Выбор сетевого фильтра-удлинителя

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Автор
Повідомлення
Solpadeine
Member

Повідомлення

Приветствую всех!
От скачков напряжения в результате обстрелов (чтоб они, падлы, выздыхали) "немного сгорел" старенький сетевой фильтр от Свенов, отработавший лет 8 точно :)
Пока пользуюсь времянкой из соседнего магазина, но хотел бы приобрести качественный сетевой фильтр-удлинитель на 5-6 розеток для компа-монитора-колонок и т.п.
И еще розетки (отдельно) для прочих девайсов
Бюджет до 500-600грн за штуку :)
Есть ли в этой категории что-то вменяемое?
Melki
Member

Повідомлення

там всё дело в кнопке что светится, у некоторых есть реальная защита похожая на автомат, а у некоторых просто кнопка через которую идет вся нагрузка, и она выгорает... больше там чудес нет никаких

качественный, это провод 2.5 квадрата, деревянная дощечка и пять-шесть одинарных розеток "по вкусу"...

если серьезно, то включи голову, электричество не магия, любой возьми сечением под твои нужды и всё
GreenMile
Member

Повідомлення

Solpadeine: 02.07.2024 16:05 Приветствую всех!
От скачков напряжения в результате обстрелов (чтоб они, падлы, выздыхали) "немного сгорел" старенький сетевой фильтр от Свенов, отработавший лет 8 точно :)
Пока пользуюсь времянкой из соседнего магазина, но хотел бы приобрести качественный сетевой фильтр-удлинитель на 5-6 розеток для компа-монитора-колонок и т.п.
И еще розетки (отдельно) для прочих девайсов
Бюджет до 500-600грн за штуку :)
Есть ли в этой категории что-то вменяемое?
Legrand, із простіших VI-KO, Makel. Головне, не беріть з кнопкою, бо вона слабке місце завжди.
Краще, звісно, робить самозбір, так будете певні, що зробили якісно, але треба дроти або гільзами опресовувати, або паяльником лудити. Я собі поробив сам, можу сказати, що колодки і вилки Віко і Макель цілком ок за свої гроші. Один з подовжувачів у мене 5м, кабель 3х1,5, вилка і колодка Макель, на ньому постійно висить чайник (2кВт), мікроволновка(1,6кВт) і кавомашина (до 1,4 кВт), перемикаю його з мережі в інвертор коли світла нема. Так от часто мікроволновка з чайником працюють разом, а це 3,6кВт і все ок з ним.

Відправлено через 5 хвилин 29 секунд:
Melki: 02.07.2024 16:41 качественный, это провод 2.5 квадрата,
Це зайве, там номінальний струм 20А, це 4,6кВт, не потрібен він в такому подовжувачі, де розетка і вилка на 16А розраховані. Провід 1,5кв. мм більше, ніж достатньо. В електрочайниках на 2кВт+ взагалі штатні дроти ідуть 0,75, або 1мм максимум.
Avenger80
Member

Повідомлення

GreenMile
Не кнопка слабое место - ни разу с ней проблем не было. Может везло, конечно. Хотя кнопка с варистором и является той защитой, которая должна на себя принять всю опасность. Тем более удобно с кнопкой, всегда ею комп включаю - системный блок, монитор, колонки и т.д. А сама пластмасса, которая через несколько лет просто тупо рассыпается, ломается, очень хрупкая становится. Может это в дешевых удлинителях такая фигня с пластмассой. Раньше вообще они были по 100грн, сейчас есть и 150 и 200 и выше цена, соответственно. :) https://elmir.ua/ua/surge_protectors_an ... ion_cords/
Вот интересное видео по теме.
спойлер
GreenMile
Member

Повідомлення

Avenger80: 21.08.2024 13:19 GreenMile
Не кнопка слабое место - ни разу с ней проблем не было.
Мабуть, мало було подовжувачів у вас, або більш-менш якісні :) Частіше за все або плавиться, або розвалюється кнопка, бо якісна коштує як половина всього подовжувача, тому туди ставлять гімно дешеве. Якби не повикидав то показав би фото що з ними відбувається :) Плюс це додаткові контакти і додатковий опір, який в принципі не потрібен.
Melki
Member

Повідомлення

GreenMile: 21.08.2024 12:40Це зайве, там номінальний струм 20А, це 4,6кВт
как скажешь, мой посыл был как и твой - чем проще, тем лучше, школьного образования по физике должно хватить для тог, чтобы не сгореть
snapdragon999
Member

Повідомлення

Colorwaу нормальные фильтры?
GreenMile
Member

Повідомлення

snapdragon999: 27.03.2025 21:27 Colorwaу нормальные фильтры?
Що ви маєте на увазі під словом "фільтр"? Це звичайні подовжувачі з кнопкою і варистором. Деякі моделі мають вбудований блок ЮСБ.
Avenger80
Member

