Общая тема по OLX

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

В данной теме всё о мошенничестве и мошенниках на OLX

Местные "герои": Внимание! Ненадежные люди!

Для того, чтобы ознакомиться или оставить отзыв о сделках на Барахолке нашего форума, просьба обратить внимание на следующую тему:
Путеводитель по разделу отзывов. Где оставить отзыв, как искать, FAQ

Правила конференции распространяются в полной мере на данную тему (п.2.3, п.2.4, п.3.6, п.3.9, п.3.10)

Сообщения без конкретики - удаляются

OlxSupport:Здравствуйте.

Оставьте, пожалуйста, контакты мошенников по этой ссылке - _http://blog.olx.ua/4019/ne-dadim-moshennikam-shansa/ чтобы проинформировать и обезопасить других пользователей. Также обязательно напишите нам о подозрении на мошенника через Службу поддержки _http://olx.ua/uk/contact/. Если Вы стали жертвой мошенника, то советуем поступить так:
Свяжитесь с администрацией сайта с помощью раздела «Обратная связь». Предоставляйте, пожалуйста, полное подтверждение мошеннических действий пользователя (а именно - сканкопию или фото чека, накладной, счета с координатами, телефоном и другими данными мошенника), подробности вашей сделки, переписку с продавцом.

Мы также рекомендуем вам обратиться в местное отделение милиции с заявлением о факте мошенничества. После вашего обращения на основании официального запроса мы сможем предоставить представителям правоохранительных органов данные для дальнейшего расследования.

Обязательно прочитайте нашу статью, которая может Вам помочь вернуть деньги. _http://blog.olx.ua/9185/o-moshennichestve-kak-vernut-ukradennyie-dengi-s-bankovskoy-kartyi/

Официальная поддержка Olx
viewtopic.php?p=1558297#p1558297

Центр поддержки клиентов: 0800204444

Полезная статья: Как уберечься от мошенников в интернете

Сайт Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України: порядок действий

Альтернатива ОЛХ: всё о других торговых площадках
terminator222
Junior

Повідомлення

...

Відправлено через 46 секунд:
Sharkoff: 07.02.2025 14:49 shnok
Ще ні.
Але жаль дівчину :weep:
Так навіщо було з ніщого оператора нової пошти той гавьоний "касарь" сдаювать :lol:
Skoda
Junior

Повідомлення

На досвіді взагалі стараюсь лише подалі від дома продавати - якщо самовивіз. Це якщо не габаритна річ. Відео роботи тощо- це як для себе, бо мало хто з тих хто опасається- це відео сприймає за справжнє (чомусь). Тому якщо людина не вірить вже і опасається, при чому є шанс що будуть проблеми/претензії тощо- то тоді для мене краще взагалі відмовитися від такого покупця (так було і не раз).

Всі це походи додому з перевірками - вибачте, але чужих додому не пускаю і до чужих також - ні. Є магазини, комісіонки- нехай там перевіряють при купівлі.
NFS-Racer
Member

Повідомлення

Замовили ОЛХ-доставку, але я знаю посилку не заберуть. Якщо я сам замовлю повернення доведеться платити? Треба чекати 5 днів?
terminator222
Junior

Повідомлення

NFS-Racer: 27.02.2025 10:06 Замовили ОЛХ-доставку, але я знаю посилку не заберуть. Якщо я сам замовлю повернення доведеться платити? Треба чекати 5 днів?
Связуйтесь с клієнтом і просіть щоб відмовив :beer:

Відправлено через 31 секунду:
NFS-Racer: 27.02.2025 10:06 Замовили ОЛХ-доставку, але я знаю посилку не заберуть. Якщо я сам замовлю повернення доведеться платити? Треба чекати 5 днів?
Связуйтесь с клієнтом і просіть щоб відмовив посилку :beer:
NFS-Racer
Member

Повідомлення

terminator222
Це якийсь псих, який купив у мене інший товар наложкою, забрав його, а потім написав мені якісь незрозумілі претензії до стану, без фото, без побажать щось зробити. А потім він замовив ОЛХ-доставку з іншого акаунта, відповідно просити я його не буду, доведеться почекати.
Diablique
Member

Повідомлення

NFS-Racer
Ахаха, мстя его будет страшна)
nummus777
Junior

Повідомлення

Добрий вечір.
Diablique, tablestikus, Shkryab, Skoda дякую за ваші відповіді.
spoglyadach
Member

