Насправді прикол поширений на 9000 серії...
Новини
Останні статті і огляди
Процессоры AMD Ryzen 7000-й серии (Raphael\Zen 4\5 nm\AM5)
-
Artem_M
Member
-
unique-neon
Member
А Linx 0.7.0 працює з Ryzen 9000? А то в мене з першого чи другого циклу зупинка через помилку. Ще й показує 1000 gflops навіть якщо був успішний цикл, та вдвічі менший час, ніж насправді працював. При цьому навіть в стоці. Навіть якщо відключити буст. Лише по гарантії замінив
Linpack Xtreme 1.1.8 при цьому наче працює. Але менше прогріває. Там древніші ліби мабуть.
Відправлено через 43 хвилини 59 секунд:
Пишуть, що баг linpack 2019 у linx 0.7.0 коли gflops > 1000
Linpack Xtreme 1.1.8 при цьому наче працює. Але менше прогріває. Там древніші ліби мабуть.
Відправлено через 43 хвилини 59 секунд:
Пишуть, що баг linpack 2019 у linx 0.7.0 коли gflops > 1000
-
unique-neon
Member
Про охолодження 9800x3d та 8700g.
В LinX вони в мене згідно HWiNFO споживали навколо 140 Вт.
8700g - під кришкою замінив термопасту на рідкий метал, на герметик не ставив, кришка наче товстіша ніж в 7000/9000 райзенах.
Кулер PA 120 Mini.
Так ось 8700g крутиться навколо 70 С, а 9800x3d під 90 С.
Щоб не починати про воду - linpack один із рідкісних тестів, який так жарить 9800x3d
В LinX вони в мене згідно HWiNFO споживали навколо 140 Вт.
8700g - під кришкою замінив термопасту на рідкий метал, на герметик не ставив, кришка наче товстіша ніж в 7000/9000 райзенах.
Кулер PA 120 Mini.
Так ось 8700g крутиться навколо 70 С, а 9800x3d під 90 С.
Щоб не починати про воду - linpack один із рідкісних тестів, який так жарить 9800x3d
-
unique-neon
Member
Оце я глюк зловив, коли мінімальний vsoc підбирав. Система перестала бачити один слот пам'яті. Завантаження дефолтів в біосі не допомогло. Зато допоміг clear cmos.
Також на overclock.net знайшов спосіб прискореного тестування uclk та fclk - запустити фоном на інтеграшці furmark. Якщо є дискретка, ще її pcie зайняти роботою.
Наприклад на феніксі так виявив, що fclk 2467 не робоча. Раніше успішно по півдоби тестів проходив з vsoc 1.2 (на феніксах саме vsoc впливає на fclk). А з фурмарком падає за хвилину навіть з vsoc 1.25.
UPD. О, вдруге зловив, виникає при нестачі vsoc в режимі 1:1.
По ходу то hwinfo вже глючить, просто не повернув модуль назад в статистику.
А ні, інші моніторинг тули теж перестали бачити слот, окрім зентаймінга. І навіть швидкодія на цей раз не просіла (вперше я це помітив саме через надто повільну пам'ять). Несподівана поведінка щодо нестачі vsoc, вік живи вік учись.
Також на overclock.net знайшов спосіб прискореного тестування uclk та fclk - запустити фоном на інтеграшці furmark. Якщо є дискретка, ще її pcie зайняти роботою.
Наприклад на феніксі так виявив, що fclk 2467 не робоча. Раніше успішно по півдоби тестів проходив з vsoc 1.2 (на феніксах саме vsoc впливає на fclk). А з фурмарком падає за хвилину навіть з vsoc 1.25.
UPD. О, вдруге зловив, виникає при нестачі vsoc в режимі 1:1.
По ходу то hwinfo вже глючить, просто не повернув модуль назад в статистику.
А ні, інші моніторинг тули теж перестали бачити слот, окрім зентаймінга. І навіть швидкодія на цей раз не просіла (вперше я це помітив саме через надто повільну пам'ять). Несподівана поведінка щодо нестачі vsoc, вік живи вік учись.
-
Neuromantic
Member
Підкажіть, будь ласка!
Процесор Ryzen 7 7700 на материнці АТХ Asus TUF Gaming B650-Plus WIFI. Прикрутив рамку АМ5 від Thermalright і установив башту Thermalright PA120 Gen4 Peerless Assassin 120 (не SE). Комплектна термопаста виявилася дуже густою, і її було геть мало, тому придбав і наніс Noctua NT-H1.
В біос материнки нічого не налаштовував, все за замовчуванням, крім активації профілю ЕХРО для пам'яті 2х16 GB Kingbank DDR5 6000 MHz
Відеокарта MSI RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC
При кімнатній температурі, у закритому корпусі Vinga Winston (додано кулер Arctic 140 мм на вдув, і Arctic 120 мм на видув) максимальна температура процесора, яку я бачив (у грі KCD 2) була 74 градуса. зазвичай в іграх тримається 66-70 (зараз бігаю в STALKLER 2).
Це нормальні показники, чи не дуже?
Процесор Ryzen 7 7700 на материнці АТХ Asus TUF Gaming B650-Plus WIFI. Прикрутив рамку АМ5 від Thermalright і установив башту Thermalright PA120 Gen4 Peerless Assassin 120 (не SE). Комплектна термопаста виявилася дуже густою, і її було геть мало, тому придбав і наніс Noctua NT-H1.
