Новини
Останні статті і огляди
Ремонт видеокарт [оборудование, технологии]
-
pasha4ur
Member
В ТЕМЕ ОБСУЖДАЮТСЯ ТОЛЬКО ВОПРОСЫ ПОЧИНКИ ВИДЕОКАРТ, ТЕХНОЛОГИИ И ОБОРУДОВАНИЕ!!! - тема для мастеров и разбирающихся
Сообщения типа "Что с моим компьютером? Тухнет экран в играх!" будут удаляться. С выдачей плюшек
Свидетели духовки/строительных фенов/утюгов - собираютсо тама: viewtopic.php?f=5&t=192421
Сообщения типа "Что с моим компьютером? Тухнет экран в играх!" будут удаляться. С выдачей плюшек
Свидетели духовки/строительных фенов/утюгов - собираютсо тама: viewtopic.php?f=5&t=192421
Востаннє редагувалось 20.02.2010 22:57 користувачем pasha4ur, всього редагувалось 2 разів.
-
Ms ALS
Junior
Нужен человечек который перепаял бы микрики в 2 мишах за розумный прайс в пм отпишите кому не лень занятся 
-
_VlaD_
Member
Всім привіт!
Є карта Zotac GTX 1080Ti 11Gb AMP Extreme Core Edition з артефактами.
Фурмарк вивозить, а в 3DMARK наприклад зелені полоси і т.д.
Я так розумію що проблема в чіпах пам'яті.
Порадьте майстра який міг би взятись за ремонт.
Є карта Zotac GTX 1080Ti 11Gb AMP Extreme Core Edition з артефактами.
Фурмарк вивозить, а в 3DMARK наприклад зелені полоси і т.д.
Я так розумію що проблема в чіпах пам'яті.
Порадьте майстра який міг би взятись за ремонт.
-
crocodile70
Junior
_VlaD_
я могу взяться .Надумаете,пишите в ЛС
я могу взяться .Надумаете,пишите в ЛС
-
Nd3User
Junior
Доброго дня.
Підкажіть з майстрів чи можливо відновити і еквівалент. Буду вдячний.
Є в мене три відеокарти:
1)GV-N760OC-2GB REV:2.0
2)GV-N770WF3-4GD REV:2.0
3)Zotac GTX 770 AMP EDITION 2GB
Передісторія:
1) Файно працювала, я єю задоволений поки я непоміняв заводськи прокладки на китай та пасту, перший раз поставили термопасту мх2 та прокладки на банки 0.5 мм сутки відпрацювала, з'явились перші арти виключив , другий раз поставили прокладки 1мм недожав по банкам пам'яті перекос(упсірен) і до граф чипу не приляго охолодження, чорний екран(по логотип вінди відображає)
2)працює на 800х900 розширення, рідні дрова ставишь не працює
3)почали злітати дрова і в один момент злетіли та не відновились артифачила, 2 роки пролежала на балконі є окислення
Підкажіть з майстрів чи можливо відновити і еквівалент. Буду вдячний.
Є в мене три відеокарти:
1)GV-N760OC-2GB REV:2.0
2)GV-N770WF3-4GD REV:2.0
3)Zotac GTX 770 AMP EDITION 2GB
Передісторія:
1) Файно працювала, я єю задоволений поки я непоміняв заводськи прокладки на китай та пасту, перший раз поставили термопасту мх2 та прокладки на банки 0.5 мм сутки відпрацювала, з'явились перші арти виключив , другий раз поставили прокладки 1мм недожав по банкам пам'яті перекос(упсірен) і до граф чипу не приляго охолодження, чорний екран(по логотип вінди відображає)
2)працює на 800х900 розширення, рідні дрова ставишь не працює
3)почали злітати дрова і в один момент злетіли та не відновились артифачила, 2 роки пролежала на балконі є окислення
-
Reshacker
Member
Всім привіт,попала в руки новенька відеокарта MSI GeForce RTX3050 6Gb VENTUS 2X E OC,судя по серійнику вироблена в жовтні 2024 року,так от замітив що в ній стоять чіпи пам'яті h56g32cs4dx005 234a (судя по коду випущені 2022 року 34 тиждень) . Відеокарта працює під навантаженням GPU - 61 градус Gpuhotspot -70,і температура пам'яті 72 градуси. Мене влашьовує її продуктивність, аби тіки працювала. Раніш чув про кіпіш з цими чіпами пам'яті і про їх відвал,як зараз ситуація з цим? Чи дійсно це мало місце браку якоїсь партії чи все через майнінг було і погане охолодження чіпів пам'яті в якихось моделях відеокарт?
