Ви діагностували що це якесь оновлення винне чи просто наугад так вирішили? У мене дома на 3-х різних конфігах стоять всі оновлення і ніде немає проблем з DHCP. Я б спочатку подивився що у вас за мережева карта, який драйвер стоїть, можливо новий або старіший встановити.daesz: ↑ 10.04.2025 07:37 Якщо у когось після останнього оновлення видає No DHCP server was found і до перезапуску мережевого адаптера не конектить до інету - видалення мережевої (разом із драйвером) в device manager'і і перезапуск ПК фіксить проблему.В любому випадку 50 років відсвяткували, але так і залишились криворукими імбіцилами в МС. Жду не дождусь коли налетять фанали Біла УГєйтса і розкажуть яка він чудова людина в купі із 12905129051 криворуких індусів
- спойлер
- Крім цього пробував весь набір із
Нічого з цього списку не допомогло. Також перевстановлював .net framework з повним анінсталом.ipconfig /flushdns
ipconfig /registerdns
ipconfig /release
ipconfig /renew
netsh int ip reset
netsh winsock reset
sfc /scannow також не допоміг (хоча знайшов декілька закорапчених файлів лол).![]()
Новини
Останні статті і огляди
Windows 11
-
Bender911
Member
-
daesz
Member
Це сталось після самого останнього оновлення.Bender911: ↑ 11.04.2025 17:28 Ви діагностували що це якесь оновлення винне чи просто наугад так вирішили? У мене дома на 3-х різних конфігах стоять всі оновлення і ніде немає проблем з DHCP.
https://answers.microsoft.com/en-us/win ... 709dbbbf60
В гуглі знаходить теми із схожою пробелмою за весь 2024, тобто у них в коді десь є якась шляпа, яку вони не фіксять весь рік мінімум і яка періодично людям вінду "ламає".
Я мережевий драйвер не оновлював 1.5 роки і все було гаразд. І після того як видалив адаптер - поставив той же драйвер, що й був 1.5 роки тому і все працює зараз гаразд.Bender911: ↑ 11.04.2025 17:28 Я б спочатку подивився що у вас за мережева карта, який драйвер стоїть, можливо новий або старіший встановити.
-
Bender911
Member
По вашому посиланню обговорення в стилі домогосподарок у який зламалась плита:) Може ці люди не в курсі що разом з апдейтами їм могли приходити оновлення драйверів. Тому встановлення мажорного релізу ОС можливо потребувало оновлення того самого драйверу. Але треба нормально диагностувати або просто піти на сайт виробника мережевої карти і встановити його.daesz: ↑ 11.04.2025 18:00 Це сталось після самого останнього оновлення.
В гуглі знаходить теми із схожою пробелмою за весь 2024, тобто у них в коді десь є якась шляпа, яку вони не фіксять весь рік мінімум і яка періодично людям вінду "ламає".
Я мережевий драйвер не оновлював 1.5 роки і все було гаразд. І після того як видалив адаптер - поставив той же драйвер, що й був 1.5 роки тому і все працює зараз гаразд.Bender911: ↑ 11.04.2025 17:28 Я б спочатку подивився що у вас за мережева карта, який драйвер стоїть, можливо новий або старіший встановити.
-
daesz
Member
На форумі МС такі теми в 10 випадках із 10 (бо там працюють індуси в тех саппорті, що вони ще можуть запропонувати окрім перетикнути езернет кабель та переставити вінду?).Bender911: ↑ 11.04.2025 18:09По вашому посиланню обговорення в стилі домогосподарок у який зламалась плита:) Може ці люди не в курсі що разом з апдейтами їм могли приходити оновлення драйверів. Тому встановлення мажорного релізу ОС можливо потребувало оновлення того самого драйверу. Але треба нормально диагностувати або просто піти на сайт виробника мережевої карти і встановити його.daesz: ↑ 11.04.2025 18:00 Це сталось після самого останнього оновлення.
Я мережевий драйвер не оновлював 1.5 роки і все було гаразд. І після того як видалив адаптер - поставив той же драйвер, що й був 1.5 роки тому і все працює зараз гаразд.
-
anatolikostis
Member
Не став чекати 10.2025 та виконав upgrade Win10 Pro>>>Win11 IoT Ent LTSC 24H2: налаштування, софт, користувачі - все збережено 
-
VovaII
Member
А можете хоч трохи деталі? А то і мені подібне світить. Заодно хочу спробувати LTSC.anatolikostis: ↑ 30.04.2025 12:36виконав upgrade Win10 Pro>>>Win11 IoT Ent LTSC 24H2: налаштування, софт, користувачі - все збережено
Дякую.
