Останні статті і огляди
Новини
Выбор звуковой карты
-
lewerlin
Member
Ну це воно і є. Тупо під телефон/портатив колонки зроблено. Я вже думав,може щось зі слухом не так. Давно такого відвертого таргетування не чув. А жаль, саме по собі музло у Гіпергриф нічого так.Radio Bay: ↑ 28.02.2025 11:38Честно говоря, не сильно понимаю суть компрессии, слышал звон, да не знаю, где он. Такое впечатление, что бумбокс играет. Глубины звука, обертонов, жира, объема вообще нет. Вот бумбокс - первое, что пришло в голову. По глубине сцены вглубь, нет, всё в одну линию, нет эшелонирования, плоско и дудки почему-то то из левого, то из правого канала, так особо и не припомню, чтоб делали, чтоб прямо из колонки, обычно чуть к центру смещают и задвигают вглубь
-
Radio Bay
Member
Так, непогано, а що записів нормальних нема?lewerlin: ↑ 28.02.2025 13:12А жаль, саме по собі музло у Гіпергриф нічого так.
Відправлено через 4 години 49 секунд:
lewerlin
У сенсі як це зветься, що грало?
-
lewerlin
Member
Я стягнув хайрез з торента - те саме.Radio Bay: ↑ 28.02.2025 17:33Так, непогано, а що записів нормальних нема?
Саундтрек з Arknihts. Трохи наслухався, що Hypergryph, як Riot - лейбл, що прикидається ігроробами. Вирішив чекнути.Radio Bay: ↑ 28.02.2025 17:33У сенсі як це зветься, що грало?
-
Radio Bay
Member
Напис "хайрез" ще не визначає якість. Сам бачив хайрез зі полкою, зрізом на 16кГц у спектрограммі. На моє питання WTF релізер сказав, що от такой матеріал скачав. Полка на 16 то 128кБіт.lewerlin: ↑ 28.02.2025 20:26Я стягнув хайрез з торента - те саме
А як там спектрограмма того хайрезу? Spek мабуть э
-
lewerlin
Member
Radio Bay: ↑ 28.02.2025 21:21А як там спектрограмма того хайрезу? Spek мабуть э
- спойлер
-
Ostin
Member
Хайрез має відповідати частоті вище чи то 30к, чи щось там. Тому це був НЕ хайрез і релізера обдурили. Це я про 16к.
Але. З іншого боку, навіть якщо там справжній хайрез по офіційній методичці (а це просто частоти), це не заважає загробити трек до динамічного діапазону 3 або 4, тим самим повністю нівелюючи всі переваги запису підвищеної роздільної здатності.
По факту, навіть формат СіДі дає змогу записати якісний та деталізований звук. Це часто можна почути в старих дисках десь із 90-х. Де діапазон 12-13 як норма. Тобто причина гівняного (або крутого) звуку це насамперед не носій, а робота студії. В старих записах є свої ньюанси і діапазон сам по собі теж не визначальний, бо сьогодні в студіях все ж є можливість робити якісніший звук, принаймні він відчувається чистішим в порівнянні. Але коли компресують для бумбокса все підряд і називають це хайрезом (а це так і є згідно маркування хайрезу!) - це дуже сумно. Іноді воно звучить хоча б прийнятно. Але найчастіше не звучить...
Але. З іншого боку, навіть якщо там справжній хайрез по офіційній методичці (а це просто частоти), це не заважає загробити трек до динамічного діапазону 3 або 4, тим самим повністю нівелюючи всі переваги запису підвищеної роздільної здатності.
По факту, навіть формат СіДі дає змогу записати якісний та деталізований звук. Це часто можна почути в старих дисках десь із 90-х. Де діапазон 12-13 як норма. Тобто причина гівняного (або крутого) звуку це насамперед не носій, а робота студії. В старих записах є свої ньюанси і діапазон сам по собі теж не визначальний, бо сьогодні в студіях все ж є можливість робити якісніший звук, принаймні він відчувається чистішим в порівнянні. Але коли компресують для бумбокса все підряд і називають це хайрезом (а це так і є згідно маркування хайрезу!) - це дуже сумно. Іноді воно звучить хоча б прийнятно. Але найчастіше не звучить...
-
lewerlin
Member
Так я ж саме про те. Сам запис не перетиснутий, втрат там немає в порівнянні зі "студією", тупо сама "студія" така. Більше всього біситьOstin: ↑ 28.02.2025 21:41е не заважає загробити трек до динамічного діапазону 3 або 4, тим самим повністю нівелюючи всі переваги запису підвищеної роздільної здатності.
Ось студія "здорових людей"
- спойлер
-
Radio Bay
Member
От, то крутяк, усе по честномуlewerlin: ↑ 28.02.2025 21:50Ось студія "здорових людей"
Відправлено через 12 хвилин 55 секунд:
lewerlin: ↑ 28.02.2025 21:50Ось студія "здорових людей"
- Так, просто нормальна студія для нормальних людей
-
-
Radio Bay
Member
-
Radio Bay
Member
Вангую, комусь дуже зайде, ледве знайшов у якості, але й у Ютьюбі норм. Японці вміють у звук
- спойлер
-
Я б це назвав "Знамена Даяни Кралл пожовкли".
-
Rucha
Member
Офігеть, аудіофіли пруться від звуку ютьюба! Тепер я бачив все...
-
Radio Bay
Member
Ти просто взагалі не розумієш хто такі аудіофіли, для чого люди покупають гарну техніку, та як той Ютьюб грає на гарній техниці. Пора позбавлятися від цих стереотипів. То ти ще не бачив, як "аудіофіли" обговорюють улюблені інтернет радіостанції та хто на чому стріміть.
- От я, наприклад, слухаю здебільшого це, для фону мені вистачає, особливо Radio Jazz from UA )
-
#EXTM3U
#EXTINF:0,RadioJazz.ua - RadioJazz Gold
https:\\online.radiojazz.ua\RadioJazz_Gold
#EXTINF:0,RadioJazz.ua - RadioJazz Groove
https:\\online.radiojazz.ua\RadioJazz_Groove
#EXTINF:0,RadioJazz.ua - RadioJazz Light
https:\\online.radiojazz.ua\RadioJazz_Light
#EXTINF:0,RadioJazz.ua - RadioJazz Cover
https:\\online.radiojazz.ua\RadioJazz_Cover
#EXTINF:0,RadioJazz.ua - Radio Jazz from UA
https:\\online.radiojazz.ua\RadioJazz_Ukr
#EXTINF:0,RadioJazz.ua - RadioJazz
https:\\online.radiojazz.ua\RadioJazz
-
feson
Member
Якість звуку на ютьюбі останнім часом змінилася на краще.
Практично ААС при 128bit - це аналог MP3 256bit.
Тому звук на ютьюбі зараз досить непоганий.....не те що 20 років тому....

