Останні статті і огляди
Новини
OpenAI додала генерацію фотореалістичних зображень у ChatGPT
-
Lekrs
Member
Пропоную обговорити OpenAI додала генерацію фотореалістичних зображень у ChatGPT
Нехай фото реалістичні, але одразу видно що це ші.
-
aaleksandrenko
Member
Навіть кіт який грає в карти реалістичний. Це тільки ми розуміємо нереальність цих дій. А якщо просити згенерувати реальні речі, а не фантастичні?Lekrs: ↑ 26.03.2025 11:46 Пропоную обговорити OpenAI додала генерацію фотореалістичних зображень у ChatGPT
Навіть зараз повно діпфейків про війні у нас. І там складно зрозуміти що не згенеровано картинка. Тому це дуже сильна зброя в руках дезинформаторів, але поки з цим ніяк не боряться

-
lordep
Member
Як зробити так щоб написи на картинках були українською мовою ? Бо виходить якась біліберда.
Створи листівку з Днем народження українською мовою
- спойлер
-
Tiufin
Member
Ось куди всі наші відеокарти пішли

Це ж добре. Погано буде, коли взагалі ніяк не відрізнити.Lekrs: ↑ 26.03.2025 11:46 Пропоную обговорити OpenAI додала генерацію фотореалістичних зображень у ChatGPT
-
Lekrs
Member
Чим погано? Навпаки.Tiufin: ↑ 26.03.2025 12:15 Ось куди всі наші відеокарти пішли![]()
![]()
![]()
Це ж добре. Погано буде, коли взагалі ніяк не відрізнити.Lekrs: ↑ 26.03.2025 11:46 Пропоную обговорити OpenAI додала генерацію фотореалістичних зображень у ChatGPT
-
cspp
Member
. Плюсую, сам много раз пытался сгенерировать поздравки, дизайн нормально рисует, а надписи кириллицей не умеет, более того, когда я прошу убрать текст он его не может убратьlordep: ↑ 26.03.2025 12:04 Як зробити так щоб написи на картинках були українською мовою ? Бо виходить якась біліберда.Створи листівку з Днем народження українською мовою
- спойлер

-
Scoffer
Member
Перевчити модель на україномовних джерелахlordep: ↑ 26.03.2025 12:04Як зробити так щоб написи на картинках були українською мовою ?

Давно пропагую перехід на латинку, вирішує ну дуже багато проблем, котрі виникли після комп'ютерізації.
-
sagifire
Member
Якщо він не розуміє кирилицю то я б не заставляв його працювати з нею як з текстом а попробував схитрити. Спочатку згенерував картинку із англомовним текстом а потім дав би йому вручну зроблену картинку із надписом на кирилиці і попросив його "Заміни на картинці поздоровлення текст "..." зображенням цього напису на клінгонській, збережи форму та пропорції символів." ))cspp: ↑ 26.03.2025 12:32. Плюсую, сам много раз пытался сгенерировать поздравки, дизайн нормально рисует, а надписи кириллицей не умеет, более того, когда я прошу убрать текст он его не может убратьlordep: ↑ 26.03.2025 12:04 Як зробити так щоб написи на картинках були українською мовою ? Бо виходить якась біліберда.
- спойлер
![]()
-
Dilfin
Member
Так, малюнки видно, що малював ШІ, але це не поганий інструмент для дизайнерів, щоб була уява, як буде виглядати їхній проект, а малювати звичайно потрібно руками і людині і вкладати в це свою душу, тим і цінні малюнки художника, там вкладений настрій людини, уява, душа...
-
Tiufin
Member
Наприклад тим, що ви не зможете зрозуміти, де реальне фото-відео, а де фейк за допомогою якого вами хочуть маніпулювати, або щось в вас вкрасти.Lekrs: ↑ 26.03.2025 12:19Чим погано? Навпаки.Tiufin: ↑ 26.03.2025 12:15 Ось куди всі наші відеокарти пішли![]()
![]()
![]()
Це ж добре. Погано буде, коли взагалі ніяк не відрізнити.
Ну і взагалі, якщо трохи пофілософствувати на цю тему, то можна припустити, що це врешті решт призведе до певних змін в психіці, як то зменшення цінності якихось реальних об'єктів, людей, явищ - адже можна собі намалювати ще кращих, які не будуть відрізнятися від реальних.
Люди вже й так занадто багато заліпають в гаджетах . А уявіть, якщо вони там зможуть бачити те, що їм максимально довподоби, і що ніяк не відрізняється від реального.