-
anatolikostis
Member
https://fex.net/ru/s/e4dlzoz - iso, який вже адаптовано під встановлення на будь яку систему в режимі upgrade
оскілки iso зібрано під встановлену систему ua-ua, проходимо в реєстр
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Nls\Language
змінюємо параметр InstalLanguage на 0422 (регіон UA) - якщо цього не зробити, то не активна опція апгрейду із збереженням всіх налаштувань та програм.
PS Do it at your own risk та робіть backup перед процедурою.
оскілки iso зібрано під встановлену систему ua-ua, проходимо в реєстр
змінюємо параметр InstalLanguage на 0422 (регіон UA) - якщо цього не зробити, то не активна опція апгрейду із збереженням всіх налаштувань та програм.
PS Do it at your own risk та робіть backup перед процедурою.
-
0kie
Member
Кто-нибудь ставил себе Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024 - как она? Сильно отличается от обычной Про 24Н2?
-
anatolikostis
Member
на фекс вже немає нічого - видалили, перелив на піксель-дрейн
https://pixeldrain.com/u/Rt2rtdAD
якщо нічого за добу звідти не тягнули, то можно вільно скачати такий об'єм
Цей iso (білд 24H2 - 26100.1742 з квітневого образу, що витік в мережу в 2024), який вже адаптовано під встановлення на будь яку систему в режимі upgrade
оскілки iso зібрано під встановлену систему в регіон ua-ua (Україна), проходимо в реєстр
змінюємо параметр InstalLanguage на 0422 (регіон UA) - якщо цього не зробити, то опція апгрейду із збереженням всіх налаштувань та програм буде неактивна.
Do it at your own risk та робіть backup перед процедурою.
Катаюсь вже 2 тижні, навіть платформу змінив - все добре, тільки драйвери встановив та оновлення запускав, windows store зберігся після виконаного upgrade з попередньої системи і теж працює штатно.
https://pixeldrain.com/u/Rt2rtdAD
Код: Виділити все
Ім'я: Windows11Enterprise_LTSC_IoT_FXD.iso
Розмір: 4960700416 байт : 4730 MiB
SHA256: ed1c89d9d1b162f2e13831b8fd2f61642c365d02a7e525fdb46cb97e172e1a93Цей iso (білд 24H2 - 26100.1742 з квітневого образу, що витік в мережу в 2024), який вже адаптовано під встановлення на будь яку систему в режимі upgrade
оскілки iso зібрано під встановлену систему в регіон ua-ua (Україна), проходимо в реєстр
змінюємо параметр InstalLanguage на 0422 (регіон UA) - якщо цього не зробити, то опція апгрейду із збереженням всіх налаштувань та програм буде неактивна.
Катаюсь вже 2 тижні, навіть платформу змінив - все добре, тільки драйвери встановив та оновлення запускав, windows store зберігся після виконаного upgrade з попередньої системи і теж працює штатно.
-
0kie
Member
Это хорошо, что есть такой ISO. Я же буду ставить себе второй системой именно Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024, где мусора минимум или нет вообще. По отзывам в интернете: можно спокойно установить любой языковой пакет (изначально оригинальный ISO на английском), нет современных требований для обычной 11-й Винды, для активации есть проверенные способы и этот способ привяжет эту ветку ОС к железу, также нет или минимум телеметрии.anatolikostis: ↑ 09.05.2025 22:08Цей iso, який вже адаптовано під встановлення на будь яку систему в режимі upgrade
Завтра попробую, о результатах и впечатлениях отпишусь. Если это кому-нибудь интересно. Думаю, что будет интересно, т.к. "сидельцам на 10-ке" в этом году поддержку закрывают и в скором времени начнут чмырить их любимицу.
-
Count
Junior
Только ею и пользуюсь, как по мне отличная система. Основное отличие от PRO это то что у издания IoT LTSC самый длительный цикл поддержки, то есть получать обновления она будет еще десять лет. Ну и немного меньше чем у PRO запущеных, ни кому не нужных, служб и установленный приложений. В общем, в инете масса информации по этому вопросу ...0kie: ↑ 09.05.2025 00:17 Кто-нибудь ставил себе Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024 - как она? Сильно отличается от обычной Про 24Н2?
Востаннє редагувалось 09.05.2025 23:00 користувачем Count, всього редагувалось 1 раз.