-
processsor_ua
Member
Reshacker
З проблемами були в основному замайнені відіки від 3060, так як їх ще й гнали. А в 3050 частота памяті менша на 1ггц, тому буде працювати без проблем.
З проблемами були в основному замайнені відіки від 3060, так як їх ще й гнали. А в 3050 частота памяті менша на 1ггц, тому буде працювати без проблем.
-
crocodile70
Junior
Спроблемными были только Хуникс 1 Гб жддр6 с надписью Х005 . Впервые они появились на 3060 ТИ . ну у Вас вроде тоже есть надпись Х005Reshacker: ↑ 02.05.2025 22:53 Всім привіт,попала в руки новенька відеокарта MSI GeForce RTX3050 6Gb VENTUS 2X E OC,судя по серійнику вироблена в жовтні 2024 року,так от замітив що в ній стоять чіпи пам'яті h56g32cs4dx005 234a (судя по коду випущені 2022 року 34 тиждень) . Відеокарта працює під навантаженням GPU - 61 градус Gpuhotspot -70,і температура пам'яті 72 градуси. Мене влашьовує її продуктивність, аби тіки працювала. Раніш чув про кіпіш з цими чіпами пам'яті і про їх відвал,як зараз ситуація з цим? Чи дійсно це мало місце браку якоїсь партії чи все через майнінг було і погане охолодження чіпів пам'яті в якихось моделях відеокарт?
-
Yura Bond
Junior
Всім привіт! Вирішив замінити термопасту на Gigabyte GTX 1050 Ti. Відкривав відеокарту дуже обережно, але якимось чином зламались ніжки кріплення бекплейту (практично розсипались, пересохли чи що). На скільки критичним є відсутність цих кріплень?
Відправлено через 1 годину 32 хвилини 27 секунд:
Питання вирішене через ПП! Дякую gehka3
Питання вирішене через ПП! Дякую gehka3
-
nik1985
Member
Питання до ремонтників, вирішив розбірати карту 3080ti для профілактики і біля стійки побачив знесений елемент біля drmos, по аналогічним виявив що то резистор 2.2ом. Карта працює ,тільки та сторона фаз живлення гріється більше 70 проти 62 градусів, як купував в форумчанина замітив той нюанс.
Запаяти не проблема, питання за що він там відповідає? бо неможу знайти схему аба даташит на drmos.
Запаяти не проблема, питання за що він там відповідає? бо неможу знайти схему аба даташит на drmos.
-
processsor_ua
Member
nik1985
Або живлення дрмоса або PWM сигнал в обох випадках фаза не працюватиме, осцилографом перевірте чи працює фаза.
Виходячи звідси, якщо одна фаза не працює сусідні можуть дужче грітися.
Або живлення дрмоса або PWM сигнал в обох випадках фаза не працюватиме, осцилографом перевірте чи працює фаза.
Виходячи звідси, якщо одна фаза не працює сусідні можуть дужче грітися.
-
nik1985
Member
processsor_ua
Вже відповіли в приват,резистор на живлення drmos. Поміняю перевірю. Дякую!
