Ну це зрозуміло. Але я не про новину в цілому, а конкретно у пана VolandInferno питав, нащо він збирається це робити? Хоча, можливо він теж просто через ентузіазмkairo: ↑ 31.03.2025 18:09Забавка для ентузіастів.Tiufin: ↑ 31.03.2025 18:01 А нащо воно треба? Стільки головняка заради зайвих 5-10% продуктивності у бенчмарку? Просто з цікавості питаю.
Останні статті і огляди
Новини
Ентузіаст зняв теплорозподільну кришку AMD Ryzen 9 9950X3D за допомогою праски
-
Tiufin
Member
-
VolandInferno
Member
Tiufin
Саме так, просто цікаво, чом би й ні. Якщо можна доотримати 10-15-20% продуктивності, можна і ріскнуть:))) ніякого практичного сенсу чи зиску тут немає:)
Саме так, просто цікаво, чом би й ні. Якщо можна доотримати 10-15-20% продуктивності, можна і ріскнуть:))) ніякого практичного сенсу чи зиску тут немає:)
-
kairo
Member
Якби я збирав собі новий ПК і мені за 100-150 євро запропонували зробити деліддінг та встановлення водянки на рідкий метал, я би погодився. Бо сам не готовий таким займатись.Tiufin: ↑ 31.03.2025 18:14Ну це зрозуміло. Але я не про новину в цілому, а конкретно у пана VolandInferno питав, нащо він збирається це робити? Хоча, можливо він теж просто через ентузіазмkairo: ↑ 31.03.2025 18:09 Забавка для ентузіастів.
-
aaleksandrenko
Member
праска гріється в районі 100-200 градусів. тобто середній режим буде до 170 градусів. он дербауер в духовці жарить при 170 градусів тривалий час, а тут декілька коротких циклів. При чому в духовці жаряться і конденсатори, а не тільки кремній.
Якщо робити обережно то безпечний колхозний варіант
Якщо робити обережно то безпечний колхозний варіант

-
Kotya
Member
Красень.
Олдскул експериментатор
Олдскул експериментатор

-
VRoman
Member
Ну конечно страшно в первый раз. Но легко. Совет только один: надо поддеть крышку заранее ножом или лезвием, чтобы не свозить её, а сразу вверх отлепить. Когда я свёз крышку припой размазался по подложке процессора. Сопли хрен уберёшь не повреждая лакового покрытия конденсаторовyariksom: ↑ 31.03.2025 16:35Ну ніби страшнувато трохи, але не бачу проблем якщо правильно підійти, інакше там не тільки кришка відпаде.VRoman: ↑ 31.03.2025 16:30 Ну я тоже 7800X3D скальпировал утюгом. И чего? Быстро. Удобно.
Востаннє редагувалось 31.03.2025 19:30 користувачем VRoman, всього редагувалось 1 раз.
-
Сidonix
Member
Thermal Grizzly Iron ProAlanis: ↑ 31.03.2025 17:22 Наверное скоро появится брендовый утюг от Der8auer.
-
WakeMe
Member
Розмазати РМ - 1 хвилина. Прикрутити ватер - 1 хвилина. Дуже важкоkairo: ↑ 31.03.2025 18:20Якби я збирав собі новий ПК і мені за 100-150 євро запропонували зробити деліддінг та встановлення водянки на рідкий метал, я би погодився. Бо сам не готовий таким займатись.

-
Devijack
Member
Ну, якщо все так складно, то в радомній майстерні усюди є термофен. Коли вже точно відомо що припій під кришкою плавиться при 170 то і на фені можна виставити 170, спокійно безпечно сдути без експерементів.aaleksandrenko: ↑ 31.03.2025 18:42праска гріється в районі 100-200 градусів. тобто середній режим буде до 170 градусів. он дербауер в духовці жарить при 170 градусів тривалий час, а тут декілька коротких циклів.
-
kairo
Member
Якби ж так все просто було)) Я звичайну воду пів години ставив. В даному випадку, по-перше, треба нанести РМ так, щоб не забруднити нічого навколо, по-друге, нанести так, щоб не було мікро-карманів із повітрям, щоб не отримати локальний хотспот. Linus Tech Tips двічі переставляли все, поки не встало нормально.WakeMe: ↑ 31.03.2025 19:39Розмазати РМ - 1 хвилина. Прикрутити ватер - 1 хвилина. Дуже важкоkairo: ↑ 31.03.2025 18:20Якби я збирав собі новий ПК і мені за 100-150 євро запропонували зробити деліддінг та встановлення водянки на рідкий метал, я би погодився. Бо сам не готовий таким займатись.![]()
-
koniyoto
Member
Я так розумію, що головна фішка у тому, що людина замість інструментів які для цього призначені і коштують копійки на фоні самого процесора, використав праску? Йому що тепер пам'ятник на алеї довбо...бів ставити будуть?
-
AntonyKandaurov
Member
Там пам'ятник ставлять тим, хто після таких новин сам бере праску і кінчає свій процесорkoniyoto: ↑ 01.04.2025 01:29 Я так розумію, що головна фішка у тому, що людина замість інструментів які для цього призначені і коштують копійки на фоні самого процесора, використав праску? Йому що тепер пам'ятник на алеї довбо...бів ставити будуть?

-
alexeygalas
Member
Ще один погорілець
https://itc.ua/ua/novini/mor-protsesori ... j-9950x3d/
Читаю і розумію, як мені пощастило, що з моїм на платі Asrock нічого не трапилось поганого.
Я правда начитавшись страшилок першим ділом після запуску полетів у BIOS і хотів виставити ручну напругу на SOC. Але Asrock подбали про це за мене. В версії 3.20 там вручну було виставлено 1.2 при першому старті
https://itc.ua/ua/novini/mor-protsesori ... j-9950x3d/
Читаю і розумію, як мені пощастило, що з моїм на платі Asrock нічого не трапилось поганого.
Я правда начитавшись страшилок першим ділом після запуску полетів у BIOS і хотів виставити ручну напругу на SOC. Але Asrock подбали про це за мене. В версії 3.20 там вручну було виставлено 1.2 при першому старті
-
dfcz
Member
Ентузіаст зняв теплорозподільну кришку AMD Ryzen 9 9950X3D за допомогою праски
Ваў, круто.
А я прошил в Gainward RTX 3090Ti Phantom BIOS от ASUS TUF RTX 3090Ti, чтобы можно было поднять поверлимит до +15%.
И что, об этом тоже новость писать?
Ваў, круто.
А я прошил в Gainward RTX 3090Ti Phantom BIOS от ASUS TUF RTX 3090Ti, чтобы можно было поднять поверлимит до +15%.
-
MaKCuMyC
Member
А що, хтось якось інакше робив? 

-
koniyoto
Member
Ні. А от як би ти це зробив, заживлюючи ПК від дінамо-машини, яку б крутили 3 біча, яким би ти в свою чергу платив паленою горілкою. От тоді ти був героєм на якого можна рівнятись і усім так робити.dfcz: ↑ 01.04.2025 09:49 Ваў, круто.
P.S. Мені задається, що люди вважають, що щось зроблене власними руками повинно бути зроблене максимально всрато і не підходящими інструментами (бажано зробленеми так же всрато і власноруч) це і є справжній DIY.
-
VolandInferno
Member
Так, одразу поряд з твоїм.koniyoto: ↑ 01.04.2025 01:29 Йому що тепер пам'ятник на алеї довбо...бів ставити будуть?
-
Alligator
Member
Так, промисловий фен