Останні статті і огляди
Новини
Выбор клавиатуры под все нужды и направления
-
artko
Member
хід клавіш в 2мм наче типовий у механічних, найпоширеніший.. я собі як граю - ставлю 1мм до спрацювання.bubbletopduke: ↑ 06.04.2025 13:16Bloody B820R
якщо є бажання паяти - можете демонтувати одін свіч, подивитись чи розбирається він (саму конструкцію) та замінити пружини. свічі оптомеханічні від бладі є в продажу? (це щодо заміни на інший типу). не бачив наче, але не дуже придивлявся.
p.s. імхо краще продати її як є, та купити нормальну механіку, з хотсвапом. щоб такі проблеми вирішувались найпростішим шляхом.
-
leif
Member
Глянув характеристики цієї бладі, так там пишуть що хід 3мм. Стандартний хід 4мм, у лонгполлів менше — 3.2-3.8мм
Відправлено через 3 хвилини 18 секунд:
Тут, якщо там стандартні пружини (бо фіг його знає що там в оптичних ставлять, не стикався) — спробувати замінити пружини на якісь довгі, щоб зусилля саме на початку натискання було велике і можна було спокійно класти пальці на клавіші. Або міняти світч на якийсь з довшим претревелом ніж у того що зараз, якщо такі є в асортименті взагалі. Якщо ні — міняти клаву, нічого не залишається.
Відправлено через 3 хвилини 18 секунд:
Тут, якщо там стандартні пружини (бо фіг його знає що там в оптичних ставлять, не стикався) — спробувати замінити пружини на якісь довгі, щоб зусилля саме на початку натискання було велике і можна було спокійно класти пальці на клавіші. Або міняти світч на якийсь з довшим претревелом ніж у того що зараз, якщо такі є в асортименті взагалі. Якщо ні — міняти клаву, нічого не залишається.
-
artko
Member
мова про хід спрацювання, а не повний. (ну, наче так пише чоловік) 4ммм це всеж повний типовийleif: ↑ 06.04.2025 13:40 Глянув характеристики цієї бладі, так там пишуть що хід 3мм. Стандартний хід 4мм, у лонгполлів менше — 3.2-3.8мм
-
leif
Member
artko
А, точно. Так, тоді все правильно. Типовий хід спрацювання — половина повного, тобто 2мм. У мене є механічний світч з претревелом 1мм, в принципі ніякого дискомфорту і при наборі тексту я не відчуваю і на ньому, але це, як і завжди з клавіатурами, питання індивідуальне. Втім оптимальна послідовність дій для вирішення озвученого траблу без змін:
1) пружини (довгі, в ідеалі 20-22мм)
2) світчі з довшим претревелом
3) клавіатура
А, точно. Так, тоді все правильно. Типовий хід спрацювання — половина повного, тобто 2мм. У мене є механічний світч з претревелом 1мм, в принципі ніякого дискомфорту і при наборі тексту я не відчуваю і на ньому, але це, як і завжди з клавіатурами, питання індивідуальне. Втім оптимальна послідовність дій для вирішення озвученого траблу без змін:
1) пружини (довгі, в ідеалі 20-22мм)
2) світчі з довшим претревелом
3) клавіатура
-
artko
Member
leif
я б порядок поставив у зворотньому напрямку
бо перепаювати свічі - така собі розвага, свічі у конкретно цій бладі міняти мабуть нема на що, найпростіше - змінити клавіатуру на щось більше уніфіковане, мабуть.
я б порядок поставив у зворотньому напрямку

-
leif
Member
artko
Та якщо є навички і все необхідне, що їх там паяти, я останні рази на розпайку+запайку ткл витратив щось в районі 45хвилин сумарно
Але так, тут питання в бюджеті, наявності світчів на які можна замінити і т.д.
Я думаю продати таку клавіатуру на вторинному ринку не так то просто. Питання чи є наявний бюджет на апгрейд/заміну тощо.
Якщо є інструмент і натхнення, не бачу причин чому б не почати з пружин.
Та якщо є навички і все необхідне, що їх там паяти, я останні рази на розпайку+запайку ткл витратив щось в районі 45хвилин сумарно

