Що робити коли зламав USB-мікроресівер мишки HP X200?

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
DriverFirst
Member

Повідомлення

Доброго часу, шановна спільнота. Може хтось стиркавсь з такою проблемою. Розкривав корпус Dell Optiplex 5050 і випадково забув, що в передню панель був вставлений USB-мікрорєсівер від мишки HP X200. Почув хруст. Плату зламав. Намагавсь відновити доріжки -нічого не вийшло. Власне питання: чи можна якось подружити цю мишку з якимось іншим ресівером чи мишу на полку?
Мишка:
спойлер
1.jpg
Тип ресіверу:
спойлер
2.jpg
Vader
Member

Повідомлення

Викинь,купи нову..Не морочи собi голову.
Евгений King
Member

Повідомлення

Нова дешевша за будь-який ремонт...
DriverFirst
Member

Повідомлення

Vader: 16.03.2025 01:37 Викинь,купи нову..Не морочи собi голову.
Дякую. Це саме просте рішення. Але й саме затратне.
Евгений King: 16.03.2025 02:01 Нова дешевша за будь-який ремонт...
Справа в тому, що "ремонта" ніякого й не потрібно. Цікавить сама можливість під'єднати мишу HP до іншого ресівєра. Наприклад, Logitech таку можливість запровадили. В них є універсальні USB-адаптери які можно придбати окремо. З HP, якось, поганенько в цьому плані. Та й миша недешева. Якщо й доведеться купувати іншу, то буду купувати Logitech.
HP ідуть за кораблем. :)
Andriy14
Member

Повідомлення

DriverFirst
А можна якісні фото плати ресівера з обох сторін, бажано на однотонному фоні.
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

DriverFirst
віддати майстран на перепайку контактів, якщо там зовсім п'ятаки вирвані, то припаяють дротом з юзб.

Купити аналогичний - 90% не підійде, бо був опит з А4теч мишами , з однакових 3х штук юзб між собою не робили (думаю там щось простенько зашифроване, щоб багато мишок між собою не перемежались)
DriverFirst
Member

Повідомлення

Andriy14: 16.03.2025 09:21 DriverFirst
А можна якісні фото плати ресівера з обох сторін, бажано на однотонному фоні.
ось так:
спойлер
верх.jpg
спойлер
низ.jpg
Там де кварц я вже паяв. Знімав кварц та відновлював доріжки, які йдуть до кварцу.
Скоріщ за все, ще щось переламав.
Andriy14
Member

Повідомлення

Картина сумна(
Є ось такий ресівер. Від якої миші ?!, таємниця вкрита мороком.
спойлер
pic_4.jpg
В пристроях визначається як 2.4GHZ RF ONLY MOUSE
USB\VID_1BCF&PID_0535&REV_:041
USB\VID_1BCF&PID_0535
Спробувати прив'язати мишку HP X200 до нерідного донгла (ресівера), от тідьки чи вийде. Інфа в інеті в основному про Logitech. Можна спробувати запитати в підтримці HP.
DriverFirst
Member

Повідомлення

Andriy14: 16.03.2025 16:14 Andriy14, до служби підтримки я звертавсь. Відповідь мені дали. Нажаль, невлаштовуючу мене. Ось і подумав, тут люди здібні й мабуть стиркались з чимось подібним.
Доречї, ось їх відповідь:
спойлер
answer.jpg
Враховуючи ту несінитницю, що він почав нести про блютус миші, я зрозумів, що в них просто є якісь "дежурні" відповіді і всієї інформації вони не надають.
Ortyomko
Member

Повідомлення

DriverFirst: 16.03.2025 09:04 Та й миша недешева.
569грн у офіціалів :dontknow:
Ortyomko
Member

Повідомлення

DriverFirst: 16.03.2025 20:09 Враховуючи ту несінитницю, що він почав нести про блютус миші, я зрозумів, що в них просто є якісь "дежурні" відповіді і всієї інформації вони не надають.
він чітко написав що ресівер там пропрієтарний і заміну вони не продають :dontknow:
DriverFirst
Member

Повідомлення

Ortyomko: 17.03.2025 10:26 він чітко написав що ресівер там пропрієтарний і заміну вони не продають :dontknow:
Дякую за відповідь. Зрозумів, що цією мишкою мені вже не працювати. Виставив на OLX , мож кому буде запасна.
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

DriverFirst
якщо дуже миша подобаеться - то як я і писав, віддайте майстрам, вони спробують реанимувати плату, не думаю що там вона многошарова
Ortyomko
Member

Повідомлення

Klon: 18.03.2025 21:50 DriverFirst
якщо дуже миша подобаеться - то як я і писав, віддайте майстрам, вони спробують реанимувати плату, не думаю що там вона многошарова
нова 569грн. скільки майстри візьмуть?
tolebamber
Member

Повідомлення

Ortyomko: 18.03.2025 21:56 нова 569грн. скільки майстри візьмуть?
Даже браться не будут
Ortyomko
Member

Повідомлення

tolebamber: 18.03.2025 22:01
Ortyomko: 18.03.2025 21:56 нова 569грн. скільки майстри візьмуть?
Даже браться не будут
отож
Vader
Member

Повідомлення

На счет мастеров-не надо ля ля..В свое время купил я logitech g pro superlight и решил я поменять там все под себя!Заказал микрики,другой энкодер,ножки топовые и впуть!С пайкой я не дружу..Не искал я топовых гиков,которые за космос деньги,типа делают апгрейд,а пошел в мастерскую,где ремонтируют всякий хлам..старые телевизоры и всякую такую дичь..Вышел какой то дядя лет 60 :gigi: и говорит показывай,что там надо..Я ему конечно не говорил,сколько мышь стоит..ибо,такой контингент,таких вещей не понимает и просто покрутил бы у виска..Так вот,перепайка энкодера и микриков,обошлась мне в сколько дашь..гривен 40 на пивас хватит..так мне сказали,и заняло это все 5 мин..Причем пайка вышла круче,чем с завода логитеч :gigi: Так что подумайте.. :rotate:

Отправлено спустя 1 минуту 40 секунд:
именно в таких мастерских,вам такие вещи сделают за копейки,что и не снилось :super:
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

tolebamber
Ortyomko
можливо чоловік прикипів до неї, а гроши - то таке )

Vader
тут треба мікроскоп, тонка робота, якщо дійсно востановлення плати
Vader
Member

Повідомлення

Klon
В цих дядьок,є все,не тільки мікроскоп :D Гарантію даю зроблять..за пляшку :gigi:
Да най сходе спитає,як так хоче цю мишу зберегти..Я б її давно в утіль відправив.
Ortyomko
Member

Повідомлення

Klon: 18.03.2025 23:04 tolebamber
Ortyomko
можливо чоловік прикипів до неї, а гроши - то таке )

так 570грн рівно така сама, нова, за магазину. Можна просто ресівер звідти взяти, а мишка буде запасна ;)
Відповісти