що стосується решти конфігу, то я досі по-тихеньку продовжую експерименти з 1.6мм сем-3 пцб від хайні. для ф2 вирішив взяти чудовий світч sarokeys x geon - BCP, про який вже неодноразово згадував тут у своєму клавіатурному блозі
(привіт, мелофон)
також я писав раніше, що у випадку глейра мені сподобався конфіг з сабжевою пцб, чері блеками та фул пц плейтом: флекс і баунс прикольні, вібрації так цікаво передаються, дуже незвичні відчуття. єдине, що через комбо матеріалу пцб та матеріалу плейту трохи порожненько звучать модіфаєри, а особливо бекспейс. це можна було вирішити з допомогою доволі простого фоам+тейп-моду, але я поки не став, тому що хотів поекспериментувати з цією пцб ще на ф2 та на біасі, куди вона також стає.
одне доповнення я щось обламався написати тут окремо, але зараз тоді вже до слова зазначу, що також спробував на глейрі цю ж сем-3 пцб з фул-алю плейтом. звук модифаєрів став помітно краще, ніяких модів він вже в такому варіанті не потребує, але баунс і флекс практично повністю зникли, а альфи звучали гірше ніж з фр4 пцб, відповідно не побачив сенсу в такому конфігу взагалі: по звуку мінус, а по флексу ніякої переваги. маю ще фул пом плейт для глейру, але з блеками він однозначно поступатиметься пц плейту, тому вирішив навіть не пробувати.
пц плейта для ф2 у мене, на жаль, немає, з пластикових є лише ламінований чорний пом:
- спойлер

флекс в такому конфігу присутній і досить відчутний, але по характеру він не такий фановий як на глейрі, оцієї прикольної вібрації не відчувається -- маунт бере своє. а звук зовсім тоненький і нецікавий. однозначно мимо.
далі я взяв алю v1.1:
- спойлер

це м'якший варіант алю плейту для ф2 і це реально одразу помітно. цікаво було спробувати як компромісний варіант між жорстким алю та пластиковим плейтом, але теж не злетіло. по звуку не сильно краще пом, а флекс хоч і відчувається, але не такий вже цікавий, на мій смак, щоб виправдати використання цього плейту в цьому конфігу.
ну і третьою опцією був найбазованіший v1 жорсткий алю плейт:
- спойлер

Зовсім інша справа! звук харош, хай-пітчовіший ніж з фр 4, snappy такий з цим світчом і гмк капами. однозначно класний конфіг. модіфаєри звучать також дуже норм, включно з пробілом. ну, флексу, ясен пень, майже ніякого не відчувається (занадто жорсткий плейт), але вібрації передаються трохи інакше на корпус ніж у випадку з фр4 пцб, цей момент пристуній. зовсім не так як на глейрі з пц плейтом, але трохи є.
а, і щодо стабу на пробіл, до речі. використав тут франкен-стаб з хаусінгу та скоби від ТХ АР та стему від дюроку в2, щоб трохи вільніше йому було в хаузінгу

+ холі мод
- спойлер

результатом задоволений. звучить класно, відчувається теж.
в якості проміжного підсумку, мені здається, що в вищеописаному конфігу сем-3 пцб доречніше для ф2 ніж до глейру, але, можливо, треба буде ще спробувати з іншими світчами.
отака фігня