Hoyoverse

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Відповісти
Автор
Повідомлення
JKrl
Member

Повідомлення

То вони його вкрали чи що?
daesz
Member

Повідомлення

Не впевнений, мб офіційно "арендували" для відео. Але це вперше на моїй пам'яті коли якесь офіційне відео чи документалка використовує саундтрек з гача гри :D
lewerlin
Member

Повідомлення

daesz: 08.04.2025 17:36Але це вперше на моїй пам'яті коли якесь офіційне відео чи документалка використовує саундтрек з гача гри :D
Китайський саундтрек, з китайської гачі, використовується в "національній" китайській документалці. Чим він гірший від саундтреку з фільму, наприклад?
daesz
Member

Повідомлення

lewerlin: 08.04.2025 23:13
daesz: 08.04.2025 17:36Але це вперше на моїй пам'яті коли якесь офіційне відео чи документалка використовує саундтрек з гача гри :D
Китайський саундтрек, з китайської гачі, використовується в "національній" китайській документалці. Чим він гірший від саундтреку з фільму, наприклад?
Та нічим, але той хто продюсує це відео як мінімум ознайомлений із аркнайтсом, якщо його вибір впав на саме цей трек. При тому це трек з якого івенту а не з основної гри, тобто цей хтось напевно ще й в гача ігри грає :)
Як вже написав вище - на моїй пам'яті це вперше, щоб в будь-якому не ігровому медіа використовувався саунд з гачі.
lewerlin
Member

Повідомлення

daesz: 08.04.2025 23:25на моїй пам'яті це вперше, щоб в будь-якому не ігровому медіа використовувався саунд з гачі.
Колись то мало статись. І це не востаннє явно, музло то в сучасних гачах, без перебільшення, круте. :super:
daesz
Member

Повідомлення

lewerlin: 08.04.2025 23:41 музло то в сучасних гачах, без перебільшення, круте. :super:
Факт :rotate:
Donate
Member

Повідомлення

lewerlin: 08.04.2025 23:41
daesz: 08.04.2025 23:25на моїй пам'яті це вперше, щоб в будь-якому не ігровому медіа використовувався саунд з гачі.
Колись то мало статись. І це не востаннє явно, музло то в сучасних гачах, без перебільшення, круте. :super:
В круте музло можуть або гріфи, або Vanguard Sound, або Ю Пенг Чен інші виключення з правил. хойо наприклад в тому числі в останні роки без штатного композитора, почала робити просте залуплювання на важливих треках, треки почали не попадати в ситуацію і бути не доповненням, а варіантом лишньої рохдратованності. Це просто смішно на фоні гріфів які шість років стабільно кидають бомбезний саундтрек на кожен івент :rolleyes:
Да навіть ендфілд, у якому саундтрек тільки самого логін скріну має два варіанти один при завантаженні інший при готовності.

Вува така ж сама ситуація, куро не зійшлись с вангвардами і на фоні минулого пгр саунд був просто смітниковим, це при бюджеті в 150 лярдів то...
daesz
Member

Повідомлення

Donate: 09.04.2025 00:01 В круте музло можуть або гріфи, або Vanguard Sound, або Ю Пенг Чен інші виключення з правил.
У міки доволі нормально музло в ГФЛ2. Незнаю що було в попередніх іграх, бо ГФЛ1 не грав, а нейрал клауд грав буквально декілкьа днів (артстайл не зайшов) :)
Хто такі Vanguard Sound, доречі, не впевнений, що знайомий із іграми в яких вони робили музяку :shuffle:

Відправлено через 45 хвилин 11 секунд:
lewerlin: 08.04.2025 23:41 без перебільшення, круте.
Кинуло в рекомендованих, якщо таймстемп не спрацював то 1:34 (в мене інколи воно чомусь кидає секунд 10 пізніше або раніше стемп, при тому час правильний в лінку) :D
lewerlin
Member

