Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Bruno Banani
Junior

Повідомлення

Bender911: 26.03.2025 22:40
Ortyomko: 26.03.2025 17:08 я не казав що він поганий, просто трохи незрозуміла для мене концепція купити роутер, щоб може він через пару років знадобиться. А може і ні.
Я не з засудженням, щиро цікавлюсь.
Просто є пристрої, які цікаво і не жалко купляти, а тут ще й незадорого. Як деякі люди купляють ножі. У мене і від GL.iNet не тільки Flint 2, а і Beryl. Купив обидва, бо цікаві:)
спойлер
Зображення
Відправлено через 12 хвилин 27 секунд:
Bruno Banani: 26.03.2025 17:18 Да, но на него нет стабильной версии open wrt, насколько я понял? По крайней мере на официальном сайте openwrt нет.

По качеству покрытия он, конечно, ощутимо слабее, чем китайские xiaomi.

Відправлено через 1 хвилину 44 секунди:

А как второй Флинт по покрытию по сравнению с 3000т? Лучше?
На ax3000t теж тільки snapshot був, але півроку його юзав і жодного разу не пошкодував, що його купив.

Так у Flint2 краще покриття. Lynksys слабше але не згоден, що критично. Це при тому що ax3000t китайська версія, ставив 26dBm. Всі ці роутери без проблем покривали 2к квартиру, при тому що роутер стоїть на самому вході і до одного з ноутів пару стін і 8 метрів відстань.

MX4300 хватает и на трешку с покрытием везде, где только можно.
Просто роутеры xiaomi (которые с 6 антеннами, ax5400, be6500) дают по всей квартире на гигабите по воздуху на wifi6 900-700 Мбит, а Linksys 4300 - 800-300. В принципе, не критично.
Ortyomko
Member

Повідомлення

Bruno Banani: 26.03.2025 22:53 Просто роутеры xiaomi (которые с 6 антеннами, ax5400, be6500) д
у меня BE7000 даёт больше гигабита через 2 стены :insane:
Bender911
Member

Повідомлення

Bruno Banani: 26.03.2025 22:53 MX4300 хватает и на трешку с покрытием везде, где только можно.
Просто роутеры xiaomi (которые с 6 антеннами, ax5400, be6500) дают по всей квартире на гигабите по воздуху на wifi6 900-700 Мбит, а Linksys 4300 - 800-300. В принципе, не критично.
У мене все одно одночасно декілька навантажених пристроїв працюють весь день + 4-5 типу телефонів, приставок, відповідно 800 в реальних умовах не отримаєш і по кабелю. А китайців без OpenWRT не сприймаю взагалі, мало того що нормальних налаштувань при потребі не буде, так ще й не зрозуміло що в прошивку засунули китайці.
LESHIY_ODESSA
Junior

Повідомлення

Ortyomko: 26.03.2025 23:05 у меня BE7000 даёт больше гигабита через 2 стены :insane:
А смысл? За эти деньги можно было поставить отличные точки доступа в каждую комнату.
Tesseract
Member

Повідомлення

А є взагалі хоч якісь BE роутери, куди OpenWRT ставиться?
Grava
Member

Повідомлення

LESHIY_ODESSA: 27.03.2025 12:32За эти деньги можно было поставить отличные точки доступа в каждую комнату.
Кілька девайсів замість одного? А в бе7000 ще всі порти 2.5, і коштував на алі 3-3.5 на розпродажах :)
Ortyomko
Member

Повідомлення

LESHIY_ODESSA: 27.03.2025 12:32
Ortyomko: 26.03.2025 23:05 у меня BE7000 даёт больше гигабита через 2 стены :insane:
А смысл? За эти деньги можно было поставить отличные точки доступа в каждую комнату.
какие точки будут дешевле BE7000 доступа дадут больше гигабита? у них почти у всех будут 1гбит порты
artko
Member

Повідомлення

Tesseract: 27.03.2025 14:34 А є взагалі хоч якісь BE роутери, куди OpenWRT ставиться?
є.
https://wiki.banana-pi.org/Banana_Pi_BPI-R4
Васильович
Member

Повідомлення

LESHIY_ODESSA: 27.03.2025 12:32А смысл? За эти деньги можно было поставить отличные точки доступа в каждую комнату.
Думаю, в наші часи важливим є питання резервування живлення для всіх отих точок доступу.
Один роутер простіше заживити буде, ніж цілий зоопарк.
Pathfinder
Member
Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Повідомлення

Bender911: 26.03.2025 22:40 Так у Flint2 краще покриття. Lynksys слабше але не згоден, що критично. Це при тому що ax3000t китайська версія, ставив 26dBm. Всі ці роутери без проблем покривали 2к квартиру, при тому що роутер стоїть на самому вході і до одного з ноутів пару стін і 8 метрів відстань.
А якщо порівняти Флінт2 і БерілАХ де краще покриття буде ?
Ra1n
Member