В біос материнки нічого не налаштовував, все за замовчуванням, крім активації профілю ЕХРО для пам'яті 2х16 GB Kingbank DDR5 6000 MHz
При кімнатній температурі, у закритому корпусі Vinga Winston (додано кулер Arctic 140 мм на вдув, і Arctic 120 мм на видув) максимальна температура процесора, яку я бачив (у грі KCD 2) була 74 градуса. зазвичай в іграх тримається 66-70 (зараз бігаю в STALKLER 2).
-
unique-neon
Member
Тобто мало? Все ставлю 3-4 мм краплю чи смужку на середину кришки, після з'йому башти через кілька тижнів вона завжди по всій кришці розтікається. Правда останнє було на mx-6 на яку такі самі скарги в інтернеті, а не термалрайт.Neuromantic: ↑ 29.03.2025 09:14Комплектна термопаста виявилася дуже густою, і її було геть мало
Та і в тестах нова паста термалрайта наче не поступається NT-H2
-
Neuromantic
Member
Хм. Можливо, я чогось не знав..unique-neon: ↑ 29.03.2025 10:08 Тобто мало? Все ставлю 3-4 мм краплю чи смужку на середину кришки, після з'йому башти через кілька тижнів вона завжди по всій кришці розтікається. Правда останнє було на mx-6 на яку такі самі скарги в інтернеті, а не термалрайт.
Раніше завжди розмазував термопасту по всій поверхні кришки процесора, потім втикав його в сокет, і охлад зверху ставив.
А цього разу поставив проц, прикрутив рамку АМ5, кріплення для кулера, а вже потім на підошву охлада спробував нанести комплектну термопасту. Її вичавилрося зовсім мало, була дуже густа, розмазуватися взагалі не хотіла. Тому витер її, купив Ноктюа, намазав по всій поверхні підошви, і вже потім прикрутив охлад.
-
unique-neon
Member
Якщо розмазувати, то трохи ефективніше кажуть, але це треба ту саму краплю розмазувати. Коли пасти багато, то це погіршує відвід тепла. І то - це ж тести робили одразу після нанесення, а не чекали тиждень, щоб сама гарно розтіклась.Neuromantic: ↑ 29.03.2025 10:19Раніше завжди розмазував термопасту по всій поверхні кришки процесора, потім втикав його в сокет, і охлад зверху ставив
Востаннє редагувалось 29.03.2025 11:03 користувачем unique-neon, всього редагувалось 2 разів.
-
AndP
Member
Как перешел на МХ-6, размазываю, боюсь, что этот "пластилин" не уляжется самостоятельно. Температуры одинаковые, что на след день, что через месяц, что через два.unique-neon: ↑ 29.03.2025 10:38 І то - це ж тести робили одразу після нанесення, а не чекали тиждень, щоб сама гарно розтіклась.
-
unique-neon
Member
AndP
Вже разів 5-6 перенаносив краплею з двома процами - розтікається по кришці. Ну але можливо не з першого дня.
Вже разів 5-6 перенаносив краплею з двома процами - розтікається по кришці. Ну але можливо не з першого дня.
-
VolandInferno
Member
Зміг стабнути 9950X3D на eCLK 102MHz + CS 0/-30/-20/-30/-30
- VT3

- CoreCycler

-
unique-neon
Member
VolandInferno
А з позитивним CS бере вищі частоти?
А з позитивним CS бере вищі частоти?
-
VolandInferno
Member
Тобто? Звісно ні. Шляхом зниження напруги, я збільшую хедрум для частоти в рамках встановленого теплопакета. А "знизу" підстрахував напругу через Voltage Suspension.
CS це ж по суті то й же СО, тільки більш гнучкий, типу як еквалайзер, тільки в розрізі частоти:)
-
GreenMile
Member
Нормальні. Там такі температури через товсту кришу і зміщений хотспот на АМ5, проблема у відборі тепла з кристала, а не з розсіюванням його. Радикально це тільки водянку нахлобучити, бо водоблок краще відводить тепло ніж п'ята повітряної башти. Ну, і ноктуа ще був випустив кіт для зміщення кулера на процесорі, кажуть трохи допомагає, але я сам не пробував.Neuromantic: ↑ 29.03.2025 09:14 Підкажіть, будь ласка!
-
Piter Cantrope
Member
Комп ще живий)?unique-neon: ↑ 24.03.2025 20:30 Оце я глюк зловив, коли мінімальний vsoc підбирав. Система перестала бачити один слот пам'яті. Завантаження дефолтів в біосі не допомогло. Зато допоміг clear cmos.
Я коли тестував BCLK на феніксі своєму, поставив 102.5, але ненароком зайшов у робочу вінду, а не на тестовий ССД. За цей один єдиний бут злетіла вінда
А на тестовому ссд я навіть не знаю скільки разів вже закораптив вінду за останній рік
-
unique-neon
Member
Ще рухається трохи)))Piter Cantrope: ↑ 30.03.2025 14:36Комп ще живий)?
Насправді часто кораптив вінду. В більшості випадків відновлював з допомогою sfc/dism, інколи з restore point'а, і один раз таки було фаталіті
-
7mindfields
Member
Підкажіть, будь-ласка, яке дефолтне значення platform thermal throttle limit виставлене в auto моді для r7 7700?
-
VolandInferno
Member
7mindfields
95
95
-
Nikolay Yeryomenko
Member
А що зазвичай треба зробити, щоб 7800X3D або 9800X3D не взірвався у сокеті, як 5700X3D у цього чувака?
- спойлер
-
GreenMile
Member
Правильно вставляти проц в сокет Дивитись менше подібних відосиків.Nikolay Yeryomenko: ↑ 30.03.2025 17:25 А що зазвичай треба зробити, щоб 7800X3D або 9800X3D не взірвався у сокеті, як 5700X3D у цього чувака?