Але так, тут питання в бюджеті, наявності світчів на які можна замінити і т.д.
Я думаю продати таку клавіатуру на вторинному ринку не так то просто. Питання чи є наявний бюджет на апгрейд/заміну тощо.
Якщо є інструмент і натхнення, не бачу причин чому б не почати з пружин.
-
Patruletz
Member
бладі пішла якоюсь не тою дорогою, невже складно втикнути кайли чи гетерони з хот-свапом
-
leif
Member
Patruletz
Та ти не зрозумів, це про інше. Вони вирішили зробити ультра гамінг фулл сайз в сегменті 50-60$, а шо для цього треба ? Правильно — ОПТИЧНІ СУПЕР ШВИДКІ світчі які набагато краще і швидше ніж оці ваші галімі механічні світчі, ну просто тотальний гамінг і pay to win
а міняти ці імба світчі і немає на що, скоріше за все, так що ХС тут як невловимий Джо
Відправлено через 3 хвилини 5 секунд:
Одинокий мінусатор не полишає свого! де друзів загубив? Вас же троє було
Та ти не зрозумів, це про інше. Вони вирішили зробити ультра гамінг фулл сайз в сегменті 50-60$, а шо для цього треба ? Правильно — ОПТИЧНІ СУПЕР ШВИДКІ світчі які набагато краще і швидше ніж оці ваші галімі механічні світчі, ну просто тотальний гамінг і pay to win

Відправлено через 3 хвилини 5 секунд:
Одинокий мінусатор не полишає свого! де друзів загубив? Вас же троє було

-
VolandInferno
Member
Ризикнув і з любопитства взяв на тест Montech Darkness MK105DR. Помацаємо що воно таке.
-
artko
Member
це конкретно ця модель - екзотична. (бо оптіка пропрієтарна від бладі). є в мене bloody s87 - там звичайній типовий хотсвап сокет і все сумісне з chery-типами. ніяких проблем щось міняти.Patruletz: ↑ 06.04.2025 14:50 бладі пішла якоюсь не тою дорогою, невже складно втикнути кайли чи гетерони з хот-свапом
-
VovaII
Member
Ну і? Що там такого розтакого в тій механіці?Mr_Green: ↑ 05.04.2025 18:56Montech Mkey pro, которая только-только появилась на торговых площадках. Сейчас, я задаю себе только один вопрос: Почему я не пользовался механикой ранее!? Какой это кайф!!! Мои эмоции зашкаливают и решил сразу отписаться. Однозначно я буду считать эту покупку лучшей в 2025 году. Если у кого-то есть вопросы по данной модели - спрашивайте, постараюсь оперативно ответить.
В яких програмах вона себе аж так проявила(як ПК використовуєте — може він у вас просто стоїть і навіть не вмикаєте?)?
Дякую.
-
artko
Member
у вас що, проекційна клавіатура? діліться враженнями,цікавоVovaII: ↑ 07.04.2025 09:46Ну і? Що там такого розтакого в тій механіці?Mr_Green: ↑ 05.04.2025 18:56Montech Mkey pro, которая только-только появилась на торговых площадках. Сейчас, я задаю себе только один вопрос: Почему я не пользовался механикой ранее!? Какой это кайф!!! Мои эмоции зашкаливают и решил сразу отписаться. Однозначно я буду считать эту покупку лучшей в 2025 году. Если у кого-то есть вопросы по данной модели - спрашивайте, постараюсь оперативно ответить.
В яких програмах вона себе аж так проявила(як ПК використовуєте — може він у вас просто стоїть і навіть не вмикаєте?)?
Дякую.
p.s. бо абсолютно усі масові клавіатури - механічні, раптом. і ваше здивування трохи дивує. я, наприклад, скільки користуюсь комп'ютером жодного разу не бачив на них немеханічні клавіатури, тільки читав в новинах, що таке існує.
імхо, усі пристрої введення (клавіатурного типу зокрема), де є хоч якісь деталі, які змінюють положення механічно (натисканням користувачем) є механічні. сам принцип рееєстрації натискання у цьому контексті неважливий, але від нього і конструктиву клавіатури, ПЗ - залежіть враження від користування.
-
Yurius
Member
leif друже,нічого цікавого не виходило нового в 75,чи ткл до 200$ за базу? перестав слідкувати,а QK80 mk2 якось вже набридла 

