати можеш?
Или вчера там же был стрим совместно с Щербиным (автор канала звукорежисер, а гость звокоинженер), вот это я рекомендую посмотреть/послушать![]()
А как-то осуждать розового пони с хоботом слона и хвостом моржа вообще не планировал![]()
![]()
Відправлено через 3 хвилини 31 секунду:
А що не з цього списку може дати щось схоже на "аналітичний звук"?MSiAventador: ↑ 11.04.2025 21:191. Topping D70 Pro - ЦАП ES9039S PRO , до того ж його підсилювач для навушників і попередній підсилювач більше не використовують старі модулі підсилювача NFCA та NFCA Discrete, замість цього обрано абсолютно новий модуль T'ang-ku-la, також відомий як A-10. Цей модуль уособлює їхній дух сходження на гірську вершину для досягнення найвищої продуктивності. Завдяки триступеневій схемі зворотного зв’язку, яка додатково знижує рівень шуму та спотворення, A-10 досягає приголомшливих 147 дБ динамічного діапазону, що є неймовірно високим показником. У поєднанні з оптимізованим вхідним каскадом і переробленою архітектурою підсилення, Topping зміг досягти 17 Вт вихідної потужності на канал при 16 Ом і 12,6 Вт потужності при 32 Ом через збалансовані виходи.tablestikus: ↑ 11.04.2025 09:41 А що скажете за варіанти цап для мого сетапу з бюджетом десь до $1к?
Я поки оце знайшов що сподобалось:
1. Topping D70 Pro
2. Denafrips ENYO 15TH
3. Audio-GD R-1 NOS
4. EverSolo DAC-Z8
5. Cambridge Audio DacMagic 200M
Аналоговий регулятор гучності R-2R
2. Denafrips ENYO 15TH - це R-2R жирний гальмівник, хоча 480 резисторів це набагато краще за 200. (Тут важливо не плутати ЦАП R-2R з регуляторами гучності на R-2R)
3. Audio-GD R-1 NOS - R-2R вентильна матриця FPGA , не чекайте аналітичності звуку від жодного R-2R але якщо обирати "ламповий цап" то мабуть краще такий.
4. EverSolo DAC-Z8 - комбайн на ES9039S PRO , з стандартними ОП ОРА1612 і дуже поганим підсилювачем для наушників зробленим за 3-и копійки щоб продавець просто на вітрині зміг перевірити наявність якогось звуку.
5. Cambridge Audio DacMagic 200M - два старі мобільні цапи ESS9028Q2M і нічого цікавого
-
lewerlin
Member
Це комплексна річ. Від ширпотреб БЖ то і мама не дуже врятує( а коли карта "з хвостом" - взагалі ніяк). Часто таке шаманство починається, з яким хвостом і в кому слоті його слухати, що ну його. Мені асусі більше і подобаються тим, що менш чутливі до подібного. Бідна моя Д2 зараз гуляє по дешману(де ще РСІ лишився), різницю робить.MSiAventador: ↑ 11.04.2025 22:05У мене було 2 !! Сісоніка (RIP), і перешкода в каналі центр/сабвуфер була з обома. З новим БЖ VINGA VPS-750GV2 перешкода стала ледь чутна але нікуди не зникла.
Справа у розводці VRM материнки та корпусі ПК.
-
Radio Bay
Member
Так залізо та БЖ мають великий вплив, чого можна у більшості, але не повністю позбутися у зовнішках. Говорять, що топові Сісоніки гарно себе поводzть, але не маю бажання витрачати 200 баксів на погратися. В мене стояв beQuiet! Dark Power Pro 11 але згорів, якийсь там кондюк. Поки ремонтувався повернув Cooler Master Silent Pro M2 620W, той пріїхав, змінили, щось мені не так. Змінили знов на Кулер Мастер, наче ліпше, але витрачається багато часу на заміну, забуваєш нюанси. Махнули рукою, залишили Кулер Мастер, бо норм, то винос мозоку БЖ тестувати перекидуючи для мене, особливо, коли питання нюансів. Якщо перекинув та зрозуміло, то інша страва, а тут 2 може не топових, але дуже непоганих БЖ.lewerlin: ↑ 11.04.2025 22:00чіф і дешева мама такого навалили...(асусі в подібних умовах набагато краще себе показують)
До речі, на чисто музичні компі ставлять ЛБЖ
Відправлено через 2 хвилини 57 секунд:
Чуєш "аналітичний звук", біжи відтіля подаліtablestikus: ↑ 11.04.2025 22:20А що не з цього списку може дати щось схоже на "аналітичний звук"?