-
Дядя Діма
Junior
Для користувачів ChatGPT з Украіни функціонал 4o Image Generation ще не доступний. Зараз тільки відтворення на Dall-E працює. Почекай пару днів ще.lordep: ↑ 26.03.2025 12:04 Як зробити так щоб написи на картинках були українською мовою ? Бо виходить якась біліберда.Створи листівку з Днем народження українською мовою
- спойлер
-
Enjthesilence
Member
скільки зараза бабла лутають з нормісів на ші зображеннях\відео, особливо у проні. ехLekrs: ↑ 26.03.2025 11:46 Пропоную обговорити OpenAI додала генерацію фотореалістичних зображень у ChatGPT
-
Phos4
Member
Tiufin
Людина з навичками фш могла видавати не гірші фейки 15 років назад. Все просто насправді, технічно підкована людина завжди приблизно розуміє що може бути шахрайством а що ні, і завжди виходить з точки зору що все що вона бачить в інтернеті це фейк (насправді в більшості випадків так воно і є), якщо немає фактів які підтверджують інакше. А люди які не дуже поспівають за технологіями звісно будуть жертвами шахраїв, але вони і зараз так само ними є і без участі ШІ.ви не зможете зрозуміти, де реальне фото-відео, а де фейк за допомогою якого вами хочуть маніпулювати
-
Tiufin
Member
Це ви щось дуже утріруєте. Скільки таких технічно підкованих контррозвідників (бо завжди виходити із точки зору, що все, що ти бачиш- це якісь шпигунські навички)? Життя показує інше- що мільйони та сотні мільйонів людей ведуться навіть на примітивні текстові фейкиPhos4: ↑ 26.03.2025 16:19 TiufinЛюдина з навичками фш могла видавати не гірші фейки 15 років назад. Все просто насправді, технічно підкована людина завжди приблизно розуміє що може бути шахрайством а що ні, і завжди виходить з точки зору що все що вона бачить в інтернеті це фейк (насправді в більшості випадків так воно і є), якщо немає фактів які підтверджують інакше. А люди які не дуже поспівають за технологіями звісно будуть жертвами шахраїв, але вони і зараз так само ними є і без участі ШІ.ви не зможете зрозуміти, де реальне фото-відео, а де фейк за допомогою якого вами хочуть маніпулювати
-
Klon
CG graphikos fan
Phos4
просто ранійше треба було сильно викручуватись - робити нужний фотосет щоб зробити коллаж для фейкових деталей та дофіга других деталей. А зараз це робиться 10мін в якісно налаштованной нейронкі - наприклаж СтейблДіфьжен\Флакс в інпеінт режимі , ну а потім маніпуляції які робили і раніше - однакову тональність, однаковий шум, переписати метаданні і тд.
Спробувал генерувати в ГПТ - дійсно краще ніж було з старою моделью Даллі - відчуття що це Флакс Про + кастомні "Лори" з старих фотосессій (https://civitai.com/models/652699/amate ... nId=993999)
просто ранійше треба було сильно викручуватись - робити нужний фотосет щоб зробити коллаж для фейкових деталей та дофіга других деталей. А зараз це робиться 10мін в якісно налаштованной нейронкі - наприклаж СтейблДіфьжен\Флакс в інпеінт режимі , ну а потім маніпуляції які робили і раніше - однакову тональність, однаковий шум, переписати метаданні і тд.
Спробувал генерувати в ГПТ - дійсно краще ніж було з старою моделью Даллі - відчуття що це Флакс Про + кастомні "Лори" з старих фотосессій (https://civitai.com/models/652699/amate ... nId=993999)
-
Phos4
Member
Tiufin
Так і я про те, яка різниця чи шахраї нагенерували фото кінця світу в ші чи просто подзвонили і сказали ваш брат попав в лікарню, коли результат один той самий і бабуся залишилась без пенсії, я прекрасно розумію що не всі можуть йти ногу в ногу з технологіями але в такі часи живем, шахраї знайдуть свої методи з ші чи без нього.
Відправлено через 9 хвилин 14 секунд:
Klon
І я точно так само в 9 випадках з 10 побачу що фотка згенерована, так само як людина яка нічого не тямить в 9 з10 випадків не побачить нічого підозрілого і в фото з неправильними тінями, світлом і так далі. Якщо ви говорите про професійні вкиди з метою маніпуляцій інфопростором ну то так, з'явиться більше інформаційного шуму, але це і без ші вже відбуаається насправді.
Так і я про те, яка різниця чи шахраї нагенерували фото кінця світу в ші чи просто подзвонили і сказали ваш брат попав в лікарню, коли результат один той самий і бабуся залишилась без пенсії, я прекрасно розумію що не всі можуть йти ногу в ногу з технологіями але в такі часи живем, шахраї знайдуть свої методи з ші чи без нього.
