Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Yurius: 01.04.2025 19:28
vsx: 01.04.2025 19:16

где указано что они изменили цену?
гугл у поміч,по 100 разів крутити та шукати одно й те саме навіть мені набридло ;)
я вас благаю на колінах - замовте вже пану VSX 9070хт за 30к у гамбургерів - через своїх знайомих
а то на цей щоденний скигліж з приводу цін я вже не можу дивитися :banghead:
Yurius
Member

Повідомлення

Vlaad13: 01.04.2025 19:32
Yurius: 01.04.2025 19:28

гугл у поміч,по 100 разів крутити та шукати одно й те саме навіть мені набридло ;)
я вас благаю на колінах - замовте вже пану VSX 9070хт за 30к у гамбургерів - через своїх знайомих
в мене нема там знайомих, для цього потрібен лише проплачений інтернет :D
vsx
Member

Повідомлення

Yurius: 01.04.2025 19:28 гугл у поміч,по 100 разів крутити та шукати одно й те саме навіть мені набридло ;)
я это читал, но на оф информацию это не было похоже :think:

Отправлено спустя 2 минуты 15 секунд:
Vlaad13
предлагаю поступить как этот смайлик, форуму только на пользу
Vlaad13
Member

Повідомлення

Yurius: 01.04.2025 19:40
Vlaad13: 01.04.2025 19:32
в мене нема там знайомих, для цього потрібен лише проплачений інтернет :D
то поясніть у топіку як купити умовну 9070хт за 30к з америки - всі бажаючі собі її прикуплять і ми нарешті позбудемося цього кожноденного спаму :dontknow:
Hells Angels
Member

Повідомлення

Vlaad13: 01.04.2025 22:04то поясніть у топіку як купити умовну 9070хт за 30к з америки
тож писалось, купуєш відеокарту, називаєш її материнкою у якої мінімальний податковий збір, по типу ліміт 150 євро, а ставиш назву та ціну МП за 200євро і надієшся що проскочить при ввозі нова пошта шипінг :laugh:
Vlaad13
Member

Повідомлення

Hells Angels: 02.04.2025 00:13
Vlaad13: 01.04.2025 22:04то поясніть у топіку як купити умовну 9070хт за 30к з америки
тож писалось, купуєш відеокарту, називаєш її материнкою у якої мінімальний податковий збір, по типу ліміт 150 євро, а ставиш назву та ціну МП за 200євро і надієшся що проскочить при ввозі нова пошта шипінг :laugh:
наскільки я знаю я нічого не можу оплатити укр карткою в америці - а навіть якщо і зміг в Україну пошта не їде (ну вона то я знаю що їде але як я це роблять я не знаю бо ті ж яйця пишуть що в Україну не відправляють товар)
тут багато якихось незрозумілих деталей
знаю є сервіси в Інтернетах оцих ваших які закуповують ваші замовлення чи через Міст експресс - корочше я не зовсім в курсі як воно якщо хто шарить поясніть місцевим ждунам - та нехай вони накінець карти собі куплять - бо нема вже ніяких сил це терпіти
Hells Angels
Member

Повідомлення

Vlaad13: 02.04.2025 00:40наскільки я знаю я нічого не можу оплатити укр карткою в америці
амазон штати, німеччина, польша спокійно знімає оплату з привату та моно
доставка йде не в Україну, а на адресу нової пошти у відповідній країні
потім на сайті НП шипінг заповнюєш дані товару, коли отримав трек-номер з яєк чи амазону
ну і чекаєш десь 7-10 днів поки приїде до тебе
vsx
Member

Повідомлення

Vlaad13: 02.04.2025 00:40 бо нема вже ніяких сил це терпіти
ты в каждом посте спамишь и пишешь абсолютную ерунду и ахинею а потом добавляешь что нет сил это терпеть :laugh:
у тебя с головой все в порядке? :puzzle:
Vlaad13
Member

Повідомлення

Hells Angels: 02.04.2025 00:45
Vlaad13: 02.04.2025 00:40наскільки я знаю я нічого не можу оплатити укр карткою в америці
потім на сайті НП шипінг заповнюєш дані товару, коли отримав трек-номер з яєк чи амазону
при данній схемі потрібно платити мито - що робить покупку не дуже вигідною
Melofon
Member

Повідомлення

Геральт: 01.04.2025 11:32 Vader
Свою 6900 брав практично по рек. ціні задовго до виходу 7000. Так що кілька тис то не падіння, а так... невеличка кореляція. 25к, ну, нехай максимум 30к (при поточному курсі), за 9070XT. А ні, то й UDNA можна почекати :)

Нема турбінок :(
Небольшая разница? :facepalm:
25 и 30к это уже существенная разница даже в процентном соотношении, да и 5к сэкономить тоже норм, считай уже на бп или ссд есть деньги, а пару тысяч тоже приятно когда скидывают, так несколько раз скинут по пару тысяч и уже норм цена.

