Швидкодію Radeon RX 9070 можна поліпшити завдяки прошивці від Radeon RX 9070 XT

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
bigmonstr666
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Швидкодію Radeon RX 9070 можна поліпшити завдяки прошивці від Radeon RX 9070 XT

амд би розібратися з проблемами з драйверами для самої 9070 хт :beer:
https://www.reddit.com/r/AMDHelp/commen ... _crashing/

з.і
доречі цікаво, що у людей з 9070 хт, чи є проблеми чи ні.
у самого немає проблем з версією від гігабайт геймінг ос. але у знайомих проблема з версіями від хфх
Востаннє редагувалось 07.04.2025 12:59 користувачем bigmonstr666, всього редагувалось 1 раз.
Yurius
Member

Повідомлення

Нема ніяких проблем, принаймні у мене.
dfcz
Member

Повідомлення

Уже было когда-то. Тогда ещё и шейдеры можно было разлочить:
https://www.techpowerup.com/articles/ov ... idcard/159
и даже ядра процессоров:
https://www.techpowerup.com/86100/pheno ... enom-ii-x4
oh_boy
Member

Повідомлення

Плюсую, все працює, як треба

Це типу, як прошивали 5700 в 5700 xt
Nouriel
Member

Повідомлення

Yurius
Так в тебе ж хт версія була :think:

Відправлено через 3 хвилини 2 секунди:
Під прошивкоюі мається наувазі в morepowertool взяти біос хт версії і на звичайну застосувати? Бо біос прошивати здається неможна
Геральт
Member

Повідомлення

З досвіду прошивки 480 в 580, жерти буде більше, ніж рідна XT

upd. This tweak boosted the base and boost clock speeds from 2.6 GHz to 3.1 GHz and raised the TGP (Total Graphics Power) to 317 watts, compared to the original 220 watts.
+45% споживання заради 15% швидкодії. Ну таке собі.

Зі. В Asus Prime Radeon RX 9070 XT TDP - 304 Вт
Voozy
Member

Повідомлення

Я бы не рискнул, конечно, такие манипуляции делать с новой картой. Тем не менее, 15-20% - внушительно.
А на долговечность карты это повлияет?
russell-ander
Member

Повідомлення

Voozy: 07.04.2025 13:40 А на долговечность карты это повлияет?
Цілком може вплинути, оскільки non-XT з заводу не розрахована на таке TDP.
Dima4s
Member

Повідомлення

Геральт: 07.04.2025 13:07 З досвіду прошивки 480 в 580, жерти буде більше, ніж рідна XT

upd. This tweak boosted the base and boost clock speeds from 2.6 GHz to 3.1 GHz and raised the TGP (Total Graphics Power) to 317 watts, compared to the original 220 watts.
+45% споживання заради 15% швидкодії. Ну таке собі.

Зі. В Asus Prime Radeon RX 9070 XT TDP - 304 Вт
воно то так. та андервольт ніхто не відміняв. думаю можна підкрутити щось більш притомне по споживанню/швидкодії після оновлення прошивки.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

це цікаво, власники 9070, дайте фідбек
unique-neon
Member

Повідомлення

bigmonstr666: 07.04.2025 12:45доречі цікаво, що у людей з 9070 хт, чи є проблеми чи ні.
Маю проблему з гібридною графікою під Win 11, під Win 10 наче працює (але там інший прикол, уже з віндою). Якщо підключати монітори через материнку, то при запуску чогось 3д-шного на весь екран, програма/гра зависає і не можливо навіть вбити процес. Доводиться ребут робити.

Пробував три окремі інсталяції вінди, і два різних компютера.

Цікавлять відгуки, чи в інших таке саме.

Підстава використовувати гібридну графіку - майже нульовий жор на десктопі. Бо з підключенням на пряму карта з двома високочастотним моніторами тягне з 40 Вт ще сама по собі.

Ще одна проблема, якщо включена інтеграшка, не залежно куди підключені монітори, то дуже довга загрузка на робочий стіл. Може більше хвилини. Ну це дрібне.

Sapphire Pulse.

За винятком цього, інших проблем поки не мав.
bez5dva
Member

Повідомлення

bigmonstr666: 07.04.2025 12:45 Предлагаю обсудить Швидкодію Radeon RX 9070 можна поліпшити завдяки прошивці від Radeon RX 9070 XT

амд би розібратися з проблемами з драйверами для самої 9070 хт :beer:
https://www.reddit.com/r/AMDHelp/commen ... _crashing/

з.і
доречі цікаво, що у людей з 9070 хт, чи є проблеми чи ні.
у самого немає проблем з версією від гігабайт геймінг ос. але у знайомих проблема з версіями від хфх
тот тред сплошное ИПСО
все знают, что "фирменные" проблемы радеонов остались далеко позади и щас нвидия косячит по страшному.
Геральт
Member

Повідомлення

Dima4s: 07.04.2025 13:47 воно то так. та андервольт ніхто не відміняв. думаю можна підкрутити щось більш притомне по споживанню/швидкодії після оновлення прошивки.
кадр/ват все одно буде гірше, ніж в рідної. Крім того рідну XT також можна андервольтити. Тут хіба що в ціні виграш, але чи виграш то насправді треба дивитись після 2-3 років використання. Як експеримент - ок, але на постійно - сумнівна ідея
bez5dva
Member