-
Reshacker
Member
Використовую Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024 з самого її релізу,для початку була в дуалбут з Windows 10 LTSC 2021 зараз же остаточно перейшов на Windows 11 LTSC.Якщо сказати в двух словах то достойна заміна Windows 10 LTSC , сміття відсутнє як в клієнтських ОС,з програмами та іграми різниці що запускались на десяткі не замітив ніякої.Плюс Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024 це не потребує обов'язково щоб був secure boot i tpm 2 для для інсталяції,підтримка від майкрософт до 10 жовт. 2034 р. та і ясно що далі весь софт буде робитись під 11,а Windows 10 чекає те що було з він 7.0kie: ↑ 09.05.2025 00:17 Кто-нибудь ставил себе Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024 - как она? Сильно отличается от обычной Про 24Н2?
-
Creo
Member
А як правильно ставити? Підкажить будь ласка.anatolikostis: ↑ 09.05.2025 22:08 на фекс вже немає нічого - видалили, перелив на піксель-дрейн
https://pixeldrain.com/u/Rt2rtdADЦей iso (білд 24H2 - 26100.1742 з квітневого образу, що витік в мережу в 2024), який вже адаптовано під встановлення на будь яку систему в режимі upgradeКод: Виділити все
Ім'я: Windows11Enterprise_LTSC_IoT_FXD.iso Розмір: 4960700416 байт : 4730 MiB SHA256: ed1c89d9d1b162f2e13831b8fd2f61642c365d02a7e525fdb46cb97e172e1a93
Бо є w10 64-bit з бух софтом, ВПНами (жінка з дому прауює).
Давно треба оновити їй, але контора в неї трохи притрушена.
Ніколи не ставив windows в редимі апгрейд зі збереженням всього
Робити загрузочну флешку ж з того ісо (баленою наприклад)?
-
valera60
Member
А вы разработчик этой системы?Count: ↑ 09.05.2025 22:59Ну и немного меньше чем у PRO запущеных, ни кому не нужных, служб и установленный приложений.
-
anatolikostis
Member
скачав на машину, де треба робити upgrade, перевірив контрольні суми, змонтував штатним монтувальником iso в віртуальний привод, зробив зміни в реєстрі по installed language, зайшов на новий змонтований DVD-disk 26100_x64 - запустив setup.exeCreo: ↑ 09.05.2025 23:11А як правильно ставити? Підкажить будь ласка.anatolikostis: ↑ 09.05.2025 22:08 на фекс вже немає нічого - видалили, перелив на піксель-дрейн
https://pixeldrain.com/u/Rt2rtdADЦей iso (білд 24H2 - 26100.1742 з квітневого образу, що витік в мережу в 2024), який вже адаптовано під встановлення на будь яку систему в режимі upgradeКод: Виділити все
Ім'я: Windows11Enterprise_LTSC_IoT_FXD.iso Розмір: 4960700416 байт : 4730 MiB SHA256: ed1c89d9d1b162f2e13831b8fd2f61642c365d02a7e525fdb46cb97e172e1a93
Бо є w10 64-bit з бух софтом, ВПНами (жінка з дому прауює).
Давно треба оновити їй, але контора в неї трохи притрушена.
Ніколи не ставив windows в редимі апгрейд зі збереженням всього
Робити загрузочну флешку ж з того ісо (баленою наприклад)?
далі по крокам - дочекатися, коли буде аналіз поточної системи, вирішити чи треба одразу шукати оновлення чи потім, далі буде варіант запропоновано зберегти програми та настройки, далі по підказках, декілька ребутів і готово.
я не обирав оновлення під час апгрейду, а після власноруч зробив це через wumgr
PS Варіант з інтеграцією 10+ оновлень в iso є, але це займе часу, тому краще оригінальний образ, а потім воно само його до-оновить до поточного білду 26100.3915
- спойлер
-
Creo
Member
Дяка за мануалanatolikostis: ↑ 09.05.2025 23:52
скачав на машину, де треба робити upgrade, перевірив контрольні суми, змонтував штатним монтувальником iso в віртуальний привод, зробив зміни в реєстрі по installed language, зайшов на новий змонтований DVD-disk 26100_x64 - запустив setup.exe
далі по крокам - дочекатися, коли буде аналіз поточної системи, вирішити чи треба одразу шукати оновлення чи потім, далі буде варіант запропоновано зберегти програми та настройки, далі по підказках, декілька ребутів і готово.