-
Radio Bay
Member
Никогда не задавался вопросом качества сигнала в Ютьюбе, но на слух вполне. Опять же смотря для чего, чтобы ознакомится с материалом и найти его в лозлесе, посмотреть клип или концерт, вполне. Вот низкая мптря режат ухо, это нет. Даже саудтесты стали вполне привычным делом. Не сразу конечно, но когда поняли, что впечатления от реально прослушивания и по тесту в основном совпадают. Я о поверхностных выводах конечно, а этого часто для первоначальной оценки достаточноfeson: ↑ 07.03.2025 22:59Тому звук на ютьюбі зараз досить непоганий.....
Залетало пару подгонов, поделюсь:
- И смотрим под спойлер под видосом для полного понимания
-
Пока писал пост заслушался и подзавис
Список радиостанций, обращаем внимание на качество вещания
-
lewerlin
Member
В тему USB-дірок.
На топових мамах Гіги водиться така штука - "USB DAC UP". На папері - виділений юсб, для всякого чутливого, в тому числі і ЦАП. Бонусом, йому ще й можна окремо живлення в біосі крутити. Ясно, що воно по суті має бути гірше окремої платки, але от наскільки?
ЮСБ мік в мене є, аби затестити, але профільна мама не достатньо "топова"
, а Атлон з Гіги G1, де фіча в наявності, я віддав вичісувати кота
.
Хто є з топовою Гігою затестити приблуду?
На топових мамах Гіги водиться така штука - "USB DAC UP". На папері - виділений юсб, для всякого чутливого, в тому числі і ЦАП. Бонусом, йому ще й можна окремо живлення в біосі крутити. Ясно, що воно по суті має бути гірше окремої платки, але от наскільки?
ЮСБ мік в мене є, аби затестити, але профільна мама не достатньо "топова"

