Відеокарта GeForce RTX 5060 Ti помічена в базі даних FurMark

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Евгений King
Member

Повідомлення

russell-ander: 07.04.2025 13:52 Я ось вчора зловив 15,5 Гб споживання врам в KKD2 і це в FullHD ... які 8 Гб у 2025 році?
Ради 2.5-3 ігор, що теоретично можуть якось трохи гірше працювати, через переповнений буфер, купувати вдвічі дорожчу карту - це не логічний вихід, взагалі.
Та й те, що там десь ви побачили 15-16Гб, не значить, що на практиці будуть якісь проблеми на 8Гб карті, там багато тонкощів, не факт що то саме відеобуффер, а не Re-bar в пам'ять поліз, чи карта просто не вигружає застарілі дані. В такому кейсі можна очікувати трохи статтерів, коли буфер буде переписуватись, та можливо навіть середній фпс не постраждає.
Взагалі я вчора тестував RTX покращення відео, то на обробку онлайн потоку в максимальному пресеті карта потребувала лише 600М пам'яті. Тобто на домальовку деталей шакального відео або рендер кадру з низкої роздільної здатності треба не так то й багато пам'яті!!!
Я застав божественну графіку першого Crysis, котрому і 512MB буферу було за очі.
А зараз що?? Варто глянути на RDR2 та Hunt: Showdown в порівнянні з KKD2 просто розумієш, що більше ресурсів вона жере просто невиправдано, там немає ніяких покращень в графічному плані, що могли б це зумовити.
russell-ander
Member

Повідомлення

GreenMile: 07.04.2025 14:28 Радеони і не таке ловлять ;) КСД2 в ФХД на Експериментальних налаштуваннях в Кутна-Горі використовує 10+Гб. Я прямо зараз в нього граю на 12Гб карті в ФХД, про 8 не знаю, а от 16 їй точно не потрібно, незважаючи на те, що там ваш радік показує.

Кутна Гора не так сильно завантажує, як наприклад ніч + дощ + замок чи ліс. В мене зазвичай 8-12 Гб, споживає, а 15+ я побачив взагалі вперше, в KCD2 :spy: Можливо щось там в фоні відбувалось))
Забув уточнити, граю з генерацією.
yurius_r
Member

Повідомлення

Цікаво, чи будуть модифікації від партнерів на 12GB? Чіпи на 3GB ж
russell-ander
Member

Повідомлення

Евгений King: 07.04.2025 15:17
russell-ander: 07.04.2025 13:52 Я ось вчора зловив 15,5 Гб споживання врам в KKD2 і це в FullHD ... які 8 Гб у 2025 році?
купувати вдвічі дорожчу карту - це не логічний вихід, взагалі.
Чому в двічі? мова як раз про те, що виробники ставлять мало пам'яті в middle карти, які більше менш нормальну графіку тягнуть, а ще додати генерації і т.д. то ще більше завантаження буде. Якби ж хоч пропонували різний обьем, на вибір.
Евгений King: 07.04.2025 15:17 В такому кейсі можна очікувати трохи статтерів, коли буфер буде переписуватись, та можливо навіть середній фпс не постраждає.
Так, статтери були до речі в цей момент, алі потім споживання впало до 13 Гб :insane:
Евгений King: 07.04.2025 15:17 А зараз що?? Варто глянути на RDR2 та Hunt: Showdown в порівнянні з KKD2 просто розумієш, що більше ресурсів вона жере просто невиправдано, там немає ніяких покращень в графічному плані, що могли б це зумовити.
Абсолютно згоден, Відьмак 3, battlefield 1, наприклад, мають смішне споживання, але графіку чудову по нині
starinfo
Member

Повідомлення

GreenMile: 07.04.2025 14:28
Радеони і не таке ловлять ;) КСД2 в ФХД на Експериментальних налаштуваннях в Кутна-Горі використовує 10+Гб. Я прямо зараз в нього граю на 12Гб карті в ФХД, про 8 не знаю, а от 16 їй точно не потрібно, незважаючи на те, що там ваш радік показує.

Відправлено через 10 хвилин 7 секунд:
starinfo: 07.04.2025 13:09 і взагалі 12 гб ту мач для мідл сегменту, вистачило б і 8 гб)
8Гб - достатньо для лоу-мід, 12Гб достатньо для мід-хай, 16+ хай і вище. Що не так?
2 роки тому місцеві "експерти" розказували що 12Гб - то вже мало, бо зараз як вийдуть ігорі і за кілька років то буде кирпичина! Ну і шо, прошло 2 роки і я побачив аж одну гру де 12Гб карта не змогла у в фреймген + фуллРТ (саме ця комбінація з двох одразу) - це Індіана, яка при старті просто вже 10Гб забиває, бо це походу найледачіший консольний порт, який я бачив. Без фреймгена на максималках там все норм.
не видумуйте, божественній нвідія в 2 рази менше треба, які 8, 4 для ото 1080р і 8 для топа якраз саме те буде, бо у вас шось там показує)
GreenMile
Member

Повідомлення

starinfo: 07.04.2025 16:11 божественній нвідія
А, ясно.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

це не "споживання", а зарезервована врама грою, скільки використовується конкретно в цей момент ртсс не показує.
daesz
Member

Повідомлення

yurius_r: 07.04.2025 15:46 Цікаво, чи будуть модифікації від партнерів на 12GB? Чіпи на 3GB ж
Звичайно, що не буде. Хіба що жупан дасть зелене (іронічно) світло.
Відповісти