Аби Скайнету було де жити. Нагадує будиночок для духів

Я думаю відсутність стандартизації зв'язана з тим що це нішевий продукт і в більшості власників немає потреба якось апгрейдити цю мініпк, це як ноутбук, тільки без екрану, клавіатури, і батареї, але значно дорожче.coffeeman: ↑ 12.03.2025 18:46Чому би не стандартизувати ці міні-ПК, додати PCIe портів та отримати можливість розширення вже в своїх корпусах? Є ж ніби стандартні розміри матплат менших за mini-ITX. А так кожен своє колхозить.
В мінісфорума є окулінкcoffeeman: ↑ 12.03.2025 18:46додати PCIe портів
У Minisforum досить досить цікаві варіанти типу Minisforum MS-A1, але його кастомізація обмежена. Ті варіанти де відеокарта стоїть поруч із міні-ПК - виглядає як колхоз. Мене б влаштував варіант, де можна додати диски 3.5 - щось типу NAS на 8600G/8700G , або низькопрофльну карту з гірляндою NVMe, або швидшу мережеву карту. Minisforum MS-A1 підійшов би, як би можна було зняти кришку та вивести на додаткову плату док для корзини 4 x 3.5 HDD + зробити це продумано а не колхозними методами. Можна задовільнитися корпусом під mITX, але вони розраховані що там ще буде відеокарта стояти - максимум 2 x 2.5. Проте є непогані корпуси під NAS з матплатами з 35W процесорами з Китаю - таке враження що воно лише мені та китайцям треба. Є AsRock DeskMeet X600 приблизно 9 L але з 1 x 3.5 HDD із зовнішнім PSU. В якому корпусі можна зібрати mATX + 4 x 3.5'' в 15L? Щось дуже мало варіантів.AFU_power: ↑ 12.03.2025 20:52В мінісфорума є окулінкcoffeeman: ↑ 12.03.2025 18:46додати PCIe портів