Опубліковано перші тести AMD Ryzen 9 9955HX3D — топового CPU Zen 5 для ноутбуків

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 28.03.2025 17:44М4 - це просто приклад успішного АРМ
М4 це продукт в першу чергу епл. Без модифікацій, ОС і софту від неї отримаємо тухлий реліз снепдрегону на віндовс.
дешевшого ноута ніж макбук, який би був кращий у всьому - не існує!
А якщо клієнту потрібні нормальні обсяги оперативки і ссд?
а зараз вже навіть просто не існує проца з вищою одно-потоковою швидкодією, можна ще додати - при роботі від батареї
Лише у обмеженому переліку завдань. Крок вліво - крок вправо, і апаратні прискорювачі не працюють, а без них дохлий АРМ зливається в хлам.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

waryag: 29.03.2025 08:55
yuriy_dd: 28.03.2025 17:44М4 - це просто приклад успішного АРМ
М4 це продукт в першу чергу епл. Без модифікацій, ОС і софту від неї отримаємо тухлий реліз снепдрегону на віндовс.
за якийсь час - буде і швидкість, буде і Лінукс
дешевшого ноута ніж макбук, який би був кращий у всьому - не існує!
А якщо клієнту потрібні нормальні обсяги оперативки і ссд?
можливість купити є. А те що ціни дорогі - так у наприклад DELL XPS 13 агрейд оперативки з 16 до 32 - коштує +$370.00:
https://www.dell.com/en-us/shop/dell-la ... ion-anchor
а зараз вже навіть просто не існує проца з вищою одно-потоковою швидкодією, можна ще додати - при роботі від батареї
Лише у обмеженому переліку завдань. Крок вліво - крок вправо, і апаратні прискорювачі не працюють, а без них дохлий АРМ зливається в хлам.
ось це не правда. Тести лише проца, без використання прискорювачів.
А те що ви написали - у вас упереджене ставлення, без реального досвіду використання.
Рекомендую потестувати самостійно.
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 29.03.2025 11:48 за якийсь час - буде і швидкість, буде і Лінукс
Або не буде.
yuriy_dd: 29.03.2025 11:48можливість купити є. А те що ціни дорогі - так у наприклад DELL XPS 13 агрейд оперативки з 16 до 32 - коштує +$370.00:
https://www.dell.com/en-us/shop/dell-la ... ion-anchor
Крім делл є десятки, сотні інших виробників з нормлаьною ціновою політикою.
yuriy_dd: 29.03.2025 11:48ось це не правда. Тести лише проца, без використання прискорювачів.
:lol:
tornadox
Member

Повідомлення

по останнім новинам можна з великою впевненістю сказати що це буде ДУЖЕ не скоро
https://www.theregister.com/2025/02/13/ ... ead_quits/
https://www.theregister.com/2025/03/20/ ... sahi_lina/

а без графіки цей процесор нікому не потрібний в реальності, так як епл силікон не підтримую зовнішні GPU, що ще раз нагадує про його максимальну нішевість.
Епл звісно молодці в плані маркетингу, майкрософту і квалькову є чого повчитися.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

waryag: 29.03.2025 13:51 Крім делл є десятки, сотні інших виробників з нормлаьною ціновою політикою.
але Dell XPS - один з найкращих, що доводить що за якість треба платити

Відправлено через 2 хвилини 39 секунд:
tornadox: 29.03.2025 16:38
по останнім новинам можна з великою впевненістю сказати що це буде ДУЖЕ не скоро
я мав на увазі Snapdragon X Elite - який зараз лише під Віндовс
tornadox: 29.03.2025 16:38 а без графіки цей процесор нікому не потрібний в реальності, так як епл силікон не підтримую зовнішні GPU, що ще раз нагадує про його максимальну нішевість.
мені абсолютно фіолетово на ігри, і з мого оточення грають лише діти
так що мені потрібен такий проц бо в нього найшвидший одно-потік
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