Повідомлення

russell-ander: 07.04.2025 13:44
Voozy: 07.04.2025 13:40 А на долговечность карты это повлияет?
вы думаете, там принципиально другие компоненты установлены?
russell-ander
Member

Повідомлення

bez5dva: 07.04.2025 14:54

Звичайно, це і зменшує вартість, не тільки інші, а ще й менше.
Capz
Member

Повідомлення

bez5dva: 07.04.2025 14:54

Самое простое, что приходит в голову: референсная 9070 может иметь меньше фаз питания, чем референсная 9070 XT. Ну и соответсвенно больший жор, больший ток на фазу, больше нагрев. Но это нужно проверять, плюс разные версии вендоров будут отличаться друг от друга типом компонентов и их количеством.
Azerty
Member

Повідомлення

А вот и 9070хт 2048sp подъехала
Yurius
Member

Повідомлення

Nouriel: 07.04.2025 13:05 Yurius
Так в тебе ж хт версія була :think:

Відправлено через 3 хвилини 2 секунди:
Під прошивкоюі мається наувазі в morepowertool взяти біос хт версії і на звичайну застосувати? Бо біос прошивати здається неможна
Я відповів людині у першому пості на заяву про драйвера на ХТ.

Відправлено через 4 хвилини 47 секунд:
unique-neon: 07.04.2025 14:02
bigmonstr666: 07.04.2025 12:45доречі цікаво, що у людей з 9070 хт, чи є проблеми чи ні.
Маю проблему з гібридною графікою під Win 11, під Win 10 наче працює (але там інший прикол, уже з віндою). Якщо підключати монітори через материнку, то при запуску чогось 3д-шного на весь екран, програма/гра зависає і не можливо навіть вбити процес. Доводиться ребут робити.

Пробував три окремі інсталяції вінди, і два різних компютера.

Цікавлять відгуки, чи в інших таке саме.

Підстава використовувати гібридну графіку - майже нульовий жор на десктопі. Бо з підключенням на пряму карта з двома високочастотним моніторами тягне з 40 Вт ще сама по собі.

Ще одна проблема, якщо включена інтеграшка, не залежно куди підключені монітори, то дуже довга загрузка на робочий стіл. Може більше хвилини. Ну це дрібне.

Sapphire Pulse.

За винятком цього, інших проблем поки не мав.
Це проблема Він11 ,абсолютно теж саме було у мене на 7900хт+Він11, на 9070хт не пробував ,бо знаю результат.
В мене 4к120 тв та 2к 180 монік підєднанні (хдмі+дп) споживання 6вт простой,до 25-30 у легких задачах типу плеера,чи браузера, правда вони в мене в режимі "щось одне",не розширення,чи дубоювання.

По загрузці вінди нема питань,дуже швидко.
unique-neon
Member

Повідомлення

Yurius: 07.04.2025 16:00Це проблема Він11 ,абсолютно теж саме було у мене на 7900хт+Він11, на 9070хт не пробував ,бо знаю результат.
Дякую, ясно з цим.

Я до слова щойно сів поколупатись з цим іще і дещо знайшов.

У мене інтеграване також радеони в обидвох процах. І в девайс менеджері побачив що в інтеграшки та дискретки чомусь різні версії драйверів.

Вибрав там вручну однаковий драйвер. Проблема пройшла, але дискретка повнісю не засинала. Ще десь 10 вт тягнула.

Перевстановив адреналін. Перевірив версії драйверів в обидвох - однакові. Дискретка вже засинає і схоже теж працює у гібридному режимі.

Також між цим усім афтербарнер поставив дещо подивитись. Хто зна, може також вплинуло.

Отаке.

Відправлено через 25 хвилин 35 секунд:
Yurius: 07.04.2025 16:00Це проблема Він11 ,абсолютно теж саме було у мене на 7900хт+Він11, на 9070хт не пробував ,бо знаю результат
Ой, рано радувався. Працював лише 3d mark.
До поки high performance gpu не вибрав у вінді. Вона по дефолту інтеграшку вибирала. Тоді працювати і перестало. Але тести 3d mark'а до того автоматично все-одно на дискретці запускались і працювали.
Таки пороблено.

Відправлено через 19 хвилин 8 секунд:
Якась хохма. Значить є у вінді Graphics settings. Там є Power saving GPU (не вибирається) та High performance GPU (можна вибирати). По дефолту 11-ка (та і 10-ка) обидві вибирає як інтеграшку (хоча з жефорсом вибирала саме його як high performance). Якщо лишати ці налаштування по дефолту, то 3d mark працює і нормально запускає тести на дискретці. Але ігри все-одно запускаються на інтеграшці. Якщо ж вибрати High performance GPU як дискретку - то не працюють ні ігри ні 3d mark.
Vlaad13
Member

Повідомлення

я звісно не експерт але що заважає просто розігнати адреналіном без всяких танців з бубном? :dontknow:
Відповісти