Отправлено спустя 5 минут 24 секунды:
vsx: 02.04.2025 01:16
Vlaad13: 02.04.2025 00:40 бо нема вже ніяких сил це терпіти
ты в каждом посте спамишь и пишешь абсолютную ерунду и ахинею а потом добавляешь что нет сил это терпеть :laugh:
у тебя с головой все в порядке? :puzzle:
Да конечно у него не в порядке :laugh: какой-то юношеский максимализм и просто иногда безсмысленный бред постит тупо через одно сообщение, а потом нет сил терпеть :gigi:
Yurius
Member

Повідомлення

Vader: 02.04.2025 00:25 Детский сад.Шоб я ещё такой .... страдал :facepalm:
дитячий сад це 90% твоїх постів :lol:

Відправлено через 1 хвилину 23 секунди:
Vlaad13: 02.04.2025 01:20
Hells Angels: 02.04.2025 00:45
при данній схемі потрібно платити мито - що робить покупку не дуже вигідною
це не зовсім так,шанси десь 50 на 50%,але новою поштою ніхто не возить
Vader
Member

Повідомлення

Yurius
Ой,а твои посты :lol: все чисто по делу :lol:

Отправлено спустя 53 секунды:
Покаж чек..про оплату карты-я тебе не верю.. :gigi:

Отправлено спустя 1 минуту 44 секунды:
Покаж чек..про оплату карты-я тебе не верю.. :gigi: Yurius
Это ж ты тут карты перепродаешь,или я ошибаюсь?
Yurius
Member

Повідомлення

Доказ мого посту вище,я приєднуюсь доречі до людей які не вірили у 43 роки,ну або треба зав'язувати с міцним :lol:
Геральт
Member

Повідомлення

А якщо розпечатати і типу б/у слати?
GreenMile
Member

Повідомлення

Vlaad13: 02.04.2025 00:40
наскільки я знаю я нічого не можу оплатити укр карткою в америці - а навіть якщо і зміг в Україну пошта не їде (ну вона то я знаю що їде але як я це роблять я не знаю бо ті ж яйця пишуть що в Україну не відправляють товар)
знаю є сервіси в Інтернетах оцих ваших які закуповують ваші замовлення чи через Міст експресс - корочше я не зовсім в курсі як воно якщо хто шарить поясніть місцевим ждунам - та нехай вони накінець карти собі куплять - бо нема вже ніяких сил це терпіти
Це досить проста але трохи муторна схема в плані, що або повезе, або ні.
В Америці купляється відяха з банківської карти, якщо оплата картою не проходить, можна оплатити з палки, вона офіційно є в Україні і платити з неї не проблема. Далі, як шипінг адреса (куди доставляти) вказується склад форвардера в безподатковому штаті Америки. Форвардер - зазвичай Міст, Нова пошта тощо, ще колись Пєсото було, не знаю, чи вони живі досі і там купа маловідомих, в тому числі контрабандистів. В інтернет-кабінеті форвардера реєструєш на свою українську адресу посилку, вказуючи трек-нормер від американского магазина і при реєстрації треба вказати що це і яка його вартість. І отут починається намахалово і варіанти повезло, чи не повезло.
Пан з відяхою вище вказав неправду, що це їде не відяха за 600 баксів, а материнка за менше ніж 150 євро, тобто ціна на яку не нараховується мито в Україні. Йому повезло - ніхто не перевірив, але так буває не завжди, бо на митниці теж не ідіоти сидять, але вони більше телефони відловлюють. Мені наприклад відкривали посилку з водянкою щось там за 60 євро чи щось таке. І на інвертор з Китаю теж забажали чек, хоча от що-що, а інвертори взагалі фіг відрізниш, вони коштують 20 баксів, чи 350. Крім того, американский магазин часто може покласти в коробку інвойс з реальною ціною і тоді такого хитропопого можуть спіймати вже на складі форвардера при декларуванні неправдивих відомостей.
Ну а далі просто чекаєш в Україні поки до тебе приїде посилка, і сподіваєшся, що її не загублять і не пошкодять, бо якщо так, то тобі повернуть задекларовану сумму, тобто у разі втрати відяхи отримаєш 150баксів замість 600.

