Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
VladimirV
Member

Повідомлення

alumem
Сомнительное заявление. Если карта дает приемлемый фпс в конкретной игре с ДЛАА (что и есть натив для нвидии так как ДЛАА это антиалайзинг а не апскейлер; натив для АМД со сглаживанием обычно ТАА), то я низачто бы не включил ДЛСС, какой бы он не был. Перемасштабирование+ сгладивание все равно не может быть лучше чистого сглаживания. ДЛСС это фишка если ФПС не хватает.
Геральт
Member

Повідомлення

VladimirV: 10.04.2025 16:57 натив для АМД со сглаживанием
FSR100, а отой ТАА хай деви собі запхають...до кишені
Nortrom
Member

Повідомлення

би для 2к брав 9070, для ФХД - 5070. Бо в цілому перша швидша в растрі, а друга в РТ
9070 в большинстве быстрее. в РТ 50 на 50 от игры зависит.
Вообще 5070 нет смысла брать, только CUDA нужна, в остальном из-за 12 гиг не о чем продукт.
Arrow997
Junior

Повідомлення

alumem: 10.04.2025 16:35 GreenMile
Зачем тебе растр если ты будет в 99% включать длсс если он есть.
Arrow997
Длсс имба, фреймген сонительная хрень.
У красных есть фср4 но его нужно через оптискейлер включать, ну и он чутка хуже чем длсс.

Відправлено через 3 хвилини 42 секунди:
А вообще лучше докинуть 5к и взять 9070 xt)
та от якраз і цих 5к і немає лишніх на карту ,взагалі для мене зараз плюсів більше за 9070 , але 5070 вроді як технологіями вивозе краще
в знайомого 4070ті то він взагалі фреймген не юзає бо каже що плавність втрачається
GreenMile
Member

Повідомлення

Не буду, при можливості вибору я краще DSR заюзаю, ніж ДЛСС. І до того ж ДЛСС для 2к - то рендер менше ніж ФХД. Воно все гарно працює коли з 2к робити 4к, а чим нижче, тим ефект гірший.

Відправлено через 46 секунд:
Arrow997: 10.04.2025 17:11 в знайомого 4070ті то він взагалі фреймген не юзає бо каже що плавність втрачається
Брееехняяяяяя (с)
oversteve
Member

Повідомлення

GreenMile: 10.04.2025 17:24
Не буду, при можливості вибору я краще DSR заюзаю, ніж ДЛСС. І до того ж ДЛСС для 2к - то рендер менше ніж ФХД. Воно все гарно працює коли з 2к робити 4к, а чим нижче, тим ефект гірший.
для 2к длсс кволіті як раз буде з фхд, і з тими новими алгоритмами з фхд в 4к норм

Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
GreenMile: 10.04.2025 17:25
Arrow997: 10.04.2025 17:11 в знайомого 4070ті то він взагалі фреймген не юзає бо каже що плавність втрачається
Брееехняяяяяя (с)
пробував в Індіані фг врубити і з них нормально не працювала, ні вертикалка, ні г-сінк :dontknow:
GreenMile
Member

Повідомлення

oversteve: 10.04.2025 17:27
GreenMile: 10.04.2025 17:24 Не буду, при можливості вибору я краще DSR заюзаю, ніж ДЛСС. І до того ж ДЛСС для 2к - то рендер менше ніж ФХД. Воно все гарно працює коли з 2к робити 4к, а чим нижче, тим ефект гірший.
для 2к длсс кволіті як раз буде з фхд, і з тими новими алгоритмами з фхд в 4к норм
Не буде. DLSSQ - це 66,6% кадру, тобто для 2к - це 1705х960.