Повідомлення

Donate: 09.04.2025 00:01і на фоні минулого пгр саунд був просто смітниковим,
спойлер
Просто приклад. В Вуві дуже пристойна музика. Деякі фонові треки взагалі бомба. Грі лише на користь пішло.
Відмова від Vanguard взагалі логічна, як і майбутня відмова Гіпергрифу від Монстер Сайрен. Там просто повний треш з правами. Коли КК пхають в огляди твоїх ігор музику Хойо, це взагалі ні в які рамки. Музику Хойо, завдяки їх політиці, використовує значна Ютубу, взагалі ніяк навіть з іграми не пов'язана. І в коментах частенько "а що за музика?", саунд прямо очевидно виділяється. А тобі КК бомблять підтримку "якого мене ютуб блочить?".
Додам, що у Монстер Сайрен(лейбл саунду Гіпергрифу), звукорежисура - халтура рідкісна, аж слухати не хочеться, за межами Ютубу(уклін обробці Ютубу). В ПГР в основному транс, там складно накосячити(але звукореж теж :puke: ). Якого ти композитора не знайди, якщо трек зведений як лайно, то і звучатиме він так же. В темі ЗК я вже "погорів" з цього у Гіпергрифу. Чудовий матеріал тупо "злитий". Додаємо проблеми з правами і краще вже напряму працювати з композиторами.
Donate
Member

Повідомлення

daesz: 09.04.2025 01:19
Donate: 09.04.2025 00:01 В круте музло можуть або гріфи, або Vanguard Sound, або Ю Пенг Чен інші виключення з правил.
У міки доволі нормально музло в ГФЛ2. Незнаю що було в попередніх іграх, бо ГФЛ1 не грав, а нейрал клауд грав буквально декілкьа днів (артстайл не зайшов) :)
Хто такі Vanguard Sound, доречі, не впевнений, що знайомий із іграми в яких вони робили музяку :shuffle:
Якщо подивитися то все стає ясніше... :rotate:
https://en.wikipedia.org/wiki/Girls%27_ ... 2:_Exilium
Зображення

Added in 10 minutes 39 seconds:
lewerlin: 09.04.2025 02:59
спойлер
Просто приклад. В Вуві дуже пристойна музика. Деякі фонові треки взагалі бомба. Грі лише на користь пішло.
Відмова від Vanguard взагалі логічна,
Відмова від вангвард не логічна, ідіоти з вищого керівництва за пів-року/рік до релізу приблизно, від ниття комьюніті що все не те, переписали сюжет і змінили стиль на геншин лайк... Щоб соєві китайці нили.

Це легко можна побачити по роликам з раннього ЗБТ ось наприклад прогулянка по місту. Оце вже більше виглядає як проєкт куро
спойлер
Чи навідь просто відкривши менюшки, які вже були готові...
спойлер
Все зробили як в геншині щоб не було своєї ідентичності, а живуть тільки тому що папа тенсент не хоче обсиратися перед міхойо тому кидає в принципі будь які гроші на рекламу :rotate: Типу там гра року, вибір комьюніті і т.п. :laugh:

А вангвард з ОСТами як раз працювали... В нас є дещо на ютубі :rolleyes: Але ото пробачте робимо геншин і робимо свою музику :lol:
спойлер
Added in 9 minutes 23 seconds:
lewerlin: 09.04.2025 02:59
спойлер
Просто приклад. В Вуві дуже пристойна музика.
На ваш дуже специфічний смак :rolleyes:
https://www.reddit.com/r/gachagaming/co ... in_impact/

Зображення

Added in 13 minutes 15 seconds:
lewerlin: 09.04.2025 02:59Додаємо проблеми з правами і краще вже напряму працювати з композиторами.
Перевірив це було 5 років тому і всі копірайт страйки вже через тиждень відізвали. В чому проблема то? :rotate:

Added in 4 minutes 8 seconds:
lewerlin: 09.04.2025 02:59 Додам, що у Монстер Сайрен(лейбл саунду Гіпергрифу), звукорежисура - халтура рідкісна, аж слухати не хочеться, за межами Ютубу(уклін обробці Ютубу)
Будь ласка приклади, десь там офк в трейлерах там переходи прямо халтурна але це тут ще питання, можливо не було часу :rotate: ...
daesz
Member

