Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
GreenMile
Member

Повідомлення

Vlaad13: 10.03.2025 12:57
він каже про нові карти
звісно що у АМД є і карти з нормальним охолодженням - але це не про 9000 серію :laugh:
Там пан ще як завжди "забув" уточнити, шо у нього андервольтнута відяха :D Всі ж мають знати, що 1,08В на скріні - то не сток :rolleyes:
Vlaad13
Member

Повідомлення

GreenMile: 10.03.2025 13:41
Vlaad13: 10.03.2025 12:57
він каже про нові карти
звісно що у АМД є і карти з нормальним охолодженням - але це не про 9000 серію :laugh:
Там пан ще як завжди "забув" уточнити, шо у нього андервольтнута відяха :D Всі ж мають знати, що 1,08В на скріні - то не сток :rolleyes:
зайшов глянути на старі температури радеонів а там таке і це карти з найкращим охладом
єдине шо нормальне це стрікса яка коштує як крило від літака :lol: :lol: :lol:
і на ці картки молиться 90 відсотків форума :laugh: я тепер розумію чому чипи в 6800хт та 6900хт просто відкисають без будь яких причин (а причини то є)
Вкладення
690.jpg
Геральт
Member

Повідомлення

Точно. Ми ж на форумі домогосподарок і крім 6900 нічого більше не андервольтиться.
І навіть на стоці зі скріна вище ніяких 28гр дельти нема.
А якщо трохи підкрутити криву, то і 20гр на стоковій напрузі не буде.

Так забув що і в профіль прописав і на скріні лишив :D
Nouriel
Member

Повідомлення

Hells Angels: 09.03.2025 15:10не дивно чому вони такі цеглини по розміру.
я тебе здивую, але такі цеглини уже років 5 в картах :laugh:

Відправлено через 1 хвилину 51 секунду:
Vlaad13: 10.03.2025 12:57звісно що у АМД є і карти з нормальним охолодженням - але це не про 9000 серію
дивно як ти замовчуєш те шо нвідія вимкнули хотспот :laugh: думаю там ще гірше ситуація
Vlaad13
Member

Повідомлення

Nouriel: 10.03.2025 13:57
Vlaad13: 10.03.2025 12:57звісно що у АМД є і карти з нормальним охолодженням - але це не про 9000 серію
дивно як ти замовчуєш те шо нвідія вимкнули хотспот :laugh: думаю там ще гірше ситуація
https://www.igorslab.de/en/nvidia-gefor ... orkaround/
Nouriel
Member

Повідомлення

коли не зайдеш одні ті самі люди розказують про хотспот амд ігноруючи нвідію з такими ж температурами :laugh:
Vlaad13
Member

Повідомлення

Nouriel: 10.03.2025 14:01 коли не зайдеш одні ті самі люди розказують про хотспот амд ігноруючи нвідію з такими ж температурами :laugh:
з новими картами все гаразд - у 3000 серіі нвідії теж були проблеми у деяких карт, але зелені проблеми виправили у нових серіях а червоні ніт
https://www.guru3d.com/review/asus-tuf- ... ew/page-7/
Вкладення
ht.jpg
Геральт
Member

Повідомлення

Vlaad13
То ж тильна сторона плати.

Graphics Card Thermal Imaging Measurements

А хот спот - найгарячіша точка чіпу. Коротше, то не то.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Геральт: 10.03.2025 14:20 Vlaad13
То ж тильна сторона плати.

Graphics Card Thermal Imaging Measurements

А хот спот - найгарячіша точка чіпу. Коротше, то не то.
ви тут читали? ну нема там навіть 90 градусів - хоча навіщо вони той датчик прибрали я особисто не розумію
vsx
Member

Повідомлення

Vlaad13: 10.03.2025 12:57 він каже про нові карти
самые холодные чипы за последние не знаю сколько лет
Vlaad13
Member

Повідомлення

vsx: 10.03.2025 14:36
Vlaad13: 10.03.2025 12:57 він каже про нові карти
самые холодные чипы за последние не знаю сколько лет
якщо це найхолодніщі - я боюсь питати які температури були у найгарячишіх :laugh:
GreenMile
Member

Повідомлення

Геральт: 10.03.2025 13:55 Точно. Ми ж на форумі домогосподарок і крім 6900 нічого більше не андервольтиться.

