Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Зображення

Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты

Игнорирование правил конференции наказывается

Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
VladimirV
Member

Повідомлення

leokessler81
1)Мат плата, витримає апгрейд аж до 14600 (до будь якого i5 s1700 в стоці) https://hotline.ua/ua/computer-materins ... ?tab=about
2)Процесор з форуму viewtopic.php?f=26&t=286325&p=3936467&h ... 0#p3936467
або з магазину https://hotline.ua/ua/computer-processo ... t=priceAsc
3) 6600МГц довжна поїхати в XMP. https://hotline.ua/ua/computer-moduli-p ... t=priceAsc
Все разом
1)https://hotline.ua/ua/buymatrix/e3fcfbc80ae61b5362d1/ ну або так
2)https://hotline.ua/ua/buymatrix/ae8730ffb4723f45c93f/
daesz
Member

Повідомлення

luckygamerks: 31.03.2025 23:22 А причому тут просити пораду?
В мене ця дошка на руках і нормально працює.
Ну так ви ж питали про збір системи на АМ5?
luckygamerks: 31.03.2025 23:22 Тут річ була, що плати мсі не варто розглядати, бо вони проблемні, і це пишуть ті люди які їх бачили зазвичай тільки на фото, а я кажу не все так погано, можливо все ж таки в них вийшло переважну кількість косяків поправити.
Можливо вийшло, а можливо - ні. Поради в темі грунтуються на тому, що люди пробували та/або знають і воно означно працює добре :)
luckygamerks: 31.03.2025 23:22 Не хочу вас образити, але ви слідкуєте за темою? Чи окремі пости читаєте?
Останнім часом захожу раз в день, звісно, що така інформація в голові не тримається.
Якщо то не ви обирали збірку на АМ5 - то мої вибачення :beer:
luckygamerks: 31.03.2025 23:22 Можливо виникнуть проблеми при тонкому налаштувані системи, але зараз явних проблем не виявлено.
Ну так мова не про роботу з коробки явно, хоча на старті - навіть ЕХРО профіль не завжди на них заводився.
VladimirV
Member

Повідомлення

leokessler81: 31.03.2025 22:59
спойлер
Добрий вечір.
Підкажіть по збірці (ЦП, материнська плата, пам"ять) - БЖ, корпус, ССД вже є.

ЦП:
Core i3-14100
Збірка для роботи, тому саме Інтел та інтегроване відео (робочий софт краще заточений саме під синіх).
і3 - оскільки 6/12 під той софт буде надлишковим, і переплата не матиме сенсу. Але Селерони/Пентіуми не розглядаю))
Дивлюся на 14 покоління, оскільки в пріоритеті система, яка буде чимдовше підтримувати актуальну ОС, коли Майкрософт вчергове припинить підтримку того чи іншого покоління.

Матплата:
Загалом планую систему років на 5, тому матплату не самісіньке дно, а щось відносно пристойне для цього ЦП + життя без перегріву)).
З побажань, hdmi + displayport, USB не менше 5-6 штук для периферії. Розміри та ргб не мають значення, корпус без прозорої стінки.

Пам"ять:
бажано 32 Гб (купа вкладок у браузері буде 100%). Думаю, що варто ддр5, бо на перспективу вона переїде в наступний конфіг.

Розгін: не планую. В ідеалі, зібрав, увімнкув, працюєш без зайвих квестів з налаштування.

Бюджет: менше - краще, максимум до 15 000 грн.
Вчора трохи не додивився барахолку, в нас тут продають 12400 за 4500 viewtopic.php?f=26&t=284215&p=3886690&h ... 0#p3886690
Наче надійний лот, ціна 6-ядерника менше найдешевшого 4-ядерника з магазину. Встройка однакова, що в 12400 = 13100 = 14100 = UHD Graphics 730.
Єдине незнаю, є там боксовий кулер, в боксовому комлекті, чи трей версія.
Але ж взяти https://hotline.ua/ua/buymatrix/a87a8f94407488ea1e28/ ~9300
з магазину комплект з кулером, материнкою яка витримає апгрейд та й взагалі має все, пам'ять з великою ймовірністю заведеться на цьому комлекті В ХМР 6400@32.
9300+4500 ~ 13800+ доставка. Тут і думати нічого, це буде краще і продуктивніше ніж ви намітили, та й взагалі цей комплект може ще довго бути актуальним в більшості задач в т.ч. і іграх, якщо вк вставити в цю плату. :super:
leokessler81
Junior

Повідомлення

Дякую за відповідь.
Цікаво виглядає.
Правда, на цю матплату якось оглядів не дуже знаходив, але схоже живлення там за ці гроші вогонь.

Раніше з Асрок справи не мав, в основному з Асусами. Я так розумію, тепер Асрок підтягнувся до "великої трійки"?

Ігри якраз і не в приорітеті )) тому і3 був заявлений.
РАМ мене і на 6000 влаштувала б, думаю, навіть умовний гудрам пішов би нормально.
VladimirV
Member

Повідомлення

leokessler81
Оглядів немає, бо в нас впринципі оглядачів не так багато. А рускіх тут постити неприйнято, зразу мінусатори набігають.
У плати ВРМ розрахований на 160Ват роботу самим асроком, може й більше, але не треба. Є огляди китайців/тайванців, якщо субтитри вмикнути, то все зрозуміло. З 13900-13700 процесорами. Але все ж, плата розрахована максимум на і5 в стоці, тобто до 13600/14600, більше туди не варто на регулярний рендер і т.п. завдання ставити. Асрок давно вже підтягнувся :dontknow: , мабуть ще з 1155 сокету я до них питань не мав.
Якщо ви таке будете дивитись

Багато на пам'яті, взявши трохи дешевшу з нижчими частотами, ви не заощадите. То таке. То вже якщо економити, то дивитись барахолку, тут можливо заощадити, бо не нова. По процесору самі думайте, але якщо в той же прайс, додаткові 2 ядра ніде зайві не будуть, не тільки в іграх.
спойлер
Зображення
Зображення
waryag
Member

Повідомлення

leokessler81: 31.03.2025 22:59Дивлюся на 14 покоління, оскільки в пріоритеті система, яка буде чимдовше підтримувати актуальну ОС, коли Майкрософт вчергове припинить підтримку того чи іншого покоління.
Це практично ідентичні процесори, з великою ймовірністю ЛГА1700 будуть списувати відразу всі.
Відповісти