yuriy_dd
tornadox
ви обидвоє праві, чого сперечаєтесь якщо дивитесь на різні речі з РІЗНОГО погляду.
Спір має сенс лише при однакових умовах.
в Apple дійсно вищий IPS, і це вже давно. + в них є ще запас по частоті.
Але Apple лише для тих хто без умовно слідує їхній політиці: їхній софт, залізо яке явно заслабе для HPC на 100+ ядер i AI/gpgpu на 8+ відеокарт в корпусі
і ARM це не Apple - готове ядро v9 це ще не все, в Apple винятковий доступ до найсучаніших техпроцесів, а Amazon/Ampere поки зроблять то AMD встигає свої x86 знаачно кращі зробити і швидші. І вже Інтел почала - 96-128 ядер вже є, через рік свої на 18А.
Nvidia в свої GB300 свої проци дає, але ж їх не використаєш для чогось іншого. А x86 в серверах AI можна гнучко як хочеш - і кількість ядер, і і памяті, і PCIe - все як хочеш. І чіпсета вже не тре - замовляй свої плати і роби хоч мільйон
По суті і плати зараз - це просто набір живлення+інтерфейси ddr/pcie, тобто що ARM, що x86, що Intel, що AMD - в них 98% контактів співпадає.
Думаю що все буде йти до обєднання інтеграції обчислень x86/ARM/AI/gpgpu/fpga, тому що ядра IP зараз займають копійки, 1-3 мм2 без кешу, а решту кеш і мережа синхронізації яку сучасні зєднання кристалів маштабують до тисяч станцій.
tornadox
Member

Повідомлення

ronemun
дискусія почалася з цього коментаря, а далі пішло поїхало.
чи всі розуміють яка вже прірва між М4 з одно-потоком в 180 в Cinebench 2024 і найпотужнішими десктопними х86 - у яких на рівні 140?

при чому М4 може від батареї із споживанням декілька ват, і частота в нього нижча

далі розрив буде лише збільшуватись

це вже кінець історії для х86 ..
По факту мені по барабану що там епл зробила в плані заліза, тому що епл продає екосистему, а не SOC під замовлення. І має значення лише ця екосистема.
Навіть статистика каже що продаж ПК давно не в їхніх пріоритетах.
https://www.statista.com/chart/8817/mac ... s-revenue/
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 29.03.2025 20:46але Dell XPS - один з найкращих, що доводить що за якість треба платити
Дело просто один із. Не пам'ятаю особливих диферамбів у їх адресу з якості.
anatolikostis
Member

Повідомлення

Lucas55: 27.03.2025 18:57 Найцікавіше - чи буде працювати в цьому ноуті управління напругою проца і оверклок в інженерному біосі, так само як аналогічних мсі з інтелами. От якби хто затестив :)
тему курил, могу делать на интело-платформах, где официально и неофициально это в бивасе не открывается (типа как у мси по стрл-щифт-алт-ф2 секретная команда)
сделал себе на нескольких ноутах - throttlestop везде работает

по АМД-платформах еще не курил - хотя Ryzen AI 9 HX 370 толкает на эксперименты
yuriy_dd
Member

Повідомлення

tornadox: 29.03.2025 21:58 По факту мені по барабану що там епл зробила в плані заліза
якраз в плані заліза - вони вже не досяжні
tornadox: 29.03.2025 21:58 тому що епл продає екосистему, а не SOC під замовлення. І має значення лише ця екосистема.
так всі х86 ноути - те саме. Часто навіть лінукс нормально не працює
tornadox: 29.03.2025 21:58 Навіть статистика каже що продаж ПК давно не в їхніх пріоритетах.
https://www.statista.com/chart/8817/mac ... s-revenue/
те що в них зявились інші джерела надходжень ніяким чином не доводить що ПК не приорітет - критично треба вміти думати
Відповісти