Повідомлення

GreenMile
Я покупал вот этот - https://elmir.ua/ua/surge_protectors_an ... 5-c-5.html и тут, судя по обзорам, не просто таблетка (варистор) внутри на выключателе.
GreenMile
Member

Повідомлення

Avenger80: 31.03.2025 22:38 GreenMile
Я покупал вот этот - https://elmir.ua/ua/surge_protectors_an ... 5-c-5.html и тут, судя по обзорам, не просто таблетка (варистор) внутри на выключателе.
Так автор питає конкретно за Колорвей, там нема нічого, хоча воно називається в них "фільтр".
Той шо ви показали так, там навіть якась платка є, але шо на ній конкретно із "фільтрації" є треба дивитись (знайшов лише одно відео, але там її не діставали, показали лише ззаду), бо там ще є схема індикації наявності заземлення і збоку видно наявність транзистора, електроліта маленького і діода, які відносяться явно не до фільтрації.
snapdragon999
Member

Повідомлення

GreenMile: 31.03.2025 22:25
snapdragon999: 27.03.2025 21:27 Colorwaу нормальные фильтры?
Що ви маєте на увазі під словом "фільтр"? Це звичайні подовжувачі з кнопкою і варистором. Деякі моделі мають вбудований блок ЮСБ.
Там захист є якійсь від високої напруги і контакти бронзові. Якщо в хаті є автомати, є сенс міняти звичайний на 6 розеток на такий?чи воно таке саме. Хочу щось нормальне поставити, але не по космосу.
Avenger80
Member

Повідомлення

snapdragon999
Вот как работает варистор во всех обычных сетевых фильтрах и как они все устроены - большинство стандартных:
спойлер
К примеру, тот что я купил:
спойлер
https://www.youtube.com/shorts/uSeewuxo5s4
Чуть лучше, чем прям обычный, но насколько непонятно. Из особенностей - шторки защиты от детей и довольно туго входят вилки, может из-за того что новый, просто. :)
P.S. А старый, обычный дешманский, устройство которого аналогично как на первом видео, работал, но просто после 4-5 лет в прямом смысле рассыпался - корпус стал как хрупкая вафля, в прямом смысле - надавишь пальцем и вот уже кусок корпуса отлетел и так он весь полностью - вставишь вилку в розетку и всё нет дна в этой розетке, надавишь сбоку и нет части сетевого фильтра - в общем, полная фигня.
Bryt
Member

Повідомлення

Лучше на всю квартиру купи узип второго класса и пусть тебе его кто-то установит в щитке, толку больше будет, чем от дешмана в удлиннителях.
Я себе вообще взял универсальный, сертифицированный по 1-2-3 классу.
А от долговременных и продолжительных проблемах, спасет реле напряжения.
snapdragon999
Member

Повідомлення

Avenger80: 01.04.2025 08:24 snapdragon999
Вот как работает варистор во всех обычных сетевых фильтрах и как они все устроены - большинство стандартных:
спойлер
К примеру, тот что я купил:
спойлер
https://www.youtube.com/shorts/uSeewuxo5s4
Чуть лучше, чем прям обычный, но насколько непонятно. Из особенностей - шторки защиты от детей и довольно туго входят вилки, может из-за того что новый, просто. :)
P.S. А старый, обычный дешманский, устройство которого аналогично как на первом видео, работал, но просто после 4-5 лет в прямом смысле рассыпался - корпус стал как хрупкая вафля, в прямом смысле - надавишь пальцем и вот уже кусок корпуса отлетел и так он весь полностью - вставишь вилку в розетку и всё нет дна в этой розетке, надавишь сбоку и нет части сетевого фильтра - в общем, полная фигня.
Не, ну опять шляпу я не хочу покупать, а с реальной защитой я так понял дорого, проще автоматы хорошие поставить.

Отправлено спустя 2 минуты 12 секунд:
Bryt: 01.04.2025 09:00 Лучше на всю квартиру купи узип второго класса и пусть тебе его кто-то установит в щитке, толку больше будет, чем от дешмана в удлиннителях.
Я себе вообще взял универсальный, сертифицированный по 1-2-3 классу.
А от долговременных и продолжительных проблемах, спасет реле напряжения.
Скинь ссылку, у меня стоят какие то, может нет смысла особого
GreenMile
Member

