Огляд та тестування відеокарти ASUS TUF Gaming GeForce RTX 5090 32GB OC Edition. Порівняння з GeForce RTX 4090 та іншими опонентами

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Enjthesilence
Member

Повідомлення

revans: 31.03.2025 23:26
Enjthesilence: 31.03.2025 19:04

та й жере і що з того? багато хто дивиться на вт\фпс? он мідли конкурента жруть більше 400вт і що тепер? на енергоефективність багатьом начхати. нормальна цеглинка така.
Можна посилання на графік?.. Бо моя розігнана топ модифікація Sapphire Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB NITRO+ з + 50 ват до базового значення їсть тільки до 406 ват, коли будь яка модифікація 5090 до 600 ...Тому цікаво де взяли графік з 468 ват для 7900xtx.. напевно щось на воді?
https://www.techspot.com/review/2961-am ... n-9070-xt/

7900хтх спокійнесенько може за 450вт жерти, але от 5090 з її продуктивністю все ж має право на 600вт. (хоча це і не найкраща карта за споживанням, але чи доцільно це взагалі?) енергоефективність - не сильна сторона радеонів. https://www.techpowerup.com/review/asus ... oc/43.html
Востаннє редагувалось 01.04.2025 00:19 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 4 разів.
Vpupkin
Member

Повідомлення

Така собі картка, та я і сам потроху намагаюся виловити у американських магазинах, чи то для себе, чи для перепродажу :dontknow:
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

https://www.amd.com/en/products/graphic ... 00xtx.html
Зображення
355 Вт, нехай ексель закривають :gigi:

Відправлено через 3 хвилини 7 секунд:
Vpupkin
Перепродаж найкращий вибір, можна буратіну постригти який дуже хоче Multi FlameFrame Generation :D
Vpupkin
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 01.04.2025 00:06Перепродаж найкращий вибір, можна буратіну постригти який дуже хоче Multi FlameFrame Generation
Я б парочку взяв, одну для буратіни, а іншу для себе, та то лише мрії.
erkins007
Member

Повідомлення

Ektalion: 31.03.2025 18:11
leif: 31.03.2025 18:04 ну тищ за 90 гривнів, то цілком собі можна було б і взяти сабж. а за 150+, то вже вибачайте, графоній і володіння топовою картою стільки не коштують. для мене принаймні.
Якби ж то 150к :laugh:
спойлер
Зображення
Эт уже наши барыги разошлись. За 150 я брал астрал на воде в розетке в феврале. Тогда у них таф был по 130к. Что конечно тоже дороговато, но +- нормально для нового топа.
Ждуны которые тогда не захотели брать и решили "подождать месяц-два пока цены упадут" могут теперь брать таф по 170.

Отправлено спустя 1 минуту 6 секунд:
Enjthesilence: 31.03.2025 19:04 он мідли конкурента жруть більше 400вт і що тепер? на енергоефективність багатьом начхати. нормальна цеглинка така.
В большинстве игр без разгона будет не больше 500ват потребление.
MessiaH
Member

Повідомлення

Результаты в Рэтчете и Кланке у меня тоже +/- такие как в тесте редакции
Wonderboy
Member

Повідомлення

Якийсь дивний тест без порівняння шуму. Нема мікрофона - люди телефоном міряють, тим більше умови однакові. Бо по тестах у інтернетах звуковий тиск у цієї цеглини геть некомфортний
MessiaH
Member

Повідомлення

Wonderboy
Моя версия от Palit абсолютно для меня тихая. . Хотя все писали что она шумновата, но тут каждый воспринимает шум по-своему. Асус уверен ещё тише. У меня в системнике 13 карлсонов 140мм ноктуа ippc 3000 и 3 штуки iceberg thermal icegale extra, так что я шум от видяхи вовсе не слышу :gigi:
Snikard
Member

Повідомлення

лучше взять за эти деньги что-то заднеприводное и укатать в хлам - кайфа и пользы больше будет!
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Shaolin_Style: 31.03.2025 21:47У сабжа из обзора msrp 2000$, а по факту это почти 4.
В теорії в продажу десь мав бути таф 5090 по спец. ціні $2000
На практиці з таких дефіцитом їх ніде не було взагалі.

Зображення

Найнижча ціна, по якій вони заходили до нас в країну в опті - це $2750, що як раз і є $2300 + ПДВ.
Alligator
Member

Повідомлення

leif: 31.03.2025 18:04
Devijack: 31.03.2025 18:02Зима вже скіньчилась, опалення не потрібне.
ну тищ за 90 гривнів, то цілком собі можна було б і взяти сабж. а за 150+, то вже вибачайте, графоній і володіння топовою картою стільки не коштують. для мене принаймні.
Enjthesilence: 31.03.2025 18:47
leif: 31.03.2025 18:43 Нижче 70 були 4090 за нормальні карти.
ну таких лише привітати залишається, що дочекались. гарний прайс
за ціноутворення різних вендорів погоджусь, там неадекватність присутня.
2025: +-2к баксів за одну відеокарту це нормально і можно брати :weep:
Scoffer
Member

Повідомлення

Alligator: 01.04.2025 10:202025: +-2к баксів за одну відеокарту це нормально і можно брати
Це ще нічо, там оно трамп і ко миляться замінити держ борг на облігації з виплатою через 100 років, то тоді буде "2026: 20 кілобаксів за одну відеокарту це нормально і можна брати" :D
MessiaH
Member

Повідомлення

Snikard: 01.04.2025 09:46лучше взять за эти деньги что-то заднеприводное и укатать в хлам - кайфа и пользы больше будет!
За такие деньги оно уже будет в хлам указано сразу, даже стараться не надо
Alligator
Member

