4770K VCore Offset

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
Avant
Member

Повідомлення

Вітаю!
Конфіг профільний, плюс на скрінах продубльовано.
Маю наступну проблему, дивно поводить себе офсет. А саме: при навантаженні проц короткочастно бере значно більше, ніж вказано офсетом, відмітив зеленим на графіку VCore першого ядра. Я так розумію, такого відбуватись не повинно?
До цього стояв множник 41 і 1.16V офсетом, було те саме, але стрибало до 1.25, а не до 1.29. LLC пробував як Auto, так і Normal, High, нічого не змінюється. Скрін з графіком на LLC = High. Є ще Turbo і Extreme - їх не пробував.
Ставити фіксовану напругу не хочу - треба робочі енергозберігайки. Без офсета, навіть на сток множниках маман лупить сильно високий вольтаж на проц. Налаштування біоса також додаю.
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Ткніть, будь ласка, носом, в яку сторону копати. Дякую.
VladimirV
Member

Повідомлення

Avant
А де ви там бачите V Core?
заплутались ви. Вивели ви Core 0 VID. VID це не Vcore, VID це запрос від ЦП до VRM мат плати.
Vcore це реальна напруга, яка передається VRM на ядра ЦП. У HwInfo цей параметр в розділі датчиків мат.плати, де йому і місце.
І оновіть свій CPU-Z, насправді він не V core (Core Voltage) показує, він показує усереднений запрос Core VID, що нарешті виправили
спойлер
Зображення
Друге. Коли ви щось там налаштовуєте в Біос, ви налаштовуєте регулятор ВРМ, а ніяк не таблицю VID процесора. Ви не можете прямо регулювати VID. лише побічно через loadline. але не раджу,якщо немає досвіду.
Все що я бачу по змінам ВРМ у вас в Біосі це -0,017V, тобто -17Мв що типу майже нічого, мізерний такий офсет, якщо це взагалі офсет, бо біос Гіги це капець., чесно досвіду з гігою не маю.
Напрядение ЯДРА ЦП = Vcore. Від VRM до ядер. Тут вибирається негативний офсет, ставиться ну від -20МВ до -80Мв. Конкретно як на ГІгабайті включається офсет я не в курсі.
Моя вам порада, уберіть з моніторингу VID, він і має стрибати в допустимих діапазонах, це нормально, так і має бути.
Останні повідомлення що я писав можете теж глянути viewtopic.php?f=2&t=89541&start=15700
Відповісти