Відправлено через 4 хвилини 56 секунд:
От тут я не знаю наскільки корпус має вплив при однаковому формфакторі. Міні проти фула, то зрозумілоMSiAventador: ↑ 11.04.2025 22:05Справа у розводці VRM материнки та корпусі ПК
-
lewerlin
Member
Зазвичай, ти в принципі хочеш гарний бж, бо це елементарне "здоров'я" заліза і зменшення всяких "ризиків". А звук вже бонус.Radio Bay: ↑ 11.04.2025 22:49Говорять, що топові Сісоніки гарно себе поводzть, але не маю бажання витрачати 200 баксів на погратися.
Отправлено спустя 1 минуту 44 секунды:
Це розпливчасте поняття. Якщо "аналітичний" означає рівну АЧХ, то я за, ним як завгодно можна вертіти.
-
Radio Bay
Member
Так, але на рівні топових БЖ хочется бонус за замовченнямlewerlin: ↑ 11.04.2025 22:55Зазвичай, ти в принципі хочеш гарний бж, бо це елементарне "здоров'я" заліза і зменшення всяких "ризиків". А звук вже бонус

-
Radio Bay
Member
Я помітив, що цей вислів застосовують тоді, коли звук начебто детальний, але більше сказати нічого. Для мене це синонім слова "ніякий"lewerlin: ↑ 11.04.2025 22:57Це розпливчасте поняття. Якщо "аналітичний" означає рівну АЧХ, то я за, ним як завгодно можна вертіти.
-
lewerlin
Member
Я звик синонімізувати зі "студійним". А інакше, про яку аналітичність може бути мова?Radio Bay: ↑ 11.04.2025 23:04Я помітив, що цей вислів застосовують тоді, коли звук начебто детальний, але більше сказати нічого. Для мене це синонім слова "ніякий"
-
MSiAventador
Member
У більшості сучасних ЦАПів ачх рівнененька, але сміття трапляється.Radio Bay: ↑ 11.04.2025 23:04Я помітив, що цей вислів застосовують тоді, коли звук начебто детальний, але більше сказати нічого. Для мене це синонім слова "ніякий"lewerlin: ↑ 11.04.2025 22:57Це розпливчасте поняття. Якщо "аналітичний" означає рівну АЧХ, то я за, ним як завгодно можна вертіти.
-
Radio Bay
Member
Впевненій, ми говоримо про одне і те ж по сприйняттю )lewerlin: ↑ 11.04.2025 23:05Я звик синонімізувати зі "студійним". А інакше, про яку аналітичність може бути мова?
Відправлено через 5 хвилин 22 секунди:
Сучана аудіотехніка взагалі по АЧХ норм. Я не розумію, а що SB Live була крива?MSiAventador: ↑ 12.04.2025 00:57У більшості сучасних ЦАПів ачх рівнененька, але сміття трапляється.

-
MSiAventador
Member
tablestikus
SMSL SU-X
SMSL SU-X
-
Martix
Member
У меня сейчас есть G6 и Topping D10S c ES9038Q2M. Первый лучше сбалансирован, имеет больше панча на низах, более детальную середину, а D10S имеет более широкую сцену (иногда аж теряется целостность, раздутая скорее сцена) и акцент на верха, бас местами более глубокий, но при этом менее быстрый, меньше панча.MSiAventador: ↑ 11.04.2025 20:57G6 це ЦАП Cirrus Logic CS43131 з ОП вбудованим в ЦАП - тобто це мобільне рішення.
У АЕ-5 ЦАП ES9016K2M з якісними зовнішніми ОП.
CS43131 лучше сбалансирован, напоминает ЦАПы серии AK от TI, больше для рока, электрощины и металла, инструменты не так сильно отдалены на сцене, но хорошо локализируются, также лучше строит 3D. D10S лучше умеет в вокал и инструментальщину.
В целом, из-за жанровых предпочтений, мне больше нравится G6 по звуку, но качество драйверов неудовлетворительное, нужно накатить дрова, выбрать последнюю версию драйвера в диспетчере устройств, после чего обновить Sound Blaster Command, в противном случае или звуковая не будет корректно инициализироваться при запуске с S4 или будет вообще выводить комп в синий экран