-
Melofon
Member
Ну если вы не пользовались или не видите разницу с мембранкой то всё понятно, мне тоже сразу понравилась механика как я только перешёл, даже просто в кайф было печатать, ну и играть тоже, я наоборот не понимаю тех кто до сих пор сидит на мембранке когда механика уже давно довольно доступна, ну если конечно вы не фанат мембранок по 200грн, это как машины - есть очень дешёвые тазики а есть просто нормальные машины за адекватные деньги, жигуль ведь тоже машина, но разница в пользовании даже с тем же Фольксваген огромна и конечно не в пользу жигулей, вот так и тут примерно.VovaII: ↑ 07.04.2025 09:46Ну і? Що там такого розтакого в тій механіці?Mr_Green: ↑ 05.04.2025 18:56Montech Mkey pro, которая только-только появилась на торговых площадках. Сейчас, я задаю себе только один вопрос: Почему я не пользовался механикой ранее!? Какой это кайф!!! Мои эмоции зашкаливают и решил сразу отписаться. Однозначно я буду считать эту покупку лучшей в 2025 году. Если у кого-то есть вопросы по данной модели - спрашивайте, постараюсь оперативно ответить.
Дякую.
-
Mr_Green
Junior
VovaII
Компьютероами пользуюсь ежедневно, фактически как только просыпаюсь сразу вклюбчаю или ПК или ноут ) Так вот, никаких преимуществ в работе/развлечениях она мне не дала. Дело исключительнов в тактильном ощущении нажатия клавиш. Я не стал быстрее печатать и не стал лучше играть. Мне просто приятно пользоваться устройством. И если бы не случай (пролитое пиво на старую клавиатуру), я бы и не думал покупать мехническую клавиатуру.
Компьютероами пользуюсь ежедневно, фактически как только просыпаюсь сразу вклюбчаю или ПК или ноут ) Так вот, никаких преимуществ в работе/развлечениях она мне не дала. Дело исключительнов в тактильном ощущении нажатия клавиш. Я не стал быстрее печатать и не стал лучше играть. Мне просто приятно пользоваться устройством. И если бы не случай (пролитое пиво на старую клавиатуру), я бы и не думал покупать мехническую клавиатуру.
-
Neuromantic
Member
А є тут власники NuPhy Air75 v2?
Як у вас з автономністю? Бо моя дуже недовго тримає по блютуз, повного заряду на день, від ранку до вечора, не вистачає. Хоч з ввімкненим лгбт, хоч без нього..
Купував в березні 2024, але активно користуватися почав тільки три тижні тому. Підсвітка на мінімалках або повністю вимкнена.
Як у вас з автономністю? Бо моя дуже недовго тримає по блютуз, повного заряду на день, від ранку до вечора, не вистачає. Хоч з ввімкненим лгбт, хоч без нього..
Купував в березні 2024, але активно користуватися почав тільки три тижні тому. Підсвітка на мінімалках або повністю вимкнена.
-
leif
Member
нічосі, швидко якось. чому так?Yurius: ↑ 07.04.2025 12:15QK80 mk2 якось вже набридла
щодо новинок, то щось 2025 поки більше про менші формати в тому сегменті, який ти означив. найбільше шуму, мабуть, наробили все ті ж neo CU (60 та 65), але нео/qk/ткд у тебе вже були, навіть незавжаючи на те, що СU серія це інші нео, не думаю, що буде дуже цікаво їх купити, а інших сильних та цікавих пропозицій в цій ніші я особливо і не знаю, ті ж WS особисто мені не виглядають надто привабливо, pt 1/75 та нео 75ку вийшли ще минулого року, про них тобі відомо.
для різноманіття можна спробувати щось від mode, але якщо до $200 то це лише вживані. ну або POLYGON-7 від DR, хоча його активно розбирають, спробуй ще купи.
-
Барбарис
Member
artko, ну навіщо такі дешеві маніпуляції? В клавіатурах так позначається саме різниця в способі реєстрації натискань
.Neuromantic, кейрон в мене теж не саме довго жила, тому наступну взяв провідну з гарним авіатором.
.Neuromantic, кейрон в мене теж не саме довго жила, тому наступну взяв провідну з гарним авіатором.
-
leif
Member
якщо так швидко сідає по БТ це свідчить про доволі серйозну проблему з батарейкою, так точно не має бути, по БТ жити має значно довше. у нюфі з батареями взагалі не сильно все райдужно, то глючать, то навіть горять інколи. якщо є гарантія -- краще звернутись. ну а якщо ні -- спробувати замінити акум.Neuromantic: ↑ 07.04.2025 13:18Бо моя дуже недовго тримає по блютуз, повного заряду на день, від ранку до вечора, не вистачає. Хоч з ввімкненим лгбт, хоч без нього..
Відправлено через 3 хвилини 20 секунд:
немає загальноприйнятого визначення, насправді, якщо вже душніть на всі грошіБарбарис: ↑ 07.04.2025 13:29artko, ну навіщо такі дешеві маніпуляції? В клавіатурах так позначається саме різниця в способі реєстрації натискань