Повідомлення

Васильович: 27.03.2025 15:31
Думаю, в наші часи важливим є питання резервування живлення для всіх отих точок доступу.
Один PoE комутатор, а роутер та точки (можливо і ip камери) з PoE-in, заживити треба буде тільки комутатор :) Збільшення точок доступу забезпечить якісніше покриття у великих будинках/офісах, ніж пошук роутера із великою "потужністю" wifi та "пробиттям стін".
Комутатор, роутер та точки краще брати одразу із підтримкою VLAN під гостьові мережі і т.п.
Smok
Member

Повідомлення

artko: 27.03.2025 15:31
Tesseract: 27.03.2025 14:34 А є взагалі хоч якісь BE роутери, куди OpenWRT ставиться?
є.
https://wiki.banana-pi.org/Banana_Pi_BPI-R4
до голої плати ще вафлю треба - https://www.aliexpress.com/item/1005007524394333.html
artko
Member

Повідомлення

про це в лінку на вікі написано :)
Васильович
Member

Повідомлення

Ra1n: 27.03.2025 16:07Один PoE комутатор, а роутер та точки (можливо і ip камери) з PoE-in, заживити треба буде тільки комутатор
Я ж казав "простіше", а не нереально :D
Ra1n
Member

Повідомлення

Васильович: 27.03.2025 19:32
Ra1n: 27.03.2025 16:07Один PoE комутатор, а роутер та точки (можливо і ip камери) з PoE-in, заживити треба буде тільки комутатор
Я ж казав "простіше", а не нереально :D
Чому нереально? Можна використати POE інжектор на кілька портів, є моделі з функцією безперебійного живлення (з підключенням акумулятора безпосередньо до інжектора).
Якщо вистачить портів роутера, інакше все одно комутатор потрібен :)
Це може суттєво здешевити вартість системи, але треба мати на увазі, що тоді там скоріше за все буде лише passive poe та точно відсутня функція watchdog на poe портах, що іноді корисно.

Якщо є великий будинок або офіс з багатьма приміщеннями/поверхами, можливо багатьма безпровідними клієнтами, камерами, розумним домом та тому подібне, то дивно не мати кілька сотень євро на якісну мережу з незалежним безперебійним живленням :)
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Ra1n
Все правильно написав пан Васильович бо зарезервувати живлення для одного роутера не тільки простіше ніж для роутера і декількох AP, а ще й дешевше і жити від "батарейки" буде довше. Але один роутер не закриє таку ж площу стабільним wi-fi, тут згоден.
Bender911
Member

Повідомлення

Pathfinder: 27.03.2025 15:39 А якщо порівняти Флінт2 і БерілАХ де краще покриття буде ?
Beryl давно тестував, на 2к вистачало, але на скільки слабший за Flint2 не пам'ятаю.
LESHIY_ODESSA
Junior

Повідомлення

Васильович: 27.03.2025 15:31
LESHIY_ODESSA: 27.03.2025 12:32А смысл? За эти деньги можно было поставить отличные точки доступа в каждую комнату.
Так один роутер и запитать. А точки нет. Когда нет питания, то не до жиру, одного роутера хватит.
Васильович
Member

Повідомлення

LESHIY_ODESSA: 28.03.2025 13:23Так один роутер и запитать. А точки нет. Когда нет питания, то не до жиру, одного роутера хватит.
В мене так було у 2023 році, коли я mesh використовував.
Погоджуюся, що схема має право на життя.
Але тепер я просто розмістив основну ноду таким чином, щоб покривала будинок повністю. А інші ноди тимчасово відключив :weep:
Avenger80
Member

Повідомлення

Васильович: 28.03.2025 16:26Але тепер я просто розмістив основну ноду таким чином, щоб покривала будинок повністю. А інші ноди тимчасово відключив :weep:
Так, в принципе, и желательно делать, а не как у многих бывает - протянули им инет до какой-то точки входа в квартиру (дом) - на порог, полметра от порога и бац - поставили роутер, а как он на самом деле расположен - оптимально или нет - какая кому разница, в квартиру кабель завели, роутер попал - вот и отлично, а то что квартира не квадратной формы и роутер не посередине, то уже мелочь. :) Тут есть логика в целях экономии - когда проводят инет считают метраж кабеля (цена за метр) и часто бывает так - или количество метров какое-то бесплатное или типа до входа бесплатно, а по квартире - плати за метр, вот все и стараются экономить на этом, квартиру пересёк, метр и хватит. :)
Відповісти