У контрабандистів там може якісь інші правила, але я ними не користувався.
Melofon
Member

Повідомлення

Yurius: 02.04.2025 08:57
Vader: 02.04.2025 00:25 Детский сад.Шоб я ещё такой .... страдал :facepalm:
дитячий сад це 90% твоїх постів :lol:
С этим тоже согласен!
GreenMile
Member

Повідомлення

Геральт: 02.04.2025 09:41
А якщо розпечатати і типу б/у слати?
Митниця на це болт клала. У мене знайомий, що ремонтом займається, купляє мертві телефони на запчастини, оптом і йому регулярно митниця нерви робить і нараховує повну ціну на коробку умовних мертвих айфонів, які там просто насипом лежать.
Yurius
Member

Повідомлення

GreenMile: 02.04.2025 09:44
Vlaad13: 02.04.2025 00:40
Це досить проста але трохи муторна схема в плані, що або повезе, або ні.
В Америці купляється відяха з банківської карти, якщо оплата картою не проходить, можна оплатити з палки, вона офіційно є в Україні і платити з неї не проблема. Далі, як шипінг адреса (куди доставляти) вказується склад форвардера в безподатковому штаті Америки. Форвардер - зазвичай Міст, Нова пошта тощо, ще колись Пєсото було, не знаю, чи вони живі досі і там купа маловідомих, в тому числі контрабандистів. В інтернет-кабінеті форвардера реєструєш на свою українську адресу посилку, вказуючи трек-нормер від американского магазина і при реєстрації треба вказати що це і яка його вартість. І отут починається намахалово і варіанти повезло, чи не повезло.
Пан з відяхою вище вказав неправду, що це їде не відяха за 600 баксів, а материнка за менше ніж 150 євро, тобто ціна на яку не нараховується мито в Україні. Йому повезло - ніхто не перевірив, але так буває не завжди, бо на митниці теж не ідіоти сидять, але вони більше телефони відловлюють. Мені наприклад відкривали посилку з водянкою щось там за 60 євро чи щось таке. І на інвертор з Китаю теж забажали чек, хоча от що-що, а інвертори взагалі фіг відрізниш, вони коштують 20 баксів, чи 350. Крім того, американский магазин часто може покласти в коробку інвойс з реальною ціною і тоді такого хитропопого можуть спіймати вже на складі форвардера при декларуванні неправдивих відомостей.
Ну а далі просто чекаєш в Україні поки до тебе приїде посилка, і сподіваєшся, що її не загублять і не пошкодять, бо якщо так, то тобі повернуть задекларовану сумму, тобто у разі втрати відяхи отримаєш 150баксів замість 600.

У контрабандистів там може якісь інші правила, але я ними не користувався.
1.Форвардеру пофіг що ви везете і як декларуєте ;
2.У форвардера є опція "прибрати інвойс" за 0 дол;
3.Як писав вище ніхто не возить НП;
4.не важливо нове ,чи б\в, головне вартість
Востаннє редагувалось 02.04.2025 09:58 користувачем Yurius, всього редагувалось 1 раз.
Vader
Member

Повідомлення

Yurius: 02.04.2025 09:36 Доказ мого посту вище,я приєднуюсь доречі до людей які не вірили у 43 роки,ну або треба зав'язувати с міцним :lol:
:lol: а чё ж ты морозишься?чё ты своим коллегам по спаму,не расскажешь,как просто из США карту привезти,а то тут гадают..а ты все молчишь :lol:
Yurius
Member

Повідомлення

Vader: 02.04.2025 09:54
Yurius: 02.04.2025 09:36 Доказ мого посту вище,я приєднуюсь доречі до людей які не вірили у 43 роки,ну або треба зав'язувати с міцним :lol:
:lol: а чё ж ты морозишься?чё ты своим коллегам по спаму,не расскажешь,как просто из США карту привезти,а то тут гадают..а ты все молчишь :lol:
зникни бот
Відповісти