Відправлено через 7 хвилин 12 секунд:
oversteve: 10.04.2025 17:28 пробував в Індіані фг врубити і з них нормально не працювала, ні вертикалка, ні г-сінк :dontknow:
Індіана - це ЄДИНА гра де воно не працює на картах з менше ніж 16Гб, бо не вистачає врами для ФГ.
oversteve
Member

Повідомлення

GreenMile: 10.04.2025 17:36
oversteve: 10.04.2025 17:28 пробував в Індіані фг врубити і з них нормально не працювала, ні вертикалка, ні г-сінк :dontknow:
Індіана - це ЄДИНА гра де воно не працює на картах з менше ніж 16Гб, бо не вистачає врами для ФГ.
я спецом скручував налаштування, щоб із пам'яті не вилазило, і воно домальовувало кадри порівняно із відключеним фг, але просто була рвань, може в інших іграх норм працює, але поки що толком не пробував :dontknow:
GreenMile
Member

Повідомлення

oversteve: 10.04.2025 17:40
GreenMile: 10.04.2025 17:36 Індіана - це ЄДИНА гра де воно не працює на картах з менше ніж 16Гб, бо не вистачає врами для ФГ.
я спецом скручував налаштування, щоб із пам'яті не вилазило, і воно домальовувало кадри порівняно із відключеним фг, але просто була рвань, може в інших іграх норм працює, але поки що толком не пробував :dontknow:
Я ще раз підкреслюю, ви не ту гру обрали для тестів ФГ 12Гб карти. Вона прямо при запуску вже забиває 10Гб+ врами, ще на етапі тільки вступних роликів, коли до графіки ще навіть не доходить, тому звісно там буде повна рванина.
alumem
Member

Повідомлення

GreenMile
не знаю не знаю , тут не так давно бегали владельцы нвидиа и с пеной у рта доказывали какая классная картинка в кваде с длсс.
oversteve
Member

Повідомлення

GreenMile: 10.04.2025 17:44
oversteve: 10.04.2025 17:40
Я ще раз підкреслюю, ви не ту гру обрали для тестів ФГ 12Гб карти. Вона прямо при запуску вже забиває 10Гб+ врами, ще на етапі тільки вступних роликів, коли до графіки ще навіть не доходить, тому звісно там буде повна рванина.
так вона і потім не догружала до 12гб, так і залишалося біля 11гб, просто була рванина, при відключеному фг і з пам'яттю забитою майже під 12гб працювало норм
GreenMile
Member

Повідомлення

oversteve: 10.04.2025 17:54
GreenMile: 10.04.2025 17:44 Я ще раз підкреслюю, ви не ту гру обрали для тестів ФГ 12Гб карти. Вона прямо при запуску вже забиває 10Гб+ врами, ще на етапі тільки вступних роликів, коли до графіки ще навіть не доходить, тому звісно там буде повна рванина.
так вона і потім не догружала до 12гб, так і залишалося біля 11гб, просто була рванина, при відключеному фг і з пам'яттю забитою майже під 12гб працювало норм
Ще раз, сам ФГ для своєї роботи потребує врами, якої йому не вистачає у випадку Індіани. Тому без ФГ він працює норм, з ФГ - не може, бо не вистачає вільної врами для нього.
oversteve
Member

Повідомлення

GreenMile: 10.04.2025 18:03
oversteve: 10.04.2025 17:54
Ще раз, сам ФГ для своєї роботи потребує врами, якої йому не вистачає у випадку Індіани. Тому без ФГ він працює норм, з ФГ - не може, бо не вистачає вільної врами для нього.
ще раз, я скручував налаштування і врубав фг, щоб не вилазило, він працював, кадрів було більше, фреймтайм був рівний, але просто синхра монітора з фг не хотіла норм працювати і була рвань
GreenMile
Member

Повідомлення

alumem: 10.04.2025 17:46 GreenMile
не знаю не знаю , тут не так давно бегали владельцы нвидиа и с пеной у рта доказывали какая классная картинка в кваде с длсс.
ДЛСС трансформер дійсно гарно малює, і дійсно, може виглядати краще за натів в іграх де графіка сама по собі фігова. Але так не всюди. ось наочний приклад з КП2077, де ДЛСС загубив більшу частину ниток обігріву скла :)
При чому наочно видно як падає якість зі зниженням роздільної здатності.
спойлер
Screenshot 2025-04-10 180823.png
Screenshot 2025-04-10 181232.png
Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
oversteve: 10.04.2025 18:05
GreenMile: 10.04.2025 18:03 Ще раз, сам ФГ для своєї роботи потребує врами, якої йому не вистачає у випадку Індіани. Тому без ФГ він працює норм, з ФГ - не може, бо не вистачає вільної врами для нього.
ще раз, я скручував налаштування і врубав фг, щоб не вилазило, він працював, кадрів було більше, фреймтайм був рівний, але просто синхра монітора з фг не хотіла норм працювати і була рвань
Ви мабуть не чуєте. Третій раз: Індіана не працює адекватно з ФГ на картах з 12 Гб врами, щоб ви там не крутили в налаштуваннях. Так ясніше? Те шо воно дало більше кадрів не означає, шо воно працює як треба, я вже не знаю як пояснити. Протестуйте в інших іграх, а не в цій.
alumem
Member