Повідомлення

Scoffer, такими темпами робити збереження в кубиких льоду буде стабільніше ніж у долларах. Ось тільки де зберігати, Гренландія, Арктика та Антарктика вже не варіант :gigi:
Snikard: 01.04.2025 09:46 лучше взять за эти деньги что-то заднеприводное и укатать в хлам - кайфа и пользы больше будет!
Самокат? Якщо без жартів то будь яка тематика конкретній людині за ці гроші була б цікава, хоч активний відпочинок хоч палатка, лодка та вудочка, тільки ми на сайті overclockers, причому у розділі огляду новинок :gigi:
Wonderboy
Member

Повідомлення

MessiaH: 01.04.2025 08:55У меня в системнике 13 карлсонов 140мм ноктуа ippc 3000 и 3 штуки iceberg thermal icegale extra, так что я шум от видяхи вовсе не слышу
У мене в системнику найшумніший компонент якраз відяха, тому питання шуму актуальне. Моя 3080ті від Гіги в простої тиха, але на 100% завантаженості вже дає відчутний шумовий фон.
erkins007
Member

Повідомлення

Snikard: 01.04.2025 09:46 лучше взять за эти деньги что-то заднеприводное и укатать в хлам - кайфа и пользы больше будет!
Это из оперы "сколько на эти деньги водки можно было купить?!!".
Dilfin
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 31.03.2025 19:12
Геральт: 31.03.2025 19:00
Непогано так віконечко зсунули. Вже 90к за шмат текстоліту ніби як і норма :D
коли конкуруєш сам з собою, можна і за 200 продавати.
Можна, але має бути якась колективна свідомість і розуміння, що це не доцільно і принципово не купляти, навіть тут у форумі багато хто може собі і за 200к дозволити купити, але не роблять цього, бо розуміють, що це не розумно бути лохом і кормити бариг, але завжди знайдуться дурники, яким гроші даються легко і немає куди їх дівати, побіжать і куплять і за 300к

Відправлено через 3 хвилини 31 секунду:
Геральт: 31.03.2025 19:00
leif: 31.03.2025 18:04
ну тищ за 90 гривнів, то цілком собі можна було б і взяти сабж. а за 150+, то вже вибачайте, графоній і володіння топовою картою стільки не коштують. для мене принаймні.
Непогано так віконечко зсунули. Вже 90к за шмат текстоліту ніби як і норма :D
Це принцип маркетингу, завищити ціну, зробити штучний дефіцит, ціна полетить в космос, а потім сказати: от бачите, а 2000$ за відеоплату це ж зовсім нормальна ціна і лемінги всі дружно закричать: таааак.)

Відправлено через 13 хвилин 24 секунди:
kairo: 31.03.2025 20:38
Ektalion: 31.03.2025 19:12 Головне не зупинятись і робити касу Хуангу, щоб далі підвищував ліміт цін.
Касу Хуангу робить ШІ, а геймери – то таке, лише на кишенькові витрати. Менше купуватимуть – менше доведеться Жупану марнувати дефіцитні пластини на ті нещасні відеокарти.
А коли закінчиться бум ШІ, коли люди зрозуміють, що краще самим все робити, а не надіятись на ШІ? Ефект моторошної долини може наступити доволі швидко. Як Ви уявляєте майбутнє, коли мільйони андроїдів (яких вже зараз планують випускати сотні тисяч) замінять працівників на виробництвах, ШІ буде виконувати всю розумову роботу, що тоді будете робити Ви?
Геральт
Member

Повідомлення

Dilfin
Так за такою логікою і в 4000 самі з собою конкурували, і в 2000 і в 1000. Та й 3000 для багатьох "не мала конкурентів". Але щось я не пам'ятаю 1080Ті по 4к$ :insane:
kairo
Member

Повідомлення

Dilfin: 01.04.2025 12:47 А коли закінчиться бум ШІ, коли люди зрозуміють, що краще самим все робити, а не надіятись на ШІ? Ефект моторошної долини може наступити доволі швидко. Як Ви уявляєте майбутнє, коли мільйони андроїдів (яких вже зараз планують випускати сотні тисяч) замінять працівників на виробництвах, ШІ буде виконувати всю розумову роботу, що тоді будете робити Ви?
Я ще чекаю революцію нанотехнологій, революцію 3D-принтерів, революцію метавсесвіту, революцію блокчейну та інші, щоб хвилюватися за революцію ШІ.

Відправлено через 5 хвилин 12 секунд:
Wonderboy: 01.04.2025 11:09 У мене в системнику найшумніший компонент якраз відяха, тому питання шуму актуальне. Моя 3080ті від Гіги в простої тиха, але на 100% завантаженості вже дає відчутний шумовий фон.
Моя попередня 3080 була значно шумнішою за 4090.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Dilfin: 01.04.2025 12:47 Можна, але має бути якась колективна свідомість і розуміння, що це не доцільно і принципово не купляти, навіть тут у форумі багато хто може собі і за 200к дозволити купити, але не роблять цього, бо розуміють, що це не розумно бути лохом і кормити бариг, але завжди знайдуться дурники, яким гроші даються легко і немає куди їх дівати, побіжать і куплять і за 300к
5090 - це безконкурентний нішевий продукт, завжди знайде собі покупця. І ціни на "хайенд" завжди були невиправдано високими, так було і буде. це правило працює всюди. бойкотувати можливо лоу і середній сегмент - це масс маркет, 9070 (хт) 5070, 5070ті, 5060 і тд, але й зараз це не спрацює, тому що тоді будуть витрачатись більше на ШІ прискорювачі, а декстоп стане ще дорожчим. і знову ж таки, якщо подивитись на останні 4-5 поколінь гпу середнього сегменту з тверезою головую і розуміти що таке "інфляція" не сильно ті карти і подорожчали.
Відповісти