Так забув що і в профіль прописав і на скріні лишив :D
До чого тут домогосподарки? Ви викладаєте скрін натвіканої карти, як контраргумент, що у АМД високі температури в стоку, це прям ну дуже чесно, ага. Якшо вже так робите, то пишіть чесно, чо це з урахуванням андервольту і підкручених кривих вентилів, бо я так теж можу викрутити вентилі на 100 відсотків і хватилися які низькі температури у вантуза :facepalm:
Це, мабуть я писав про 100 і приблизно 85 градусів після, угу, а на пруф-скрінчіку казкові 69 :popcorn:
Screenshot 2025-03-10 143606.png
Vlaad13
Member

Повідомлення

тим часом з'являться скріни від власникив найхолоднішої серії
зверніть увагу на температури та оберти вентиляторів :lol:
Вкладення
апеопао.jpg
Геральт
Member

Повідомлення

Vlaad13: 10.03.2025 14:34 ви тут читали? ну нема там навіть 90 градусів - хоча навіщо вони той датчик прибрали я особисто не розумію
Де нема, на текстоліті?
Even if a 3 mm thick thermal pad has a high nominal thermal conductivity (see measurement above), the resulting thermal resistance can significantly limit the cooling performance

І чим ефетивніше СО, тим більша буде розбіжність між отакими от замірами і реальним показником хот спот.
Якщо так не зрозуміло, то от вам ще 1 натяк: темпа на та під кришкою проца. Темпа на кришці проца та ребрах радіатора. Це буде 3 різних темпи. Але нас цікавить в даному контексті саме темпа під кришкою.

Vlaad13
Там проц 96, ще той користувач :D
Востаннє редагувалось 10.03.2025 15:00 користувачем Геральт, всього редагувалось 1 раз.
vsx
Member

Повідомлення

Vlaad13: 10.03.2025 14:38
vsx: 10.03.2025 14:36 самые холодные чипы за последние не знаю сколько лет
якщо це найхолодніщі - я боюсь питати які температури були у найгарячишіх :laugh:
Я помню что ты неадекват. Вот тебе температуры карт с аналогичной производительностью. Можешь смеяться дальше.
спойлер
9070 ХТ
9070.png

5070 Ті
5070.png

4080 S
4080.png
Vlaad13
Member

Повідомлення

Геральт: 10.03.2025 14:52
Vlaad13: 10.03.2025 14:34 ви тут читали? ну нема там навіть 90 градусів - хоча навіщо вони той датчик прибрали я особисто не розумію
Де нема, на текстоліті?
Even if a 3 mm thick thermal pad has a high nominal thermal conductivity (see measurement above), the resulting thermal resistance can significantly limit the cooling performance

І чим ефетивніше СО, тим більша буде розбіжність між отакими от замірами і реальним показником хот спот.
Якщо так не зрозуміло, то от вам ще 1 натяк: темпа на та під кришкою проца. Темпа на кришці проца та ребрах радіатора. Це буде 3 різних темпи. Але нас цікавить в даному контексті саме темпа під кришкою.

Vlaad13
Там проц 96, ще той користувач :D
Якщо ви знайдете на гуру то побачите що між температурами зворотньої сторони та хотспоту є зв'язок і я не думаю якщо з однієї сторони у зелених 65 то хотспоту буде під сотку бо коли у червоних там 75 умовних то хотспоту біля 85 десь
Теоретично то воно може бути але шанс дуже мізерний і зрозуміло що тут неможна нічого довести бо датчика немає :weep:
Геральт
Member

Повідомлення

Vlaad13
Та зв'язок ясно, що є. Я з цим не сперечаюсь. Але такі картинки нічого про темпу хотспоту не говорять. Погода на місяці.
Lorichic
Member

Повідомлення

Геральт: 10.03.2025 13:55Ми ж на форумі домогосподарок і крім 6900 нічого більше не андервольтиться.
До 10 градусов норма дельты gpu и hot spot
спойлер
Геральт
Member

Повідомлення

Lorichic
Так 0,8В то ж не номінал для 3080Ті. Як і 1650Mhz
GreenMile забракує :-/

зі. 346Вт. Жах
Lorichic
Member

Повідомлення

Геральт: 10.03.2025 16:19Так 0,8В то ж не номінал для 3080Ті. Як і 1650Mhz
А что твоя карта делает при упоре в лимит потребления? Добавляет напруги и частот?
Что именно?
Відповісти