Повідомлення

GreenMile
Интересно что там фср4 нарисует
7mindfields
Member

Повідомлення

GreenMile: 10.04.2025 18:15 ДЛСС трансформер дійсно гарно малює, і дійсно, може виглядати краще за натів
Це якийсь важкий різновид копіуму
Arrow997
Junior

Повідомлення

GreenMile: 10.04.2025 17:25

Брееехняяяяяя (с)
ну брехня чи ні , конкретно я не то що фреймген не юзав я навіть длсс не включав , але більшість людей жаліється саме на фреймген
за сам длсс чув більш менш виглядає на кваліті а найкраще це якість , всі інші режими повне мило говорять і не важливо фср чи длсс типу що там мило що там поки не виставити це хочаб на кваліті
взагалі раніше не було оцієї хєрні , була чиста гола потужність і було нормально і ніхто не мірявся оцими длссами і фсрами тут я взагалі ні на боці нвідіа ні амд ні навіть інтела
і так я полюбому з долею ймовірності буду використовувати все одно чисту продуктивність , може в декількох іграх спробую ці технології і все
але все ж більше вибір падає на 9070 , тому що навіть якщо юзаючи фреймген ви сказали карт з 12гігами просто буде мало і якщо в майбутньому будуть виходити такі проекти , то є сенс взяти 9070
GreenMile
Member

Повідомлення

7mindfields: 10.04.2025 18:27
GreenMile: 10.04.2025 18:15 ДЛСС трансформер дійсно гарно малює, і дійсно, може виглядати краще за натів
Це якийсь важкий різновид копіуму
Нічого дивного насправді, він дає перешарп і домальовує те, чого нема в натіві, це помітно, наприклад, на тонких гілочках кущів, які в натіві можуть малюватися з розривами, тоді як апскейлер малює як єдине ціле. Тобто недолік стає візуальною перевагою.
oversteve
Member

Повідомлення

GreenMile: 10.04.2025 18:15
oversteve: 10.04.2025 18:05
Ви мабуть не чуєте. Третій раз: Індіана не працює адекватно з ФГ на картах з 12 Гб врами, щоб ви там не крутили в налаштуваннях. Так ясніше? Те шо воно дало більше кадрів не означає, шо воно працює як треба, я вже не знаю як пояснити. Протестуйте в інших іграх, а не в цій.
https://www.reddit.com/r/indianajones/c ... k_for_you/
на 4080с така сама фігня, не працює навіть з 16гб :dontknow:
Vlaad13
Member

Повідомлення

Arrow997: 10.04.2025 18:29
GreenMile: 10.04.2025 17:25 Не буду, при можливості вибору я краще DSR заюзаю, ніж ДЛСС. І до того ж ДЛСС для 2к - то рендер менше ніж ФХД. Воно все гарно працює коли з 2к робити 4к, а чим нижче, тим ефект гірший.

Брееехняяяяяя (с)
ну брехня чи ні , конкретно я не то що фреймген не юзав я навіть длсс не включав , але більшість людей жаліється саме на фреймген
за сам длсс чув більш менш виглядає на кваліті а найкраще це якість , всі інші режими повне мило говорять і не важливо фср чи длсс типу що там мило що там поки не виставити це хочаб на кваліті
взагалі раніше не було оцієї хєрні , була чиста гола потужність і було нормально і ніхто не мірявся оцими длссами і фсрами тут я взагалі ні на боці нвідіа ні амд ні навіть інтела
і так я полюбому з долею ймовірності буду використовувати все одно чисту продуктивність , може в декількох іграх спробую ці технології і все
але все ж більше вибір падає на 9070 , тому що навіть якщо юзаючи фреймген ви сказали карт з 12гігами просто буде мало і якщо в майбутньому будуть виходити такі проекти , то є сенс взяти 9070

9070 звісно виглядає краще
Відповісти