Повідомлення

Donate: 09.04.2025 14:40
daesz: 09.04.2025 01:19
Якщо подивитися то все стає ясніше... :rotate:
https://en.wikipedia.org/wiki/Girls%27_ ... 2:_Exilium
Зображення
:up: Я щось не здогадався глянути на сторінку ГФЛ2, глянув на сторінку самого ВС - але там немає нормально списку, тільки слайди, але декілька знайомих тайтлів там все ж зустрів (aether gazer, snowbreak, langrisser - правда із цих 3 музику чув тільки в СБ ну і моментами треки були дійсно норм, але більшість була доволі посередня; доречі, прогортав сьогодні всі слайди і таки знайшов ГФЛ2, він був самий-самий останній :D ).
У них в менюшках івенту кожного разу реально бенґер :shuffle:

З геншину чув тільки ось ці 3 альбоми, але мені, в принципі, вони сподобались в свій час :)
Зображення
lewerlin
Member

Повідомлення

Donate: 09.04.2025 14:40На ваш дуже специфічний смак :rolleyes:
Я давав слухати людям, далеким від ігор взагалі, але дуже близьким до музики. Це як Джемесон - воно і шмурдяк і нормально п'ється, а до справді хорошого віскі йому як до...
Donate: 09.04.2025 14:40Це легко можна побачити по роликам з раннього ЗБТ ось наприклад прогулянка по місту. Оце вже більше виглядає як проєкт куро
Всі, хто справді грав на ранніх ЗБТ(а не дивився на ютубі) одноголосно стверджують, що було лайно.
Donate: 09.04.2025 14:40Будь ласка приклади, десь там офк в трейлерах там переходи прямо халтурна але це тут ще питання, можливо не було часу :rotate: ...
Якщо у вас є хоч скільки адекватний тракт(нормально реалізованого 1200го і "не геймерських" пристойних вух достатньо) - зпіратьте офіційний хайрез(в нас все одно не купити). Якщо трохи досвіду "не ютубу" є - само все почується.
Ну ще в тему ЗК загляньте, я там кидав приклад(думав, може це я бомж, і в людей на кращих девайсах воно заграє).
Я начитався/начувся, але коли, послухавши сам, приніс меломанам з хорошими трактами і людям, котрі працюють з музикою, - у відповідь мені лише заперечливо головою похитали. Х.а.л.т.у.р.а. На хойо і Вуву такої реакції не було жодного разу.
Donate
Member

Повідомлення

lewerlin: 09.04.2025 21:51
Donate: 09.04.2025 14:40На ваш дуже специфічний смак :rolleyes:
Я давав слухати людям, далеким від ігор взагалі, але дуже близьким до музики. Це як Джемесон - воно і шмурдяк і нормально п'ється, а до справді хорошого віскі йому як до...
Donate: 09.04.2025 14:40Це легко можна побачити по роликам з раннього ЗБТ ось наприклад прогулянка по місту. Оце вже більше виглядає як проєкт куро
Всі, хто справді грав на ранніх ЗБТ(а не дивився на ютубі) одноголосно стверджують, що було лайно.
Donate: 09.04.2025 14:40Будь ласка приклади, десь там офк в трейлерах там переходи прямо халтурна але це тут ще питання, можливо не було часу :rotate: ...
Якщо у вас є хоч скільки адекватний тракт(нормально реалізованого 1200го і "не геймерських" пристойних вух достатньо) - зпіратьте офіційний хайрез(в нас все одно не купити). Якщо трохи досвіду "не ютубу" є - само все почується.
Ну ще в тему ЗК загляньте, я там кидав приклад(думав, може це я бомж, і в людей на кращих девайсах воно заграє).
Я начитався/начувся, але коли, послухавши сам, приніс меломанам з хорошими трактами і людям, котрі працюють з музикою, - у відповідь мені лише заперечливо головою похитали. Х.а.л.т.у.р.а. На хойо і Вуву такої реакції не було жодного разу.
Пропозиція слухати на специфічному обладнанні, щоб щось там "почути" – це вже зовсім неконструктивно. Якщо проблеми настільки серйозні, їх мало б бути чутно і без таких викрутасів, можливо, не так виразно, але все ж. Вимагати від співрозмовника шукати спеціальне обладнання, щоб довести вашу точку зору – це дивно.

Ви кажете "халтура", але де конкретно?