Повідомлення

snapdragon999: 01.04.2025 08:12
GreenMile: 31.03.2025 22:25 Що ви маєте на увазі під словом "фільтр"? Це звичайні подовжувачі з кнопкою і варистором. Деякі моделі мають вбудований блок ЮСБ.
Там захист є якійсь від високої напруги і контакти бронзові. Якщо в хаті є автомати, є сенс міняти звичайний на 6 розеток на такий?чи воно таке саме. Хочу щось нормальне поставити, але не по космосу.
"Захист від високої напруги" - то звичайний варистор, який пробивається (при 500В і більше, зазвичай, залежєно від типу) і робить коротке замикання, щоб вибити запобіжники в квартирі, він стоїть мабуть у 99% подовжувачів з кнопкою. Тобто спрацює він, якщо встигне, це хіба що коли блискавка в цю лінію лупане. При умовних 400В, які вже згубні для електроніки, замість 220В він не спрацює і нічого не захистить.
Тут треба розуміти, що і від чого ви хочете захисти, просто так взяти якесь фуфло "із захистом" - це ні про що.
Хочете захист від перенапруги - це реле напруги, задаєте верхню і нижню границю напруги і воно відключається при виході за рамки. Реле напруги буває як в щиток, так і в розетку, коштує недорого.
Хочете захист від якихось "завад" (ще треба розуміти нащо він вам потрібен взагалі) - це треба, щоб був хоча б елементарний LC-фільтр у подовжувачі, АЛЕ, в будь-якому притомному БЖ для ПК цей фільтр вже і так на вході є, тому для системника, наприклад, підключати окремий фільтр перед БЖ сенсу рівно нуль. Для БЖ монітора той фільтр до задниці, а не до задниці він може бути, якщо у вас там включені дешеві колонки із трансформаторним БЖ (бо у якісних там все зайве відсікається в самому підсилювачі), наприклад, коли завади можуть давати паразитні шуми в динаміках.

Отже, якщо резюмувати - не треба вам ніякі фільтри у подовжувачах в звичайному житті, просто купіть якісний подовжувач і все, а якщо хочете якогось захисту - то кращий і відчутний захист дасть лише реле напруги, наприклад, якщо нуль відгорить в домі.
snapdragon999
Member

Повідомлення

GreenMile: 01.04.2025 12:28 просто купіть якісний подовжувач і все, а якщо хочете якогось захисту - то кращий і відчутний захист дасть лише реле напруги, наприклад, якщо нуль відгорить в домі.
це який якісний,колорвей той нормальний чи є дешевше не гірше? .Зарядки юсб можно щоб були,тайп с не важливо.Якщо нормальний блок ,то він захистить?Проблема така :буває що світло по 10 раз клацають то вмикнуть то вимикнуть ,а так ок.В мене зараз gembird якийсь дешевий на 6 розеток,вже років 5 працює ,то думаю може щось покраще вже пора .
mult
Member

Повідомлення

У мене вроді така штука стоїть на всю квартиру
(Не реклама)
https://volter.ua/uk/product_cat/volter-prostor-14/
Бо напруга в нашому багатоквартирному домі скаче від 180 до 270.
В жеку сказали ставте вирівнювач, нічим не допоможем, таке по всьому місту.
Хоча проводка в домі алюмінева по стояку, її треба міняти, але ж то гроші, воно нікому не потрібне.
snapdragon999
Member

Повідомлення

краще 5070тi взяти))це буде дуже жирно такий стабілізатор
GreenMile
Member

Повідомлення

snapdragon999: 01.04.2025 12:44 це який якісний,колорвей той нормальний чи є дешевше не гірше? .
Уявлення не маю, я їх не використовував. Приклади якісних, які без проблем переносять навантаження у майже 4кВт, я показував в третьому пості цієї теми.
snapdragon999: 01.04.2025 12:44 Зарядки юсб можно щоб були,тайп с не важливо.
Ті ЮСБ-зарядки здебільшого безтолкові, там потужність 17Вт на всі порти одночасно (це десь представник в коментарях писав), тому це хіба що для одного потужного девайса, або для кількох слабких. Заряджати телефон, планшет і павербанк одночасно не вийде. Краще купити окремий зарядник на кілька портів типу анкера абощо, з нормальною вихідною потужністю.
snapdragon999: 01.04.2025 12:44Якщо нормальний блок ,то він захистить?Проблема така :буває що світло по 10 раз клацають то вмикнуть то вимикнуть ,а так ок.
Блок живлення не захищає від пропадання напруги жодним чином, від цього захищає тільки ДБЖ і все, інших варіантів нема.
snapdragon999: 01.04.2025 12:44В мене зараз gembird якийсь дешевий на 6 розеток,вже років 5 працює ,то думаю може щось покраще вже пора .
Якщо працює і не смердить паленим, то заміна на інший вам дасть рівно нічого.
snapdragon999
Member

Повідомлення

GreenMile: 01.04.2025 13:10 ми.
snapdragon999: 01.04.2025 12:44 Зарядки юсб можно щоб були,тайп с не важливо.
Ті ЮСБ-зарядки здебільшого безтолкові, там потужність 17Вт на всі порти одночасно (це десь представник в коментарях
snapdragon999: 01.04.2025 12:44В мене зараз gembird якийсь дешевий на 6 розеток,вже років 5 працює ,то думаю може щось покраще вже пора .
Якщо працює і не смердить паленим, то заміна на інший вам дасть рівно нічого.
Колонка хіба що бездротова стоїть ,але можно і від пк підзарядити .
Відповісти