Новости
Последние статьи и обзоры
Спрацьовують 2 клавіші під час натискання однієї
-
SERGBILL
Member
Дешман-китай клава Marvo KG901. Під час натискання "вниз" спрацьовує також "вправо" і навпаки. Іноді може працювати нормально, але рандомно без видимої причини знов вилазить цей баг, що унеможливлює нормальну навігацію стрілками. Натискання одного з світчів не замикає іншого, перевірив тестером. Скидання налаштувань кнопками чи через софт нічого не дає, перепідключення також. Що саме її повертає іноді до нормальної роботи, я не зрозумів, так само, як і те, що повертає цей баг. Інша клава працює нормально на цьому компі. Може хто шарить в клавах, глюк контролера, чи може бути ще яка причина? Хоч і дешман, але звик до неї, не хотілось би в утиль.
-
Евгений King
Member
Почитайте відгуки на Розетці, мінімум одна людина з такими самими симптомами, але іншими клавішами, зустрічається там.
Ну а далі, все ще гірше, розсипаються на шматки кейкапи за півроку, дохне підсвітка клавіш ледь не з коробки, або повна смерть клави через час.
Загалом, стандартний дешман китай, ви отримали рівно те саме, за що заплатили, для розуміння я в цю ціну брав дівчині мембранку, 2й рік, жодних нарікань.
Це якийсь конструктивний прикол у них, брак, якщо є гарантія - здайте, отримаєте заміну.
Стосовно стрілок в цілому, ніколи їх не юзав, завжди на сторінках юзаю затискання колеса миші і рухаюсь в потрібному напрямку...
Ну а далі, все ще гірше, розсипаються на шматки кейкапи за півроку, дохне підсвітка клавіш ледь не з коробки, або повна смерть клави через час.
Загалом, стандартний дешман китай, ви отримали рівно те саме, за що заплатили, для розуміння я в цю ціну брав дівчині мембранку, 2й рік, жодних нарікань.
Це якийсь конструктивний прикол у них, брак, якщо є гарантія - здайте, отримаєте заміну.
Стосовно стрілок в цілому, ніколи їх не юзав, завжди на сторінках юзаю затискання колеса миші і рухаюсь в потрібному напрямку...
-
SERGBILL
Member
їй вже 2,5 роки, свої 20$ вона вже точно відпрацювала, механічно взагалі стан як з коробки, нічого не розсипалося, не потерлося, не зламалося. тільки цей прикол помітив пару тижнів тому і 2 світлодіоди здохли на інших клавішах, хоча підсвітка мені взагалі непотрібна і більшість часу була вимкнена.Евгений King: ↑ 09.04.2025 00:38 розсипаються на шматки кейкапи за півроку, дохне підсвітка клавіш ледь не з коробки, або повна смерть клави через час
-
Евгений King
Member
Оу, ну то й викинути вже не жалко тоді)SERGBILL: ↑ 09.04.2025 02:03їй вже 2,5 роки, свої 20$ вона вже точно відпрацювала, механічно взагалі стан як з коробки, нічого не розсипалося, не потерлося, не зламалося. тільки цей прикол помітив пару тижнів тому і 2 світлодіоди здохли на інших клавішах, хоча підсвітка мені взагалі непотрібна і більшість часу була вимкнена.Евгений King: ↑ 09.04.2025 00:38 розсипаються на шматки кейкапи за півроку, дохне підсвітка клавіш ледь не з коробки, або повна смерть клави через час
Це прямо дуууже довго. Скільки я китай механіку не брав собі, історія одна, даблклік або повністю мертві клавіші за 3 міс експлуатації
З того часу живу на оптикомеханіці Bloody, перша B830 досі валяється в купі хламу, повністю справна, просто втомила загальна хлюпкість клавіш та доволі страшний загальний вигляд на 3й рік роботи, після неї взяв B930, знову 3й рік і поки все працює ок, тут вже перемикачі більш стабільні та жорсткі, металеві частини правда вже гарно протерлись, та поки ще не пугає виглядом і сподіваюсь трохи ще послужить.
Якийсь час приглядався до магнітної китай механіки, та поки ще не наважився, те що дешеве життєвий жопит застерігає не брати, а викладати за клаву 3-4к душить жаба
-
SERGBILL
Member
якби проблема у світчах, то тикнути 2 рази паяльником мені неважко, але, нажаль, неякісні перемикачі - це найменша проблема китайклав.Евгений King: ↑ 09.04.2025 03:32 даблклік або повністю мертві клавіші за 3 міс експлуатації
-
SERGBILL
Member
проблема вирішена, таку ж поведінку помітив на scrlk та pause і над ними ж підгулявші світлодіоди що ледь світилися, видалив світлодіоди і проблема зникла. над клавішами навігації світлодіоди світилися нормально, але їх видалення також вирішило проблему.
-
SERGBILL
Member
ну, не знаю, заміна світлодіодів (замовив на Аліку сотню зелених за 55грн.) та 2х перемикачів, що іноді могли не спрацювати (десяток за 45грн), сотню силіконових кілець на кейкапи за 65грн та 50гр мастила за 100грн + сама клава 800грн на той час (літо 2022) з доставкою з Розетки обійшлася, пів години - розібрати, змастити, проклеїти шумкою (ще 30грн) зібрати клаву та ще раз через 2.5 роки користування хвилин 50 перепаяти всі світлодіоди на нові - і клава знов відмінно працює. Усього приблизно 1100грн і півтори, ну може максимум дві години на колупання обійшлася. У брата G915 X LIGHTSPEED здається, і ця моя на нонейм світчах мені зручніша і навіть по тейпінгу приємніша і тихіша.. десять одночасних натискань без проблем, а більше в мене пальців не вистачає. важка, ніжки прорезинені, на столі як приклеєна, легше підняти та перекласти, ніж посунути.Евгений King: ↑ 09.04.2025 03:32 Якийсь час приглядався до магнітної китай механіки, та поки ще не наважився, те що дешеве життєвий жопит застерігає не брати, а викладати за клаву 3-4к душить жаба![]()