Отправлено спустя 8 минут 6 секунд:
Radio Bay
Усилитель для наушников у G6 топовый однозначно, никаких нареканий к нему нет, раскачивает даже DT880 на 600Ом (правда впритык). В сравнении с устройствами с сетевым питанием мощности у G6 конечно маловато, но мой Lehmann BCL в несколько раз больше, тяжелее и дороже, а играет этот G6 ничуть не хуже.
Востаннє редагувалось 12.04.2025 14:11 користувачем Martix, всього редагувалось 1 раз.
-
Yellow wall
Junior
Ось тут порівняння з пегасусом вiн більше музикальний а su-x бiльш детальний і різкий і при довгому прослуховуванні може втомлювати, люди у відгуках помітили:MSiAventador: ↑ 12.04.2025 10:01 SMSL SU-X
-
Radio Bay
Member
Как же печально она на SU-X эту Heart of Gold тянет, осталось только взять котика, шапку и в метро, на Пегасе уже похоже на "Девка на вылазке на гитарке забацала", суицидом, в отличии от СУ не пахнет, на романтический вдувон в палатке под уханьн совы вполне может рассчитывать. Странный трек для сравнения, но почему бы и нет, вот какие интересные истории я там услышалYellow wall: ↑ 12.04.2025 14:11Ось тут порівняння з пегасусом вiн більше музикальний а su-x бiльш детальний і різкий і при довгому прослуховуванні може втомлювати, люди у відгуках помітили:

-
Yellow wall
Junior
У цього Тарбамара купа техніки було і на тому відео усилок акюфейс дорогий а звук непоказний ось що виходить коли не під себе систему збираєш, а слухаєш, що дають.Radio Bay: ↑ 12.04.2025 14:40Как же печально она на SU-X эту Heart of Gold тянет, осталось только взять котика, шапку и в метро, на Пегасе уже похоже на "Девка на вылазке на гитарке забацала"Yellow wall: ↑ 12.04.2025 14:11Ось тут порівняння з пегасусом вiн більше музикальний а su-x бiльш детальний і різкий і при довгому прослуховуванні може втомлювати, люди у відгуках помітили:
А ось тут у людини грає А клас усилок Х'юстона і цап мабуть NAD M51(на olx є два цих цапа) так набагато краще звучить , дуже музично:
-
Radio Bay
Member
Дуже непогано, "музично" - правильне слово та Patricia Berber для тестів на музичність гарний вибір. Ліпше б той чувак цього треку для Пегас проти СУ поставив, а не ту жалібну бабу з котикамиYellow wall: ↑ 12.04.2025 15:38А ось тут у людини грає А клас усилок Х'юстона і цап мабуть NAD M51(на olx є два цих цапа) так набагато краще звучить , дуже музично:
-
Yellow wall
Junior
Все одно, китайські цапи програють европейским фірмам, це чути, у китайців немає повновісного звуку щоб ти захопився ним сильно і не відчував що чогось не достає або він незбалансований. Навіть якщо пегас коштує 1 тис дол то хочеться за ці гроші краще звук, як у нада. А якщо у цапiв за тисячу немає цього i потрібнi бiльші гроші то тоді краще європейські марки розглядати .Я не знаю наскільки відсотків ти задоволений пегасом, але мене він не вражає, нема вау, ну звучить і звучить.Може він і кращий за інших китайських, але він не сильно вражає, але для комфортного прослуховування і для невимогливої людини підійде.Radio Bay: ↑ 12.04.2025 16:02 Ліпше б той чувак цього треку для Пегас проти СУ поставив, а не ту жалібну бабу з котиками
Порівняйте цей звук:
https://www.youtube.com/shorts/6OlFa2S5bk0
i цей:
-
Hotspur
Member
спірне питанняYellow wall: ↑ 12.04.2025 17:38Все одно, китайські цапи програють европейским фірмам, це чути, у китайців немає повновісного звуку