Новини
Останні статті і огляди
Micron анонсувала підвищення цін на мікросхеми пам’яті на DRAM і NAND
-
starinfo
Member
Пропоную обговорити Micron анонсувала підвищення цін на мікросхеми пам’яті на DRAM і NAND
ні, ну а чому всім можно робить космічні ціни, а цим ні?
чим вони гірші?
ні, ну а чому всім можно робить космічні ціни, а цим ні?
чим вони гірші?
-
yariksom
Member
Одна надія на Китай тепер. 
-
KimRomik
Member
Ми всі знаємо фактори підняття цін. Тепер до списку додається ще й високий попит з боку дата-центрів?
-
diplo
Member
Никогда такого не было и вот опять. Уже и цунами всякие не нужны. Просто подняли да и всё. Идите лесом и так купят.
-
taras_cs
Member
Процитую місцевого експерта з формування цін на електроніку:

-
Devijack
Member
Пеше квітня же, ахаха, який жарт. Ціни підвищують.
-
block_stupid
Member
Я не знаю чому на TPU та деяких топ сайтах, тільки сьогодні ця новина.
Хоча про це вже 2-й тиждень мова йде і анонси були.
Хоча про це вже 2-й тиждень мова йде і анонси були.
-
Scoffer
Member
Та пофігу, не буду я ваші вадяхи брати ні по 4к, ні по 8. Дозволяю хоч 16 ставити 
-
taras_cs
Member
Але в статті мова про дещо інше:Scoffer: ↑ 01.04.2025 14:04 Та пофігу, не буду я ваші вадяхи брати ні по 4к, ні по 8. Дозволяю хоч 16 ставити![]()
"повідомила своїх партнерів про подальше зростання цін на мікросхеми пам’яті DRAM та NAND протягом 2025 і 2026 років"
-
Scoffer
Member
taras_cs
Думаєш gddr пронесе?
Думаєш gddr пронесе?
-
taras_cs
Member
Scoffer
Складно сказати. Залежатиме від балансу попит/пропозиція, але як ШІ та фактор Трумпа/Китаю впливатиме на цей баланс - передбачити неможливо.
На щастя, Nvidia та AMD замовляють різні типи пам'яті, але умовний напад Китаю на Тайвань відправить ціни у космос, що на GDDR6, що на GDDR7
Складно сказати. Залежатиме від балансу попит/пропозиція, але як ШІ та фактор Трумпа/Китаю впливатиме на цей баланс - передбачити неможливо.
На щастя, Nvidia та AMD замовляють різні типи пам'яті, але умовний напад Китаю на Тайвань відправить ціни у космос, що на GDDR6, що на GDDR7
-
MetalistForever
Member
А не надо выдумывать причины, когда все страны друг на друга пошлины вводят и геополитическая ситуация в Мире нестабильна ! И так все понятно, почему цены будут только дорожать, даже не нужно Цунами и метеоритные дожди выдумывать.diplo: ↑ 01.04.2025 13:20 Никогда такого не было и вот опять. Уже и цунами всякие не нужны. Просто подняли да и всё. Идите лесом и так купят.
-
FastBullet
Member
Они посмотрели что хомяки покупают видяшки по 4к баксов и материнки по 1к баксов, так думают, че то мы дешево как-то все продаем))
P.S. Спасибо хомякам!
Отправлено спустя 1 минуту 39 секунд:
P.S.S тем более, что производители знают, что где-то в 2017-2018 годах 16 ГБ ДДР4 стоили около 200 баксов)))
P.S. Спасибо хомякам!
Отправлено спустя 1 минуту 39 секунд:
P.S.S тем более, что производители знают, что где-то в 2017-2018 годах 16 ГБ ДДР4 стоили около 200 баксов)))
-
ronemun
Advanced Member
Якраз Китай і є основним скупщиком оперативи і флешу і тим сильно піднімає ціну на неї
Вони часто беруть не якістю, а кількістю. Народ не розбирається в реальних специфікаціях проца в смартфоні/планшеті, а от цифри кількості ядер/оперативи/флешу/пікселів/слотівSIM - це основне що є в рекламі. А те що ядра проца в 3 рази слабші за норму, відеокарта в 5 раз, трояни на рівні заводської прошивки зїдають 80% оперативи і часу проца, флеш дає в 30 меньшу швидкість ніж в Iphone - всім пофіг
Відправлено через 6 хвилин 6 секунд:
навпаки, без TSMC gddr нікому не потрібна буде, як і HBMtaras_cs: ↑ 01.04.2025 14:31 але умовний напад Китаю на Тайвань відправить ціни у космос, що на GDDR6, що на GDDR7
-
Ms ALS
Junior
шас придет владик 13 и пояснит за геополитику и очередной фактор заговора , конвере безразмерный ибо телефоны на китайском мусоре медиатек ж в доступе вы че)

Відправлено через 10 хвилин 24 секунди:

Відправлено через 10 хвилин 24 секунди:
цей хлопчик подивися на ютубi фейк 20 р давнини про гниючi парковки i тепер галюцинуйе на повну
-
Shuginubi
Member
Они прикалываются? Китайцы уже начали выпуск собственной DDR5, и они сильно собьют цену, а эти повышают её!
-
Ms ALS
Junior
желаю тебе всю память в системе на всех устройсваъ нанива)