Поки що ваші твердження про тотальну "халтуру" звучать досить голослівно і спираються переважно на думку вашого кола спілкування та особистий досвід прослуховування на специфічній апаратурі. Без чітких, універсально помітних прикладів у самій грі... Поки що це все виглядає просто як ваша особиста сильна неприязнь до саундтреку.
lewerlin
Member

Повідомлення

Donate: 10.04.2025 15:16спеціальне обладнання
Адекватні вуха(умовні такстари за тисячу), і адекватна ЗК(хоч ріалтек, реалізований трохи вище дна) - вже спеціалізоване обладнання? :lol:
Donate: 10.04.2025 15:16Ви кажете "халтура", але де конкретно?
Грубо обрізаний діапазон, замість просто компресії(мінус деталі, а бо ще гірше - спотворені, особливо на "верхах")
Взагалі не пропрацьована стереопанорама, тупо доріжки різних інструментів звалені в купу as is.
ДР тупо відсутній як явище
Тобто дороги вирівняли по таймінгам, вирівняли гучність однією кнопкою, обрізали діапазон, щоб не працювати з компресією і в прод. Це я так рінгтони різав в Неро, будучи студентом. І то навіть там я грався зі стерео(хоча і не чув результату ніфіга на копійчаних свенах :gigi: ).
Якщо слухати на затичках з переходу, або динаміку смартфону, які ні стерео повноцінного, ні деталей, ні верху-низу навіть не відтворюють, то воно все рівно. Але візьміть хоч найдешевші адекватні вуха і ткніть їх не в саму дно-маму(вже будь яка бестбай мама з відповідних тем буде достатня) і просто порівняйте з чим завгодно. Гірше я чув лише в перших альбомах Адель(ну це взагалі притча во язицех).
Donate: 10.04.2025 15:16на специфічній апаратурі.
Якщо людина каже, що "любить музику" і для неї мінімально адекватний тракт "специфічна апаратура", то говорити нема про що.
Kirakishou
Member

Повідомлення

Вчора Куро тихо зацензурили Кантареллу та Фльорделіс. Якщо Фльорделіс це босс, то Кантарелла це вже проданий персонаж, деякі люди купували її саме за ці деталі дизайну, які Куро зацензурили. Зараз спостерігаю, як деякі блазні на ютубі, які, переконаний, сидять на зарплаті у Куро, почали виправдовувати цей крок тим, що, мовляв, в гача-іграх дівчата це не головне і цензура не впливає на геймплей. "Ітс нат е біг діл ю ступед гунерс" і все таке.
Звісно, скарги на цензуру на реддіті видаляються. Тобто розробники Куро слухають! Девс лісенд! По факту нічим не відрізняються від Хойо, які також видаляють скарги користувачів.
Цікаво, що на це скаже Тектон. Він засуджував цензуру в Зенлессі, коли вони цензурили персонажів на другій беті, і водночас він на зарплаті у Куро. Якщо не зраджує пам'ять, він сам про це говорив ще на релізі гри. Але він любить розповідати, що він завжди на боці користувачів, а не компаній. Куро цензурить вже проданого персонажа, це однозначно не в інтересах користувачів. Цікаво, як він буде Куро виправдовувати.

Касторія, до речі, геймплейно дуже фанова. Дракон це просто щось. Я не слідкував за витоками, чув щось про дракона, але не знав, що це настільки фаново. До того ж у неї одна із найкрутіших сейю.
Вплив глобальної пасивки Касторії перебільшений. Цей хейт роздули ті, хто у Куро на зарплаті. Більшість гравців це казуали, котрі або взагалі не чіпають МоС, або проходять скільки можуть і не переймаються. В той час як у китів чи просто у тих, хто трохи розібрався як будувати команди і кого треба крутити, і так персонажів не виносять. Звісно, якщо додадуть якогось мега-босса, який буде всіх виносити, тоді це може вплинути на геймплей. Але такі босси вже були і навіть моя Е0S0 Фу Сюань з ними справлялася.
Та ж Ахерон чи Фейсяо мають більш корисні для казуалів таланти, які набагато спрощують геймплей, але чомусь ніхто на це не скаржився. Виносити мобів єшкою, а не вступати в кожен бій, який навіть на автобої займає час – це набагато імбовіша фіча, ніж можливість один раз врятувати персонажа від ваншота. Пасивка Касторії це просто Е2 Фу Сюань, тільки Фу Сюань навіть ще більш імбова, бо захищає не одного персонажа, як Касторія, а всю команду.
lewerlin
Member

