Dilfin: ↑
01.04.2025 16:13
Enjthesilence: ↑
01.04.2025 14:13
5090 - це безконкурентний нішевий продукт, завжди знайде собі покупця. І ціни на "хайенд" завжди були невиправдано високими, так було і буде. це правило працює всюди. бойкотувати можливо лоу і середній сегмент - це масс маркет, 9070 (хт) 5070, 5070ті, 5060 і тд, але й зараз це не спрацює, тому що тоді будуть витрачатись більше на ШІ прискорювачі, а декстоп стане ще дорожчим. і знову ж таки, якщо подивитись на останні 4-5 поколінь гпу середнього сегменту з тверезою головую і розуміти що таке "інфляція" не сильно ті карти і подорожчали.
Вам плюють в очі, а Ви кажете, що то Божа роса, який нішевий продукт, яку нішу він займає, Вам "маркетолухи" пропісочили мізки конкретно, так лапші можна наівішати про любий товар, що він нішевий, головне вірити в це, так, це складний інженерно продукт, але не більше. Товар уже запущений у виробництво, виготовляється і можна або нарощувати об'єми, або ні, а для чого нарощувати виробництво, як можна створити штучно дефіцит через відсутність конкурентів і заробляти ще більше. "Чого немає або не можна – того в два рази більше хочеться" і на цьому можна гарно заробити.
4090-5090 не мають конкурента в своєму сегменті, назви одну карту? ах, так. наступна йде 5080, от це не задача. 5090 - найшвидша ігрова гпу, найпродуктивніша. Може диктувати прайс, який заманеться. якщо ти за своє життя, ще не зрозумів, що такі речі завжди були і будуть оверпайс, це якось наївно, ні? я вже написав при яких умовах буде нормальний конкуруючий прайс, але відсутність саме "конкурента" дозволяє продавати спочатку по 1,6к, а тепер по 2к. знову ж так, хіба тебе хтось змушує її купувати за 2к? я вже втомився це повторювати) якби було вигідно, наштампувати міліони 5090 і продавати їх за 3 копійки, хуанг так і вчинив би, але розумієш - для них першочергово зараз штампувати карти під ШІ, там не ідіоти сидять, вони розуміють як працює ціноутворення і що принесе їм максимальний прибуток. я би також хотів, щоб топи коштували як 10 років назад по 700 баксів, але це мої хотілки, реальність в нас інша. ми кажемо про найдорожчу карту, а не бюджетний сегмент, тих 5090 не так багато взагалі існуватиме.
чи ти бігаєш по автофорумах і розповідаєш про доцільність прайсів на якісь спортивні авто? про конвєєр виробництво і тд? вони не коштують своїх грошей, абсолютно. "більше - за менший прайс" працює лише в бюджетному, максимум середньому сегменті.