-
Hotspur
Member
ору в голосlewerlin: ↑ 18.03.2025 12:01Атлон з Гіги G1, де фіча в наявності, я віддав вичісувати кота

-
lewerlin
Member
А що такого? Це ж відома тема. Воно справді гарно вичісує.
-
Radio Bay
Member
-
feson
Member
Така фіча - "USB DAC UP" є також на платах MSI має назву USB Audio.lewerlin: ↑ 18.03.2025 12:01 В тему USB-дірок.
ЮСБ мік в мене є, аби затестити, але профільна мама не достатньо "топова", а Атлон з Гіги G1, де фіча в наявності, я віддав вичісувати кота
.
Там також можна подати +5В від відокремленого блоку живлення лінійного наприклад.
Фічу цю я тестував 2 роки. Для цапів та свистків з бюджетним живленням - дуже добре.....допомагає....звуку.
Але якщо у Вас цапа - з лінійним живленням тором та 20 000мкф та топовими стабами TI - то це фігня не потрібна.....бо не відчутна....
Отправлено спустя 9 минут 54 секунды:
А щодо джиттеру хаба мп - та окремої платки юсб то всім цифровим приймачам вже пофігу.
Вони всі асинхронні в 2025р. Та мощі хабів - на 100 цапів вистачить.....
Тому різниці нема хто надає потік цифри хаб мп чи окремий юсб чіп..........
А раніше (років 15 тому) хаб мп міг - заікатися звуком......

Отправлено спустя 2 минуты 53 секунды:
Ну і в 2025р - ми всі включаємо юсб цапи в 3.0 USB.......

Отправлено спустя 1 минуту 2 секунды:
Там що по живленню що по швідкості - запас добрий......

-
Radio Bay
Member
Не знаю, як там то зроблено на мамці але окреме живлення для дискретних USB карт, то повний гейм чейнджер. Я з ЛБЖ не став морочитися, iFi iPowerX, на зміну БЖ все чітко реагує. У тесті приймали участь iFi iPowеrX, iFi iPower, БЖ від мобилкі (пфффффффффф), без БЖ (не має сенсу).feson: ↑ 20.03.2025 00:17Там також можна подати +5В від відокремленого блоку живлення лінійного наприклад
З бюджетно-колхозних рішень бачу цікавим типа STLab U710 на НЕКовскому чипі. Її може вже зняли з виробництва, але є інші рішення, бачив.
Чому цей НЕК не знаю, роблять на ньому USB спецвиходи під аудіо. В мене кваліфікації не вистачає розбиратися чому його, а начитатися та балаболити не хочу.
Цей STLab також твікали кондюками та т.д.
Тема з поліпшенням USB виходу є та це працює. Більш того, на попередній мамці (не поганий Asrock) ті, що самій мамці порти були таки, що туди просто вмикати цапа заборонено, бо планка з портами на корпус виводила цап як девайс з другого класу увімкнули
Відправлено через 3 години 3 хвилини 29 секунд:
Асінхронність всі чекали, прощавайте дроти, різниця в якості портів, але ні. Дива не трапилось, тому підключати цапі дротами від прінтера $0,5 за метр все ще не треба, та компанії Jcat та Pink Faun як робили якісні USB дискретки та і роблять, окрема тема конвертори USB -> SPDIF, i2Sfeson: ↑ 20.03.2025 00:31А щодо джиттеру хаба мп - та окремої платки юсб то всім цифровим приймачам вже пофігу.
Вони всі асинхронні в 2025р. Та мощі хабів - на 100 цапів вистачить.....