Повідомлення

Kirakishou: 10.04.2025 22:03Вплив глобальної пасивки Касторії перебільшений.
Хейт не конкретно на Касс, а на саму механіку пасивок в принципі. І він в контексті інших рішень і заяв Хойо. В інтерв'ю деви скаржились, що "не розуміють, чого гравці цих крутять, а цих ні". До прикладу, в них були великі очікування від Фейсяо і Сандея, які не справдились. І вони захотіли інструмент, щоб гарантовано нав'язувати, кого їм потрібно. Провалити річницю(по їх міркам) і коллабу з Фейтом, вони не могли собі дозволити. А спитати просто аудиторію, чого вона хоче - заїло.
Тому і хейт навколо Касс. Бо якщо прокатить - далі все в традиціях прецедентного права.
Kirakishou: 10.04.2025 22:03Вчора Куро тихо зацензурили Кантареллу та Фльорделіс. Якщо Фльорделіс це босс, то Кантарелла це вже проданий персонаж, деякі люди купували її саме за ці деталі дизайну, які Куро зацензурили. Зараз спостерігаю, як деякі блазні на ютубі, які, переконаний, сидять на зарплаті у Куро, почали виправдовувати цей крок тим, що, мовляв, в гача-іграх дівчата це не головне і цензура не впливає на геймплей. "Ітс нат е біг діл ю ступед гунерс" і все таке.
Звісно, скарги на цензуру на реддіті видаляються. Тобто розробники Куро слухають! Девс лісенд! По факту нічим не відрізняються від Хойо, які також видаляють скарги користувачів.
Цікаво, що на це скаже Тектон. Він засуджував цензуру в Зенлессі, коли вони цензурили персонажів на другій беті, і водночас він на зарплаті у Куро. Якщо не зраджує пам'ять, він сам про це говорив ще на релізі гри. Але він любить розповідати, що він завжди на боці користувачів, а не компаній. Куро цензурить вже проданого персонажа, це однозначно не в інтересах користувачів. Цікаво, як він буде Куро виправдовувати.
Куро вхопили лишку з Кантареллою, це головна їх помилка. Все інше - наслідки. З самого початку потрібно було розуміти, як рейтингові комісії до такого поставляться. Що їм тепер робити, я X3 :gigi: . Буде наука. Хоча цікаво, чого Солон придумає, закосплеїть Кантареллу на стрімі :laugh: ?
З іншого боку ситуація покаже рівень впливу Тенценту - якщо не буде "солонівських" приколів, то все погано.
Kirakishou
Member

Повідомлення

lewerlin: 10.04.2025 22:34І вони захотіли інструмент, щоб гарантовано нав'язувати, кого їм потрібно.
Якщо цей інструмент ще спрацює, бо тільки через пасивку крутити персонажа, який тобі не подобається, будуть далеко не всі, а кити і так всіх персонажів крутять, для них не потрібні якісь інструменти. Хойо треба брати до уваги не китів, а тих, хто може занести кілька зарплат на персонажа, який подобається. Більшості в першу чергу подобається саме персонаж, а не його ейдолони чи пасивка. Пасивку якраз будуть крутити мінмаксери, які зазвичай не роблять спонтанних покупок в грі, а щодо ейдолонів і так зрозуміло, що у всіх Е2 це маст хев. Інша справа, що ти не будеш заносити на Е2, якщо тобі не подобається сам персонаж.
Переконаний, що більшість зараз крутить Касторію не через пасивку, а тому що це класний персонаж. Загалом час покаже, як ці пасивки вплинуть на гру. Ви і самі до виходу ВуВи і на її старті були переконані, що гра буде лайном, бо Тенсент. А зараз, як я розумію, гра Вам подобається. Тому сказати, що пасивки обов’язково зруйнують ХСР, на мою думку поки що не можна. Думаю, більшості гравців не подобаються не пасивки, а те, що персонажі порівняно швидко стають неактуальними для проходження ендгейму. Не всі персонажі, але переважна більшість. Ось це реальна проблема, яка впливає на те, чи будеш ти заносити зарплатню на ейдолони, якщо все одно персонаж через декілька патчів буде поступатися якомусь новому Е0, на який ти і без донату назбираєш. Їм в першу чергу треба це фіксити.
До речі QoL в цьому патчі вони непогані занесли. Ті, що вже спробував – всі сподобалися. Тепер прокачувати персонажів, фармити матеріали та реліквії набагато зручніше.
lewerlin
Member