я не обирав оновлення під час апгрейду, а після власноруч зробив це через wumgr
PS Варіант з інтеграцією 10+ оновлень в iso є, але це займе часу, тому краще оригінальний образ, а потім воно само його до-оновить до поточного білду 26100.3915
система з максимальною кількістю усіляких пропрієтарних вендорських пз та драйверів.
-
anatolikostis
Member
Creo
через wumgr можна обирати що оновлювати, бо я авто-оновлення вимикаю завжди
через wumgr можна обирати що оновлювати, бо я авто-оновлення вимикаю завжди
-
Creo
Member
Ну то ясно. Думав ще якась магія єanatolikostis: ↑ 10.05.2025 16:32 Creo
через wumgr можна обирати що оновлювати, бо я авто-оновлення вимикаю завжди![]()
-
0kie
Member
Ну шо - поставил я себе второй системой Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024 [10.0.26100.1742], накатил русский языковой пакет, активировал с привязкой по железу при помощи MAS 3.2, протестировал. Обычная 11-я Винда без мультимедийных и прочих "ненужных" сервисов. "Игровой" режим на месте, "Защитник" и браузер Edge также присутствуют. Для просмотра видео и прослушивания музыки включился древний родной плеер, который ещё на ХР был, если не изменяет память. Также старые версии "Ножниц" и "Блокнота". Железо современное и мощное, поэтому проверить ОС на отказ при отсутствующих UEFI и прочих ограничений не вышло. Драйверы вручную поставил без проблем, кое-что потом подтянулось из ЦО. Во время установки отключал сетевой кабель интернета, но установщик, видя WiFi, предложил подключиться к сети, но опция "У меня нет интернета" была доступна, поэтому локальная учётная запись создалась без танцев с OOBE. После полного обновления номер версии Винды стал таким же, как и на обычной "Прошке". Что не удивительно - весь "мусор" присутствует и здесь, просто он не активен или не установлен. А так - Windows 11 идентична во всех её реинкарнациях. Без лишнего софта и служб в фоне 44 процесса, включая драйверный софт, а также процессов чисто Винды около 90, хотя в обычной редакции что-то около 110. Небольшая разница, но визуально глаз радует.
Производительность под микроскопом не выискивал, поэтому особо сказать нечего. Да и откуда ей взяться? Неужели кто-то реально считает, что отключение некоторых фоновых служб и процессов ускорит ПК на 300%?
Есть дебилы, которые по пять часов объясняют - как из Windows Pro сделать Windows LTSC:
Понятно, что русские здесь не в почёте и надо равняться на забугорных "оптимизаторов".
Они у меня есть для вас:
Дебилизм - это межнациональное заболевание.
А заставка какая "мощная": было 30 fps - стало 360 fps....
Потыкаю палочкой эту редакцию некоторое время и снесу - баловство это всё... Если ПК "не тащит", то надо ПК обновлять, а не "оптимизировать" ОС или ставить её кастрированный вариант.
P.S. Заодно поставил для теста Office 365 в максимальной редакции - прикольный. Дизайн испаскудили по сравнению с тем же 2016-м, но новые фишки типа "Диктофон" в Word работают. Только надо с онлайновой учётной записью в Офис заходить, чтобы всё активизировалось, иначе тот же "Диктофон" недоступен.
Как-то так...
Производительность под микроскопом не выискивал, поэтому особо сказать нечего. Да и откуда ей взяться? Неужели кто-то реально считает, что отключение некоторых фоновых служб и процессов ускорит ПК на 300%?
- спойлер
Понятно, что русские здесь не в почёте и надо равняться на забугорных "оптимизаторов".
- спойлер
Дебилизм - это межнациональное заболевание.
Потыкаю палочкой эту редакцию некоторое время и снесу - баловство это всё... Если ПК "не тащит", то надо ПК обновлять, а не "оптимизировать" ОС или ставить её кастрированный вариант.
P.S. Заодно поставил для теста Office 365 в максимальной редакции - прикольный. Дизайн испаскудили по сравнению с тем же 2016-м, но новые фишки типа "Диктофон" в Word работают. Только надо с онлайновой учётной записью в Офис заходить, чтобы всё активизировалось, иначе тот же "Диктофон" недоступен.
Как-то так...
-
anatolikostis
Member
0kie
единственное - там наверное windows store нет (но можно вернуть), в остальном, чтобы просидеть 10 лет с обновлениями - более чем вариант, который не выносит мозг по несовместимости железа при установке.
единственное - там наверное windows store нет (но можно вернуть), в остальном, чтобы просидеть 10 лет с обновлениями - более чем вариант, который не выносит мозг по несовместимости железа при установке.