-
karokum
Member
Вітаю, маю питання по Sapphire RX 5700 XT Nitro+
Ось тест фурмарк 10 хвилин, Performance BIOS
)
Карта ще не розбиралася, пломби на місці, стояла лише в домашніх ПК
Температури явно вище ніж могли би бути у даного виконання. Але найбільше мене бентежить що частота ядра 1700 замість обіцяних 1900+, та ще й спайк на графіку який помітив лише коли пишу цей пост. Це вона уже тротлить?
Але ж у неї температурний ліміт більше 100 градусів. Чи я міг щось в налаштуваннях трікса чи адреналіну провтикати (все на дефолті зараз)?
Уже прийшов час на обслуговування? Який шанс без досвіду це зробити і не вгробити?
Дякую за відповіді
Ось тест фурмарк 10 хвилин, Performance BIOS
- спойлер
Карта ще не розбиралася, пломби на місці, стояла лише в домашніх ПК
Температури явно вище ніж могли би бути у даного виконання. Але найбільше мене бентежить що частота ядра 1700 замість обіцяних 1900+, та ще й спайк на графіку який помітив лише коли пишу цей пост. Це вона уже тротлить?
Уже прийшов час на обслуговування? Який шанс без досвіду це зробити і не вгробити?
Дякую за відповіді
-
Hotspur
Member
такkarokum: ↑ 09.07.2025 20:18Уже прийшов час на обслуговування?
-
sensey
Member
Бляха, чуваче о це тобі пощастило, що той дрмос не зробив дирку в текстоліті та не прихопив із собою гп. Взагалі настільки близьке розташування елемента до технічного отвору не є гуд.nik1985: ↑ 22.06.2025 16:59 Питання до ремонтників, вирішив розбірати карту 3080ti для профілактики і біля стійки побачив знесений елемент біля drmos, по аналогічним виявив що то резистор 2.2ом. Карта працює ,тільки та сторона фаз живлення гріється більше 70 проти 62 градусів, як купував в форумчанина замітив той нюанс.
-
nik1985
Member
sensey
Вже виправив + зверху залив чорною УФ маскою та сточив діаметр стійок біля цих отворів, і під мікроском там не один косяк найшовся))
Вже виправив + зверху залив чорною УФ маскою та сточив діаметр стійок біля цих отворів, і під мікроском там не один косяк найшовся))
- спойлер
- так фази працюють всі
-
PbIGUK
Junior
Є RX 6700Xt XFX підскажіть майстера по ремонту. Ноль признаків життя.
-
stdem777
Member
gehka3PbIGUK: ↑ 12.08.2025 11:31 Є RX 6700Xt XFX підскажіть майстера по ремонту. Ноль признаків життя.
Отправлено спустя 1 час 20 минут 10 секунд:
никогда не понимал, когда задаешь вопрос в треде, а тебе пишут в личку... для того тема и нужна, что бы кто-то еще смог что-то узнать о своей проблеме, если тоже столкнется. но то так, мысли в слух...никого не осуждаюnik1985: ↑ 23.06.2025 11:53 processsor_ua
-
Pandemium77
Junior
Доброго дня порадте місцевіх(перевірених оверлокерс) майстрів з ремонту відео карт, цікавить Зміна термопрокладок та встановлення фазово переходу XFX Speedster MERC319 RX 6900 XT 
Та приблизну ціну питання
Та приблизну ціну питання
-
esseesse
Junior
Вітаю. Придбав собі RTX 5070 MSI Ventus 2X, перший місяць все було добре, підключав сам. Зараз почала з’являтися дивна проблема: у звичайному режимі, навіть просто в браузері, раптово вимикається монітор і відеокарта починає сильно шуміти. Після перезавантаження все працює нормально, але таке може повторюватися кілька разів. Стоїть блок Chieftec 850W Vega, материнка Gigabyte B550M Aorus, процесор Ryzen 7 5700X, 32 гб оперативки. Драйвери оновив. Що це може бути?
-
Hotspur
Member
кабель може бути або поганий контакт десь. попробуй інший кабель до монітораesseesse: ↑ 24.09.2025 17:03 Що це може бути?