Повідомлення

B-) повеселило повідомлення що якщо немає номеру телефону у профілі то це кидок 99% бо в мене його вже давно прибрано, акаунт 2007 року, високий рейтинг купа продажів. Просто ніякого бажання спілкуватись з якимись придурошними які запитують все те на що є відповіді у описі оголошення, мене має хвилювати що чмоня лінивий і не хоче читати. А ще для прикладу свіжа історія, продавав пару зайвих олововідсосів, самих базових бо купив собі більш крутий, ціна питання там щось 60 гривень чи 70. Пише мені чєл що хочу замовити туда-сюда, потім запитує чи буде знижка якщо брати пару. А там ціна ну майже собівартість, суто що б не валялись в ящику. Корочше він замовляє один, а потім до мене дійшло що можна ж на карту другий оплатити і без комісій лоха буде як майже знижка. Пишу цьому чєлу типу є ось такий варіант на що він відписує що ніяких грошей на карту не кидає це все підорзріло. Нагадю що питання 60 чи 70 гривень. Так ось, ви реально хочете що б вам телефонували такі додіслави і витрачали ваш час та нерви? Ось і я про що :laugh:
yan1x
Member

Повідомлення

Господа, нужен совет. Выставил свой ПК на ОЛХ, не продавал там ничего годами. Проплатил турбо рекламу и тд, так вот, с кучи профилей идут однотипные сообщения вида "Еще не продан, напишите в тг @", на первое сообщение я отписал свой контакт в ТГ, на что сразу профиль того человека заблокирован. Я так понимаю какой-то новый развод?
Т.е. игнорировать всех, кто пытается перетянуть в тг?
neo89skynet
Member

Повідомлення

yan1x: 11.03.2025 16:56Т.е. игнорировать всех, кто пытается перетянуть в тг?
Звiсно, сам олх же пише у себе на сайтi, що спiлкуйтесь леше через повiдомлення в самому олх.
NFS-Racer
Member

Повідомлення

yan1x
у ТГ у вас спитають фото, потім скажуть що все гаразд, запропонують повну передоплату від ФОП на карту Райфайзен, Ощад чи Укрсиб (не знаю чому саме ці банки), ну а далі, якщо ви повний дурень і попретесь до банкомату виконувати якісь вказівки, у вас знімуть всі гроші
Skoda
Junior

Повідомлення

Так,якщо покупці вказують телеграм для переходу спілкування - то це практично завжди мошенники. В більшості випадках нік в телеграмі з набора букв/цифр.

Хоча я, як продавець- пропоную спілкуватися в ЛС ОЛХ або в телеграмі (бо там легше надати доп інформацію по товару: відео, фото).
Razor707
Member

Повідомлення

NFS-Racer: 12.03.2025 13:28 yan1x
у ТГ у вас спитають фото, потім скажуть що все гаразд, запропонують повну передоплату від ФОП на карту Райфайзен, Ощад чи Укрсиб (не знаю чому саме ці банки), ну а далі, якщо ви повний дурень і попретесь до банкомату виконувати якісь вказівки, у вас знімуть всі гроші
Потім вони скидають фейк ссилку на бота підтримки одного з банків,в надії що ти туди введеш свої дані
Примітивний розвод
Ektalion
Member

Повідомлення

NFS-Racer: 12.03.2025 13:28 у ТГ у вас спитають фото, потім скажуть що все гаразд, запропонують повну передоплату від ФОП на карту Райфайзен, Ощад чи Укрсиб (не знаю чому саме ці банки), ну а далі, якщо ви повний дурень і попретесь до банкомату виконувати якісь вказівки, у вас знімуть всі гроші
Не обов*язково. Ще можуть попросити відправити товар новою поштою без накладного платежу - я вам скину гроші на карту, коли товар буде у дорозі :lamer:

Було таке у жовтні минулого року.
Бумик
Member

Повідомлення

Доброго всем.Если хотят заказать ОЛХ доставкой с оплатой в отделении,то не придется мне платить,как продавцу,за доставку,если по каким-то причинам посылку не заберут?Это та же наложка,получается?Спасибо.
олег Л
Junior

Повідомлення

Бумик: 17.03.2025 11:08 Доброго всем.Если хотят заказать ОЛХ доставкой с оплатой в отделении,то не придется мне платить,как продавцу,за доставку,если по каким-то причинам посылку не заберут?Это та же наложка,получается?Спасибо.
Не придется
Бумик
Member

Повідомлення

олег Л
Спасибо. :beer:
MobileLord
Member

Повідомлення

Кто-то сталкивался с блокировкой по п14 правил мультиаккаунт? Не нашел в правилах где запрещается членам семьи использовать акки на одном пк, блочат на свое усмотрение.
hentakiboy
Member

Повідомлення

MobileLord: 20.03.2025 17:38 Кто-то сталкивался с блокировкой по п14 правил мультиаккаунт? Не нашел в правилах где запрещается членам семьи использовать акки на одном пк, блочат на свое усмотрение.
Они думаю что это ты под разными телефонами насоздавал и перелогиниваешься
gamersfan
Member

Повідомлення

Это какой то скамер отзывов, у меня до сих пор горит. И он спецом указал что "это мои ощущения от покупки", что бы олх заигнорил мое обращение.
Ну как же отзыв не справедливый, ведь это чувство пользователя.
спойлер
Зображення
Такое чувство что чел спецом заказал самый дешевый товар, что бы поставить 1 звезду...
Відповісти