Klon
І я точно так само в 9 випадках з 10 побачу що фотка згенерована, так само як людина яка нічого не тямить в 9 з10 випадків не побачить нічого підозрілого і в фото з неправильними тінями, світлом і так далі. Якщо ви говорите про професійні вкиди з метою маніпуляцій інфопростором ну то так, з'явиться більше інформаційного шуму, але це і без ші вже відбуаається насправді.
-
Klon
CG graphikos fan
Phos4
Tiufin
зараз голос подробити - тренінг нейронки 30 мінут і в реалтаймі працює, і відяшкі НВідіі не треба топовой, а вот онлайн діп-фейки фейса - це вже 4080+ .
Шахраї завдяки АИ сильно бустанулися, бо і автоматизація вже працює з контекстом і вже АИ боти дурять людей.
Параноя на звонках - вже звучить не як жарт )
Tiufin
зараз голос подробити - тренінг нейронки 30 мінут і в реалтаймі працює, і відяшкі НВідіі не треба топовой, а вот онлайн діп-фейки фейса - це вже 4080+ .
Шахраї завдяки АИ сильно бустанулися, бо і автоматизація вже працює з контекстом і вже АИ боти дурять людей.
Параноя на звонках - вже звучить не як жарт )
-
Phos4
Member
Klon
А записи голосу щоб тренувати її де взяти? Та звісно що для шахраїв це нові простори, просто я особисто знаю декількох людей яким дзвонили невідомі люди з невідомих номерів представлялись товаришом майором чи ще чимось не вельми оригінальним, і вони бігли зі всіма заощадженнями до банкомату, цільова аудиторія шахраїв завжди будуть вони, а ті хто готовий заморочитись по повній будуть працювати на великі гроші а не дзвонити з проханнями позичити 200грн до зарплати.
А записи голосу щоб тренувати її де взяти? Та звісно що для шахраїв це нові простори, просто я особисто знаю декількох людей яким дзвонили невідомі люди з невідомих номерів представлялись товаришом майором чи ще чимось не вельми оригінальним, і вони бігли зі всіма заощадженнями до банкомату, цільова аудиторія шахраїв завжди будуть вони, а ті хто готовий заморочитись по повній будуть працювати на великі гроші а не дзвонити з проханнями позичити 200грн до зарплати.
-
Tiufin
Member
Відправлено через 6 хвилин 3 секунди:
Ні, я ж кажу, ви утріруєте, розглядаючи якісь два крайні варіанти - або тех спеціаліст, який відрізнить будь-яку підробку, або повний нуб. В житті таких крайнощів мало. І якщо зараз середньостатистична людина може відрізнити, скажімо 5 фейків із 10, то якщо/коли нейронки будуть генерити максимально реалістичні фото/відео, така людина зможе відрізнити лише 1-2 фейки із 10. А якщо якийсь умовний середній спец зараз зможе відрізнити 8 фейків із 10, то потім його точність знизиться до 5 з 10. Тобто в основній масі ступінь маніпуляцій та шахрайства підвищиться майже серед всіх категорій людей. Не кажучи вже про те, що без таких нейронок для створення якісного фото-відео фейку потрібен спеціаліст, а з нейронками будь-який школяр буде штампувати їх десятками в день. В результаті навіть той супер-спец, який відрізнить будь-який фейк, просто потоне у цьому морі фейкової інформаціїPhos4: ↑ 26.03.2025 16:47 Tiufin
Klon
Востаннє редагувалось 26.03.2025 17:49 користувачем Tiufin, всього редагувалось 1 раз.
-
Klon
CG graphikos fan
Phos4
Аі роботи дзвонять - збирають базу з голосу, там потрібно мінути 3 розмови для аналізу частот та манірності голосу . Як я і пишу - аі шахраям дуже допомагає, це як боти в іграшках - одні виробляють софт, інші його обслуговують - а фарміть воно в більшості само (+ зекі + офіси шахраїв, яких зараз в кожному місті багато).
Tiufin
+1, нейронки підтянут якість і буде реалізм, але і народ буде обережніший.
В цілому буде +- однакове, будуть шахраї, будут "лица обманутіе хулиганами" , тільки народ в онлайні вірити нікому не буде.
Аі роботи дзвонять - збирають базу з голосу, там потрібно мінути 3 розмови для аналізу частот та манірності голосу . Як я і пишу - аі шахраям дуже допомагає, це як боти в іграшках - одні виробляють софт, інші його обслуговують - а фарміть воно в більшості само (+ зекі + офіси шахраїв, яких зараз в кожному місті багато).
Tiufin
+1, нейронки підтянут якість і буде реалізм, але і народ буде обережніший.
В цілому буде +- однакове, будуть шахраї, будут "лица обманутіе хулиганами" , тільки народ в онлайні вірити нікому не буде.