Повідомлення

Kirakishou: 10.04.2025 23:48А зараз, як я розумію, гра Вам подобається.
Мені подобається не власне Вува, а її вплив на ринок(і то в моменті). Ну і важко сперечатись, що як гра вона на голову вище Геншину. А те, що Тенцент зараз прикидається ягням, не відміняє їх суті.
Kirakishou: 10.04.2025 23:48Якщо цей інструмент ще спрацює
Проблема не в тому, як він спрацює для розробника, а в тому, що отримають гравці, котрі цікавляться власне геймплеєм(а це в переважній більшості не мінмаксери).
Це якраз активна аудиторія, котра генерує багато навколо ігрового контенту і хайпу. Хай-енд режими і під пасивку Касс легко закокблочити, що вже говорити про щось більше. Нинішній хайенд "на скілі" і 4*/стандарт 5* закривається, бо вони часто дублюють кор механіки івент персонажів, а хп-інфляцію можна компенсувати мінмаксом. Тепер у розробників є інструмент прямого кокблоку і, судячи з інтерв'ю, бажання та потреба ним користуватися. Для ФТП-гри, якщо вона не прямо нішева, прямий пейтувін завжди дорога на дно.
Kirakishou
Member

Повідомлення

Тектон вийшов на зв'язок і спочатку почав розповідати, що "ітс джаст е лайн, ху керс" щодо Кантарелли, а ось щодо Фльорделіс "ітс е біг ішю, бат айм файн". До того ж Куро не винні, це вимога китайських комуністів. А винні у всьому китайські фанати Геншина, адже це вони скаржилися на Кантареллу та Фльорделіс.
Потім Тектон згадав, що він на боці користувачів і почав розповідати, що люди мають право на повернення коштів, що хоч це і не вина Куро, але люди платили за персонажа без цензури. Сказав, що можна було зацензурити тільки китайський сервер. Засмутився, що це вплине на майбутніх персонажів – в майбутньому таких відвертих промо і персонажів може не бути.
Під кінець йому скинули приклади ще більшої цензури, яка може бути – де персонажам зацензурили декольте, і це вже йому не сподобалося.
А таке цілком може бути, адже Куро зацікавлені знову повернути 12+ рейтинг. Думаю, що вони тихенько зацензурять старих персонажів, а нових вже будуть випускати з цензурою, як це роблять Хойо.

Загалом це скам ще той. Місяць назад Куро вже цензурили PGR на китайському сервері, тобто вони вже знали, що їм доведеться цензурити і ВуВу, але все одно спочатку продали Кантареллу, а потім її зацензурили. І не тільки на китайському сервері, а й на глобалі. Хоч в ТоС і написано, що вони можуть це робити, але я вважаю, що це самий справжній скам.

Інформація щодо китайських фанатів Геншина, які скаржилися на Кантарелу, може бути правдою, адже коли цензурили Геншин, то була інформація, що це роблять з подачки Тенсента. Хоча ще є інформація, що на Кантареллу скаржилися самі гравці ВуВи, так звані хазбандо-енджоєри. Ну тобто жінки.
Ця ситуація ще раз нагадує, що не варто витрачати гроші на китайські ігри. Ти витратив 300 доларів на персонажа, а потім його не тільки швидко паверкріпнули, як у випадку ігор Хойо, а ще й зацензурили. Самі Хойо в плані цензури також нічим не кращі. В ХІ3 вони також цензурили персонажів після продажу. Хоча в ГІ, ХСР і Зенлессі такого наче не було, їх вже ценурили на релізі.

Надіюся, Зенлесс не постраждає від зворотної реакції фанатів Куро.

Цікаво, чому вони просто не можуть робити платні скіни без цензури, а на релізі випускати персонажів з цензурою? Щоб отримати персонажа без цензури – треба заплатити, а дитина заплатити без згоди батьків чисто формально не може. Чи для китайських комуністів це не аргумент?
Відповісти